Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Az U16-osok is debütálnak a magyar bajnokságban
2019-09-14
Az előző szezon során az U16-os magyar pontvadászatban kimondottan sikeresen szerepeltek a székelyföldi csapatok. Az idősebb, másodéves játékosokkal felálló SZJA 2003-ISK Csíkszeredát alig néhány másodperc választotta el az elődöntőtől. Idén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 és U16 próbálhatja meg azt az akadályt is megugrani, amit egy éve nem sikerült.
tovább
 
 
Közel háromszorosára nőtt a gyereklétszám Alcsíkon
2019-09-11
Alig néhány esztendő telt el azóta, hogy újra bontogatni kezdte szárnyait a jégkorong Alcsíkon. Profi hokis múlt nélkül, de figyelemreméltó amatőr mozgalommal a háta mögött társult két éve a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához a kicsiben már működő központ. Azóta gyors ütemben zajlik az alapok előkészítése, amelyre egy újabb jelentős műhely épülhet rá. Az SZJA központjait bemutató sorozatunk mostani részéből Alcsík helyzetét ismerhetitek meg közelebbről.
tovább
 
 
Ezekre az ösztöndíjakra lehet pályázni a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2019-09-06
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia azon túl, hogy a legmagasabb színvonalú feltételeket igyekszik biztosítani a régióban élő utánpótláskorú jégkorongozóknak, anyagi támogatást is nyújt az intézménnyel szerződésben álló tehetséges sportolóknak. Az akadémia céljai közt nemcsak élsportolók nevelése, de a tanulás, a szellemi fejlődés elősegítése is szerepel. Az ösztöndíjak odaítélésénél ennek megfelelően a sportteljesítmény mellett a tanulási eredmények és a játékosok szociális helyzete is fontos szempontot jelent.
tovább
 
 
Székely csapattal a soraiban rajtol az U18-as magyar bajnokság
2019-09-04
A napokban kezdi meg szereplését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese a magyar bajnokság kvalifikációs körében. A következő 13 mérkőzésen dől el, hogy a három értékcsoport közül melyikben versenyezhet majd az alapszakasz során. A keret jelentős átalakuláson ment keresztül, ami esélyt adhat a tavaly elért hetedik helyezés javítására.
tovább
 
 
Te is lehetsz SZJA-s gyakornok!
2019-08-28
A januárban átadott orvosi és metodikai központ az utóbbi időben fokozatosan telik meg élettel, egyre többen, egyre változatosabb célokból veszik igénybe az új létesítmény által nyújtott lehetőségeket. Azon túl, hogy sportolók gyakorolnak, gyógyulnak az intézményben, a legfiatalabb szakemberek is tapasztalatot szereznek, gyakorlaton vesznek részt.
tovább
 
 
Svédországban folytatja a Sapientia U23 pontkirálya
2019-08-20
Egy Sapientiánál töltött szezont és sikeres érettségi vizsgát követően külföldön folytatja pályafutását Részegh Zsolt András. Egyetemista csapatunk ponterős támadója a svéd U20-as bajnokságban, a J20 Eliteben szerepel majd a HC Vita Hästen színeiben.
tovább
 
 
Előnyös helyzetével tud is élni a felcsíki hokimozgalom
2019-08-13
Felcsík évtizedek óta tökéletes példája annak, hogy Székelyföldön nemcsak városi környezetben örvend nagy népszerűségnek a jégkorong, hanem vidéken is rengetegen szeretik. A térség falvai a szerényebb adottságok ellenére már a rendszerváltás előtt is aktív hokiéletet éltek. Mára ez csak fokozódott, ráadásul nemcsak országosan, hanem nemzetközi összevetésben is kivételes edzéslehetőségek állnak a felcsíki gyerekek rendelkezésére. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk friss részében Felcsíkot ismerhetitek meg.
tovább
 
 
Mosolyogva edzenek Csíkszeredában
2019-08-07
A székely hoki térképén Csíkszereda, akárcsak a múltban, a jelenben is kiemelt helyet foglal el. A gazdag hagyományoktól kezdve a város méretén át addig, hogy hogyan viszonyulnak az emberek ehhez a sportághoz, rengeteg olyan tényező van, amely meghatározta a történetét. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk negyedik részében arra voltunk kíváncsiak, melyek ezek a tényezők, hol tart most a jégkorong Csíkszeredában, milyenbázisra épít, milyen kilátásai vannak.
tovább
 
 
Nagyon jól néz ki a sepsiszentgyörgyi hoki jövője
2019-07-30
Sepsiszentgyörgyön az elmúlt években látványosan felpezsdült a sportélet, egyre több mozgásformát próbálhatnak ki a gyerekek. Ezzel párhuzamosan erősödött meg újra a jégkorongmozgalom is, hiszen tíz éve alakult meg a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek nevet viselő egyesület, amely a sportág utánpótlását helyezi új alapokra. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk harmadik részében a háromszéki városba látogatunk.
tovább
 
 
Hokis nap Tusványoson
2019-07-24
A 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor színes sporttémájú programkínálatából is kiemelkedett a második nap, hiszen három olyan eseményre is sor került, amelyek a jégkorong köré szerveződtek. Szó volt a székely játékosok örök dilemmájáról, a válogatott szereplésről, de az utánpótlás jelene és jövője is központi téma volt. Ha minden a tervek szerint megy, a 40. Tusványosra már a svéd, finn vagy épp észak-amerikai ligákból kell hazahívni a székely jégkorongozókat egy beszélgetésre.
tovább
 
 
Pozitív fordulat a 70 éves gyergyói jégkorongban
2019-07-23
Idén kerek évfordulót ünnepel a gyergyói jégkorongtársadalom, ami nemcsak a gazdag történelem, de a most végbemenő változások és az ezekből következő jövőkép miatt is különleges pillanat. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk második állomása az egyik legnépesebb hokiműhely, Gyergyószentmiklós.
tovább
 
 
Csak a jégpálya hiányzik Székelyudvarhelyen, de már nem kell sokat várni rá
2019-07-16
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia az elmúlt évek során arra törekedett, hogy erőforrással, szakértelemmel, infrastruktúrával segítse a régió különböző pontjain lévő jégkorongműhelyeket, ugyanakkor összefogja, inspirálja őket, hogy egy közös célért dolgozzanak. A mostanra teljesen megújított jégkorongmozgalom lényege, hogy a központokban azonos elvek, szakmai szempontok mentén folyik a munka. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyes városok, kistérségek jégkorongközösségei nem rendelkeznek saját arccal, saját identitással. A nyár folyamán felkeressük a nyolc székelyföldi hokibázist, és igyekszünk betekintést nyújtani a település, a vidék hokimúltjába, jelenébe, az adott központban folyó munkába, értékrendbe, filozófiába. Elsőként Székelyudvarhelyre látogatunk.
tovább
 
 
A folyamatos tanulásra kell koncentrálnunk – interjú Tánczos Barnával
2019-06-25
Három éve alakult a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Azóta hatalmas változáson ment át a székely hoki, úgy infrastrukturális, mint szervezeti és szakmai szempontból. Tánczos Barna, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke mesélt a színfalak mögött zajló munkáról, Orbán Viktor miniszterelnök látogatásáról, a román jégkorongtársadalom viszonyulásáról, jövőbeli tervekről.
tovább
 
 
„Emberpróbáló szezonon vagyunk túl” – Interjú Del Pedrickkel
2019-06-08
Del Pedrick a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatójaként 2016 óta dolgozik a térségben az utánpótlás-nevelés megújításán, fejlesztésén. Külföldről jött szakemberként pontosan látja, honnan indult és hová jutott mára az a projekt, amelynek egyik alappillére az általa hozott tudás. Az elmúlt szezont lezáró interjúban arról is mesélt, hogy az akadémia életében miért különleges a mögöttünk hagyott idény, hol tart most a megkezdett munka, és milyen irányba halad tovább.
tovább
 
 
Elkészült az SZJA Hokimajális programja
2019-05-06
A 2018-2019-es szezon lezárásaként május 10-én, pénteken Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hokimajálist szervez, ahol a nyolc központban készülő edzők, játékosok egy jó hangulatú rendezvény keretében találkozhatnak, visszatekinthetnek az elmúlt időszakra, tapasztalatot cserélhetnek, ismerkedhetnek. Az eseményre sok szeretettel várjuk az SZJA-s játékosok és edzők családját is.
tovább
 
 
Szezonzáró SZJA Hokimajális
2019-05-03
A 2018-2019-es évad végéhez érve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egynapos programot szervez a képzési rendszerében részt vevő szakemberek, játékosok és szülők számára. Az SZJA Hokimajális célja, hogy a fárasztó, de eredményes idényt követően egy jó hangulatú rendezvény keretében közösen elevenítsük fel a mögöttünk hagyott időszak eseményeit. Az évzáró alkalmat kínál arra is, hogy a székelyföldi jégkorongtársadalom értékes időt töltsön együtt.
tovább
 
 
Motiválóan hatnak a nemzetközi érmek
2019-04-12
Véget ért a Székelyföldi Jégkorong Akadémia együttesei számára a Csehországban megrendezett Easter Cup. Összesen hat csapatunk vett részt a különböző korosztályos bajnokságokon. Mindegyik társaság nagyon jól szerepelt, a pozitív eredményeket mégis az U15-ösök és az U16-osok koronázták meg, akik bronz-, illetve aranyéremmel tértek haza három sikeres versenynapot követően.
tovább
 
 
Tanulságos nemzetközi tornán vannak túl az U13-asok és U14-esek
2019-04-10
A korábban már hazatérő kisebbekhez és a napokban érmeket szerző 15-16 évesekhez hasonlóan a 2005-ös és 2006-os csapatunk is a csehországi Mostban és Bílinában vett részt nemzetközi tornán. A két évfolyam ugyan életkorának megfelelően külön bajnokságban szerepelt, de egyformán színes és rangos ellenfelekkel találkozott, akiktől tanulni is lehetett, miközben szoros küzdelem folyt a jégen.
tovább
 
 
Hazatértek Csehországból U11-es és U12-es csapataink
2019-04-06
Bílinában és Mostban rendezték azt a nemzetközi tornát, amelynek U12-es versenyein a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két együttese is részt vett. A főként cseh és holland csapatokat felvonultató bajnokságban az idősebbek kiválóan felvették a versenyt a cseh utánpótlás-együttesekkel, a hollandokat és oroszokat pedig sikerült maguk mögé utasítani. Az SZJA 2008, amely egy évvel fiatalabb játékosokból állt, kissé bizonytalanul kezdett, de fokozatosan felküzdötte magát a korban előtte járó csapatok szintjére.
tovább
 
 
Fontos visszajelzés a magyar válogatott meghívó
2019-04-01
Az elmúlt hónapok magyar válogatott edzőtáboraiban mind az U14-esek, mind az U15-ösök között rendszeresen részt vettek székelyföldi sportolók is. Ezek az alkalmak nemcsak azt mutatták, hogy az itthon készülő játékosok egyre inkább bekerülnek az anyaországi jégkorong vérkeringésébe, de komoly élményeket, motivációt nyújtottak a résztvevők számára. Most újabb nagy jelentőséggel bíró meghívók érkeztek a magyar válogatottól, ezúttal a tizenhat évesek között számítanak a mieinkre.
tovább
 
