Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kiugró teljesítmények és hasznos meccsek után tért haza az SZJA U16
2022-11-26
A magyar bajnokság legerősebb csoportjában szerepel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os csapata, ahol minden egyes találkozón kiváló ellenfelek, nehéz párharcok várnak a Sille Tamás és Antal Norbert vezette együttesre. A minőségi ellenfelek nemcsak sok tanulási, fejlődési lehetőséget biztosítanak, de győzelmek után megtapasztalt sikerélményt is.
tovább
 
 
Hibátlan teljesítménnyel csoportgyőztes az SZJA U15
2022-11-25
Magyar bajnoki kiszállásról tért haza a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15-ös együttese, amely az U16-os magyar bajnokságban pontveszteség nélkül nyerte meg a csoportját. A mieinknek a kvalifikáció során néhány mérkőzésen rosszul jött ki a lépés, ezért nem sikerült rögtön kivívni, hogy a legerősebb csoportok valamelyikébe kapjanak besorolást, most azonban javították a korábbi botlást, feljebb jutottak, és januártól igazán kiegyenlített meccsek várnak rájuk.
tovább
 
 
A legszerencsésebb hokiműhely: Felcsík
2022-11-24
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenysége nyolc különböző hokiműhelyben zajlik. Az egyes központokban azonos szakmai, pedagógiai elvekre építenek, de mindegyiknek megvan a saját arca, hangulata, erőssége, illetve gyenge pontja. A következőkben nagyjából heti rendszerességgel felkeressük az egyes hokibázisokat, és írott riportok, fotók, videók formájában megmutatjuk, hogy miként zajlik ott az élet. Szeretnénk ugyanis, ha minden szülő pontosan ismerné, milyen lehetőségek állnak gyereke rendelkezésére lakhelyük közelében. A #KÖZPONTBEJÁRÓ második részében Felcsíkra látogatunk.
tovább
 
 
Másodperceken múlott az éremszerzés
2022-11-20
Különösen izgalmasra sikerült a Kárpát-medencei Magyar Liga vasárnap lezárult U14-es versenyhétvégéje, ugyanis az utolsó pillanatokig kérdéses volt a sorrend. Kevesebb, mint 15 másodperc választotta el az egyik SZJA-s csapatot az ezüstéremtől, de egy bekapott gól következtében visszacsúszott a negyedik helyre. Dobogóra tehát nem állhattunk, de igazán jó, kiélezett tornát zártunk Felcsíkon.
tovább
 
 
Magyarországi klubokkal küzdenek U14-eseink
2022-11-17
A szezonban második alkalommal kerül sor U14-es tornára a Kárpát-medencei Magyar Ligában. Az előző versenyhétvége rendkívül jól sikerült ebben a korosztályban, ugyanis az arany- és az ezüstérmet is sikerült itthon tartanunk. Ezen a hétvégén is izgalmas találkozókra van kilátás, és ahogy megszokhattunk, azok a játékosaink is meccseket játszanak, akik nem szerepelnek a KML-es csapatokban.
tovább
 
 
A székely hoki bölcsője: Csíkszereda
2022-11-16
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenysége nyolc különböző hokiműhelyben zajlik. Az egyes központokban azonos szakmai, pedagógiai elvekre építenek, de mindegyiknek megvan a saját arca, hangulata, erőssége, illetve gyenge pontja. A következőkben nagyjából heti rendszerességgel felkeressük az egyes hokibázisokat, és írott riportok, fotók, videók formájában megmutatjuk, hogy miként zajlik ott az élet. Szeretnénk ugyanis, ha minden szülő pontosan ismerné, milyen lehetőségek állnak gyereke rendelkezésére lakhelyük közelében. A #KÖZPONTBEJÁRÓ első részben Csíkszeredába látogatunk.
tovább
 
 
Hivatalos: világkupát rendezhet Székelyföld
2022-11-11
Ahogy az amerikai és szlovákiai sportvezetők korábbi látogatása kapcsán már beszámoltunk róla, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legidősebb korosztályos csapata, a Sapientia U23 volt az elsődleges jelölt, hogy megrendezze az Egyetemi Jégkorong Világkupát. A helyszín, illetve az infrastrukturális adottságok megtekintése után folytatódtak az egyeztetések, és hivatalossá vált, hogy Karcfalvára érkeznek a legfejlettebb hokinemzetek.
tovább
 
 
Rancz Edit: „Elégedett, boldog emberekkel szeretnék találkozni évek múlva.”
2022-11-09
Az elitképzési rendszer elindulásával több, mint 50 fiatal jégkorongozó népesítette be a Karcfalván található sportkollégiumot. Az új alintézménynek meg kell szerveznie a játékosok lakhatását, étkezését, tanulását, iskolai utazását, de segíti lelki, szellemi fejlődésüket is. Ezt a rendkívül összetett szakmai, pedagógiai feladatot a kollégium tanulmányi igazgatója irányítja. A beköltözés után két hónappal Rancz Edittel beszélgettünk saját szerepéről és a kollégiumot érintő legfontosabb kérdésekről.
tovább
 
 
Magyarország és Románia válogatottja is számít az SZJA játékosaira
2022-11-08
A nemzetközi szünet alatt is lesz kinek szorítaniuk a székelyföldi jégkorong kedvelőinek, ugyanis számos válogatott programban érdekeltek lesznek az SZJA sportolói a különböző korosztályokban. Az U15-ös és U16-os játékosok a magyar címeres mezt ölthetik magukra, az U20-asok pedig külföldi barátságos túrán vesznek részt Románia színeiben.
tovább
 
 
Remekeltek az U14-esek Lengyelországban
2022-11-07
Egészen kiváló teljesítményt nyújtott a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es együttese a lengyelországi Sanokban, ahol a szezon második Carpathian Junior Hockey League-tornáját rendezték a korosztály számára. Elekes Darabont Hunor és Szentes Szilárd csapata hat lejátszott mérkőzésből ötöt megnyert. Az elért eredményeken túl a társaság hozzáállásban, játéktudásban is olyan erényeket mutatott, amelyek bizakodásra adnak okot.
tovább
 
 
Mozgalmas hétvégéje volt U12-eseinknek
2022-11-06
Értékes napokon van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U12-es korosztálya. A nyolc különböző központunkban készülő játékosok Felcsíkon, illetve Gyergyószentmiklóson gyűltek össze, hogy székely csapatokban játsszanak mérkőzéseket. Karcfalván a Kárpát-medencei Magyar Liga keretében folytak a küzdelmek, Gyergyóban pedig egy belsős tornán bizonyíthattak a résztvevők.
tovább
 
 
Ha hétvége, akkor Kárpát-medencei Magyar Liga
2022-11-03
Az elmúlt hetekben lassan megszokottá válik, hogy hétvégén valamelyik korosztályunk a Kárpát-medencei Magyar Ligában játszik mérkőzéseket anyaországi együttesekkel szemben. Eddig egy U12-es és egy U14-es torna zajlott le Felcsíkon, most ismét a kisebbek veszik birtokba a jeget. Igaz, az U14-esek sem unatkoznak, ugyanis egy SZJA-s válogatott Lengyelországban versenyez péntektől vasárnapig a Carpathian Junior Hockey League-ben.
tovább
 
 
Kettős győzelem a Kárpát-medencei Magyar Ligában
2022-10-30
Hosszú kihagyás után sikerrel tért vissza a Kárpát-medencei Magyar Liga az U14-es korosztály számára is. A hatcsapatos tornán a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két együttessel vett részt, és mindkettő nagyszerű eredményt ért el, ugyanis az első és a második helyért járó trófea is itthon maradt. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy játékosaink újra hazai pályán játszhattak egy egész hétvégén át minőségi mérkőzéseket.
tovább
 
 
Hibátlan kiszállás nagyszerű tapasztalatokkal
2022-10-29
Öt sikeresen megvívott bajnoki mérkőzés után U15-ös együttesünk is hazatért Magyarországról. Petres Magor Tivadar és Daradics Csaba együttese immár hétmeccses győzelmi sorozatot épített fel magának, azonban ez kevésbé fontos a játékosok teljesítményében, a mérkőzések képében, a taktikai fegyelmezettségben és a csapatszellemben tapasztalható fejlődéshez képest.
tovább
 
 
Nehéz túrát zárt az U18
2022-10-28
Újabb magyar bajnoki kiszállásról tért haza U18-as elitképzéses csapatunk. Szeptember végén három mérkőzésen hat pontot sikerült gyűjteni, így a mostani túra előtt is volt ok a bizakodásra. Igaz, az Antal István-Todor Krisztián edzőpárosnak komoly nehézséget okozott, hogy fontos játékosokat kellett itthon hagyni sérülés miatt, sőt az utazó keretben is többen voltak olyanok, akik épp csak edzésbe álltak. A sérült játékosok hiánya érződött ugyan, de a kiszállás mégsem erről szólt elsősorban.
tovább
 
 
Az U14-esek is elkezdik a KML-t
2022-10-27
Ez elmúlt hétvégén már sikeresen lezajlott a 2022-23-as idény első Kárpát-medencei Magyar Liga fordulója. Akkor a 12 év alattiak küzdöttek három napon keresztül, most pedig az U14-esek számára rendezzük meg a tornát. Ez azért is nagy öröm, mert a koronavírus-járvány okozta szervezési nehézségek az elmúlt két évben hatványozottan érintették ezt a korosztályt. Péntektől vasárnapig viszont újra hazai pályán versenyezhetnek a mieink.
tovább
 
 
Jégkorong-világkupa Székelyföldön?
2022-10-25
Sportdiplomáciai szempontból rendkívül fontos vendégei voltak az elmúlt napokban a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának. Az Európai Egyetemi Jégkorong Liga (EUHL) mellett egy tengeren túli egyetemi bajnokság vezetői is látogatást tettek nálunk. Az egyeztetések elsődlegesen egy közelgő együttműködésről szóltak, ugyanis várhatóan 2023 áprilisában mi adhatunk otthont az egyetemi játékosok világkupájának.
tovább
 
 
Bronzérmet szereztünk a Kárpát-medencei Magyar Ligában
2022-10-23
Izgalmas, jó meccseket hozó versenyhétvégével tért vissza a Kárpát-medencei Magyar Liga az U12-es korosztály számára. A háromnapos torna ezúttal is bebizonyította, hogy miért volt jó ötlet 2019-ben útjára indítani a sorozatot. Színvonalas ellenfelek, igazi versenyhelyzet és nagyszerű fejlődési lehetőség várt minden jégkorongozót Felcsíkon. Az anyaországi gárdák a legnevesebb hokis műhelyekből érkeztek, úgyhogy nem volt könnyű dolga a mieinknek, de a teljesítményükre így is nagyon büszkék lehetünk.
tovább
 
 
Hétvégén rajtol a Kárpát-medencei Magyar Liga
2022-10-21
Két csonka szezon után ismét az eredetileg megálmodott formájában veszi kezdetét a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködésben megszervezett Kárpát-medencei Magyar Liga. Ezen a hétvégén az U12-es korosztály játszik mérkőzéseket a Felcsíki Műjégpályán, egy héttel később az U14-esek versenyeznek.
tovább
 
 
Székelyföldön nevelkedett az U20-as válogatott kétharmada
2022-10-20
December 11-17. között a litvániai Kaunas városában rendezik meg a divízió II/A csoportos világbajnokságot, amelyen Románia válogatottja is részt vesz. Egy hónappal a vb előtt a torna helyszínén felkészülési mérkőzésekre kerül sor, így a napokban ismertté vált az utazó keret. Az együttest 70 százalékban ezúttal is székelyföldi játékosok alkotják.
tovább
 
 
Nagy-Galaczi Géza: „Szerintem összeállt a csapat”
2022-10-18
Hosszas várakozást követően a Román Jégkorong Szövetség elkészítette a felnőtt bajnokság menetrendjét, így a Sapientia U23 is elkezdheti a 2022-23-as szezont. Jó néhány felkészülési mérkőzésen túl vannak Jens Brändström és Papp Szabolcs tanítványai, amelyeken sikerült megmutatni, hogy számolni kell velük az idény során. A tétmeccsek azonban csak most következnek. Pénteken és szombaton a Gyergyói Hoki Klub otthonában játszik az egyetemi csapat, majd jövő kedden és szerdán hazai pályán fogadja a Háromszéki Ágyúsokat. A bajnoki rajt előtt a csapatkapitánnyal, Nagy-Galaczi Gézával beszélgettünk.
tovább
 
 
Magyar válogatott kosárlabdázó a sportlaborban
2022-10-13
Újabb neves sportoló vette igénybe Csíkkarcfalván található sporttudományi laboratóriumunk szolgáltatásait. Gereben Lívia már utánpótláséveiben is a legtehetségesebb magyar kosárlabdázók közé tartozott, nagyon fiatalon debütált a magyar válogatottban, azonban súlyos betegség miatt egy évre fel kellett függesztenie a pályafutását. Visszatérését követően szerepelt az Euro Liga főtábláján, az Universiade válogatott csapatkapitányának választották. Egy rövidebb kihagyás után most kezdte meg a felkészülését, amelynek legelején az SZJA Sportlabot is felkereste. Gereben Líviával beszélgettünk.
tovább
 
 
Magyarország után Lengyelországban is helytálltak U16-osaink
2022-10-03
Megterhelő, de sikeres időszakon van túl az elitképzésben részt vevő U16-os együttesünk, ugyanis 10 napos külföldi túráról érkezett haza hétfő hajnalban. A mieink először magyarországi kiemelt akadémiákkal játszottak három győztes mérkőzést, majd a Carpathian Junior Hockey League keretében újabb hat kemény összecsapás várt rájuk.
tovább
 
 
Figyelemre méltó bemutatkozás az U18-as magyar bajnokságban
2022-10-01
Az elmúlt héten megkezdte szereplését U18-as együttesünk a magyar bajnokságban, ahol a kiemelt akadémiákkal azonos csoportban szerepel az alapszakasz során. Ez kiváló fejlődési, tanulási lehetőséget jelent, ugyanakkor pontos visszajelzést is ad arról, hogy hol tartunk a célunk felé vezető úton. Az első kiszállás egyértelműen azt mutatta meg, hogy volt értelme a játékosok, szakemberek befektetett munkájának, mert egy egygólos vereség mellett két győzelmet könyvelhettünk el.
tovább
 