 
Rangos nemzetközi tornára utazik hat korosztályunk
2019-03-31
Sorozatban harmadik alkalommal vesznek részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai a csehországi Mostban, illetve Bílinában megrendezett Easter Cup nevet viselő nemzetközi megmérettetésen. A bajnokságon az U11-estől egészen az U16-os korosztályig minden évfolyammal képviseltetni tudjuk magunkat a tíznapos rendezvényen, ahol változatos hokikultúrákból érkező együttesekkel szemben gyűjthetnek tapasztalatot a játékosaink.
tovább
 
 
Kibővült kerettel a bajnoki helyosztókon a Sapientia U23
2019-03-25
Ma délután megkezdi szereplését egyetemista csapatunk a román felnőtt bajnokság második körében, ahol a helyosztókra kerül sor. Az alapszakaszt hatodik helyen záró fiúk két-két mérkőzést játszanak a Steaua București és a Sportul Studențesc ellen. Ezeken az összecsapásokon dől el, hogy a rájátszásról lemaradó csapatok hányadik pozícióban zárják majd a pontvadászatot. Nemcsak az eredmények miatt lesznek érdekesek ezek a találkozók, hanem azért is, mert új játékosok bizonyíthatnak a Sapientia U23 mezében.
tovább
 
 
Újabb nagy megmérettetés előtt a Sapientia U23
2019-03-20
Egyetemista csapatunk ugyan kiesett a döntőig menetelő Székesfehérvár ellen az U20-as magyar bajnokság negyeddöntőjében, de egyre jobb játékot mutatva folyamatosan pontokat gyűjtögetett itthon a felnőttek között. Most újabb kihívással kell szembenézniük a fiúknak, ugyanis a következő néhány hétben a román utánpótlás-bajnokságban kell megcélozni a végső győzelmet.
tovább
 
 
Székelyföldről érkezett a torna legjobb magyar csapata
2019-03-13
Nemzetközi tornán szerepelt a hétvégén az ISK Csíkszereda U8-as együttese Dunaújvárosban. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Steel Bulls Cup nevet viselő seregszemlén négy ország tizenöt csapata vett részt. A csíki és a magyarországi résztvevők mellett öt csehországi és két szlovákiai gárda is jelen volt a kétnapos rendezvényen. A magyar csapatok közül egyedül a székelyföldi gárda tudott felsőházba jutni a csoportjából.
tovább
 
 
Hétfőn és kedden negyeddöntőznek az U16-osok
2019-03-04
A tizenhat éves korosztályban is elkezdődik a rájátszás a Székelyföldi Jégkorong Akadémia tanítványai számára. Az SZJA 2003-ISK Csíkszereda egy folyamatos fejlődést hozó középszakasz után a negyedik helyen jutott be a playoff körbe, így az ötödik DVTK Jegesmedvék lesz az ellenfél. A szezonban egymás ellen lejátszott mérkőzések alapján rendkívül kiélezett párharcra van kilátás.
tovább
 
 
Stanley-kupa-győztes edző az SZJA-nál
2019-03-02
Újabb észak-amerikai szakember segíti munkájával a székelyföldi jégkorong-utánpótlás fejlődését. A jelentős NHL-es múlttal rendelkező Don MacAdam március végéig mentoredzőként csatlakozik be az akadémia tevékenységébe. A szakember előtt nem ismeretlen a régió sportélete, ugyanis ezelőtt a Sportklub Csíkszereda együttesét irányította. A kanadai születésű, változatos szakmai tapasztalattal rendelkező edző rövid interjúban mesélt magáról, pályafutásáról, és arról, hogy mire van szüksége a helyi jégkorongnak ahhoz, hogy a legmagasabb szintet célozhassa meg.
tovább
 
 
Fehérvárt kell legyőzni az elődöntőért
2019-02-27
Újabb székelyföldi csapat kezdi meg szereplését a magyar bajnokság rájátszásában. Az ISK Csíkszereda a 18 évesek között az alapszakaszt a hatodik helyen zárta, a középszakaszból pedig csoportmásodikként jutott tovább. A negyeddöntő nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz az ellenfél a két megnyert mérkőzésig tartó párharcban.
tovább
 
 
A csoportgyőzelem után meglehet összesítettben az ötödik hely
2019-02-24
A legutolsó szakaszához érkezett az U14-es magyar bajnokság, ahová az SZJA 2005 révén székelyföldi csapat is kvalifikálni tudta magát. A helyosztókra készülő együttes komoly sikereket könyvelhetett el a középszakasz során, hiszen öt ellenfelet megelőzve nyerte meg a csoportját. Ennek köszönhetően a következő napokban azért utazik az anyaországba, hogy az ötödik helyezésért megküzdjön.
tovább
 
 
Az alapszakasz győztesével kezd a Sapientia U23
2019-02-23
Rendkívül kiélezett küzdelemben a középszakasz utolsó mérkőzésén vívta ki a negyeddöntős szereplést a Sapientia U23 együttese. A mentálisan is megterhelő összecsapások után két nappal még a román bajnokságban volt a csapatnak egy kiszállása, azóta azonban teljes gőzzel a rájátszásra készülnek az egyetemisták. A legjobb formájukra lesz szükségük, ugyanis az alapszakaszt 13 győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel abszolváló Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz az ellenfél.
tovább
 
 
Tapasztalt kanadai edzővel bővült az SZJA stábja
2019-02-16
Újabb elismert szakember csatlakozott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához. Az észak-amerikai születésű Larry Sadler feladata elsősorban a kapusok profi felkészítése lesz. Pályafutásáról, szakmai eredményeiről, képzési elveiről és az új közegről is mesélt. A nemzetközileg is elismert edzőt nemcsak a sportág iránti szeretet köti Székelyföldhöz, de egy sajátos nyitottság, kíváncsiság és tisztelet is kialakult benne az itt élő emberekkel szemben
tovább
 
 
A rájátszás már biztos, az ellenfél még nem
2019-02-13
Utolsó mérkőzéseit játssza az U16-os magyar bajnokságban az SZJA 2003-ISK Csíkszereda együttese a rájátszás előtt. Mivel az alapszakasz végén az ötödik helyen állt a csapat, így biztosak lehetnek abban, hogy versenyben lesznek a következő fordulóban is. A legfontosabb kérdés a hajrá előtt, hogy kivel kell majd szembenézni a legjobb nyolc között. A mezőny nagyon kiegyenlített, a következő négy mérkőzés után alakulnak majd ki a playoff párosításai.
tovább
 
 
Csak az első hely ér biztos rájátszást
2019-02-11
November vége óta nem játszott mérkőzést az U20-as magyar bajnokságban a Sapientia U23 csapata. A következő napokban ismét az anyaországba utazik az együttes, ahol négy rendkívül fontos találkozó vár a fiúkra. Ezek az összecsapások döntenek arról, hogy mely gárdák egészítik ki a rájátszás ötfős mezőnyét. Az alapszakaszban a Sapientia U23 végig versenybe volt a továbbjutást érő helyek megszerzéséért, azonban ez végül egy nehezebb, sikertelenebb túrának is köszönhetően nem jött össze. Most azonban újabb lehetőség előtt áll a csapat, hiszen amennyiben megnyeri a csoportját, biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban.
tovább
 
 
Újabb esély a rájátszásra az U18-as korosztályban
2019-02-10
Kevésen múlott, hogy az alapszakasz végén az ISK Csíkszereda néven versenyző U18-as csapatunk nem jutott egyenes ágon a magyar bajnokság rájátszásába. Ehhez az első öt hely valamelyikét kellett volna megszereznie, a csapat azonban a hatodik pozícióban végzett. A középszakaszban elért eredmények ugyanakkor hozzásegíthetik őket, hogy mégis meglegyen a továbbjutás. Amennyiben a csoport első három helyezettje között végez az együttes, tovább folytathatja a küzdelmeket a playoffban.
tovább
 
 
Világversenyen a magyar válogatott mezében
2019-02-03
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjaiban készülő játékosok egyre közelebb kerültek ahhoz, hogy hivatalos mérkőzésen is magukra öltsék a magyar címeres mezt. Az U15-ös korosztályban harmadik alkalommal kerül sor olyan edzőtáborra, amelyre meghívót kaptak székelyföldi sportolók is. Az első két edzőtábor alkalmával több sportoló is kipróbálhatta magát, most azonban már szűkebb keret vesz részt az összetartáson, ugyanis közeledik egy nemzetközi megmérettetés.
tovább
 
 
U14-es jégkorongozók edzenek a magyar válogatottal
2019-02-01
Újabb válogatott összetartásra kerül sor az U14-es korosztályban, melyen ezúttal is lesznek olyan résztvevők, akik a Székelyföldi Jégkorong Akadémián készülnek hétről hétre. A Szegeden megrendezett edzőtábor célja, hogy minél korábban a válogatott látókörébe kerüljön nagyon sok fiatal sportoló, akik azonos elveket követve közösen gyakorolnak, hogy később egy erős, kiegyensúlyozott és népes játékosállományból alakulhasson ki a magyar válogatott kerete egy-egy világverseny előtt.
tovább
 
 
Magyarországon az U12-esek
2019-01-30
A magyar utánpótlás-bajnokság U12-es korosztályában a szezon során három székelyföldi csapat is szerephez jut. Mivel különböző csoportokban szerepelnek, ezért más rendszer szerint játszák a mérkőzéseiket. Az A csoportban játszó együttes hétvégenként hazai pályán küzd a magyar pontvadászatban, míg a B csoportos gárdák idegenben szerepelnek. A kiszállással járó fáradságot azonban ellensúlyozza, hogy időben hozzászoknak azokhoz a nehézségekhez, kihívásokhoz, amelyek szorosan ugyan nem kapcsolódnak a játékhoz, de meghatározzák egy jégkorongozó teljesítményét, mint például az utazás, a sűrű meccsprogram, vagy éppen az ismeretlen helyszín.
tovább
 
 
Közel volt az érem az U10-es nemzetközi tornán
2019-01-29
Az elmúlt hétvégén Budapesten, a MAC-HÍDÉPÍTŐ Carnival Hockey Cup nevet viselő nemzetközi tornán az U10-es korosztályunk két csapattal vett részt, amelyek az akadémia három különböző központjából származó játékosokból álltak. A rendkívül megterhelő és eseménydús két nap azon túl, hogy maradandó élményt nyújtott a résztvevőknek, szakmai szempontból is fontos eredményekkel járt.
tovább
 
 
Minden meccsen győzni akar az SZJA 2004
2019-01-26
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia idén az U16-os magyar bajnokságban két csapatot versenyeztet. A tizenhat éves játékosokból álló együttes, az SZJA 2003-ISK Csíkszereda az A csoportból kvalifikálta magát a rájátszásba. Az egy év hátránnyal induló SZJA 2004 tagjai nagyon jól kezdték a szezont, de végül nem sikerült a B csoportból odaérni a rájátszást érő helyekre. A középszakaszban a cél, hogy minden mérkőzésen nyerni tudjanak.
tovább
 
 
A szezon első külföldi túrája következik az U14-esek számára
2019-01-25
Az U14-es magyar bajnokság A csoportjában szereplő SZJA 2005 együttese az alapszakasz során minden mérkőzését hazai pályán játszhatta. A pénteken rajtoló középszakaszban a játékosoknak már a magyarországi utazással, a megterhelőbb menetrenddel is meg kell birkózniuk. Ez a viszonylag új kihívás azonban jól beleilleszkedik abba a fejlesztési tervbe, amelyet erre az évre az edzők kidolgoztak a csapat számára.
tovább
 
 
Nagy élmény vár az U10-es korosztályunkra
2019-01-23
Meghatározó tapasztalatokra tehetnek szert a hétvégén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csíkszeredai, gyergyói és felcsíki központjaiban készülő tíz év alatti sportolók. Péntektől vasárnapig rendezik meg ugyanis Budapesten a MAC-HÍDÉPÍTŐ Carnival Hockey Cup elnevezésű nemzetközi tornát, amelyen a három központból vegyesen összeállított csapattal veszünk részt.
tovább
 
 
Hazatértek a világbajnokságról az SZJA jégkorongozói
2019-01-22
Véget ért az Észtországban megrendezett ifjúsági világbajnokság, ahol a román U20-as válogatott a negyedik helyen végzett. A divízió II/A csoportos tornán játszó csapatban 11 olyan játékos szerepelt, aki a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képzési rendszerében készül hétről hétre. A torna első három mérkőzése után úgy tűnt, a válogatott harcban lehet az első két hely valamelyikének megszerzéséért, azonban az utolsó két meccsen elszenvedett vereségek miatt erre nem maradt esélyük.
tovább
 
 
Átadták az SZJA orvosi és metodikai központját
2019-01-18
Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központja. A kiemelt fontosságú beruházás új távlatokat nyit az utánpótlás-nevelés terén, korszerű feltételeket biztosít ahhoz, hogy professzionális képzésben részesüljenek a környékbeli fiatalok. A megvalósítás értékét mutatja, hogy a jégkorongozóknak nyújtott előnyök mellett az intézmény a környéken élő emberek és az egész régió életére pozitív hatást gyakorol majd.
tovább
 
 
Átadjuk az orvosi és metodikai központot
2019-01-17
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia átfogó infrastrukturális fejlesztési stratégiájának célja, hogy létrejöjjenek azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik a régió fiatal sportolói számára a megfelelő színvonalú edzésmunkát. Ennek keretében épült fel a Felcsíki Műjégpálya szomszédságában az orvosi és metodikai központ, melynek avatóünnepségére január 18-án, pénteken kerül sor.
tovább
 
 
Világbajnokságon az SZJA sportolói
2019-01-13
Nemzetközi színtéren is bizonyítási lehetőséget kapnak a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó jégkorongozók. A román válogatott színeiben a Sapientia U23, illetve az U18-as ISK Csíkszereda jónéhány tagja részt vesz a január 13. – január 19. között Tallinban zajló U20-as, divízió II/A csoportos világbajnokságon.
tovább
 
 
A rájátszás előtt még lehet csiszolni a játékon
2019-01-09
A legutóbbi, decemberben lezajlott magyarországi kiszállás után ismét komoly kihívásokkal kell szembenéznie az U16-os csapatunknak. Egy hónapja a sérülésektől is sújtott gárda mind a négy mérkőzését meg tudta nyerni, ezzel biztosította a helyét a legjobbak között. A mostani kiszállás már a középszakasz része, amely során eldől, hogy a rájátszás első körében melyik együttessel kell megküzdeni a továbbjutásért.
tovább
 
 
Nehezebb lesz rájátszásba jutni a világbajnokság miatt
2019-01-02
Utolsó alapszakaszbeli kiszállására készül az U18-as csapatunk a magyar bajnokságban. A legutóbbi anyaországi túra kimondottan jól sikerült, nemcsak a játék képe volt bíztató, de az eredmények is a befektetett munkát igazolták. Az akkori formát nem lesz egyszerű átmenteni a következő meccsekre, ugyanis fontos játékosok fognak hiányozni az észtországi U20-as világbajnokság miatt.
tovább
 
 
Császár Róbert: „Bíztatni, támogatni kell a gyermeket”
2018-12-24
Az U20-as magyar válogatott négy székely játékossal, Császár Hunorral, Fejes Nándorral, Mihály Ákossal és Péter Andorral a soraiban szerzett bronzérmet a lengyelországi divízió I/B-s világbajnokságon. A magyar csapat legértékesebb játékosának (MVP) Császár Hunort választották, aki 5 góllal és két gólpasszal zárta a tornát. A csatár igazi sportoló családból származik, öccse a Felcsík utánpótlás-csapatában jégkorongozik, a húga pedig biatlonozik és éppen az ifjúsági olimpiára készül. Édesapjuk Császár Róbert a Sapientia U23 felszerelésmenedzsere. Vele beszélgettünk arról, hogy milyen szerepe van a szülőknek abban, hogy a gyerek igazán sikeres sportolóvá érhessen.
tovább
 
 
Mit csinálsz, ha idegesek a játékosok?
2018-12-22
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által megálmodott képzési rendszer egyik alappillére, hogy a gyerekekkel foglalkozó szakemberek naprakész tudással rendelkezzenek, amit folyamatosan igyekeznek fejleszteni, bővíteni. Ennek megfelelően nagy hangsúly esik arra, hogy az edzők tisztában legyenek az utánpótlás-nevelés legfrissebb elveivel. A rendszeresen megszervezett szakmai találkozók és edzőszemináriumok azt szolgálják, hogy egységes filozófia mentén, egyre növekvő színvonalon tudják végezni a munkájukat az SZJA szakemberei.
tovább
 
 
A rájátszásról dönt a következő négy meccs
2018-12-14
Mindent eldöntő kiszállás kezdődik az U16-os magyar bajnokságban szereplő csapataink számára. A B bajnokságban szereplő, tizenötéves játékosokkal felálló SZJA 2004 matematikailag még elérheti a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét, ehhez azonban az ellenfeleknek is botlaniuk kell. Az idősebbek sorsa saját kezükben van. Amennyiben a hétvége folyamán sikerül legalább négy pontot gyűjteniük, biztosan az A bajnokság első hat helyének valamelyikén végeznek, és készülhetnek a jövő évi rájátszásra.
tovább
 
 
Zsúfolt hete lesz az egyik legnépesebb korosztálynak
2018-12-10
A székelyföldi Jégkorong Akadémia a magyar bajnoki kiírás két lekisebb korcsoportjában versenyezteti a legtöbb sportolót. Az U12-es mellett az U14-es anyaországi pontvadászatban is jelen vagyunk három csapattal. Ezen a héten mind az A, mind a B bajnokságban szereplő együtteseinkért szoríthatunk.
tovább
 
 
Székely jégkorongozók a magyar válogatottban
2018-12-08
Először fordul elő, hogy a magyar jégkorong válogatott munkájába olyan székelyföldi sportolókat és szakembereket vonnak be csoportosan, akik nem az anyaországban tevékenykednek. A program keretében hétvégén második alkalommal utaznak ki SZJA-s edzők és játékosok, hogy részt vegyenek az U14-es és az U15-ös válogatott összetartásán.
tovább
 
 
Nemzetközi tornára készülünk
2018-12-06
A legkisebb korosztályok számára az SZJA igyekszik havi rendszerességgel találkozókat, bajnokságokat szervezni. A soron következő, decemberi rendezvényen az előző évihez hasonlóan nemcsak az akadémia alközpontjai vesznek részt, hanem magyarországi klubok is megtisztelnek jelenlétükkel.
tovább
 
 
Mikulás várás
2018-12-05
Darvas-Kozma József főesperes úr üzenete a jégkorongozó gyerekeknek és nemcsak.
tovább
 
 
Such György: Bámulatos a fejlődés, amit az akadémia fel tud mutatni!
2018-11-23
A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége háromnapos látogatást tett Székelyföldön az SZJA meghívására. Az évente megtartott találkozók célja, hogy a helyi jégkorongélet reformjáért megkezdett együttműködés eredményeit áttekintsék, és meghatározzák a további tennivalókat. Az elmúlt napok tapasztalatairól, a látottakról és a közös munka további lehetőségeiről sajtótájékoztatón számolt be Dr. Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke.
tovább
 
 
Székelyföldre látogat az MJSZ
2018-11-21
A következő napokban a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál vendégeskednek a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői. A találkozóra már harmadik alkalommal kerül sor, ugyanis amióta elkezdődött Székelyföldön a jégkorongmozgalom megújítása, minden évben felkeresnek bennünket, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseit, szakmai tevékenységeit közösen tekintsük át, és egyeztessünk a következő lépésekről.
tovább
 
 
Egyértelmű a fejlődés
2018-11-20
Nincs megállás a Sapientia U23 számára, ugyanis öt román felnőtt bajnoki mérkőzés után öt alkalommal Magyarországon az U20-asok között is pályára lépnek a következő napokban. A korosztályos versenysorozatban kényelmes pozícióból várják a folytatást, ugyanakkor az Erste ligás ellenfelekkel szembeni tapasztalat is hatalmas előnyt jelenthet a hasonló korú csapatok elleni meccseken.
tovább
 
 
Közel háromszázan a Poli-Farbe Kupán
2018-11-19
Ismét U8-as és U10-es tornát rendeztünk Csíkkarcfalván. Azon korosztályoknak a számára, amelyek még nem vesznek részt semmilyen hivatalos versenysorozatban, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia rendszeresen szervez bajnokságokat, amelyeken a legkisebbek is belekóstólhatnak a mérkőzések hangulatába.
tovább
 
 
„Európa egyik legmodernebb felkészítő központját álmodtam meg”
2018-11-18
Erdélyben született, ma Ausztriában él. Látta a legszínvonalasabb edzőtermeket Európában, a legprofibb erőnléti edzőktől tanult. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia meghívására most visszatér egy időre Székelyföldre, ugyanis ő építi fel az akadémiai központ erőnléti felkészítő termét. Zakariás Zsolttal beszélgettünk szülőföldről, karrierről, a karcfalvi terveiről.
tovább
 
 
Antal István: Bárkit képesek vagyunk legyőzni!
2018-11-13
Egy hónapos szünet után ismét Magyarországon játszik mérkőzéseket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os és U15-ös csapata. A két együttes ugyan eltérő értékcsoportokban szerepel az U16-os bajnokságban, mégis hasonlóan kiélezett küzdelemre és magas színvonalon játszó ellenfelekre kell számítania a folytatásban.
tovább
 
 
Ígéretesen játszottak a kicsik
2018-11-08
Eseménydús időszakon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legkisebb, magyar bajnokságban is szereplő sportolói. Az elmúlt héten az SZJA-Felcsík SK, valamint az SZJA-ISK Gyergyószentmiklós vett részt anyaországi túrán. A gyerekek hatalmas élményekkel és számtalan értékes tapasztalattal tértek haza.
tovább
 
 
Bővül a Sapientia U23 kerete
2018-11-03
Két új játékossal egészül ki a Sapientia U23 csapata. A Gyergyói Hoki Klubtól érkező jégkorongozók komoly erősítést jelentenek az egyetemista együttes számára. Ugyanakkor a két sportoló az átigazolásnak köszönhetően több játéklehetőséghez juthat, ami fejlődésük szempontjából meghatározó.
tovább
 
 
Időben megismerkednek a magyar bajnoksággal
2018-11-02
Az U12-es magyar pontvadászatban is három csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, csakúgy, mint a tizennégy évesek között. Az A ligában szereplő együttes már korábban lehetőséget kapott a bizonyításra, mostantól a B bajnokság résztvevői is elkezdhetik bontogatni szárnyaikat egy kifejezetten új, de nagyon inspiráló közegben.
tovább
 