 
Az ismerkedésről szólt U15-ös csapatunk első kiszállása
2022-09-30
Hazatért első magyar bajnoki túrájáról az SZJA U15-ös csapata, amely hat pontot, és rengeteg fontos tapasztalatot, új tudást hozott magával az elmúlt héten lejátszott mérkőzésekről. Petres Tivadar és Daradics Csaba együttese számára nehezebben indult a körút, de gyorsan magukra találtak, és rengeteget javultak úgy eredményességben, mint a mutatott játék tekintetében.
tovább
 
 
Jól sikerült a főpróba U16-osaink számára
2022-09-29
Magyarországon játszott mérkőzéseket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legfiatalabb elitképzéses csapata. Sille Tamás és Antal Norbert együttese az elmúlt napokban három barátságos találkozón lépett jégre az anyaországi elitakadémiákkal szemben, és minden alkalommal kiváló teljesítményt nyújtott. Ebben az időszakban kevésbé fontos a végeredmény, sokkal inkább a mutatott játék számít, de a mieink ezúttal mindkét tekintetben nagyszerűen helytálltak.
tovább
 
 
Kezdődik a nagyüzem, több csapatunk is kiszállásra indul
2022-09-23
Az előttünk álló bő egy hét elsősorban a külföldi versenyekről fog szólni, ugyanis U15-ös, U16-os, és U18-a együttesünk is Magyarországra utazik a napokban. Van, aki számára már a magyar bajnokság küzdelmei kezdődnek el, mások barátságos mérkőzéseket vívnak, valamint a Carpathian Junior Hockey League-ben versenyeznek.
tovább
 
 
Tanszereket ajándékoztak a Sapientia U23 játékosai
2022-09-15
A felcsíki kistérség nyolc községének iskoláit keresték fel a Sapientia U23 játékosai, hogy tehetséges, törekvő gyerekek fejlődését segítsék egy-egy tanszercsomaggal. Az öltözőből induló kezdeményezés nagyra nőtt, ugyanis összesen 25 diák kapott egész tanévre elégséges felszerelést az egyetemistáktól.
tovább
 
 
Ismerjétek meg a Sapientia U23 idegenbeli mezét!
2022-09-12
A II. Székelyföld Kupa előtt mutattuk be a Sapientia U23 2022-23-as szezonra érvényes hazai szerelését, amelyet már három mérkőzésen élőben is láthatott a közönség. Most az idegenbeli fellépéseken használatos mezt ismerhetitek meg. Ez csak színeiben tér el a hazaitól, de ugyanazt az üzenetet hordozza, ugyanazt a jótékonysági ügyet szolgálja.
tovább
 
 
Felnőttünk a régió legjobbjainak szintjére
2022-09-02
Különleges kiszállásról tért haza U18-as együttesünk, ugyanis az idén alapított European Hockey Games (EHG) első tornáján Közép-Európa fejlett hokinemzeteinek képviselőivel meccselhetett négy napon keresztül. A Szlovákiában lezajlott összecsapások mindegyike azt bizonyította, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elitképzésébe felvételt nyert jégkorongozók hasonló szinten állnak, mint a neves ellenfelek játékosai.
tovább
 
 
Jól indult a szezon U14-eseink számára
2022-08-31
Nemzetközi mezőnyben indította a 2022-2023-as idényt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es korosztálya, amely Lengyelországban, Krynica-Zdrój városában versenyzett három napon keresztül a Carpathian Junior Hockey League-ben. Antal Előd és Elekes-Darabont Hunor együttese nagyszerűen vette az akadályokat, hat fellépéséből négyszer győzelmet ünnepelhetett.
tovább
 
 
Háromszékre került a II. Székelyföld Kupa
2022-08-28
Ugyan a csapatok még szezon eleji formát mutattak, de egy igazán izgalmas, meglepetésektől sem mentes tornát láthattak mindazok, akik az elmúlt hétvégén kilátogattak a II. Székelyföld Kupa helyszínére, a Felcsíki Műjégpályára, vagy bekapcsolódtak a mérkőzések közvetítésébe. Az első kiadáshoz képest idén több meglepetést tartogatott a torna, amely lassan állandó eleme lesz a székelyföldi csapatok felkészülési programjának.
tovább
 
 
Két csapatunk is külföldön kezdi az idényt
2022-08-27
Nemzetközi tornákkal indul újabb két korosztályos együttesünk számára a 2022-23-as szezon. A múlt hétvégén az U16-osok kiválóan helytálltak egy neves szlovák csapatokkal teletűzdelt mezőnyben, most az U14-eseken és az U18-asokon lesz a sor. Előbbiek Lengyelországban a Carpathian Junior Hockey League-ben (CJHL) versenyeznek, utóbbiak egy újonnan induló rangos sorozatban mutatkoznak be.
tovább
 
 
Bemutatjuk a Sapientia U23 hazai mezét
2022-08-23
A II. Székelyföld Kupa közeledtével bemutatjuk a Sapientia U23 hazai felszerelését, amely a korábbi évekhez hasonlóan most is jótékonysági ügyet jelenít meg. Korábban a természetkárosítás, majd a gyerekekkel szemben elkövetett erőszak ellen lépett fel szimbolikusan a Sapientia U23. Idén egy társadalmilag fontos szolgálatot teljesítő nonprofit szervezet mögé áll be a csapat.
tovább
 
 
Nagy Attila: „A rendszer alapjai kész vannak, most a finomhangolás következik.”
2022-08-21
Alig hat évvel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alapítása után 8 központban folyik a munka, elégséges jégidőt kapnak a kishokisok a régió minden pontján, működik az orvosi és metodikai központ, felépült a sportkollégium, a felcsíki bázison pedig indul az elitképzési rendszer. A 2021-22-es szezon lezárulta után Nagy Attilával, az SZJA ügyvezető igazgatójával beszéltük át alaposan a hokimozgalom aktuális helyzetét. A sportvezető részletesen értékelte a korábbi időszakot, és a következő teendőkről is pontosan beszámolt.
tovább
 
 
Idén is Székelyföld Kupával indul a szezon
2022-08-16
Egy évvel ezelőtt a Sapientia U23 hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezte meg a Székelyföld Kupát. Az akkori négycsapatos torna nagy érdeklődés mellett zajlott, és a részt vevő együtteseknek is jó gyakorlási lehetőséget jelentett az évad rajtja előtt. Idén is ugyanazokkal a gárdákkal találkozhatnak a nézők Karcfalván, mint tavaly. A szurkolók a szezonban először tekinthetik meg a nyári átalakulások után a hazai bajnokság néhány meghatározó szereplőjét.
tovább
 
 
Meghosszabbítjuk a Sapientia U23-ösztöndíj támogatási időszakát
2022-08-03
Július elején hirdette meg a Sapientia U23 a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesülettel közös kampányát, amelynek célja, hogy szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulásához gyűjtsön anyagi forrásokat. A kezdeményezés első időszaka augusztus elsején a végéhez ért, de a szezon további részében is jelentkezhetnek támogatók, akik a diákoknak nyújtott anyagi támogatásért cserében reklámfelületet kapnak a Sapientia U23 nyilvános megjelenései alkalmával.
tovább
 
 
Sapientia U23-ösztöndíj szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek támogatására
2022-07-11
Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is egy társadalmilag fontos ügyet karol fel a Sapientia U23. Két évvel ezelőtt a környezetvédelem kérdésére hívta fel a figyelmet, tavaly pedig a gyerekekkel szemben elkövetett erőszak ellen foglalt állást a felszerelésén megjelenített szimbólumokkal. Az egyetemi csapat ezúttal a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület tevékenységét segíti azáltal, hogy megjelenési felületet biztosít a szervezetet támogató vállalkozásoknak.
tovább
 
 
Dr. Péter Szilárd: „Most már tudom élvezni a sportot.”
2022-06-23
2021 őszén egy megfelelő edzettség nélkül teljesített futóverseny után komoly sérüléssel fordult a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központjának munkatársaihoz. A gyors felépülést követően sem állt meg, és sportlaborunk segítségével életmódváltásba kezdett. Alig fél év alatt teljes átalakuláson ment keresztül, nemcsak sportteljesítménye, de testösszetétele, általános fizikai állapota is megváltozott. Az SZJA Sportlab egyik sikertörténetét mutatjuk be, amelynek főszereplője Dr. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője.
tovább
 
 
Ruczuj Gellért: „Nemcsak edző, hanem mentor is szeretnék lenni.”
2022-06-12
Csíkszeredában, majd Budapesten nevelkedett, szülővárosa csapatával, a Csíkszeredai Sportklubbal bajnokságot, kupát és MOL Ligát is nyert. Később a Gyergyói Hoki Klubot segítette munkájával. Az utolsó idényében sérülések hátráltatták, részben ennek, illetve az edzői pálya iránti érdeklődésének, elköteleződésének köszönhetően felhagyott a profi jégkoronggal, és csatlakozott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához. Ruczuj Gellérttel beszélgettünk sportoló pályafutásáról, edzői hitvallásáról.
tovább
 
 
Papp Szabolcs: „Remélem, hogy motiválóan hat majd a jelenlétem a játékosokra.”
2022-06-05
Huszonkét szezont követően idén fejezte be profi játékospályafutását. A különösen hosszúra nyúló karrier során tudatosan készült az edzői feladatokra, amelyeket mostantól élesben is gyakorolhat a Sapientia U23-nál. Nyitottsággal, kíváncsisággal, fejlődési vággyal vág neki az új kihívásnak, szeretne pozitív lökést adni a játékosoknak. A Csíkszeredai Sportklub korábbi csapatkapitányával, a Sapientia U23 frissen kinevezett másodedzőjével, Papp Szabolccsal beszélgettünk.
tovább
 
 
Három sapientiás az EUHL díjazottjai között
2022-05-20
Egy év kihagyás után ismét kiosztotta az idény legjobbjainak járó díjakat az Európai Egyetemi Jégkorong Liga (EUHL). A tavalyi szezon a koronavírus-járvány miatt nem rajtolt el az EUHL-ben, ezért egyéni elismeréseket sem osztottak. Idén viszont három díjat is U23-as csapatunknak ítéltek oda. Az átadó ünnepségen a Sapi küldöttsége nem tud ott lenni, de a plakettek hamarosan eljutnak Székelyföldre, és méltó körülmények között kapják meg a díjazottak.
tovább
 
 
Sportlaborunkban kezdte a felkészülést Becze Tihamér
2022-05-18
Az SZJA Sportlab vendége volt a Csíkszeredai Sportklubbal idén Erste Ligát és román bajnokságot is nyerő Becze Tihamér. A kiváló csatár köztudottan kiemelt figyelmet fordít a részletesen megtervezett, hatékony fizikai felkészülésre. Ennek megfelelően a száraz edzések megkezdése előtt teljesítménydiagnosztikai felmérésen vett részt csíkkarcfalvi központunkban. A teszteket követően beszélgettünk vele.
tovább
 
 
Negoiță Robert: „A táplálkozás nagy hatással van az általános egészségi állapotunkra.”
2022-04-28
Gyerekkora óta meghatározó szerepet játszik életében a sport. Később a táplálkozás szervezetre gyakorolt hatása is elkezdte foglalkoztatni. A téma átfogó megismerése érdekében neves külföldi egyetemeken tanult. Nemrég tért haza, és feltett szándéka, hogy megszerzett tudását a helyi sport fejlődésére, a közösség általános egészségi állapotának javítására fordítsa. Negoiță Robert sporttáplálkozási tanácsadó mostantól a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sportolóit segíti, az orvosi és metodikai központban pedig a nagyközönség is igénybe veheti szaktudását. Negoită Roberttel beszélgettünk.
tovább
 
 
Véget ért a Kárpát-medencei Magyar Liga 2021-22-es kiírása
2022-04-24
Több alkalommal és még nagyobb számú résztvevővel szerettünk volna idén tornát rendezni a Kárpát-medencei Magyar Liga égisze alatt. A pandémia néhányszor közbeszólt, de így sem lehetünk elégedetlenek, hiszen sikerült rendszeres versenyeztetési lehetőséget nyújtanunk az érintett korosztályoknak. A KML idei utolsó felvonása vasárnap délben ért véget.
tovább
 
 
Szezonzáró versenyhétvége az U12-es korosztály számára
2022-04-21
Az eredeti tervekhez képest a 2021-22-es idényben a pandémia miatt kevesebb alkalommal sikerült megszerveznünk a Kárpát-medencei Magyar Ligát, de így is többször össze tudott gyűlni az U12-es korosztály, és magyarországi ellenfelekkel is megmérkőzhetett. A következő napokban ismét ők veszik birtokba a Felcsíki Műjégpályát.
tovább
 
 
Gidró Sarolta: „Azonnal gyakorlatba ültethető tudást nyújtunk.”
2022-04-16
Többéves szakmai tapasztalattal és színes előképzettséggel 2020-ban csatlakozott az SZJA orvosi és metodikai központjához. Azóta a legkülönbözőbb területeken mélyítette tudását, szakorvosoktól tanult, sportolókkal dolgozott együtt. Most OMK Mozgásakadémia néven képzést indít, amelyen gyakorlati, hasznos és friss ismereteket, készségeket szeretne átadni más szakembereknek. Gidró Saroltával beszélgettük.
tovább
 
 
Horvát Tamás: „Majdnem minden romániai felnőtt csapatban van korábbi sapis játékos.”
2022-04-14
Nemrég zárult le a Sapientia U23 negyedik idénye. Ennek kapcsán Horvát Tamás klubelnök, csapatmenedzser osztotta meg a legfontosabb újdonságokat, érdekességeket az együttes háza tájáról. A Horvát Tamással készült interjúban szó esik a hazai és a nemzetközi versenyeztetés eltérő kihívásairól, a csapat körüli változásokról, a Sapi utóbbi időszakának legnagyobb sikereiről és a hamarosan sorra kerülő próbajátékról is.
tovább
 