 
Egy bajnokság, három székely csapat
2018-11-01
Négy mérkőzésen már túl van az SZJA 2005 az U14-es magyar pontvadászatban. Most két újabb együttesünk mutatkozik be ugyanabban a korosztályban, de más-más csoportban. Az SZJA 2006 és SZJA neveken regisztrált gárdák a B bajnokság középső, illetve keleti csoportjában kezdik meg a szereplésüket. Eltérő ellenfelekkel néznek szembe, de a céljaik nagyon hasonlóak: sokat tanulni és közben pontokat gyűjteni.
tovább
 
 
Döntő jelentőségű kiszállás
2018-10-26
A szezon során harmadik alkalommal indul magyarországi túrára a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. Az ISK Csíkszereda néven versenyző gárda jelenleg a középmezőnyben, a nyolcadik helyen áll. Az ötödik pozíció elérése kiemelten fontos lenne, ugyanis abban az esetben a középszakaszt kihagyva vehetnének részt a rájátszásban. A következő négy mérkőzésen értékes pontokat lehet gyűjteni ennek érdekében.
tovább
 
 
Fradisták vendégszerepelnek Karcfalván
2018-10-25
Hazai környezetben játszanak magyar bajnoki mérkőzéseket a hétvégén az U12-es csapataink. Két héttel ezelőtt a Miskolc ellen már bemutatkoztak, ezúttal a Ferencvárossal szemben próbálhatják ki élesben mindazt, amit az edzéseken begyakoroltak. Eredményt ugyan nem számolnak, nyerni mégis rengeteget lehet.
tovább
 
 
Nincs megállás az U14-es csapatnál
2018-10-25
Két héttel ezelőtt játszotta első mérkőzéseit a magyar bajnokságban az U14-es együttesünk. Egy hétre rá összetartáson vettek részt sportolóink a Felcsíki Műjégpályán, hogy egységesebb közösséget alkossanak a szezon során. A most következő hétvégén pedig ismét anyaországi ellenfelekkel mérkőznek meg hazai környezetben
tovább
 
 
Az első hely a tét
2018-10-24
Kedvező helyzetből várja a magyar bajnokság folytatását a Sapientia U23 csapata, ugyanis öt meccset követően úgy vezeti a csoportját, hogy kevesebb mérkőzést játszott, mint az ellenfelek nagyobbik része. A sikeres rajt csak egy folyamatnak az eleje, még számos nagynevű ellenféllel kell összecsapni a rájátszást érő helyek valamelyikének megszerzéséért.
tovább
 
 
Összetartás az U14-eseknek
2018-10-19
Rövid, de kimondottan intenzív közös program vár a székelyföldi tizennégy éves jégkorongozókra a hétvégén. Pénteken és szombaton kerül sor az immár hagyományossá vált összetartásra. Ennek célja, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok közösen készülhessenek, azonos iránymutatásokat kaphassanak a felkészülésük, a fejlődésük elősegítése érdekében.
tovább
 
 
A Sapientia hokistái a válogatottal edzenek
2018-10-18
Pozsonyban edzőtáborozik az U20-as román válogatott. A keret nagyobbik részét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok alkotják. A Sapientia U23 és az U18-as együttes egyaránt ad sportolókat a román nemzeti csapatba. Az edzések, a felkészülési mérkőzések és a szabadidős programok a keret összekovácsolódását célozzák
tovább
 
 
Itthon játszanak magyar bajnokit az U14-esek
2018-10-12
Hazai környezetben mutatkozik be a magyar bajnokság legerősebb csoportjában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es csapata. Az erdélyi selejtező első helyezettje a hétvégén két mérkőzést játszik Csíkkarcfalván, amelyeken az összerázódás, a bajnokság tempójának megismerése lesz a cél.
tovább
 
 
Az Október Kupán szerepelnek a legfiatalabbak
2018-10-12
A két legkisebb korosztály számára rendeznek tornát a hétvégén. A régió különböző részein, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban nevelődő U8-as és U10-es gyerekek szombaton és vasárnap találkoznak a Felcsíki Műjégpályán, hogy összemérjék tudásukat és játsszanak egy jót.
tovább
 
 
Tartalmas héten van túl az U16 és az U15
2018-10-10
Két csapatunk vett részt magyarországi túrán az elmúlt héten. Mindkét együttes az U16-os bajnokság különböző értékcsoportjaiban játszott mérkőzéseket. A nagyobbak zsinórban ötször csaptak össze az A csoport legjobbjaival, a kisebbek a B bajnokság keleti csoportjában négy ellenféllel találkoztak. A változatos eredménysor sok olyan értékes tanulsággal járt, amelyre építeni lehet a szezon további részében.
tovább
 
 
Újabb két csapatunk debütál Magyarországon.
2018-10-02
Különböző csoportokban, de azonos korosztályban kezdi meg szereplését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os, illetve U15-ös együttese a magyar bajnokságban. Az idősebbek a legerősebb, míg a fiatalabbak a második értékcsoportba kaptak besorolást. A lebonyolításnak köszönhetően ideális esetben akár mindketten ott lehetnek a rájátszásban.
tovább
 
 
Csoportja élén a Sapientia U23
2018-09-30
Eredményes időszakot zárt az U20-as magyar bajnokságban az idén alakult Sapientia U23. Az ötmeccses anyaországi túrájáról a napokban hazaérkező csapat egyetlen kivételtől eltekintve minden mérkőzésén pontot tudott szerezni. A teljesítmény, az elért eredmények, illetve a játékosok mentális állapota alapján reális cél a rájátszásban való részvétel.
tovább
 
 
Ötvenszázalékos mérleggel tért haza az ISK
2018-09-30
Két győzelem mellett két vereséget könyvelhet el első kiszállása után az U18-as magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda együttese. Az első komoly szintfelmérőn vannak túl a játékosok azt követően, hogy a korosztályváltás miatt teljesen átalakult a tavalyi bronzérmes csapat kerete. A négymeccses túra fontos tapasztalatokkal járt, segít kijelölni a felkészülés leglényegesebb pontjait.
tovább
 
 
A magyar bajnokságban is bemutatkoznak a korosztályos székely csapatok.
2018-09-18
Szeptember 19-én négy mérkőzéses túrával veszi kezdetét a magyar bajnokság az U18-as csapatunk számára. Ugyanekkor kezdi meg szereplését az egyetemista csapat is az húsz év alattiak között.
tovább
 
 
Tanulás, élsport és nemzeti identitás a nevelés középpontjában
2018-09-03
A Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál is megkezdődött a jégszezon, az intézmény vadonatúj csapata, a Sapientia U23 már túl is van az első mérkőzésén. Az új idény terveiről, építkezésekről, az egyetemista csapat indulásáról, szülőföldről beszélgettünk Tánczos Barnával, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökével.
tovább
 
 
A kitűnő hokistának szenvedély van a szemében
2018-08-21
A finn Eemeli Parikka lett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Sapientia EMTE közös alakulatának, a Sapientia U23-nak a vezetőedzője. A több diplomás, játékos és edzői múlttal is rendelkező fiatal szakember Magyarországról érkezett Székelyföldre, és azt mondja, kihívás számára a csapatépítés, optimistán tekint az előtte álló munkára.
tovább
 
 
Del Pedrick: Változtatni a gondolkodásmódon
2018-06-11
Két éve látja el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatói feladatkörét Del Pedrick, akit ezúttal egy évértékelő interjúra kértünk meg. A kanadai szakember pozitívnak tartja a gyereklétszám növekedését, a jégpályák épülését, ugyanakkor szemléletváltást vár el az edzők és a sportolók részéről is a jövőben.
tovább
 
 
Elkezdte a felkészülést az SZJA egyetemista csapata
2018-06-03
Már készül a következő bajnoki idényre a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által életre hívott U23-as, egyetemista csapat Csíkkarcfalván. Egyelőre heti három tréning szerepel az edzéstervben.
tovább
 
 
Válogatja a játékosokat az U23-as csapatba az SZJA
2018-05-18
Huszonegy mezőnyjátékos és három kapus vett részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia próbajátékán, melynek célja, hogy elkezdődjön a játékosok kiválogatása a következő idénytől induló U23-as egyetemista csapat számára. A próbajátékot koordináló Antal István edző elégedett a látottakkal.
tovább
 
 
Legyél tagja az első székelyföldi egyetemista csapatnak
2018-05-10
Előtérbe került a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál a soron következő idényben indítandó székelyföldi egyetemista csapat létrehozása. A leendő csapatot hazai és külföldi trénerek fogják dirigálni a kispadról, de előtte próbajátékot szerveznek az 1998-ban, az 1999-ben, illetve a 2000-ben születettek számára.
tovább
 
 
Káoszba fulladt bajnoki kiírások
2018-05-08
A hivatalos kiírás szerint már le kellett volna járjanak a különböző román ifjúsági bajnoki mérkőzések és mára tisztán kellene látni, hogy mely csapat milyen helyezést ért el. Ezzel ellentétben csupán az U16-os kiírásban rendeztek döntőt, de a kisdöntő itt is elmaradt, míg a többi korosztályban még az alapszakasz mérkőzéseket sem sikerült maradéktalanul letudni.
tovább
 
 
Nagyléptékű beruházások éve a SZJA-nál
2018-05-05
Számos új jégpálya épült és épül Székelyföldön, ugyanakkor a csíkkarcfalvi központ kivitelezésével is remekül halad a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A korisuli programnak köszönhetően több ezer gyerek kezdett el korcsolyázni az intézmény alközpontjaiban, így megduplázódott a létszám a kezdő hokista korosztályokban. Ez a 2017/18-as idény mérlege, ugyanakkor a következő időszak nagyszabású tervei is méltó folytatást ígérnek.
tovább
 
 
Méltó zárás volt a gálamérkőzés
2018-05-02
Kétnapos eseménysorozatot zártak le kedden este Székelyföld és Magyarország felnőtt jégkorong csapatai egy gálamérkőzés keretében, amely sorban az ötödik volt a 2006-os premiert követően. Ezúttal Csíkszereda adott otthont a Vargyas László által életre hívott eseménynek, amelyen a találkozó bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Igazán közönségcsalogató eseménysorozatnak lehettek szemtanúi az érdeklődők. Valóban találó volt a mottó miszerint ez a Székely hoki majális több, mint egy sportesemény.
tovább
 
 
Gratulálok a fiúknak és a magyar válogatottnak
2018-05-01
A mai nap során letudta a fennmaradó egy-egy meccsét Székelyföld és Magyarország U15-ös, illetve U16-os csapata. Ezúttal mindkét találkozón a magyar válogatott húzta be a győzelmet. Tanulságok bőven levonhatóak a két nap folyamán látottakból.
tovább
 
 
Meccsdömping a nyitó napon
2018-04-30
Négy korosztályos utánpótlás mérkőzéssel vette kezdetét a „Székely-magyar hoki majális” Csíkszeredában, amelyen a két válogatott U15-ös, illetve U16-os csapatai mérték össze erejüket két-két alkalommal a nyitó napon. És hogy ne legyen ez elég, kedden újfent egymásnak esnek a felek. Mindenkinek fáj a foga a revánsra, valamilyen formában.
tovább
 
 
Tizenegyedik hely sok tapasztalattal
2018-04-23
Elveszítette utolsó helyosztó mérkőzését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Mostban, így a 2001/2002-esekből álló alakulat a 11. helyen zárta a csehországi tornát. A fiúk fokozatosan lendültek bele a játékba és vették fel a torna ritmusát.
tovább
 
 
Szokni kell az iramot
2018-04-20
Két vereséggel mutatkozott be a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-es csapata a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A fiatalok a második meccs felére rázódtak bele az ellenfelek által diktált tempóba. A küzdeni akarással viszont nem volt gond.
tovább
 