 
Jens Brändström: „A Sapientia U23 képzési programja a legmagasabb színvonalat képviseli”
2022-04-10
Néhány nappal ezelőtt írta alá szerződését, ami azt jelenti, hogy sorozatban harmadik idényét kezdi meg a Sapientia U23 vezetőedzőjeként Jens Brändström. Az elmúlt két évben látott fejlődéssel elégedett, a következőkben még érettebb, még sikeresebb játékra számít a csapattól. A szezon végén a svéd szakemberrel beszélgettünk a Sapientia U23 előző idényéről, a várakozásokról, illetve a hamarosan sorra kerülő próbajátékról.
tovább
 
 
Antal Előd: „Az akkori álom beteljesült, egy jól működő rendszert építettünk fel.”
2022-04-02
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia megálmodóinak egyike volt, az indulás óta mentoredzőként dolgozik a képzési rendszer felépítésén. Most Románia világbajnokságra készülő U18-as válogatottját segíti, amelynek keretében 15 SZJA-s nevelésű játékos is helyet kapott. Antal Előd épp a varsói reptéren várakozott útban az észtországi divízió II/A csoportos vb-re, amikor interjút készítettünk vele. Részletesen beszélt az akadémia kezdeteiről, az eredményekről, a válogatott felkészüléséről és a közelgő tornáról is.
tovább
 
 
Galusnyák Botond: „Hiszek benne, hogy képesek vagyunk idén érmet nyerni.”
2022-03-29
Győri és székesfehérvári évek után a szezon elején tért haza a Sapientia U23-hoz, ahol jól érzi magát, folyamatosan fejlődik. A csapattal együtt rá is komoly erőpróbák várnak a következő napokban, hiszen az Európai Egyetemi Jégkorong Liga negyeddöntőjében lép pályára. Hazatéréséről, a szezon eddigi részéről, a közelgő próbajátékról, illetve a szerdán induló rájátszásról beszélgettünk a Sapientia U23 8-as számú játékosával, Galusnyák Botonddal.
tovább
 
 
Todor Krisztián: „A negyeddöntőről csak jó dolgokat tudok mondani”
2022-03-21
U18-as csapatunk szombaton játszotta a magyar bajnoki negyeddöntős párharc harmadik mérkőzését a Budapest Jégkorong Akadémia ellen. A találkozó szoros küzdelmet hozott, amelyen végül a hazaiak örülhettek, így 2-1-es összesítéssel a fővárosi együttes jutott az elődöntőbe. A kiesés a pillanatnyi csalódáson túl főként pozitívumokat tartogatott, hiszen a teljesítmény és a csapategység egészen kiváló volt.
tovább
 
 
Jól zárta az alapszakaszt a Sapientia U23
2022-03-10
Az elmúlt napokban befejezte szereplését az Európai Egyetemi Jégkorong Liga alapszakaszában az SZJA legidősebb együttese. Akárcsak a szezon korábbi részében, a legutóbbi két kiszállás alkalmával is akadtak kiugróan jó és bosszantóan elrontott mérkőzések is, de az összkép mindenképpen pozitív. Hamarosan kezdődik a rájátszás, amelynek biztató előjelekkel vághat neki a Sapientia U23.
tovább
 
 
Indul az elitképzés, már lehet jelentkezni a próbajátékra
2022-02-25
Indul az elitképzés, már lehet jelentkezni a próbajátékra A karcfalvi sportkollégium felépülésével minden akadály elhárult, így elindíthatjuk a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elitképzését. A kiemelt programban részt vevő játékosok számára megteremtjük a megfelelő körülményeket, hogy a fejlődésükre tudjanak koncentrálni, és elérjék az álmukat: profi hokistává váljanak. A képzés rajtjáig nem kell már sokat várni, a mai nappal megnyitjuk a jelentkezést.
tovább
 
 
Hat nemzetközi meccs vár a Sapientia U23-ra
2022-02-24
A Sapientia U23 legutóbb november folyamán játszott mérkőzéseket az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában (EUHL). Akkor kiemelkedően jól teljesítettek a fiúk, néhány percre voltak attól, hogy maximális ponttal térjenek haza. Végül a lehetséges kilencből hetet sikerül megszerezni. Jó néhány felnőtt román bajnoki mérkőzés után most ismét EUHL-es összecsapásokon bizonyíthat a csapat.
tovább
 
 
Komoly erőpróbák előtt U18-asaink
2022-02-18
Hazatért a szezon ötödik magyarországi túrájáról is a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. A megszokott jó eredmények ezúttal is jöttek, hiszen hat meccs alatt tizenöt pontot gyűjtöttek. Csak a legutolsó találkozót veszítették el, ami egy 24 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatot szakított meg. Az idény egyetlen pontvesztesége ellenére természetesen továbbra is minden esély megvan, hogy ott legyenek a rájátszásban a mieink.
tovább
 
 
Egy lépésre a rájátszástól U16-osaink
2022-02-15
Hibátlan kiszállást tudhat maga mögött a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os együttese a magyar bajnokság középszakaszában. A Sille Tamás és Daradics Csaba vezette csapat az elmúlt napokban négy mérkőzést játszott, ezeken összesen 31 gólt szerezett, ami 12 pontot eredményezett a tabellán. A magabiztos szereplésnek köszönhetően sikerült megnyerni a középszakaszbeli csoportot, így nagyon közel került a rájátszás.
tovább
 
 
Antal László: „Idén nagyobb felelősség van a vállamon.”
2022-02-06
Miután kinőtte az U18-as korosztályt, csatlakozott a Sapientia U23-hoz, ahol már a bemutatkozó szezonjában is meghatározó szerephez jutott. Idén szintet lépett, hiszen a román bajnokságban és az EUHL-ben is házi pontkirálynak mondhatja magát. Decemberben az U20-as romániai válogatottban számítottak rá, most az Európai Egyetemi Jégkorong Liga legjobbjai közé választották be. A jövő hétvégén esedékes Zsolna és Nyitra elleni meccsek felvezetéseként Antal Lászlóval, a Sapientia U23 csatárával beszélgettünk.
tovább
 
 
Ismét nemzetközi meccsek helyszíne lesz a Felcsíki Műjégpálya
2022-02-04
Az elmúlt két évben már hozzászokhattunk, hogy az idény második felében az Európai Egyetemi Jégkorong Liga keretén belül külföldi csapatok látogatnak a Sapientia U23 otthonába. 2020-ban és 21-ben is sikerrel szerveztük meg az EUHL Sekler Cupot. Ennek bejáratott formáját módosítanunk kellett, de a lényeg nem változott: jövő hétvégén szlovák együttesekkel küzd meg a Sapi.
tovább
 
 
EUHL-es válogatottban a Sapientia U23 több tagja
2022-02-01
Sikeres szezont fut idén a Sapientia U23 az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában. A két kiutazás alkalmával nyolc mérkőzést játszottak Jens Brändström és Antal Zsombor tanítványai. Ezalatt pedig folyamatosan javuló játékot mutatva fontos győzelmeket értek el. Nem meglepés tehát, hogy két játékosunk és csapatunk menedzsere is meghívást kapott egy EUHL-es válogatott programra, amely két rangos mérkőzést is tartalmaz.
tovább
 
 
Jól szerepeltek U14-eseink a CJHL-ben
2022-01-24
Debrecenben versenyzett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es csapata a hétvégén. A szezonban harmadik alkalommal utaztak ki, hogy a Carpathian Junior Hockey League mezőnyével mérjék össze tudásukat. Meccsről meccsre érezhető fejlődésen mentek át a játékosok, ami most már az eredményekben is megmutatkozott.
tovább
 
 
Szokatlan kiszálláson vannak túl U18-asaink
2022-01-17
Magyar bajnoki túrán vett részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata az elmúlt héten. Az idén még százszázalékos teljesítménnyel álló gárda ezúttal sem talált legyőzőre, viszont így sem hozhatta haza a tervezett 15 pontot, mert elhalasztott és félbeszakadt mérkőzés egyaránt jutott a csapatnak, ezért némi hiányérzet maradt a játékosokban és a stáb tagjaiban.
tovább
 
 
12 pontot gyűjtöttek U16-osaink a magyar bajnokságban
2022-01-14
Ötmeccses magyar bajnoki kiszállásról tért haza a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os csapata. A középszakaszban lejátszott találkozókat az utolsó kivételével sikerrel teljesítették Sille Tamás és Antal Norbert tanítványai. A fárasztó kiszálláson voltak könnyebben verhető ellenfelek is, de néhány esetben maximális odafigyelésre és fegyelmezettségre volt szükség a győzelemhez.
tovább
 
 
Kiélezett küzdelmet és két érmet hozott a Kárpát-medencei Magyar Liga
2022-01-09
Vasárnap délben véget ért Felcsíkon az U12-es Kárpát-medencei Magyar Liga januári versenyhétvégéje. Péntektől vasárnapig összesen 15 mérkőzést játszottak az együttesek. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai közül ketten is dobogóra állhattak.
tovább
 
 
Kárpát-medencei Magyar Ligával indítjuk 2022-t
2022-01-06
Október közepén tartottuk az idény első tornáját a Kárpát-medencei Magyar Ligában, ahol 5 magyarországi U12-es együttessel szemben bizonyíthattak a Székelyföldi Jégkorong Akadémia játékosai. Akkor a két csoportban egy hétvége alatt összesen 30 mérkőzésre került sor. Ezúttal csak az A csoportban tudunk összecsapásokat szervezni, ugyanis a B-be végül nem sikerül elutazniuk az anyaországi gárdáknak.
tovább
 
 
2021 legemlékezetesebb SZJA-s pillanatai
2021-12-30
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2021-es éve a világjárvány okozta bizonytalanságok miatt nem volt akadályoktól mentes, de sikerült mindig alkalmazkodni a legújabb kihívásokhoz, és tovább haladni a megkezdett fejlődési úton. Az év végéhez közeledve felidézzük azokat az eseményeket, örömteli megvalósításokat, amelyek miatt jó érzéssel gondolhatunk vissza majd 2021-re.
tovább
 
 
Farkas Tamás: „A székelyföldi jégkorongban van potenciál.”
2021-12-25
Fél évvel ezelőtt csatlakozott az SZJA-hoz, hogy a kapusok és kapusedzők képzését megtervezze, irányítsa. A székelyföldi munkája mellett a magyar felnőtt válogatott szakmai stábjának is tagja. Érkezése előtt számos korosztályos magyar bajnoki címet szerzett, MOL Ligát és Magyar Kupát is nyert. Határozottan és elkötelezetten vágott bele a székelyföldi kalandjába. Farkas Tamással, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia mentoredzőjével beszélgettünk.
tovább
 
 
Egy hétvége, két székely csapat, tizenkét nemzetközi mérkőzés
2021-12-06
Rendkívül mozgalmas napokon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia korosztályos csapatai. Míg az U16-osok egy hibátlan magyar bajnoki túrát teljesítettek a múlt hét folyamán, addig az U14-esek és U18-asok a Carpathian Junior Hockey League-ben versenyeztek. A Lengyelországból hazatérő együttesek kemény mezőnyben bizonyíthattak, ahol értékes pontokat, de még értékesebb tapasztalatokat gyűjtöttek.
tovább
 
 
Tizenöt pontot hoztak haza U18-asaink
2021-12-01
Hazatért a szezon harmadik magyar bajnoki kiszállásáról is a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. A végeredmény tekintetében ezúttal is tökéletesen alakultak a mérkőzések, ugyanis egyetlen pontot sem hullajtottak el a fiúk. A játék szempontjából a kiegyensúlyozottságot hiányolták a csapatot irányító szakemberek. Amikor viszont a saját arcát mutatta az együttes, mindig az aktuális ellenfél fölé tudott nőni.
tovább
 
 
Világbajnokságra készülő teqballosok teszteltek a sportlaborban
2021-11-30
A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül. Ma a csapat tagjai világviszonylatban is a sportág élmezőnyéhez tartoznak. Három versenyző hamarosan világbajnokságra utazik Gliwice városába, ahol az esélyesek között szerepel a nevük. A vb előtt a csapat két sportolója, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor teljesítménydiagnosztikai felmérésen vett részt az SZJA Sportlabben. A tesztek után Ilyés Szabolcs mesélt az előttük álló kihívásokról, és a sporttudományhoz való viszonyukról.
tovább
 
 
Málnási József Attila: „Sikerült nagyon sokat javítani a tesztnek köszönhetően.”
2021-11-22
Másfél hónappal ezelőtt az SZJA Sportlab vendége volt egy átfogó teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra, néhány napja megszerezte első felnőtt országos bajnoki címét a cyclocross szakágban. Málnási József Attila kerékpárversenyző a szezon végéhez közelítve kereste fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sporttudományi laboratóriumát. Az ott kapott eredmények megmutatták, hogy milyen területeken javíthat a felkészülésén. Az edzésterv módosítása a teljesítményére is érezhető hatással volt. A cyclocross szakág újdonsült országos bajnoka osztotta meg tapasztalatait a teljesítménydiagnosztikai felmérések fontosságáról.
tovább
 
 
Jelentős nemzetközi sikereket aratott a Sapientia U23
2021-11-17
Hazatért a Sapientia U23, miután az Európai Egyetemi Hoki Ligában (EUHL) a megszerezhető 9-ből 7 pontot bezsebelt. Az előző kiutazás alkalmával is számos biztató jelnek örülhettünk, de most végre minden a helyén volt, és az eredmények is jöttek. A hosszabbításos találkozóval együtt mintegy 184 percet játszottak a fiúk, ez alatt kevesebb, mint 7 percig vezettek csak az ellenfelek.
tovább
 
 
Ambrus Levente: Mindent megteszünk, hogy 9 ponttal térjünk haza.
2021-11-12
Második kiszállására készül a Sapientia U23 az Európai Egyetemi Hoki Ligában (EUHL). A fiúk az előző kiutazás óta a román bajnokságban játszottak mérkőzéseket, amelyeken nagyon bíztató, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Ennek megfelelően jó hangulatban és motiváltan indultak útnak. A nyugat-európai túrára készülve a gárda egyik kiváló formában lévő játékosával, Ambrus Leventével beszélgettünk.
tovább
 
 
Fülöp Tibor: A személyre szabott edzés biztosítja a célok elérését.
2021-11-09
Hosszú előkészületek, eszközbeszerzés, és szakmai felkészülés után nyitva áll minden érdeklődő előtt az Székelyföldi Jégkorong Akadémia Sportlaborja. A legmagasabb minőségű szolgáltatás érdekében olyan specialistákkal dolgozunk együtt, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a sporttudomány terén. Szakmai mentorunk Fülöp Tibor, aki a budapesti LifeLike Sportlabor vezetője. Vele beszélgettünk az új szolgáltatások jelentőségéről, a sporttudomány fontosságáról.
tovább
 
 
Megnyílt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sporttudományi laborja
2021-11-03
A napokban egészen új, a térségben egyedülálló szolgáltatást sikerült elindítani Csíkkarcfalván. Az orvosi és metodikai központban berendezett sporttudományi labor komoly szakmai szintlépést jelent a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a térség sportélete számára. Mostantól a sportolók felkészülése a tudományos adatok segítségével pontosan, személyre szabottan tervezhető meg.
tovább
 
 
Sille Tamás: Értékes meccseket játszottunk
2021-11-01
Végletekig kiélezett meccseket játszott U16-os csapatunk az elmúlt héten a magyar bajnokságban. Két találkozó is döntetlenre állt hatvan perc elteltével. A másik két találkozón sem volt egyoldalú a játék, igaz, az utolsó mérkőzését végül nagy gólkülönbséggel nyerte meg az SZJA. A hazatérést követően Sille Tamás vezetőedző értékelte az anyaországi túrát.
tovább
 
 
Hullámzó teljesítmény egy megterhelő kiszálláson – hazatért a Sapientia U23
2021-10-27
Rendkívül mozgalmas és emberpróbáló héten van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legidősebb együttese, ugyanis hat nap alatt öt mérkőzést játszott le három különböző országban, és utazott mintegy 3000 kilométert. Az Európai Egyetemi Hoki Liga (EUHL) az idei keret jelentős részének ismeretlen terep volt annak ellenére, hogy 2019-ben csatlakoztunk a sorozathoz. Ebből is adódott, hogy kiemelkedő és gyengébb meccsek is akadtak a túra során.
tovább
 
 
Nemzetközi meccseket játszik a Sapientia U23
2021-10-20
Egy teljes és egy csonka EUHL-es szezont követően ismét visszatér a Sapientia U23 az Európai Egyetemi Hoki Ligába. A következő napokban közel 3000 kilométer utazás és három különböző országban lejátszott öt mérkőzés vár Jens Brändström és Antal Zsombor tanítványaira.
tovább
 
 
Ortopéd szakorvos az orvosi és metodikai központban
2021-10-19
Október 30-tól a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem adjunktusa, dr. Sólyom Árpád személyében ortopéd traumatológus szakorvos is csatlakozik az SZJA orvosi és metodikai központ közösségéhez. A rendkívül tapasztalt és sokrétű képzettséggel rendelkező szakemberrel érkezése előtt beszélgettünk pályafutásáról, a jellemző ortopédiai problémákról, a megelőzés fontosságáról.
tovább
 
 
Tíz meccsen harminc pont: hazatértek az U18-asok
2021-10-18
Második magyar bajnoki túrájáról érkezett haza a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata. A fiúk teljesítményére nem lehet panasz, hiszen pontveszteség nélkül léptek túl az eddigi akadályokon. A mutatott játék szintén bizakodásra ad okot, hiszen amikor megfelelően motiváltak és koncentráltak voltak, akkor igazán magas színvonalú játékra voltak képesek.
tovább
 
 
Fontos szintfelmérő pozitív tapasztalatokkal
2021-10-12
Az U14-es korosztályunk egy héttel ezelőtt versenyzett Lengyelországban, a mostani hétvégén pedig az U16-osaink utaztak Nowy Targ városába, ahol a Carpathian Junior Hockey League első idei tornáján vettek részt. Az erős mezőny, a sűrű program szerint lejátszott színvonalas meccsek megmutatták, hogy néhány apró részletnek még a helyére kell kerülnie, de nincs lemaradásunk a résztvevő ukrán, lengyel, magyar csapatokhoz képest.
tovább
 
 
Éremeső a Kárpát-medencei Magyar Ligában
2021-10-10
Vasárnap délben mindkét helyszínen befejeződött a Kárpát-medencei Magyar Liga első felvonása, amelyen az U12-es korosztály versenyzett. A három nap alatt összesen 30 mérkőzést játszottak le a székelyföldi és anyaországi csapatok. A jó hangulatú tornán az SZJA együtteseinek is volt okuk az örömre, ugyanis összesen 3 érmet szereztek a két csoportban.
tovább
 
 
Visszatér a Kárpát-medencei Magyar Liga
2021-10-07
2019 őszén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködésben hívott életre egy új versenysorozatot. Ennek célja az volt, hogy az U12-es és U14-es székely játékosok is rendszeresen találkozzanak magyarországi ellenfelekkel, és ehhez ne kelljen sok iskolai hiányzást és külföldi utazást vállalniuk. Az új tornasorozat a Kárpát-medencei Magyar Liga (KML) nevet kapta, és az idei szezonban is megrendezésre kerül.
tovább
 
 
Hibátlan teljesítmény az első U18-as kiszálláson
2021-10-04
Hazatértek első magyar bajnoki túrájukról a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-asai. Az együttes kiemelkedett csoportjából, és minden mérkőzésén begyűjtötte a három pontot. Az esetek többségében nagy különbséggel győztek Todor Krisztián és Antal Zsombor tanítványai. A mostani kiszállás jó bemelegítés volt a később rájuk váró nagyobb kihívások előtt.
tovább
 
 
Túl az első magyar bajnoki kiszálláson U16-osaink
2021-09-27
Hazatértek az idény első anyaországi túrájáról a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os játékosai. Az elmúlt héten négy mérkőzést teljesítettek, ezalatt összesen 6 pontot gyűjtöttek össze. A szakmai stáb szerint nagyon sok bíztató jelet mutatott a csapat úgy a jégen, mint az öltözőben.
tovább
 
 
Jövő héttől gyermekkardiológus rendel Karcfalván
2021-09-17
Hiánypótló szolgáltatás válik elérhetővé a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központjában, ugyanis szeptember 25-től egy gyermekkardiológus szaktudása is segíti a térségben élőket. Dr. Duica Gabriella a fővárosban tevékenykedik, és havonta egy alkalommal utazik majd Felcsíkra. A kiváló orvossal első székelyföldi munkanapját megelőzően készítettünk interjút. A beszélgetés során közérthető stílusban válaszolta meg a szakterületéhez kapcsolódó legfontosabb kérdéseket, amelyek az itt élő szülőket is foglalkoztathatják.
tovább
 
 
Véget ért a Székelyföld Kupa
2021-08-30
Jó hangulatú, de kemény összecsapásokat hozott a hétvégén Csíkkarcfalván megrendezett Székelyföld Kupa. A felkészülési tornán a Csíkszeredai Sportklub, a Háromszéki Ágyúsok és a Bukaresti Steaua volt a Sapientia U23 vendége. A lelátón újra ott lehettek a csapatok szurkolói, de az online közvetítésen keresztül is sokan követték a mérkőzéseket.
tovább
 
 
Kisbuszt adományozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye küldöttsége
2021-08-27
Csütörtök délután anyaországi vezetők látogattak Csíkkarcfalvára, ahol először a római katolikus vártemplomot tekintették meg, majd a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központját járták be. A látogatás célja egy ajándék eljuttatása volt, ugyanis a vendégek egy kisbuszt adtak át az SZJA-t működtető Mens Sana Alapítványnak.
tovább
 
 
Idén is nemes ügyért játszik a Sapientia U23
2021-08-25
Az előző idényben versenyzett először tematikus mezben a Sapientia U23. Akkor fenyőfák megjelenítésével az élő környezetünk iránti felelősségre igyekeztünk felhívni a figyelmet. Mivel hagyományt szeretnénk teremteni, idén is különleges szereléssel vágunk neki a szezonnak. Ezúttal a gyerekek bántalmazása ellen állnak ki mérkőzésről mérkőzésre az egyetemista fiúk.
tovább
 
 
Újraindul a Márton Áron Tehetséggondozó Központ
2021-08-24
A 2021-2022-es tanévben ismét várja a diákok jelentkezését a csíkszeredai székhelyű Márton Áron Tehetséggondozó Központ (MÁTK). A jelentkezésre augusztus folyamán lesz lehetőség, szeptemberben pedig már el is foglalhatják a helyüket a felvételt nyert fiatalok.
tovább
 
 
Jens Brändström: A profi hozzáállás alapelvárás a Sapientiánál
2021-08-23
Egy évvel ezelőtt vette át a Sapientia U23 irányítását, márciusban szerződést hosszabbított, így már második idényére készül az egyetemista csapat élén. Jens Brändströmmel, a Sapientia U23 vezetőedzőjével beszélgettünk a tavalyi szezon tanulságairól, a keret átalakulásáról, a következő időszak kihívásairól és a hétvégi Székelyföld Kupa küzdelmeiről.
tovább
 
 
Székelyföld Kupa a Felcsíki Műjégpályán
2021-08-17
Felnőtt tornát rendez a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyetemista csapata, a Sapientia U23. A négy együttes részvételével zajló megmérettetés számos újdonságot tartogat a szurkolók számára, akik többhónapos kényszerszünet után újra a lelátón bíztathatják kedvenceiket. A közönség megismerkedhet a nemrég megalakult Háromszéki Ágyúsok gárdájával, de a Csíkszeredai Sportklub és a Sapientia U23 2021-2022-es idényre készülő keretét is első ízben láthatja.
tovább
 
 
Szokolszky István: A jégkorongnak is az állóképesség az alapja
2021-07-28
23 év harcművészet után triatlonra váltott, Ironman és dupla Ironman versenyeket teljesített, 6000 méter feletti hegycsúcsokat hódított meg, edzőként és sporttudományi szakemberként dolgozik, eredményesen gyűjt adományokat különböző jótékonysági célokra, és mostantól a Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenységébe is bekapcsolódik. Szokolszky István az orvosi és metodikai központ sportlaborjában vállal feladatot. A sportolók fizikai állapotának, állóképességének tudományos felmérésével és a személyre szabott edzéstervek kialakításával foglalkozik majd. A sokoldalú szakember a hétvégét Felcsíkon töltötte, ebből az alkalomból beszélgettünk vele.
tovább
 
 
Horváth Bence: Akármerre vezet is az utam, tudom, honnan indultam.
2021-07-16
Gyergyóból indult, két szezont Felcsíkon töltött, ezután Székesfehérvárra, majd Finnországba került. Harmadik idényére készül a Kalpa utánpótlásában, ahol folyamatosan fejlődve eredményes időszakot tudhat maga mögött. Az U18-as magyar válogatott csapatkapitányaként is jó teljesítményt nyújtott idén. Tavasszal St. Pöltenben egy négycsapatos tornán vezette a nemzeti együttest, ahol a Lengyelország, Ausztria és Szlovénia ellen lejátszott három mérkőzésén 9 pontot termelt. Ennek is köszönhetően felkerült a neve a Leveles Kupára esélyes játékosok háromfős listájára. Horváth Bence Székelyföldön töltötte a nyári szünetet, de ezalatt is folyamatosan edzett Felcsíkon. Ezt az alkalmat megragadva beszélgettünk a fiatal jégkorongozóval.
tovább
 
 
Hol tart a székely hoki U18-as korosztálya?
2021-07-14
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2016-os alapítása óta még nem telt el elegendő idő ahhoz, hogy egy korosztály teljesen kinevelődhessen. Van azonban olyan generáció, amely nem akadémiai keretek között indult, de hasonló elvek határozták meg már az első lépéseit is, később pedig az SZJA-val készült. Arra voltunk kíváncsiak, hol tart most a Székelyföldön induló 2003-as évjárat.
tovább
 
 
Farkas Tamás a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2021-07-08
A magyar válogatott mellett dolgozó szakemberrel erősítjük meg stábunkat. A kapusok felkészítéséért és a kapusedzők továbbképzéséért a következőkben egy rendkívül tapasztalt anyaországi mentor fog felelni.
tovább
 
 
Horvát Tamás: A tanulni és hokizni vágyó fiatalok első opciója szeretnénk lenni
2021-05-23
A mögöttünk hagyott szezonban az Európai Egyetemi Hoki Liga egyetlen rendezvényének a Sapientia U23 volt a házigazdája. A már második alkalommal megszervezett EUHL Sekler Cup után Horvát Tamással, az egyetemista csapat elnökével beszélgettünk. Szó esett az utóbbi időszak sikereiről, a csapat körüli változásokról, a keret átalakulásáról és a középtávú tervekről is.
tovább
 
 
Orvosi központunk újabb modern eszközzel segíti a gerincbántalmak enyhítését
2021-05-14
Értékes berendezéssel bővült az orvosi és metodikai központ gépparkja. Nemrég egy úgynevezett elongációs ágyat helyeztek üzembe, amely lehetővé teszi, hogy a legkorszerűbb módszerekkel kezeljék a különböző hát-, illetve gerincproblémákat. Az új eszköz működéséről, használatának módjáról és jótékony hatásairól Gidró Saroltával, a központ gyógytornászával beszélgettünk.
tovább
 
 
Nagy sikerű tornával zárta az évet a Sapientia U23
2021-05-03
Az elmúlt hétvégén került sor a II. EUHL Sekler Cupra a Felcsíki Műjégpályán. A négycsapatos tornára az Európai Egyetemi Hoki Ligában érdekelt ellenfelek látogattak el. A nemzetközi egyetemista bajnokság idén nem tudott elrajtolni, így a mostani volt az egyetlen EUHL-es rendezvény a szezonban. A Sapientia U23 számára is jól sikerült az idény utolsó megmérettetése, ugyanis a mieinknek a végső győzelemre is esélyük volt a záró mérkőzés előtt.
tovább
 
 
Idén is megrendezzük az EUHL Sekler Cupot
2021-04-27
A Sapientia U23 a 2019-2020-as szezonban csatlakozott az Európai Egyetemi Hoki Ligához (EUHL). Az első idény kimondottan sikeres volt, mert a játékosok rengeteg értékes nemzetközi tapasztalattal gazdagodtak, emellett pedig egy tornát is rendezhettünk Karcfalván az EUHL égisze alatt. Idén a liga nem tudott elrajtolni, de a Sekler Cupra így is sor fog kerülni a hétvégén.
tovább
 