 
Vissza Csehországba
2018-04-19
Újabb korosztály szerepel nemzetközi jégkorong tornán, sorban a negyedik. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-esekből álló csapata ugyanis a csehországi Mostba utazik, ahol egy 13 alakulatot felvonultató tornán vesznek részt. Csoportellenfelek között felvidéki, lett, illetve finn csapatok vannak.
tovább
 
 
Technikai képességeken kell javítani
2018-04-16
Mahiljovban véget ért a Junior Challenge Victory Cup, amelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia öt mérkőzést játszott lett, illetve fehérorosz csapatok ellen és mindegyiket elveszítette. A tanulságokat levonva a legnagyobb előrelépéseket a technikai képességek fejlesztése terén kell megtenni.
tovább
 
 
Javuló játékot mutattak
2018-04-15
A fehéroroszországi Mahijlovban zajló Junior Challenge Victory Cup második napján a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két összecsapást tudott le és mindkettőt a lett Zemagle ellen. Előbb öt, majd kétgólos vereség lett a vége, de ennél biztatóbb, hogy a csapat javuló játékot mutat.
tovább
 
 
Ellentétes célokkal Kijevben
2018-04-14
„Székely-magyar” meccsel veszi kezdetét ma este a Divízió I/B csoportos U18-as korosztályos világbajnokság. A romániai válogatott zömét székely sportolók teszik ki, de a magyar válogatottban is van székely sportoló.
tovább
 
 
Nagyobb bizalommal kell játszani
2018-04-13
Túl van az első napon a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es csapata a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol két meccset tudott le. Mindkettőt szoros küzdelemben elveszítette. Szombaton lehet javítani.
tovább
 
 
Újabb úti cél: Fehéroroszország
2018-04-12
A genfi, illetve a bilinai nemzetközi torna után újabb külföldi megmérettetésre utazott el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Ezúttal viszont a 2004-es korosztályon van a sor, hogy helytálljanak, méghozzá a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol egy ötcsapatot felvonultató Junior Challenge Victory Cup névre hallgató tornán vesznek részt.
tovább
 
 
Fontos a mentális felkészülés
2018-04-09
Az első napot követően a cél a döntőbe jutás volt, végül a harmadik helyre ért fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata a Genfben megrendezett Spring Hockey Cup elnevezésű nemzetközi tornán. A felemás eredményeket elért, viszonylag összeszokott társaságnak is van amiben előre kell lépnie. Éspedig a mentális felkészülésben.
tovább
 
 
Egyéni képességeken kell javítani
2018-04-08
Hat mérkőzést tudott le a csehországi Bilinában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2005-ös csapata cseh, orosz, fehérorosz, lett, illetve dán csapatokkal szemben, amelyek végén két győzelem, két döntetlen és két vereség került a kosárba. A remek helytállás mellett tanulságokat is levontak a szakvezetők. Ennek értelmében előrelépni az egyéni képességek fejlesztésének területén kell.
tovább
 
 
Helytállás a fáradtság ellenére
2018-04-07
Zsúfolt és nehéz napon vannak túl csapataink, akik Genfben, illetve Bilinában igyekeznek helyt állni két különböző nemzetközi tornán. A 2003-as korosztály a záró napon a bronzért is megküzdhet, míg a 2005-ösök csoportjuk harmadik helyét célozhatják meg.
tovább
 
 
Szintet mérni
2018-04-06
A mai naptól kezdődően két korosztályos székelyföldi válogatott méretteti meg magát nemzetközi tornákon. A 2003-as Szekler Select Genfben, míg a 2005-ös Bilinában lép jégre. Mindkét csapat vezetőedzője szem előtt tartja az eredményességet is, de a szintfelmérés a legfontosabb.
tovább
 
 
Remek napot zártak csapataink
2018-04-06
Két-két meccset tudtak le a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as, illetve 2005-ös alakulatai a genfi és a bilinai nemzetközi tornán. Három győzelem és egy döntetlen az első nap mérlege. Kiváló hangulatban lehet várni a szombati folytatást.
tovább
 
 
Nemzetközi tornákon pallérozódnak
2018-04-04
Két székely válogatott is külföldi nemzetközi tornán vesz részt az elkövetkezendő pár napban. A 2003-ban születettek Genfben, míg a 2005-ben születettek a csehországi Bilinában teszik próbára erejüket és igyekeznek megmutatni tudásukat. Az eredményesség mellett a legfontosabb tényező, hogy a gyerekek tanuljanak.
tovább
 
 
Helyosztókon lépnek jégre
2018-03-23
Egy korosztályos bajnokság befejeződött, ám további kettőben még vannak székelyföldi érdekeltségek a magyar pontvadászatban. Az ISK Csíkszereda U18-as csapat bronzérmes lett, míg az U16-os, illetve U14-es bajnokságokban a helyosztók következnek.
tovább
 
 
Kettőből egyet hozott a Felcsík SK
2018-03-18
Befejeződtek az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U12-es, illetve U14-es korosztályának kiírt aranycsatái, amelyben a Felcsík SK egy behúzott, míg egyet nagy csatában elveszített a Gloria Kisinyov ellen. Utóbbiak az öt kiírt eddigi sorozat egyetlen külföldi győztese.
tovább
 
 
THL-döntőket rendeznek
2018-03-14
Elérkezett az utolsó szakaszához a Jégkorong Erdély Liga (THL), hiszen úgy az U12-es, mint az U14-es korosztályban a mai nappal elkezdődnek a két nyert meccsig tartó finálék. Mindkét korosztályban döntőt játszik a Felcsík SK. U12-ben az ISK Gyergyószentmiklós, míg az U14-eseknél a Kisinyovi Gloria lesz az ellenfelük.
tovább
 
 
Egyetemista jégkorongcsapatot hoznak létre
2018-03-08
Nem kell elmenniük szülőföldjükről azoknak a jégkorongozóknak, akik kikerülnek az U18-as korosztályból, de még nem játszanak felnőtt csapatban. Ugyanis a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, partnerségben a térség klubjaival illetve sportiskoláival, egyetemista csapatot hoz létre.
tovább
 
 
Kezdődik az ifiknél is rájátszás
2018-03-04
Öt korosztályos csapat kezdi meg a magyar jégkorong-bajnokságban az rájátszást, vagy a helyosztókat. Az ISK Csíkszereda U18-as csapata akár éremért is harcolhat, míg a többiek helyosztókon vesznek részt.
tovább
 
 
Olimpikonoknak öltöztek a kishokisok
2018-02-17
Rendhagyó összetartást tartott szombaton a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván, ahol az U12-es jégkorongozók számára megrendezték az I. Székelyföldi Olimpiai Jégkorong Tornát. A „nemzetek” közötti versenyzés viszont nemcsak a jégkorongról szólt, hanem tesztelve volt az ügyességük is, úgy szárazon, mint jégen.
tovább
 
 
Felgyorsult folyamatok: mennyiség helyett minőség
2018-02-14
A hétvégén Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) átadta második sátortetős jégpályáját is, így a háromszéki városban is teljes gőzzel beindulnak az eltervezett folyamatok. Tánczos Barna a SZJA-át működtető Mens Sana Alapítvány elnöke rövid értékelő interjújában megjegyezte, hogy a folyamatok az utóbbi időben felgyorsultak és az előzetes tervekhez képest jobban áll az akadémia.
tovább
 
 
Sepsiszentgyörgy is bekapcsolódott a vérkeringésbe
2018-02-11
Népes érdeklődő közönség mellett került hivatalos átadóra Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által felhúzott sátortetős műjégpálya a Sepsi Aréna szomszédságában. Az ünnepi beszédek után hamar birtokba vették az új pályát a kishokisok a számukra kiírt Sepsi-kupán.
tovább
 
 
Ellentétes eredményekkel zártak
2018-02-11
Öt-öt mérkőzés tudott le az ISK Csíkszereda, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata a magyar U16-os bajnokság középszakaszában. A csíkiak mind az öt meccsüket elveszítették az A csoportban, míg a SZJA mindegyiket behúzta a B csoportban. A ISK elődöntőbeli szereplése, viszont nem a saját kezében van.
tovább
 
 
Átadás előtt a sepsiszentgyörgyi pálya
2018-02-08
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia második sátortetős műjégpályáját is átadja, ezúttal Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Aréna szomszédságában. A vasárnapi átadó ünnepség 11 órától kezdődik, majd a kishokisoké lesz a főszerep, hiszen Sepsi-kupa néven U8-as, illetve U10-es torna veszi kezdetét.
tovább
 
 
Jövője is lesz a hokinak Székelyudvarhelyen
2018-02-01
Felszereléseket adott át a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szerda kora este Székelyudvarhelyen, ahol az udvarhelyi kishokisok egyben a Magyar Jégkorong Szövetség adományait is átvehették. A rögös kezdés után a biztató jövő veszi át helyét Székelyudvarhelyen.
tovább
 
 
Jégkorongot népszerűsítettek Székelyudvarhelyen
2018-01-29
Hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a Winter Classic amatőr jégkorongtornát, amelyre ezúttal öt csapat kapott meghívót. A rendezvény célja a sportág további népszerűsítése volt, továbbá adománygyűjtés is zajlott a Székelyudvarhelyi Küküllő U12-es csapata részére.
tovább
 
 
Tapasztalatszerzésnek kiváló
2018-01-22
MAC-Hídépítő Kupával díjazott U10-es utánpótlás jégkorong tornát rendeztek hétvégén Budapesten a Tüskecsarnokban, amelyen az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, illetve az ISK Gyergyószentmiklós csapatai is részt vettek. Remek erőfelmérő volt, hogy hol tart ezen korosztály magyar, szlovák, szlovén, vagy épp svájci csapatokkal szemben.
tovább
 
 
Nemzetközi tornán az U10-esek
2018-01-19
Három székelyföldi alakulattal, a nevezők között, rendezik meg idén is az U10-es korosztály számára kiírt MAC-Hídépítő Kupát a budapesti Tüskecsarnokban. A nemzetközi tornán 14 csapat verseng, s mindezt élőben lehet követni.
tovább
 
 
Portyázó székelyföldi csapatok
2018-01-08
Magyarországi portyára indultak a székelyföldi csapatok, vagy épp váltani fogják egymást az elkövetkezendő időben. Az U12-esek már ma, az U18-asok holnap, míg az U16-osok szerdán kezdik meg az újabb meccssorozatot. Egyben az idei esztendő első hivatalos meccsei is lesznek.
tovább
 
 
Kihívásokkal teli év következik
2018-01-02
Termékeny évet tudhat maga mögött a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen úgy sport-, mint infrastrukturális téren hatalmas előrelépések történtek. Két helyszínen épül jégpálya, idén pedig Marosvásárhelyen is elkezdik egy vadonatúj, sátortetős mobil műjégpálya munkálatait. A Korisuli-program pedig minden alközpontban működik, vagy hamarosan beindul.
tovább
 
 
Kézdivásárhely-kupa az új műjégpályán
2017-12-30
Első alkalommal rendeztek Kézdivásárhely-kupát az újonnan átadott műjégpályán tizennégy csapat részvételével. Az U10-es tornán a társszervező Székelyföldi Jégkorong Akadémia az alközpontok csapatait ajándékkal is meglepte.
tovább
 