 
Közel 700 gyerek volt jégen a hétvégén Karcfalván
2021-04-26
Gyerekzsivajtól volt hangos egész hétvégén a Felcsíki Műjégpálya, ugyanis péntek délutántól egészen vasárnap estig a Tavasz Kupa mezőnye vette birtokába a létesítményt. A nagyobb korosztályok egy héttel ezelőtt mérték össze az erejüket, most az U6-os, U8-as és U10-es csapatok gyűltek össze Székelyföld minden pontjáról.
tovább
 
 
Béres Szilárd: A győztes meccseken tapasztalt hozzáállásra lesz szükség
2021-04-20
A román bajnokság idei kiírásának utolsó két mérkőzése következik a Sapientia U23 számára a Steaua București ellen. Egyúttal az idény talán legnagyobb téttel bíró találkozói lesznek ezek, ugyanis az alsóházi rájátszás győzteséről döntenek. Hogyha sikerül pozitív eredményeket elérni, a Sapientia a két bukaresti együttest megelőzve a pontvadászat 5 helyén végezhet. Az esélyek és a csapat idei szezonja kapcsán Béres Szilárd kapussal készítettünk miniinterjút.
tovább
 
 
Hiánypótló Tavasz Kupa
2021-04-19
Intenzív és rendkívül hasznos héten van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U12-es, illetve U14-es korosztálya. Hétfőtől vasárnapig Tavasz Kupa zajlott a Felcsíki Műjégpályán. Az SZJA házi bajnokságának célja az volt, hogy betöltse az űrt, amelyet a koronavírus miatti korlátozások okoztak ezeknek a játékosoknak a versenyeztetésében.
tovább
 
 
Márton Koppány: Célunk, hogy a Steaua előtt, az 5. helyen végezzünk
2021-04-16
A két Brassó elleni mérkőzéssel véget ért a román bajnokság alapszakasza egyetemista csapatunk számára. A folytatásban az alsóházi rájátszás következik, ahol előbb a Sportul Studențesc lesz az ellenfél két találkozó erejéig, majd a Steaua București vár a Sapira egy oda-visszavágós párharcban. Az alapszakaszról és a következő mérkőzések előtti várakozásokról Márton Koppánnyal, a Sapientia U23 csatárával beszélgettünk.
tovább
 
 
Antal Zsombor: „Amikor munka van, akkor csak arra koncentrálunk”
2021-04-12
A 2019-20-as szezon végén zárta le aktív játékos-pályafutását, és rövidesen csatlakozott a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai stábjához. Nem volt egy előre eltervezett lépés, de nagyon hamar megszerette az új helyzetet. A felcsíki központban és a Sapientia U23 mellett dolgozó edzővel, Antal Zsomborral beszélgettünk az első SZJA-s szezonjáról és az egyetemista csapatról.
tovább
 
 
Jövőre is Jens Brändström vezeti a Sapientia U23-at
2021-03-23
Az idei, nem szokványos szezon során is megmutatkozott, hogy az egyetemista csapatunkat vezető Jens Brändström kiválóan beleillik a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elképzeléseibe. Az együttes úgy közösségként, mint egyéni készségek szintjén jó ütemben fejlődött, így nem volt kérdés, hogy folytatjuk a megkezdett munkát. A svéd szakember ma délelőtt aláírta a 2021-2022-es idényre szóló szerződését.
tovább
 
 
Véget ért az U16-os magyar bajnokság középszakasza
2021-03-08
A szezon negyedik kiszállására került sor múlt héten, amelyen a magyar bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzéseit is lejátszották az SZJA U16-os együttesei. Az egyébként is feszített versenytempót ezúttal tovább nehezítette, hogy nagyon sok hiányzóval kellett számolniuk az edzőknek. A sok sérült, beteg, illetve iskolai kötelezettség miatt távol maradó játékos plusz kihívást jelentett, de a csapatok ezzel együtt is jól helytálltak.
tovább
 
 
Hokisuli Olimpiát rendeztek Gyergyószentmiklóson
2021-03-02
Egészen egyedi keretek között gyakoroltak hétvégén a gyergyószentmiklósi hokisuli résztvevői. A jégkorongoktatás előszobájának számító programban főként a korcsolyázás, a sportág elkezdéséhez szükséges mozgásformák elsajátítása kap hangsúlyt. Szombaton Hokisuli Olimpia néven az edzők egy különleges, mesés keretet alakítottak ki, ebben versenyeztek és koriztak a kicsik.
tovább
 
 
Átadtuk a marosszentgyörgyi műjégpályát
2021-02-14
Változatos bemutató edzéseket követően február 14-én, vasárnap 13 órától sor került a Marosszentgyörgyön felállított sátortetős műjégpálya avató ünnepségére. Az elmúlt években már a negyedik ilyen légtartásos létesítményt veszik birtokukba a jeges sportok kedvelői. A mostani beruházással a Székelyföld legnagyobb városában és vonzáskörzetében élő népes közösség kapott lehetőséget a korcsolyázás, illetve a jégkorong rendszeres gyakorlására.
tovább
 
 
Újabb SZJA-s jégpályát avatunk
2021-02-12
Maros megyében is van már műjégpályája a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának. A várva várt beruházás teljesen elkészült, átesett a szükséges tesztidőszakon, és február 14-én egy többórás program keretében sor kerül az ünnepélyes átadására is.
tovább
 
 
Nagyot küzdöttek U16-osaink
2021-02-09
Nem szokványos menetrend szerint játszottak U16-osaink az utóbbi időszakban. Mindkét csapatunk pihenőnap nélkül teljesített öt mérkőzést a magyar bajnokságban. Volt azonban több mint tizenöt olyan jégkorongozónk is, aki a kiutazás előtt a Felcsík SK színeiben négy román bajnoki találkozón is pályára lépett. A különleges kihívást egészen jól megoldották a játékosok, hiszen az A csapatunk továbbra is harcban van a csoport első helyéért.
tovább
 
 
Jó ütemben fejlődik U18-asaink játéka
2021-02-07
Sikeres magyar bajnoki kiszálláson van túl az SZJA U18-as együttese. Peter Bolin és Todor Krisztián csapata január utolsó napjaiban utazott ki, hogy az alapszakaszban hat mérkőzést teljesítsen. A hat találkozóból négyszer székely győzelem született, ráadásul a pontvesztések alkalmával sem mutatott rosszul a csapat játéka.
tovább
 
 
„Jó tanuló, jó sportoló díjat” kapott az SZJA U18 csatára, Antal Csongor
2021-01-28
Informatikát tanul az iskolában, egy évvel ezelőtt Lausanne-ban részt vett az ifjúsági olimpián, de korábban az U15-ös magyar válogatottban is megfordult. Most „Jó tanuló, jó sportoló” díjban részesült. Antal Csongor a gyergyószentmiklósi csapattal a román bajnokságban, az SZJA-s együttessel pedig a magyar bajnokságban szerepel, de közben a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet. A 17 éves csatárral beszélgettünk a mostani elismerésről és a sport – iskola kapcsolatról.
tovább
 
 
Róth Zoltán: „Célom, hogy egy felnőtt csapatban játszhassak”
2021-01-22
Kiváló szezonkezdésen van túl a Sapientia U23 csatára, Róth Zoltán. Volt, hogy vezette a kanadai táblázatot a felnőttek mezőnyében, de jelenleg is a legjobb tíz között található a neve. Az aktuális jó formáért keményen megdolgozott az előszezonban, de továbbra is ugyanilyen elszántsággal megy előre, hiszen néhány éven belül felnőtt csapatba szeretne játszani. A december 22-én és 23-án 18, illetve 16 órától kezdődő Steaua – Sapientia U23 beharangozójaként Róth Zoltánnal beszélgettünk.
tovább
 
 
Újabb román bajnokikat játszik a Sapientia U23 - Márk Róberttel beszélgettünk
2021-01-15
A decemberi Románia Kupát követően egy kevésbé eseménydús időszak következett az egyetemista csapat életében. Az év utolsó napjaira még két Brassó elleni mérkőzést váratlanul beidőzítettek, de a megszokott meccsrutinhoz most térnek vissza a fiúk. Két alkalommal a Galac, majd két alkalommal a Steaua otthonában lép pályára Jens Brändström együttese.
tovább
 
 
Öt pontban a Sapientia U23 2020-as éve
2020-12-31
A 2020-as év mindenki számára plusz kihívásokat tartogatott. Ez alól egyetemista csapatunk sem volt kivétel. A Sapientia U23 azonban ezzel együtt is töretlenül haladt előre csapatként és hosszú távú fejlesztési programként egyaránt. Szilveszter alkalmából öt pontban gyűjtöttük össze azokat az eseményeket, amikre büszkék lehettünk idén.
tovább
 
 
Karácsonyi játékot hirdetünk
2020-12-15
A karácsony közeledtével a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szeretné megajándékozni fiatal sportolóit, illetve követőit. Ebből az alkalomból játékot, pályázatot indítunk, amelyen a különböző kategóriákban 6 évestől egészen 18 éves korig bárki részt vehet, aki játssza, esetleg csak szereti a jégkorongot.
tovább
 
 
Hibátlan szereplés az U16-os magyar bajnokság középszakaszában
2020-12-14
Egészen kivételes eredménysorral tért haza anyaországi túrájáról az SZJA A csapata. Az elmúlt hét során a középszakaszban játszott le hat mérkőzést a gárda, és minden alkalommal már a rendes játékidő végén győztesen hagyta el a pályát. Az egyetlen százszázalékos együttesként vezetik csoportjukat. A SZJA B szintén a napokban tért haza miután 2 győzelmet és 4 vereséget könyvelhetett el.
tovább
 
 
Csoportgyőzelem a magyar bajnokságban
2020-12-01
Kiválóan szerepelt a magyar bajnokság kvalifikációs körében a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. A két kiszállás alkalmával 14 mérkőzést játszottak a fiúk, 13 alkalommal győztesen hagyták el a játékteret, még hosszabbításra sem volt szükség. Az ellenfeleknek van még hátra néhány találkozójuk, de így is biztos, hogy az összegyűjtött 39 ponttal a csoport első helyén zár az SZJA.
tovább
 
 
Kiválóan szerepeltek az U18-asok Magyarországon
2020-11-06
Megterhelő időszakon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia magyar bajnokságban szereplő U18-as játékosai, hiszen nyolc mérkőzést teljesítettek tizenegy nap leforgása alatt. A koronavírus miatt sűrű program szerint kellett játszaniuk, de ez a teljesítményükön nem igazán látszott meg, hiszen egyetlen szoros vereséget leszámítva minden meccsüket magabiztosan nyerték!
tovább
 
 
Jól sikerült az alapszakasz az U16-os csapatainknak
2020-11-01
Az elmúlt héten mindkét U16-os csapatunk a magyar bajnokságban szerepelt. A koronavírus okozta helyzet megnehezítette az együttesek indulását, és a szezon előtti felkészülést is befolyásolta. A mérkőzéseken ennek ellenére jól teljesítettek a játékosok. A főként másodévesekből álló A együttes 4 győzelemmel és 2 vereséggel, az elsőévesekre építő B csapat pedig 2 győzelemmel és 2 vereséggel tért haza a túráról.
tovább
 
 
Todor Krisztián: A Sapientiánál profi légkör veszi körül a játékosokat
2020-10-25
Az idei szezon során a Sapientia U23 edzői stábjában egy sajátos felállás alakult ki. Jens Brändström vezetőedző munkáját három fiatal szakember segíti, akik havonta cserélik egymást az egyetemista csapat padján. Jelenleg Tamás Nándor dolgozik az együttes mellett, őt Antal Zsombor követi. Todor Krisztián az elmúlt napokban fejezte be a közös munka első felvonását. A csíkszeredai edzővel a sapientiás tapasztalatairól beszélgettünk.
tovább
 
 
Idén is ott lesznek a magyar bajnokságban az U16-osok és az U18-asok
2020-10-18
A koronavírus-járvány és a vele együtt járó utazási korlátozások megnehezítették a székelyföldi csapatok magyarországi szereplését. Hosszas egyeztetés és bizonytalanságban eltöltött hetek után hivatalossá vált, hogy mind az U16-os, mind az U18-as anyaországi bajnokságban elindulhatnak a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai.
tovább
 
 
Kezdődik a bajnokság a Sapientia U23 számára
2020-10-14
A megszokottnál hosszabbra nyúlt az idei nyár egyetemista csapatunk életében, ugyanis március óta nem játszottak tétmeccset a Sapientia U23 játékosai. A felkészülés és a munka a vírushelyzet ellenére maximális odaadással zajlott az elmúlt hónapokban is. A hétvégén pedig már élesben is elrajtolhat a 2020-2021-es szezon.
tovább
 
 
Tematikus mezben a Sapientia U23
2020-10-03
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia missziójának nyíltan vállalt és gyakran hangsúlyozott része az aktív társadalmi szerepvállalás. Elsődleges feladatunk a sportképzés, ugyanakkor fontos számunkra, hogy pozitívan tudjunk hatni a székelyföldi emberek hétköznapjaira. Éppen ezért a rendelkezésünkre álló eszközökkel igyekszünk reagálni, megoldási lehetőségeket kínálni jellemző társadalmi, környezetvédelmi problémákra. Most éppen az U23-as csapatunk rukkol elő egy figyelemfelhívó, tematikus mezzel.
tovább
 
 
Jens Brändström: Elérhető, de mégis komoly célokat kell kitűznünk!
2020-09-21
Magyarországról érkezett Székelyföldre a Sapientia U23 svéd vezetőedzője. A Hokiklub Budapestnél dolgozott az előző szezonban, ahol alaposan kitapasztalta, hogyan kell sikeresen motiválni, fejleszteni a kisebb, kevésbé rutinos csapatokat. Konkrét célokkal, világos szakmai elvekkel és határozott elvárásokkal készül a bajnoki rajtra. Jens Brändströmmel, egyetemista csapatunk edzőjével beszélgettünk.
tovább
 
 
Aleksi Jääskeläinen: Kiváló atlétának kell lenned, és csak utána kapusnak
2020-09-08
Augusztus elején érkezett Felcsíkra a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kapusaiért és kapusedzőiért felelős új mentor. Aleksi Jääskeläinen azonnal munkához is látott, már az első hetekben több összetartást vezényelt a különböző korosztályok számára. Az elmúlt években az orosz második vonalban és az Erste Ligában dolgozó szakemberrel a székelyföldi kapusokról, az első időszak tapasztalatairól és az edzői értékrendjéről beszélgettünk.
tovább
 
 
Az Erste Ligában folytatja a Sapientia U23 több játékosa
2020-09-01
Új klubban kezdi meg a 2020-2021-es idényt a Sapientia U23 négy játékosa. Mindannyian szintet tudnak lépni ezzel a váltással, ugyanis olyan egyesületektől kaptak bizonyítási lehetőséget, amelyek úgy a hazai, mint a magyar-román közös liga élvonalába tartoznak. Ilyés Tamás, Gecse Olivér és Szabó Zsolt Ákos a Csíkszeredai Sportklub, Lázár Kain pedig a Gyergyói Hoki Klub mezét öltheti magára. Ugyancsak Csíkban játszik idéntől Részegh Zsolt, aki egy sapientiás év után került Svédországba, majd onnan tért haza szülővárosa csapatába.
tovább
 
 
Horvát Tamás: Számunkra a siker többrétű
2020-08-24
Ugyan március közepén lezárult az előző szezon, a Sapientia U23 csapata így is kimondottan eseménydús idényen van túl. A vírus okozta törés sokaknak segítségére volt, hiszen teljes erővel a tanulmányaikra, vizsgáikra tudtak fókuszálni. A Sapientia U23 most egy megújult szakmai stáb vezetésével készül a következő kihívásokra. A csapat körüli legfrissebb történésekről Horvát Tamás klubelnökkel, a csapat menedzserével beszélgettünk.
tovább
 
 
Nagy Attila: Szintet akarunk lépni!
2020-07-31
Ahogy az egész sportvilágot, úgy a székelyföldi jégkorongot is negatívan érintette a márciusban felerősödő járványhelyzet. A karantén alatt a lehetőségekhez mérten folyt tovább a játékosok felkészítése és az edzők képzése, ugyanakkor több idő jutott szervezeti fejlesztésekre, hosszú távú folyamatok megalapozására. Az ősszel rajtoló szezonban pedig már megvalósulnak azok a szakmai újítások, amelyekről az utóbbi időszak szólt. A Székelyföldi Jégkorong Akadémiával kapcsolatos aktuális témákról Nagy Attila ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.
tovább
 
 
Visszatér hazájába az SZJA szakmai igazgatója
2020-07-23
Négy évig tartó közös munkát követően visszatér Kanadába a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója, Del Pedrick, aki az intézmény 2016-os alapítása óta dolgozott a képzési stratégia megalkotásán. A kialakult járványhelyzet és az ezzel járó utazási korlátozások megnehezítették volna a közös munkát a tengerentúli szakemberrel.
tovább
 
 
Jégpálya épül Marosvásárhelyen
2020-07-02
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia működésének alapfeltétele, hogy a régió minden pontján legyenek elérhetőek azok az edzésfeltételek, amelyek az egységes, minőségi munkát lehetővé teszik. Mára Székelyföld legtöbb pontján már hazai jégen készülhetnek a kishokisok. Marosvásárhely volt eddig az egyetlen megyeszékhely, ahol a jeges sportok gyakorlására nem voltak megteremtve az infrastrukturális feltételek. A helyzet azonban hamarosan itt is megváltozik, hiszen elkezdődött a sátortetős jégpálya építése.
tovább
 
 
Megkezdődött a kollégium építése Csíkkarcfalván
2020-06-19
Újabb stratégiai jelentőségű épülettel bővül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Csíkkarcfalván a Felcsíki Műjégpálya, valamint az orvosi és metodikai központ szomszédságában a következő hónapokban egy kollégium építése zajlik majd. Ma egy szimbolikus első, képzeletbeli kapavágással és rövid ünnepséggel elstartolt a munka.
tovább
 
 
Sapientiások az EUHL egyéni díjazottjai között
2020-06-02
Nyilvánosságra hozta az előző szezon legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó sportembereinek listáját az European University Hockey League (EUHL), amelyen ezúttal ismerős neveket is találunk. A Sapientia U23 a 2019-2020-as idényben csatlakozott az egyetemistáknak kiírt nemzetközi versenysorozathoz. A bemutatkozás sikerességét pedig jól mutatja, hogy Róth Zoltánt a legjobb újoncnak, Horvát Tamást pedig a liga legjobb csapatmenedzserének választották.
tovább
 
 
Finn szakember felel idén a kapusedzők és kapusok képzéséért
2020-05-31
A Sapientia U23 élére kinevezett svéd Jens Brändström után újabb skandináv tréner csatlakozik a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához. A finn Aleksi Jääskeläinen is Csíkkarcfalvára helyezi át a székhelyét. A 45 éves edző feladata a kapusedzők továbbképzése és az SZJA központjaiban készülő kapusok felkészítése lesz.
tovább
 
 
Svéd vezetőedző a Sapientia U23 élén
2020-05-26
Jens Brändström veszi át az egyetemista csapatunk irányítását. A skandináv szakember az előző szezonban az Erste Ligában szereplő Hokiklub Budapest felkészítéséért felelt, előtte hazájában és Norvégiában dolgozott. A magyarországi munka során szerzett helyismeretén túl az is a kinevezése mellett szólt, hogy jelentős tapasztalatot gyűjtött hasonló összetételű csapatoknál.
tovább
 
 
„Teljesen egyedi a Magyar Jégkorong Szövetség hozzáállása” – Interjú Tánczos Barnával
2020-05-23
Tisztújításra készül a Magyar Jégkorong Szövetség. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia fennállása óta nagyban támaszkodik az anyaországi ernyőszervezet támogatására, útmutatására. Az együttműködés rengeteg előnnyel járt a megújuló székely jégkorongmozgalom számára. Az elmúlt időszakról, az elnökválasztás tétjeiről beszélgettünk az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökével, Tánczos Barnával.
tovább
 
 
„Mindenki annyit kap vissza, amennyit befektet” - Sille Tamással beszélgettünk
2020-05-17
Dunaszerdahelyen született, Pozsonyban vált profi jégkorongozóvá, Székesfehérvárról hívták meg a magyar válogatottba, Szapporóban, Japánban lett világbajnok, most pedig Székelyföldön dolgozik. Komoly eredménysorral és tapasztalattal a háta mögött az idei szezon kezdetén csatlakozott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához. Sille Tamással, az SZJA mentoredzőjével beszélgettünk.
tovább
 
 
Kórházakat támogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémia
2020-05-01
Az utóbbi hónapokban kialakult vírushelyzet egészen új kihívások elé állít minden közösséget. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, ezért a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház rendelkezésére bocsátotta azokat a konténereket, amelyek később a marosvásárhelyi sátortetős műjégpálya öltözői lesznek.
tovább
 
 
Blogot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia
2020-04-14
Új menüponttal bővül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hivatalos honlapja, ezentúl a látogatók az SZJA-blog szövegeit is olvashatják. A most induló rovat olyan tartalmak, tapasztalatok, vélemények megosztására nyit teret, amelyek szorosan kapcsolódnak a székelyföldi hokiélethez, utánpótláshoz. Ugyanakkor különböznek a már megszokott hírektől, beszámolóktól.
tovább
 
 
Számokban az SZJA-szezon
2020-04-05
A kialakult járványhelyzet miatt más sportszervezetekhez hasonlóan sajnos a Székelyföldi Jégkorong Akadémia számára is a tervezettnél lényegesen hamarabb véget ért a 2019-2020-as szezon. Mi ezzel együtt a pohár teli részére szeretnénk koncentrálni, és röviden felidézni, hogy ebben a csonka idényben is milyen sok mindenre jutott idő és energia. Olyan számokat gyűjtöttünk össze, amelyek megmutatják, hogy mennyi munka, mennyi edzés, mennyi siker fért bele az elmúlt szezonba.
tovább
 
 
Milyen a profi hokiszülő?
2020-03-30
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia alapítása óta igyekszik a jégkorongon keresztül egy új szemléletmódot, gondolkodásmódot is meghonosítani. Ennek alapja, hogy a megújult hokimozgalom minden szereplője fejlődni akarjon, kiválóságra törekedjen. Ide tartoznak a kishokisok, edzők, sportvezetők, szülők egyaránt. A gyerekek és a szakemberek képzésére már jó ideje nagy hangsúlyt fektetünk, de most a szülőknek is szeretnénk segítséget nyújtani, hogy sikerrel és könnyedén teljesítsék azokat a kihívásokat, amelyek egy sportoló gyerek állít eléjük.
tovább
 
 
Mivel foglalkozik egy sportpszichológus?
2020-03-14
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia arra törekszik, hogy a központjaiban készülő fiatalok megkapják a lehető legmagasabb színvonalú sportképzést. Ugyanakkor elengedhetetlenül fontos, hogy olyan biztonságos, inspiráló, motiváló közeget teremtsünk, amelyben emberként és jégkorongozóként egyaránt egészségesen tud mindenki fejlődni. Ennek lehetőségeiről Miklós Csongor pszichológussal, segítővel beszélgettünk.
tovább
 
 
Rangos tornát nyertek a szeredai U8-asok
2020-03-10
Nívós nemzetközi bajnokságon vett rész az ISK Csíkszereda U8-as együttese az elmúlt hétvégén Dunaújvárosban. A március 7-8. között zajló Steel Bulls Cupra 18 csapat érkezett öt különböző országból. A székely kishokisok pedig végig kiemelkedtek a mezőnyből, és 9 győzelem, egy döntetlen mellett első helyet szereztek.
tovább
 
 
Rájátszásban a Sapientia U23
2020-03-02
A Sapientia U23 számára elsősorban a nemzetközi mérkőzésekről szólt a február, ugyanis összesen hét találkozón léptek pályára az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában. A hónap első hétvégéjén az EUHL Sekler Cup keretében fogadták a szlovák és cseh ellenfeleket, majd idegenben játszottak a Zlín, a Nyitra és a Besztercebánya együtteseivel. Most pedig Trencsén következik a rájátszásban.
tovább
 
 
Véget ért a középszakasz az U16-os korosztályban
2020-02-28
Az elmúlt napokban két együttesünk összesen 11 mérkőzést játszott az U16-os magyar bajnokság középszakaszában. A zsúfolt időszak során az SZJA U16 a rájátszást érő második hely megszerzéséért harcolt, az SZJA U15 pedig a csoportelsőséget tűzte ki célul, amit százszázalékos teljesítményének köszönhetően meg is tudott szerezni.
tovább
 
 
„Mindent lehet még jobban csinálni” - interjú Horvát Tamással
2020-02-22
A Sapientia U23 nemrég az EUHL Sekler Cup nevet viselő jégkorong-bajnokság házigazdájaként lépett pályára Csíkkarcfalván. Egyetemista csapatunk alig másfél évvel az alapítás után nemzetközi porondon is lehetőséget kapott, a szezon második felében pedig hazai pályán fogadhatott cseh és szlovák együtteseket. Ez nemcsak sportszakmai, hanem sportdiplomáciai szempontból is nagy siker. Újoncként saját tornát szervezni az EUHL keretén belül komoly kihívás az együttes menedzsmentje szempontjából is. Az EUHL Sekler Cup kapcsán Horvát Tamással beszélgettünk, aki a Sapientia U23 klubelnöki és csapatmenedzseri feladataiért felel.
tovább
 
 
A rájátszásért küzdenek az U16-osok
2020-02-20
A következő napokban két együttesünk is komoly megmérettetésre készül az U16-os magyar bajnokságban. Az anyaországi túra során ugyanis egyik gárda saját csoportjának megnyeréséért, másik pedig a rájátszást érő helyek valamelyikének megszerzéséért küzd. Nagyon intenzív időszak vár a játékosainkra, ugyanis szűk egy hét alatt öt, illetve hat mérkőzést kell lejátszaniuk.
tovább
 
 
Csehországban a Sapientia U23
2020-02-18
Kevesebb mint két héttel azt követően, hogy hazai pályán játszott meccseket, újabb fontos összecsapások várnak a Sapientia U23-ra az Európai Egyetemi Hoki Ligában. Az első kiszállás úgy játékban, mint eredményekben sikeresen zárult, a Sekler Cupon aztán mindhárom mérkőzésen jól játszottak a fiúk, a pontok viszont nem jöttek. Most Brumov-Bylnice városában kapnak először lehetőséget a javításra.
tovább
 
 
Kanadai sportterapeuta volt az SZJA vendége
2020-02-13
Az orvosi és metodikai központ megnyitásával egy olyan infrastruktúra vált elérhetővé a térségben élő sportolók számára, amely korábban hatalmas hiányosságot jelentett. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia arra törekszik, hogy a benne folyó munka is a legfrissebb trendeknek, tudományos eredményeknek megfelelően folyjon. Ennek jegyében Steve Dzubinskit láttuk vendégül, aki hatalmas tudásanyagot és szakmai tapasztalatot osztott meg az OMK munkatársaival. A kanadai sportterapeutával interjút is készítettünk.
tovább
 
 
Két SZJA-s ezüst a KML-ben
2020-02-09
Eseménydús hétvégén van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia közössége, hiszen az EUHL Sekler Cup mellett két helyszínen a Kárpát-medencei Magyar Liga küzdelmei is folytak az U14-esek számára. Az SZJA-s csapatok elégedettek lehetnek a teljesítményükkel, hiszen ketten közülük a dobogóra is felállhattak.
tovább
 
 
A Sapi mellett az U14-esek is jégen lesznek egész hétvégén
2020-02-06
Minden kétséget kizáróan a hétvége csúcseseménye a székelyföldi jégkorong számára a Csíkkarcfalván zajló EUHL Sekler Cup lesz, amelyen cseh és szlovák együttesek vendégeskednek. Ugyanakkor arról se feledkezzünk meg, hogy újabb U14-es tornára kerül sor a Kárpát-medencei Magyar Ligában.
tovább
 