 
A Sportklub játékosai is edzik majd a fiatalokat
2017-12-24
Szorosabbra fűzik az együttműködést a Csíkszeredai Sportklub felnőtt csapata és az utánpótlás alakulatok között. A kék-fehérek meccsein a játékosokat már az ISK Csíkszereda U8-as, illetve U10-es ifjú jégkorongozói vezetik fel, ugyanakkor a felnőtt hokisok hamarosan edzőként mentorálják a fiatalokat.
tovább
 
 
Hosszú idő után hazai meccs Székelyudvarhelyen
2017-12-20
Első hivatalos hazai mérkőzését játszotta a Székelyudvarhelyi Küküllő csapata az U12-es Erdélyi Jégkorong Ligában (THL), méghozzá az ISK Csíkszereda II. ellen. A rendkívüli meccsre mintegy száz szurkoló érkezett Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából.
tovább
 
 
A hullámzó játékon kell javítani
2017-12-19
Letudta első középszakaszbeli magyarországi túráját az ISK Csíkszereda U16-os alakulata, amely az öt mérkőzéséből hármat megnyert. Gál Sándor vezetőedző elégedett a mutatott játékkal, de a győri vereséget fájlalja.
tovább
 
 
Megmozgatták a fiatalokat
2017-12-04
Két helyszínen rendeztek U8-as, illetve U10-es nemzetközi jégkorong utánpótlás tornát hétvégén és úgy Gyergyószentmiklóson, mint Csíkkarcfalván közel 500-500 gyerek fordult meg két nap alatt.
tovább
 
 
Nemzetközi tornák a hétvégén
2017-11-30
Eseménydús hétvége elé néznek az U8-as, illetve az U10-es ifjúsági csapatok, hiszen két helyszínen is nemzetközi tornát szerveznek számukra. Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós-kupára, míg Csíkkarcfalván a Felcsíki Nemzetközi Jégkorong Tornára kerül sor.
tovább
 
 
Nem vihetik el a fiatal jégkorongozókat Székelyföldről
2017-11-28
Székelyföldi körútra érkezett a Magyar Jégkorong Szövetség vezetősége a Székelyföldi Jégkorong Akadémia meghívására, a szakemberek ellátogatnak minden alközpontba, illetve feltérképezik az elmúlt egy évben történt előrelépéseket. A látogatás legfontosabb eseménye Csíkszeredában zajlott, egy együttműködési szándéknyilatkozatotírtak alá a két intézmény képviselői.
tovább
 
 
Eseménydús összetartás a lányoknak
2017-11-27
Megvolt az első összetartás a lányok számára is az idei jeges szezonbanCsíkkarcfalván. Az egész napos programban a száraz-, illetve jeges edzések mellett csapatépítő játékok is szerepeltek.
tovább
 
 
Toborzó előzi meg a pályanyitást Székelyudvarhelyen
2017-11-23
Javában zajlik a toborzás Székelyudvarhelyen, ahol a Székelyföldi Jégkorong Akadémia edzői óvodáról óvodára járva igyekeznek népszerűsíteni a sportágat. Közel két hét múlva pedig már jégre is léphetnek a lurkók, hiszen a tervek szerint megnyitja kapuit a jégpálya.
tovább
 
 
A fejlődésre fektettük a hangsúlyt
2017-11-22
Magyarországi portyán szerepelt három székelyföldi csapat az elmúlt napokban ahol finom vegyes eredményeket értek el. Vannak edzők, akik elégedettek és van aki jókor jött pofonokról beszél.
tovább
 
 
A jövőnek is üzentek
2017-11-03
Letették az alapkövét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének Csíkkarcfalván. Az ünnepségen az utódoknak is üzentek, az időkapszulában korongot, mezt, videófelvételt és egy levelet is elhelyeztek.
tovább
 
 
Több százan a Góbé-kupán
2017-10-30
Pezsgett a csíkkarcfalvi műjégpálya a hétvégén, ahol harmadik alkalommal rendezték meg az U8-as, illetve az U10-es korosztályoknak a Góbé-kupát. A szombaton és vasárnap lezajlott eseményen nem kevesebb, mint 320 kisgyerek lépett jégre, akik nem távoztak üres kézzel.
tovább
 
 
Az új stábtag: Carolynn Pedrick
2017-10-24
Tovább erősödik a kanadai vonal a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, miután az ősz folyamán már csatlakozott a stábhoz Carolynn Pedrick. Carolynn az akadémiához tartozó sportolók jégen kívüli, azaz a száraz felkészülést segíti majd a jövőben.
tovább
 
 
Fárasztó hét után elégedetten
2017-10-23
Két korosztályban három székelyföldi csapat portyázott Magyarországon az elmúlt napokban, ahol szép eredményeket értek el. Az ISK Csíkszereda U18-as csapatának ötből négy, az U16-os csapatnak ötből öt, míg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as csapatának ötből négy a mérlege.
tovább
 
 
Elkezdődött a karcfalvi központ építése
2017-10-19
Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, ugyanis a napokban elkezdődött a központ építése a csíkkarcfalvi jégpálya szomszédságában. Első körben a metodikai-, illetve az orvosi-egészségügyi helyiségek készülnek el. A kivitelezőnek 300 napja van a munkálatok befejezésére.
tovább
 
 
Felszerelést kaptak a hokisok
2017-10-16
250 mezőnyjátékos-, illetve 16 kapusfelszerelést osztanak szét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban, elsősorban az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára. Első körben a Felcsík SK, a csíkszeredai, illetve a gyergyószentmiklósi sportolók kapták meg az öltözetet. A szakemberek abban bíznak, hogy a felszerelés biztosításával még több gyereket tudnak megnyerni a hokinak.
tovább
 
 
Újabb túrára indulnak az ifik
2017-10-12
Folytatódnak a magyar korosztályos jégkorong bajnoki meccsek, ami a székelyföldi csapatokat illeti. Az ISK Csíkszereda U18-as, illetve U16-os alakulatai, valamint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15-ös csapat utazik. Az U14-esek hazai pályán kezdik a főcsoport küzdelmeit.
tovább
 
 
Sikeres toborzó Székelyudvarhelyen
2017-10-04
Első alkalommal szervezett toborzó akciót Székelyudvarhelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a XXV. Székelyudvarhelyi Nemzetközi kiállításon és vásáron. A rendezvény jó hangulatban zajlott le és már számos hokizni vágyó gyerek jelentkezett edzésekre.
tovább
 
 
Két korosztályban léptek jégre
2017-10-02
Két utánpótlás korosztályban is pályára léptek a hétvégén a jégkorongozók. Elkezdődtek ugyanis a román bajnoki meccsek az U18-as korosztályban, ahol az ISK Csíkszereda, illetve az ISK Gyergyószentmiklós felemás eredményeket értek el. Közben az U12-esek is megkezdték a magyar bajnoki meccseik sorozatát.
tovább
 
 
Gyergyószentmiklósé a győzelem
2017-10-01
Míg az U12-es korosztályban a Brassói Corona, addig az U14-eseknél az ISK Gyergyószentmiklós vitte el az idei évben kuriózumnak számító THL-kupát. A fináléban a gyergyószentmiklósi csapat aranygóllal verte az ISK Csíkszeredát.
tovább
 
 
Értékeltek az edzők
2017-09-25
Hat székelyföldi csapat portyázott az elmúlt napokban Magyarországon, ahol korosztályos magyar bajnoki meccseket játszottak. Volt ahol már alapszakasz meccseket rendeztek, és volt ahol egyelőre csak a kvalifikációs találkozók zárultak.
tovább
 
 
Brassóba került a THL-kupa
2017-09-24
Első alkalommal szervezték meg a THL-kupát, amely döntő tornájára, azaz a Final Fourra Csíkszeredában került sor. Az U12-es korosztálynak kiírt finálé végén a Kovács László által irányított Brassói Corona kishokisai örvendhettek.
tovább
 
 
THL-kupa döntőt rendeznek
2017-09-22
Újdonsággal rukkolt elő a THL-t (Erdélyi Jégkorong Liga) szervező Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE), amely az idei évben megszervezi a THL-kupát a felnőttek kupasorozatának mintájára. A hétvégén, Csíkszeredában, az U12-esek mérik össze erejüket.
tovább
 
 
Rajt a magyar bajnokságban
2017-09-15
Egy korosztály kivételével mind a további háromban elkezdik a székelyföldi jégkorong csapatok a magyar bajnoki pontvadászatot. Az U14-esek kvalifikációs meccseket játszanak, míg az nagyobbak az alapszakasz első meccsein lesznek érdekeltek.
tovább
 
 
Túl az év első edzőképzésén
2017-09-10
Közel harminc edző részvételével tartotta meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván az idei idény első edzőképző szemináriumát. Az egynapos képzésen a trénerek ezúttal négy tematikában hallgathattak előadást.
tovább
 
 
A metodikai- és az orvosi központ tervei
2017-09-08
Augusztus utolsó napján sajtótájékoztató keretében számolt be a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítvány vezetősége, hogy Csíkkarcfalván már az idén nekikezdenek a metodikai-, illetve az orvosi központ építésének. Ezúttal a látványtervekből mutatunk meg egy párat.
tovább
 
 
Nagy tervek a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2017-08-31
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány vezetői az elkövetkezendő feladatokról. Három fontos pillérről volt szó: infrastrukturális beruházásokról, szakmai elképzelésekről, illetve a finanszírozási keretről. Még az idén elkezdődnek Csíkkarcfalván a metodikai központ, illetve az orvosi rendelők megépítésének, de jégpályával gazdagodna Sepsiszentgyörgy, illetve Gyergyószentmiklós.
tovább
 
 
Lehetőség azoknak, akiknek nincs jég
2017-08-30
Újabb nagyszabású összetartó tábort szervezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely ezúttal azon központok jégkorongozóit célozta meg ahol jelen pillanatban még nincs jég, vagy épp jégpálya. Közel ötven gyerek készül Marosvásárhelytől Sepsiszentgyörgyig Karcfalván.
tovább
 
 
Kemény munka mellett, mókázni is lehetett
2017-08-17
Az idény ugyan még nem kezdődött el, de a Székelyföldi Jégkorong Akadémia máris elkezdte az összetartásokat. Első körben egy négy napos tábor keretében a kapusokat hívták meg Csíkkarcfalvára. A közel negyven gyereket újfent a Pozsonyi Slovan kapusedzője Michal Zemancik koordinálta.
tovább
 
 
Kitartó és következetes munkára van szükség
2017-08-07
Mélyebb lélegzetvételű interjúval jelentkezünk ezúttal, amely során Tánczos Barnát a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökét kérdeztük. Igyekeztünk olyan témákat boncolgatni, amely az elmúlt egy évből kiindulva a jövőbeni terveket és elképzeléseket is felvázolja. Terítékre kerültek a pozitívumok, az előttünk álló feladatok, a játékos elvándorlás, illetve különböző kapcsolatrendszerek.
tovább
 
 
Eseménydús Csíkszeredai Városnapok
2017-08-06
Négy napon át aktívan részt vett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Csíkszeredai Városnapok rendezvényein, sőt mi több egy külön kis teret is sikerült belakni. Ez az úgynevezett AkademiFalu volt, ahol mindenki találhatott magának kedvére való programot. Gyerekek és felnőttek egyaránt, sőt mi több a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongcsapata itt tartotta meg hivatalos bemutatóját.
tovább
 
 
Akadémia falu a városban
2017-08-01
Rendhagyó programkínálattal jelentkezik a csíkszeredai Városnapok alkalmával a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Csütörtöktől vasárnapig a Majláth Gusztáv Károly téren foglalkozások fognak zajlani. Érdemes lesz benézni.
tovább
 