 
Felcsík a Carnival Cup dobogóján
2020-02-03
Eredményes hétvégét zárt a Felcsík SK U10-es korosztálya, ugyanis a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek mellett ők is részt vettek Budapesten a színes nemzetközi mezőnyt felsorakoztató Carnival Cup elnevezésű jégkorongtornán. A felcsíkiak kiváló teljesítményt nyújtva a 16 csapat közül a harmadik helyen zártak.
tovább
 
 
Szlovák és cseh csapatok lesznek a Sapientia U23 vendégei
2020-01-29
Nagyszabású nemzetközi torna házgazdája lesz a Sapientia U23, ugyanis a székely jégkorong történetében először szlovák és cseh egyetemista csapatok látogatnak Felcsíkra. Az EUHL Sekler Cup nevet viselő megmérettetés egy önálló seregszemle, saját díjazottakkal, ugyanakkor az itt elért eredmények beleszámítanak az Európai Egyetemi Hoki Ligába is!
tovább
 
 
Kiélezett küzdelmet hozott a harmadik U12-es versenyhétvége
2020-01-26
Az elmúlt három napban 28 mérkőzést rendeztek a Kárpát-medencei Magyar Ligában az U12-es korosztály számára. A bajnokság két helyszínen, Gyergyószentmiklóson és Csíkkarcfalván zajlott. Előbbi a B, utóbbi az A csoportnak adott otthont. A mérkőzésekkel párhuzamosan egyéni és teljes csapatot érintő ügyességi versenyekre is sor került.
tovább
 
 
A Kanadai Magyar Hokiklub és a Fradi részvételével zajlik a KML
2020-01-23
Január folyamán már a második Kárpát-medencei Magyar Liga-állomásra kerül sor a hétvégén. Ezúttal az U12-es korosztályban versenyeznek a csaptok, összesen tízen. A torna Csíkkarcfalván és Gyergyószentmiklóson zajlik Magyarországról és a határon belülről érkező alakulatok részvételével.
tovább
 
 
Három győzelem a középszakasz utolsó kiszállásán
2020-01-21
Négy mérkőzést játszott az elmúlt héten a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata a magyar bajnokság középszakaszában. A megszerezhető tizenkét pontból kilencet hazahoztak Györgypál Tamás és Todor Krisztián tanítványai, a rájátszáshoz azonban ez is kevésnek bizonyult a rendkívül kiegyenlített mezőnyben.
tovább
 
 
„Álmodjanak nagyot!” – interjú Glen Williamsonnal
2020-01-18
Manitobában, Kanadában született, megfordult számos fejlett hokikultúrával rendelkező országban, dolgozott hazájában is a legmagasabb szinten, és hat világbajnoki aranyérmet szereztek vezetése alatt a magyar utánpótlás-válogatottak. Szeptemberben Csíkkarcfalvára tette át a székhelyét. Miben különbözik az itteni hokiélet az anyaországitól? Erről és hasonló szakmai kérdésekről, valamint személyes témákról beszélgettünk a Székelyföldi Jégkorong Akadémia munkatársával, Glen Williamsonnal.
tovább
 
 
Véget ért a Kárpát-medencei Magyar Liga januári U14-es állomása
2020-01-12
Péntektől vasárnap délig U14-es jégkorongozóktól volt hangos a Felcsíki Műjégpálya, ugyanis már a szezon harmadik Kárpát-medencei Magyar Liga állomására került sor a korosztály számára. Ezúttal a mérkőzések mellett egyéni ügyességi versenyekre is sor került.
tovább
 
 
Csapatban és egyéniben is bizonyíthat a KML mezőnye Felcsíkon
2020-01-09
Újabb tartalmas hétvége vár a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es játékosaira, ugyanis péntektől vasárnapig Csíkkarcfalván zajlik a Kárpát-medencei Magyar Liga újabb állomása. A mostani megmérettetés különlegessége, hogy a mérkőzések között, illetve után egyéni ügyességi versenyekre is sor kerül.
tovább
 
 
2019 legemlékezetesebb SZJA-s pillanatai
2019-12-31
A jégkorongban szezonokban szokás gondolkodni, azonban a naptári év vége is fontos fordulópont egy olyan intézmény, mozgalom számára, mint amilyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. 2019 igen eseménydús volt a székelyföldi jégkorong-utánpótlás életében, ezért arra vállalkoztunk, hogy az idei utolsó bejegyzésünkben összegyűjtjük, melyek voltak az év legemlékezetesebb pillanatai.
tovább
 
 
Három csapatunk túrázik Magyarországon
2019-12-16
A napokban két korosztályban is küzdenek székelyföldi együttesek a magyar pontvadászatban. Az U16-os bajnokságban két gárda, míg az U18-asban egy érdekelt. Mindkét korosztály számára a középszakasz küzdelmei zajlanak, és minden esély megvan arra, hogy a rájátszásban is képviselve legyen Székelyföld.
tovább
 
 
Ajándékozz esélyt karácsonyra! – jótékonysági gyűjtést indít az SZJA
2019-12-12
A karácsony közeledtével a Székelyföldi Jégkorong Akadémia adománygyűjtést szervez, melynek célja, hogy hátrányos helyzetű családoknak és gyerekeknek szerezzen örömet és ajándékozzon olyan sportfelszereléseket, amelyek új kapukat is kinyithatnak előttük.
tovább
 
 
Három érmet gyűjtöttek az SZJA-s csapatok
2019-12-08
Péntektől vasárnapig zajlott a 2019-es év utolsó tornája a Kárpát-medencei Magyar Ligában. Ezúttal az U14-eseké volt a főszerep. Az A csoport küzdelmei Csíkszerdában, a Vákár Lajos Műjégpályán, a B csoport meccsei pedig Sepsiszentgyörgyön zajlottak. Előbbi helyszínen hat, utóbbin négy együttes versenyzett.
tovább
 
 
Csíkban és Szentgyörgyön zajlik a KML decemberi U14-es tornája
2019-12-05
A 2019-es év utolsó hónapja sem telhet el a Kárpát-medencei Magyar Liga küzdelmei nélkül. Ahogy már megszokhatták a jégkorong kedvelői, az idei szezonban nagyjából minden hónapra jut egy KML-állomás. Eddig két U12-es és egy U14-es bajnokság zajlott le sikeresen különböző székelyföldi helyszíneken. Ezen a hétvégén ismét az U14-esek vesznek birtokukba két jégpályát.
tovább
 
 
Túl az első nemzetközi túrán
2019-11-28
Fennállásának második évében máris nemzetközi porondon szerepel a Sapientia U23. Az európai egyetemista csapatokat tömörítő European University Hockey League (EUHL) keleti csoportjában éppen a napokban játszotta le első öt mérkőzését Del Pedrick és Antal István legénysége. A cseh, szlovák és magyarországi csapatokat felsorakoztató bajnokságban jól sikerült a bemutatkozás.
tovább
 
 
Ryan Kennedy: A többféle sportág gyakorlásának fontosságáról
2019-11-27
Ha a jégkorong az igazi szenvedélyed, akkor is jótékony hatása van, ha más sportágakat is kipróbálsz. Nem hiszel nekünk? Kérdezd meg azokat a játékosokat, akikkel az éves játékosbörzén beszélgettünk Buffalóban.
tovább
 
 
Székely-magyar szurkolói faluról is egyeztettek
2019-11-21
A Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia közti szoros együttműködés, valamint a kiváló szakmai kapcsolat már a 2016-os alapítás óta tart. Ennek jegyében, az MJSZ évről évre rendszeresen ellátogat Székelyföldre, hogy számba vegye az aktuális megvalósításokat, eredményeket, és tanácsokkal, támogatással szolgáljon a következő időszakra. Éppen a napokban tette tiszteletét nálunk a népes küldöttség, ebből az alkalomból sajtótájékoztatóra került sor a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán.
tovább
 
 
Nemzetközi színtéren is bemutatkozik a Sapientia U23
2019-11-19
Kevesebb, mint másfél évvel azután, hogy megalakult a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyetemista csapata, máris nemzetközi megmérettetésre készülnek a sapientiás fiúk. Szeptemberben vált hivatalossá, hogy az idei szezonban az European University Hockey League (EUHL) résztvevői között a Sapientia U23 is ott lesz. A következő napokban kerül sor az első, Szlovákiát, Csehországot és Magyarországot érintő kiszállásra.
tovább
 
 
„Sok munka, nagy kitartás kell” - interjú Részegh Zsolttal
2019-11-12
Augusztus végén vált hivatalossá, hogy egy Sapientia U23-as év és a sikeres érettségi vizsga után Részegh Zsolt András, az előző szezon házi pontkirálya elhagyja a csapatot és Svédországba, a HC Vita Hästen együtteséhez igazol, amely a svéd U20-as bajnokságban, a J20 Eliteben szerepel. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia továbbra is ösztöndíjjal támogatja a fiatal sportolót, és figyelemmel követi a pályája alakulását. Három hónappal a külföldi kaland kezdete után az első időszak élményeiről, tapasztalatairól beszélgettünk.
tovább
 
 
Öt mérkőzés, öt győzelem az alapszakasz mérlege
2019-11-04
Az elmúlt héten zajlott az U16-os magyar bajnokság alapszakasza, amelyben két csapatunk is megmérettette magát. Mindkettő a B bajnokságba kapott besorolást, de egyik gárda kategorikusan bizonyította, hogy a legjobbak közt a helye, hiszen minden mérkőzését magabiztosan nyerte. A jó eredményeknek köszönhetően a középszakaszban már A csoportos ellenfelekkel is találkoznak Sille Tamás és Todor Krisztián tanítványai, ahol arra is esélyük lesz, hogy bejussanak rájátszásba.
tovább
 
 
Kettős SZJA siker a Kárpát-medencei Magyar Ligában
2019-11-03
Megszületett az első székelyföldi tornagyőzelem a Kárpát-medencei Magyar Liga történetében. Az idén útjára indított versenysorozatban rendszeresen vendégeskednek anyaországi együttesek Erdélyben. Ezúttal az A csoport Brassóban, a B csoport Kézdivásárhelyen zajlott. Előbbi helyszínen izgalmas küzdelemben az arany- és az ezüstérem is SZJA-s csapathoz került.
tovább
 
 
Brassóban és Kézdin folytatódik a KML
2019-11-01
Újabb két város mutatkozik be a Kárpát-medencei Magyar Liga rendezői között. Az ősz folyamán magyarországi csapatok vendégeskedtek már Gyergyószentmiklóson, Felcsíkon és Csíkszeredában is. Ezúttal Brassó és Kézdivásárhely ad otthont a KML mezőnyének. A helyszínek ugyan újak, de a torna ugyanolyan izgalmasnak és tanulságosnak ígérkezik, mint a korábbiakban.
tovább
 
 
Kezdődik az U16-os magyar bajnokság alapszakasza
2019-10-26
Az idei szezonban is nagy számú SZJA-s játékos vesz részt a Magyar Jégkorong Szövetség által megrendezett versenysorozatokban. Az U16-os korosztályban két csapattal neveztünk, így a tavalyi évhez hasonlóan most is sokan gyűjthetnek tapasztalatot a legerősebb anyaországi gárdákkal szemben. A következő néhány napban mindkét együttesünkre öt mérkőzés vár.
tovább
 
 
Felnőtt csapatot tervez Kézdivásárhely
2019-10-24
A kézdivásárhelyi jégkorong története során nagyon komoly hullámvölgyeket is megélt, de amikor úgy tűnt, hogy nincs tovább, mindig jött egy lökés, ami még magasabb szintre lendítette a sportágat. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk záró részében Kézdivásárhelyre látogatunk.
tovább
 
 
Glen Williamson a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2019-10-22
Hatalmas előrelépést jelent az SZJA számára, hogy csatlakozik szakmai stábunkhoz Glen Williamson. A kanadai szakember több okból is tökéletesen illeszkedik a Székelyföldi Jégkorong Akadémia terveibe. Williamson úgy a tengerentúlon, mint Európában számos helyen megfordult karrierje során. Hat éven keresztül a magyar utánpótlás-válogatott program vezetőjeként dolgozott, ami alatt az U18-as és U20-as korosztályban összesen 6 világbajnoki aranyérmet szereztek a csapatai.
tovább
 
 
Véget ért az U18-as kvalifikáció
2019-10-21
Harmadik kiszállásáról is hazatért a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. A kvalifikáció során a csapat játéka folyamatosan fejlődött, és az eredményekkel sem lehetnek elégedetlenek az edzők. Az utolsó kiszállás előtt volt esély a legjobb öt csapat közé kerülésre, azonban ehhez verni kellett volna a tavalyi döntősök egyikét. Ez nem sikerült, viszont így is bíztató helyzetből várhatják a folytatást a fiúk.
tovább
 
 
Nyílt nap az U12-esek szüleinek
2019-10-19
Csíkkarcfalván edzőtáboroztak pénteken és szombaton a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjaiban készülő U12-es sportolók. A kétnapos rendezvény részeként nemcsak a játékosokat, de a szüleiket is programok várták. A nyílt nap keretében megtekinthették a szakemberek által vezetett foglalkozásokat, körüljárhatták az orvosi és metodikai központot, és előadáson, majd kötetlen beszélgetésen vettek részt, melyen az SZJA filozófiájával, alapelveivel ismerkedhettek meg.
tovább
 
 
Fontos kiszálláson az U18-asok
2019-10-14
Harmadik kiszállásán vesz részt a magyar bajnokság kvalifikációs körében a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata. Kilenc mérkőzést követően nem áll rosszul Györgypál Tamás és Todor Krisztián csapata, hiszen 17 összegyűjtött ponttal van esélyük, hogy az első 5 helyezett közé kerüljenek, és bejussanak a legerősebb értékcsoportba. Ehhez a következő napokban a lehető legtöbb pontot kell összegyűjteniük.
tovább
 
 
Calgary, Szöul, Csíkkarcfalva - interjú Dean Holdennel
2019-10-08
Egy hónappal ezelőtt, szeptember elején érkezett meg Felcsíkra a Székelyföldi Jégkorong Akadémia új munkatársa, a kanadai születésű, Dean Holden, aki a kisebb korosztályok mellett fog mentőredzői feladatokat ellátni. A rendkívül képzett és szerteágazó tudással rendelkező szakemberrel rövid beilleszkedési időszakot követően beszélgettünk.
tovább
 