 
Megoldás küszöbén az utánpótlás kérdése
2017-07-21
Mint minden Tusványoson az idein is terítékre került a jégkorong témája a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem- és Diáktáborban. Ezúttal a hangsúly az utánpótláson volt, ahol egy megegyezés körvonalazódik a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia között.
tovább
 
 
Felcsíkon is belevágtak
2017-07-19
A nyári időszak nemcsak a száraz felkészülésről szól a jégkorongban, hanem a toborzásokról is. A Felcsík SK-nál sem tétlenkednek ezen ügyben és a hétvégén már ott voltak a csíkdánfalvi falunapokon, de a kör nem zárul, hiszen ott lesznek a további felcsíki települések ünnepségsorozatain.
tovább
 
 
Toborzó óvódásoknak, szárazedzéssel
2017-07-05
Javában tartja toborzóit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkszeredában, ahol első körben az óvódásokat célozták meg. Az edzők számos napköziket végigjárva játékosan mutatják be a sportágat és egyúttal ugyanolyan játékos szárazedzésekre hívják az érdeklődőket. A program nemcsak Csíkszeredában, hanem az akadémia többi központjába is be fog indulni.
tovább
 
 
Mennyiség helyett minőségre dolgozni
2017-06-28
Múlt év őszén kezdte el a munkát a finn Sam Liebkind a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál mint kapus mentoredző. A begyűjtött tapasztalatokról kérdeztük továbbá, hogy melyek azok az elemek, amelyekkel elégedett és melyek azok, amelyeken, meglátása szerint, változtatni kell.
tovább
 
 
Kilenc csapat Székelyföldről
2017-06-21
Székelyföld kilenc csapattal képviseli magát a 2017/2018-as magyar korosztályos jégkorong-bajnokságban. Sorra vettük, hogy mely csapatok hogyan készülnek a nyár folyamán. A legtöbb helyen már lezárult a felkészülés első szakasza.
tovább
 
 
Sikeres toborzó Csíkszentimrén
2017-06-10
Gyereknappal egybe kötött toborzót tartottak Csíkszentimrén, ahol a jégkorong is főszerepbe került. Jakab Károly a helyi Sasok edzője elmondta, hogy 17 gyerek jelentkezett, akik hokizni járnának.
tovább
 
 
Megvalósításokról, tervekről
2017-06-06
Tavaly pünkösdkor jelentették be hivatalosan, hogy megnyitja kapuit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amelynek vezetői ez év pünkösdhétfőjén beszámoltak az eddigi tevékenységről, illetve jövőbeli terveikről beszéltek. Számos településen indul be a korisuli program, illetve folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések. Hét jégpályán készülhetnek ősztől a székelyföldi kishokisok.
tovább
 
 
Tiszteletbeli tag lett Takács István
2017-05-30
Hatalmas megtiszteltetés érte a csíkszeredai jégkorong egyik, ha nem a legnagyobb alakját, Takács Istvánt, akit a Magyar Jégkorong Szövetség – id. Ocskay Gáborral egyetemben – tiszteletbeli taggá választott.
tovább
 
 
Egy élmény volt a gyerekeknek
2017-05-29
Akademi-kupával zárta az évet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely egy belső háziverseny volt a 2002-es korosztálytól a 2010-esekig. Az edzőket kérdeztük a tapasztaltakról.
tovább
 
 
Akademi-kupa a kicsiknek is
2017-05-28
Míg a múlt hétvégén 2002-2005-ös korosztályok számára rendezték meg Csíkszeredában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia belső háziversenyét, addig szombaton az U8-as, illetve az U10-es korosztályokon volt a sor.
tovább
 
 
Türelmesek és kitartóak kell legyünk
2017-05-24
Első évén van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál Del Pedrick technikai igazgató, aki hosszabban nyilatkozott az itt eltöltött első évéről. Kérdeztük Székelyföldről, de a szakmai kérdések sem maradhattak le.
tovább
 
 
Túl az első háziversenyen
2017-05-24
Első alkalommal szervezett belső háziversenyt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely rendhagyó módon az Akademi-kupára hallgatott. Az elmúlt hétvégén a 2002/2003-as, illetve a 2004/2005-ös korosztályoknak, míg a most következő hétvégén a 2006/2007-es és a 2008/2009-es korosztályok számára lesz megrendezve a torna.
tovább
 
 
Edzőképzés a nyári felkészülésre
2017-05-20
Kétnapos képzésen vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia trénerei, akik Csíkkarcfalván gyűltek össze, hogy elméleti, illetve gyakorlati szempontból bővítsék tudásukat a nyári felkészülésre.
tovább
 
 
Ötödik hely Norvégiában
2017-04-30
Véget ért a norvégiai Skienben zajló Telemark Trophy U16-os nemzetközi torna a székely válogatott számára, amely az ötödik helyen zárt. Bár nem sikerült mérkőzést nyerni érdemes volt elutazni és olyan csapatokkal felvenni a versenyt, akik hokikultúrája világszínvonalú.
tovább
 
 
Összetartottak a lányok is
2017-04-25
A fiúk mintájára első alkalommal szervezett összetartást a lányok számára a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván, amelyen 37 sportoló vett részt a nyolcévesektől a tizennyolc évesekig. Lesz folytatás.
tovább
 
 
Norvégiába készülnek
2017-04-23
Fény derült arra, hogy kik utaznak Norvégiába a hétvégén sorra kerülő Telemark Trophyra. A székely válogatott remek ellenfelekkel méri össze erejét a Skienben sorra kerülő nemzetközi tornán.
tovább
 
 
Nyolcadik hely Mostban
2017-04-20
Véget ért a csehországi Mostban az Easter Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás jégkorong torna, amelyen a 2003-as székely válogatott is ott volt. A fiatalok a nyolcadik helyet szerezték meg a csütörtöki helyosztó meccs után.
tovább
 
 
Ellentétes meccsek napja
2017-04-19
További két mérkőzést tudott le a 2003-asokból álló székely válogatott a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A fiúk két különböző arcukat mutatták és végül a hetedik helyért küzdhetnek meg a tornán.
tovább
 
 
Egyszer fenn, egyszer lenn
2017-04-18
Túl van a 2003-asokból álló székely válogatott a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A nyitómeccsüket megnyerték a fiatalok, ám a másodikat elveszítették.
tovább
 
 
Nyolcadik helyen zártak Helsinkiben
2017-04-16
Bár közel voltak az elődöntőhöz mégis a nyolcadik helyen zárt a 2005-ösökből álló székely válogatott Helsinkiben. A csapatot elkísérő edzők láthatták, hogy mely elemekben vannak partiban a finn csapatokkal ebben a korban és látták azt is, hogy miben kell javulni.
tovább
 
 
Fel van adva a lecke
2017-04-16
Mind a hat mérkőzését elveszítette Kassán a 2004-esekből álló székely válogatott, aminek fényében a szakvezetők láthatják, hogy melyek azok az alapos hiányosságok, amelyeken dolgozni kell a jövőben.
tovább
 
 
Javuló játék
2017-04-15
Bár győzelmet még nem tudott jegyezni a 2004-esekből álló székely válogatott Kassán, ám gólt már elért. Az edzői stáb szerint javuló tendenciát mutat a csapat játéka.
tovább
 
 
Három meccs, három különböző eredmény
2017-04-15
További három összecsapást ütöttek le a 2005-ös székely fiúk a Helsinkiben zajló nemzetközi tornán. Egy győzelem, egy vereség, illetve egy döntetlen született. Folytatás vasárnap.
tovább
 
 
Háromból kettő Helsinkiben
2017-04-14
Három meccset tudott le a székely válogatott Helsinkiben ahol a 2005-ös korosztály igyekszik helyt állni. Két találkozót be is húztak a fiúk.
tovább
 
 
Tanulságos találkozók Kassán
2017-04-14
Két mérkőzést tudott le Kassán a 2004-esekből álló székelyföldi válogatott, amely előbb a finn One Hockey Finland-tól, majd a Kassai Black Wolves alakulatától kapott ki. Folytatás szombaton további két meccsel.
tovább
 
 
Fontos a mentális felkészülés
2017-04-13
Az elmúlt napokban a Pozsonyi Slovan kapusedzője, Michal Zemancik, járt a Székelyföldi Jégkorong Akadémián, aki a következő generációknak igyekezte átadni szakmai tudását. Itt tartózkodása során a legnagyobb hangsúly a mentális felkészülésre került.
tovább
 
 
Kezdődik az U18-as döntő
2017-04-12
Alighogy hazatért az U18-as, zömében székelyföldiekből, álló romániai válogatott a dél-koreai Divízió II/A csoportos világbajnokságról, máris kezdődik a korosztályos román bajnoki döntő az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós között.
tovább
 
 
Versenyképes csapatok álltak össze
2017-04-09
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia megtartotta a 2003-as, illetve a 2004-es korosztályok számára is az utolsó edzőtábort, amely egyben válogató is volt a jövő hétvégén kezdődő nemzetközi tornára. Del Pedrick az akadémia szakmai igazgatója elégedett az eddigi tapasztaltakkal.
tovább
 
 
Kassát is bevennék
2017-04-08
Hat csapatot felvonultató tornára indul a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es korosztálya. Az úti cél ezúttal Kassára utaznak, ahol olasz, szlovén, szlovák, illetve finn csapatok is jelen lesznek.
tovább
 
 
Norvégia sem marad ki a sorból
2017-04-07
A hónap végén az U16-os székelyföldi válogatott is a nyakába veszi az utat és Norvégiába utaznak, ahol egy négycsapatos tornán vesznek részt. Három nap, három meccs, három kemény ellenfél.
tovább
 
 
U14-es bajnok a Felcsík SK
2017-04-06
A lehető legizgalmasabb végkifejlete lett az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U14-es bajnoki döntőnek, amely egyben a magyar korosztályos bajnokság helyosztó párharca is volt. A győztes végül a Felcsík SK lett az ISK Csíkszereda „kárára”.
tovább
 
 
Csehországot célozzák meg
2017-04-04
Sorra dől el, hogy mely válogatott hol fogja kipróbálni először erejét a nemzetközi porondon. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as válogatottja a csehországi Mostba fog utazni Húsvétkor.
tovább
 
 
A helyosztók következnek
2017-04-03
Véget ért az U14-es magyar bajnokság középszakasza és hétfőtől kezdve már a helyosztókért játszanak a székelyföldi alakulatok. A Felcsík SK és az ISK Csíkszereda egymás ellen az 5. helyért, míg az ISK Gyergyószentmiklós a Pesterzsébeti HC-val a hetedik pozícióért küzd meg. A párharcok két nyert meccsig tartanak.
tovább
 
 
Csíkszeredai bronzérem a záró tornán
2017-04-02
Budapesten, a Jégpalotában, rendezték meg a hétvégén az U12-es korosztály számára az úgynevezett helyosztó záró tornát. Az ISK Csíkszereda a harmadik helyig jutott, a Felcsík SK a nyolcadik, míg az ISK Gyergyószentmiklós a tizenegyedik pozícióban zárt.
tovább
 
 
Kósa Endre emléktorna másodjára
2017-03-30
Idén is megrendezésre kerül a Kósa Endre Emléktorna, amely a második kiadásához érkezett. A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi csíkszeredai jégkorongozó emlékére létrehozott tornát az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára rendezik.
tovább
 