 
Véget ért az első U14-es KML-hétvége
2019-10-06
Magas színvonalú mérkőzéseket, izgalmas párharcokat hozott a Kárpát-medencei Magyar Liga második tornája, amely magyarországi és erdélyi U14-es csapatok részvételével zajlott a hétvégén. A résztvevők két értékcsoportba sorolva küzdöttek Felcsíkon és Gyergyószentmiklóson.
tovább
 
 
KML-es hétvége az U14-es korosztályban
2019-10-03
Egy héttel ezelőtt magyarországi és erdélyi csapatok U12-es tornájával vette kezdetét a Kárpát-medencei Magyar Liga első kiírása. Az új versenysorozat a hétvégén folytatódik. Most az U14-es csapatok mérhetik össze erejüket, felkészültségi szintjüket, ezúttal is igen színes mezőny gyűlt össze.
tovább
 
 
Nagyot játszottak az U18-asok
2019-09-30
Az elmúlt héten magyarországi kiszálláson volt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata. A fiúk a magyar bajnokság kvalifikációs körében teljesítettek fontos mérkőzéseket. Négyből háromszor győztesen hagyták el a pályát köszönhetően a játékosok példás küzdőszellemének, és profi hozzáállásának.
tovább
 
 
Jól sikerült a KML első állomása
2019-09-29
Péntektől vasárnapig zajlott a Kárpát-medencei Magyar Liga első tornája Csíkkarcfalván és Csíkszeredában. Az új versenysorozat a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia együttműködésében anyaországi és erdélyi csapatoknak nyújt találkozási és közös fejlődési lehetőséget. A mostani hétvégén az U12-es játékosok mérték össze az erejüket.
tovább
 
 
Kövesd élőben a KML történéseit!
2019-09-27
Javában zajlik az idén alapított Kárpát-medencei Magyar Liga első állomása. Az erdélyi és magyarországi csapatok részvételével zajló tornasorozat mostani hétvégéjén az U12-es korosztály versenyez. A küzdelmek két értékcsoportban folynak. Az A csoportosok a Vákár Lajos Műjégpályán, a B-sek pedig Csíkkarcfalván játszanak. Folyamatosan frissülő cikkünkben minden fontos információt megtalál a tornával kapcsolatosan, itt követheti a legfrissebb eredményeket is.
tovább
 
 
Új versenysorozat indul magyarországi és székelyföldi csapatok részvételével
2019-09-26
Az elmúlt szezon tapasztalatai alapján mind a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, mind a Magyar Jégkorong Szövetség szükségesnek látta újragondolni az erdélyi és magyar csapatok közös versenyeztetését az U12-es, U14-es korosztályokban. A fő cél az volt, hogy a korábban követett szakmai szempontokhoz továbbra is ragaszkodva egy testhezállóbb lebonyolítási rendszer alakuljon ki, amely minden klubnak plusz tanulási lehetőséget nyújt, de senkire nem ró kiemelkedően nagy terhet.
tovább
 
 
Új kultúrát szeretnénk kiépíteni a hoki körül
2019-09-23
Intenzív hokis délutánnal indult a hét: hétfőn tartotta nyílt napját a Sapientia U23 együttese. A rendezvény első felvonásai az egyetemen zajlottak, ezután következett a Gyergyói Hoki Klub elleni mérkőzés, illetve a Kiss Kata zenekar koncertje. A Sapientia EMTE nagy aulájában csapatbemutatóra került sor, majd ezt követően egy sajtótájékoztató keretében számos újdonság hangzott el a csapat jövőjét illetően.
tovább
 
 
Egyetemista hokinap
2019-09-19
Fennállásának második szezonját kezdi meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legidősebb csapata, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel együttműködésben alapított Sapientia U23. A 2019-2020-as idény első felében egy teljes napot szánunk arra, hogy U23-as együttesünket közelebb hozzuk, jobban megismertessük az egyetem közösségével, és minden székelyföldi hokiszurkolóval.
tovább
 
 
Szezonnyitó Jamboree a kicsiknek
2019-09-17
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia számára a legkisebb korosztályok kiemelt jelentőséggel bírnak, ugyanis azok a kishokisok, akik az elmúlt 2-3 évben kezdték űzni a sportágat, már teljes egészében a megújult jégkorongmozgalom részeként nevelkedhetnek. Nekik egyre jobb edzésfeltételek, egyre felkészültebb szakmai stáb és otthonos közeg áll a rendelkezésükre a fejlődéshez.
tovább
 
 
Rosszul kezdtek az U16-osok
2019-09-16
Az elmúlt hétvégén a magyar bajnokság selejtezőtornáján vett részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két csapata. Az együttesek kemény csoportba kerültek, ahol nem sikerült győzelmeket szerezni. A mostani csalódás néhány olyan tényező együtteseként írható le, amelyek részben már a szezon során, részben pedig hosszabb távon javíthatók ki.
tovább
 
 
Az U16-osok is debütálnak a magyar bajnokságban
2019-09-14
Az előző szezon során az U16-os magyar pontvadászatban kimondottan sikeresen szerepeltek a székelyföldi csapatok. Az idősebb, másodéves játékosokkal felálló SZJA 2003-ISK Csíkszeredát alig néhány másodperc választotta el az elődöntőtől. Idén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 és U16 próbálhatja meg azt az akadályt is megugrani, amit egy éve nem sikerült.
tovább
 
 
Közel háromszorosára nőtt a gyereklétszám Alcsíkon
2019-09-11
Alig néhány esztendő telt el azóta, hogy újra bontogatni kezdte szárnyait a jégkorong Alcsíkon. Profi hokis múlt nélkül, de figyelemreméltó amatőr mozgalommal a háta mögött társult két éve a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához a kicsiben már működő központ. Azóta gyors ütemben zajlik az alapok előkészítése, amelyre egy újabb jelentős műhely épülhet rá. Az SZJA központjait bemutató sorozatunk mostani részéből Alcsík helyzetét ismerhetitek meg közelebbről.
tovább
 
 
Ezekre az ösztöndíjakra lehet pályázni a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2019-09-06
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia azon túl, hogy a legmagasabb színvonalú feltételeket igyekszik biztosítani a régióban élő utánpótláskorú jégkorongozóknak, anyagi támogatást is nyújt az intézménnyel szerződésben álló tehetséges sportolóknak. Az akadémia céljai közt nemcsak élsportolók nevelése, de a tanulás, a szellemi fejlődés elősegítése is szerepel. Az ösztöndíjak odaítélésénél ennek megfelelően a sportteljesítmény mellett a tanulási eredmények és a játékosok szociális helyzete is fontos szempontot jelent.
tovább
 
 
Székely csapattal a soraiban rajtol az U18-as magyar bajnokság
2019-09-04
A napokban kezdi meg szereplését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese a magyar bajnokság kvalifikációs körében. A következő 13 mérkőzésen dől el, hogy a három értékcsoport közül melyikben versenyezhet majd az alapszakasz során. A keret jelentős átalakuláson ment keresztül, ami esélyt adhat a tavaly elért hetedik helyezés javítására.
tovább
 
 
Svédországban folytatja a Sapientia U23 pontkirálya
2019-08-20
Egy Sapientiánál töltött szezont és sikeres érettségi vizsgát követően külföldön folytatja pályafutását Részegh Zsolt András. Egyetemista csapatunk ponterős támadója a svéd U20-as bajnokságban, a J20 Eliteben szerepel majd a HC Vita Hästen színeiben.
tovább
 
 
Előnyös helyzetével tud is élni a felcsíki hokimozgalom
2019-08-13
Felcsík évtizedek óta tökéletes példája annak, hogy Székelyföldön nemcsak városi környezetben örvend nagy népszerűségnek a jégkorong, hanem vidéken is rengetegen szeretik. A térség falvai a szerényebb adottságok ellenére már a rendszerváltás előtt is aktív hokiéletet éltek. Mára ez csak fokozódott, ráadásul nemcsak országosan, hanem nemzetközi összevetésben is kivételes edzéslehetőségek állnak a felcsíki gyerekek rendelkezésére. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk friss részében Felcsíkot ismerhetitek meg.
tovább
 
 
Mosolyogva edzenek Csíkszeredában
2019-08-07
A székely hoki térképén Csíkszereda, akárcsak a múltban, a jelenben is kiemelt helyet foglal el. A gazdag hagyományoktól kezdve a város méretén át addig, hogy hogyan viszonyulnak az emberek ehhez a sportághoz, rengeteg olyan tényező van, amely meghatározta a történetét. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk negyedik részében arra voltunk kíváncsiak, melyek ezek a tényezők, hol tart most a jégkorong Csíkszeredában, milyenbázisra épít, milyen kilátásai vannak.
tovább
 
 
Nagyon jól néz ki a sepsiszentgyörgyi hoki jövője
2019-07-30
Sepsiszentgyörgyön az elmúlt években látványosan felpezsdült a sportélet, egyre több mozgásformát próbálhatnak ki a gyerekek. Ezzel párhuzamosan erősödött meg újra a jégkorongmozgalom is, hiszen tíz éve alakult meg a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek nevet viselő egyesület, amely a sportág utánpótlását helyezi új alapokra. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk harmadik részében a háromszéki városba látogatunk.
tovább
 
 
Hokis nap Tusványoson
2019-07-24
A 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor színes sporttémájú programkínálatából is kiemelkedett a második nap, hiszen három olyan eseményre is sor került, amelyek a jégkorong köré szerveződtek. Szó volt a székely játékosok örök dilemmájáról, a válogatott szereplésről, de az utánpótlás jelene és jövője is központi téma volt. Ha minden a tervek szerint megy, a 40. Tusványosra már a svéd, finn vagy épp észak-amerikai ligákból kell hazahívni a székely jégkorongozókat egy beszélgetésre.
tovább
 
 
Pozitív fordulat a 70 éves gyergyói jégkorongban
2019-07-23
Idén kerek évfordulót ünnepel a gyergyói jégkorongtársadalom, ami nemcsak a gazdag történelem, de a most végbemenő változások és az ezekből következő jövőkép miatt is különleges pillanat. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjait bemutató sorozatunk második állomása az egyik legnépesebb hokiműhely, Gyergyószentmiklós.
tovább
 
 
Csak a jégpálya hiányzik Székelyudvarhelyen, de már nem kell sokat várni rá
2019-07-16
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia az elmúlt évek során arra törekedett, hogy erőforrással, szakértelemmel, infrastruktúrával segítse a régió különböző pontjain lévő jégkorongműhelyeket, ugyanakkor összefogja, inspirálja őket, hogy egy közös célért dolgozzanak. A mostanra teljesen megújított jégkorongmozgalom lényege, hogy a központokban azonos elvek, szakmai szempontok mentén folyik a munka. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyes városok, kistérségek jégkorongközösségei nem rendelkeznek saját arccal, saját identitással. A nyár folyamán felkeressük a nyolc székelyföldi hokibázist, és igyekszünk betekintést nyújtani a település, a vidék hokimúltjába, jelenébe, az adott központban folyó munkába, értékrendbe, filozófiába. Elsőként Székelyudvarhelyre látogatunk.
tovább
 
 
A folyamatos tanulásra kell koncentrálnunk – interjú Tánczos Barnával
2019-06-25
Három éve alakult a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Azóta hatalmas változáson ment át a székely hoki, úgy infrastrukturális, mint szervezeti és szakmai szempontból. Tánczos Barna, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke mesélt a színfalak mögött zajló munkáról, Orbán Viktor miniszterelnök látogatásáról, a román jégkorongtársadalom viszonyulásáról, jövőbeli tervekről.
tovább
 
 
„Emberpróbáló szezonon vagyunk túl” – Interjú Del Pedrickkel
2019-06-08
Del Pedrick a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatójaként 2016 óta dolgozik a térségben az utánpótlás-nevelés megújításán, fejlesztésén. Külföldről jött szakemberként pontosan látja, honnan indult és hová jutott mára az a projekt, amelynek egyik alappillére az általa hozott tudás. Az elmúlt szezont lezáró interjúban arról is mesélt, hogy az akadémia életében miért különleges a mögöttünk hagyott idény, hol tart most a megkezdett munka, és milyen irányba halad tovább.
tovább
 
 
Elkészült az SZJA Hokimajális programja
2019-05-06
A 2018-2019-es szezon lezárásaként május 10-én, pénteken Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hokimajálist szervez, ahol a nyolc központban készülő edzők, játékosok egy jó hangulatú rendezvény keretében találkozhatnak, visszatekinthetnek az elmúlt időszakra, tapasztalatot cserélhetnek, ismerkedhetnek. Az eseményre sok szeretettel várjuk az SZJA-s játékosok és edzők családját is.
tovább
 
 
Szezonzáró SZJA Hokimajális
2019-05-03
A 2018-2019-es évad végéhez érve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egynapos programot szervez a képzési rendszerében részt vevő szakemberek, játékosok és szülők számára. Az SZJA Hokimajális célja, hogy a fárasztó, de eredményes idényt követően egy jó hangulatú rendezvény keretében közösen elevenítsük fel a mögöttünk hagyott időszak eseményeit. Az évzáró alkalmat kínál arra is, hogy a székelyföldi jégkorongtársadalom értékes időt töltsön együtt.
tovább
 
 
Motiválóan hatnak a nemzetközi érmek
2019-04-12
Véget ért a Székelyföldi Jégkorong Akadémia együttesei számára a Csehországban megrendezett Easter Cup. Összesen hat csapatunk vett részt a különböző korosztályos bajnokságokon. Mindegyik társaság nagyon jól szerepelt, a pozitív eredményeket mégis az U15-ösök és az U16-osok koronázták meg, akik bronz-, illetve aranyéremmel tértek haza három sikeres versenynapot követően.
tovább
 
 
Tanulságos nemzetközi tornán vannak túl az U13-asok és U14-esek
2019-04-10
A korábban már hazatérő kisebbekhez és a napokban érmeket szerző 15-16 évesekhez hasonlóan a 2005-