 
Ellenfélre várnak
2017-03-29
Két meccs alatt letudta a döntőbe jutást az ISK Csíkszereda U16-os csapata a román jégkorong-bajnokságban. Györgypál Tamásék a Brassói Coronát ütötték ki. Az ISK Gyergyószentmiklós hazai pályán került hátrányba.
tovább
 
 
Lemaradtak a bronzról
2017-03-28
Egy szoros és egy nagyobb arányú vereséget szenvedett az ISK Csíkszereda U18-as alakulata az Újpest ellen vívott bronzmérkőzésen. Ennek fényében a Gál Sándor által irányított csapat a negyedik helyen zárt.
tovább
 
 
Nemzetközi tornára indul a SZJA
2017-03-27
Első nemzetközi megmérettetésére készül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2005-ben született alakulata és a minél jobb szereplés érdekében válogatót tartották Csíkszeredában. Az úti cél Helsinki, ahová 20+2 játékos mehet. Nagy volt a konkurencia, hiszen negyvenen álltak sorba a megtiszteltetésért, hogy Székelyföld mezét magukra ölthessék.
tovább
 
 
Negyedik helyen zártak
2017-03-25
Nem sikerült éremmel hazatérnie az ISK Csíkszereda U16-os csapatának a magyar bajnoki kisdöntőt követően, hiszen az Újpest előbb 5–1-re, majd 5–3-ra nyert. Marad a román bajnokság Györgypál Tamás alakulata számára.
tovább
 
 
A legfrissebb igazolás: Antal István
2017-03-20
A múlt nyáron még a németországi Mannheim-be vállalt munkát Antal István, ám az idén tavasszal már a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai stábját erősíti.
tovább
 
 
Túl az első tornán
2017-03-20
Első alkalommal került sor Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia-kupára, amelyet az U10-es, illetve az U8-as korosztályok számára rendeztek. A két nap alatt 350 gyerek fordult meg a csíkkarcfalvi jégpályán.
tovább
 
 
Idegenből hozták a pontokat
2017-03-19
Újabb meccseken vannak túl a magyar U14-es bajnokságban a székelyföldi alakulatok. Az 5-8. helyért zajló rájátszásban a Felcsík SK a Pesterzsébet otthonából hozta el a pontokat, míg a székelyföldi rangadón Csíkszereda nyert.
tovább
 
 
Érvényesült a papírforma
2017-03-18
Bevált Györgypál Tamás jóslata, ami az U16-os magyar korosztályos elődöntő párharcának végkimenetelét illeti. Az ISK Csíkszereda nem tudta megnehezíteni az ifj. Ocskay Gábor JA dolgát, amely söpréssel lépett a döntőbe. A bronzért az Újpest lesz az ellenfél.
tovább
 
 
Fehérvár a párharc esélyese
2017-03-17
Az ISK Csíkszereda U18-as csapata után az U16-osok is megpróbálnak bejutni a magyar bajnoki döntőbe. Számukra is az ifj Ocskay Gábor JA-án vezet az út a fináléba.
tovább
 
 
Partiban van az ISK
2017-03-17
Két mérkőzés után döntetlenre áll a három nyert mérkőzésig tartó magyar U18-as jégkorong-bajnokság kisdöntője. Az Újpest az első meccsen, míg az ISK Csíkszereda a másodikon győzedelmeskedett. Folytatás a hónap végén.
tovább
 
 
Bronzérem a tét
2017-03-16
Elkezdődik a magyar U18-as korosztályos bajnokság bronzéremért zajló küzdelme, amelyben a Csíkszeredai ISK ellenfele az Újpest lesz. Egyelőre két meccset rendeznek.
tovább
 
 
A bronzért és a döntért játszanak
2017-03-14
Három korosztályban is jégre lépnek a székelyföldi csapatok a héten. Az U18-as korosztályban az ISK Csíkszereda a bronzért játszik az Újpest ellen, az ISK Csíkszereda U16-os alakulat a magyar bajnoki döntőbe jutásért lép jégre, míg az U14-esek folytatják helyosztó mérkőzéseiket.
tovább
 
 
Harc a helyezésekért
2017-03-13
Elrajtolt a magyar U14-es bajnokság 5-8. helyéért zajló küzdelem, amelyben a három székelyföldi – Gyergyószentmiklósi ISK, Felcsík SK, Csíkszeredai ISK – mellett a Pesterzsébeti HC érdekelt.
tovább
 
 
Bajnok az ISK U20-as csapata
2017-03-07
Az előzetes papírformának megfelelően az ISK Csíkszereda U20-as csapata söpréssel hódította el a román bajnoki címet a Bukaresti Steaua ellen vívott finálét követően.
tovább
 
 
Felavatták az új jégpályát
2017-03-04
Egész napos program keretében pénteken átadták Csíkszeredában, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által kivitelezett új jégpályát a Dendrológiai-parkban, amely a helyi önkormányzat döntése értelmében ezentúl a Molnár Lajos nevet fogja viselni. A beruházás összértéke 775 ezer euróba került.
tovább
 
 
Átadás előtt a mobil jégpálya
2017-03-01
Elérkezett az első mérföldkőhöz a tavaly elindult Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen pénteken hivatalos körülmények között átadják a Csíkszeredában felállított sátortetős mobil jégpályát.
tovább
 
 
Bronzért játszhatnak
2017-02-28
Nem sikerült a bravúr az ISK Csíkszereda U18-as jégkorongcsapatának, amely a magyar bajnokság elődöntőjében összesítésben 2–0-s vereséget szenvedett az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától.
tovább
 
 
Tét az 5-8. hely
2017-02-24
Hivatalosan is eldőlt, hogy mindhárom székelyföldi U14-es csapat az 5-8. helyért fog megküzdeni a magyar jégkorong-bajnokságban.
tovább
 
 
Újraéledő Udvarhelyi jégkorong
2017-02-22
November óta újraindult a jégkorong utánpótlás nevelés Székelyudvarhelyen, Bán-Széll István vezetésével, és az elmúlt hétvégén már egy négycsapatos tornát is rendeztek. A létszám egyre növekszik és a következő szezonban már U10-es csapattal neveznének az Erdélyi Jégkorong Ligába (THL).
tovább
 
 
Elődöntős U16-osok
2017-02-16
Elődöntőbe jutott az ISK Csíkszereda U16-os csapata a magyar korosztályos jégkorong-bajnokságban. Ellenfelük kiléte egyelőre még ismeretlen.
tovább
 
 
Fehérvár ellen a döntőért
2017-02-14
A Gál Sándor által irányított ISK Csíkszereda U18-as jégkorongcsapata bejutott a magyar korosztályos bajnokság elődöntőjébe, miután a két nyert párharcig tartó elődöntőért kiírt Debreceni HK elleni párosítást könnyedén hozta. Az elődöntőben az ifj. Ocskay Gábor JA lesz a csíkiak ellenfele.
tovább
 
 
Elődöntő a tét
2017-02-12
Magyarországra utazott az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os alakulata. Mindkét csapat az elődöntőbe jutásért játszik. Az U18-asok már „rájátszanak”, míg az U16-osok utolsó három meccsüket játsszák az alapszakaszban.
tovább
 
 
Nyert a Felcsík SK
2017-02-08
Véget ért a magyar U14-es jégkorongbajnokság alapszakasza a Felcsík SK számára, amely szerda délután háromgólos győzelmet aratott a Gyergyószentmiklósi ISK ellen. Eldőlt, hogy a felcsíki alakulat az 5–8. helyért játszik a továbbiakban. Erre pályázik a másik két székelyföldi alakulat a Gyergyószentmiklósi ISK és a Csíkszeredai ISK is.
tovább
 
 
Áll a sátor a leendő pálya fölött
2017-02-05
Az enyhe időnek köszönhetően folytatták Csíkszeredában, a Dendrológiai-parkban, a mobil jégpálya építését. Pénteken és szombaton a meglevő alapokra terítették ki a sátorponyvát, amelyet vasárnap fel is fújtak. A héten a belső munkálatok zajlanak, majd jöhet a jégkészítés.
tovább
 
 
Lehetett volna jobb is
2017-01-31
Értékelték a korosztályos székelyföldi edzők az elmúlt napokban lezajlott magyar U14-es bajnoki meccseket. Mindhárom alakulat vezetője egyetértett abban, hogy sikerülhetett volna jobban is.
tovább
 
 
Mindent vitt a MAC
2017-01-29
Meccsdömping volt az elmúlt napokban Székelyföldön, ahol az U14-es korosztályban 18, míg az U12-es korosztályban kilenc összecsapást rendeztek.
tovább
 
 
Kilenc pontból hét
2017-01-26
Két győzelmet és egy hosszabbításos vereséget könyvelhetett el az ISK Csíkszereda U16-os csapata utolsó előtti magyarországi kiszállásán. Az alapszakaszból még három meccs maradt, de jelenleg elődöntőt érő helyen áll az ISK.
tovább
 
 
Meccsdömping a héten
2017-01-23
Rengeteg mérkőzést rendeznek a héten Gyergyószentmiklóson, Csíkkarcfalván, illetve Csíkszeredában, ahol az U12-es és az U14-es magyar bajnokik vannak műsoron. Az ISK Csíkszereda U16-os csapata újabb magyarországi túrára indult.
tovább
 
 
Egy lett meg
2017-01-14
Egy sima győzelem, két szoros és egy négygólos vereség az ISK Csíkszereda U18-as csapatának a mérlege az év első magyarországi kiszállásán.
tovább
 
 
Háromból kettő
2017-01-13
Túl van az ISK Csíkszereda a 2017-es esztendő első magyarországi kiszállásán, ahol három mérkőzéséből kettőt megnyert és továbbra is őrzi a negyedik helyét a tabellán.
tovább
 
 
Évkezdés összetartással
2017-01-09
Az újév első hétvégéje máris munkával kezdődött a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, ahol megtartották az év első összetartását. Ezúttal az U12-es korosztályé volt a főszerep. Zsúfolt hónap következik, hiszen szerre minden korosztály munkába áll.
tovább
 
 
Magyar portyán az ISK
2017-01-08
Magyarországra utazik az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os jégkorongcsapata, ahol előbbieknek négy, míg utóbbiaknak három mérkőzést rendeznek a korosztályos bajnokságok alapszakaszában.
tovább
 
 
Székelyföldi rangadók
2017-01-06
Székelyföldi rangadókkal folytatódik a magyar U12-es és U14-es bajnokság. Előbbi korosztályban az ISK Csíkszereda Gyergyószentmiklósra, míg utóbbiban Csíkkarcfalvára utazik.
tovább
 
 
Oktatnak a pályán és azon kívül
2016-12-31
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyik legnagyobb hozadéka, hogy igyekszik összefogni a székelyföldi utánpótlás csapatokat és sportolókat. Ezúttal nem egymással rivalizálva, hanem egymás mellé beállva egy sorba, fejlesztőtáborokat rendezve.
tovább
 
 
Érmekért harcolhatnak
2016-12-30
A magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os csapata is versenyben van, sőt akár a végelszámolásba is beleszólhatnak.
tovább
 
 
Történelmi év utánpótlásban
2016-12-29
A székelyföldi jégkorong utánpótlás történelmet írt a 2016-2017-es magyar bajnokiság U12-es és U14-es korosztályában, hiszen a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és az ISK Csíkszereda csapatai bejutottak az alapszakaszba az előselejtezőket követően. Ilyenre korábban nem volt példa. Ezen eredmény értékét tovább növeli, hogy a magyar bajnokság alapszakaszában a legjobb 12 csapat szerepelhet.
tovább
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia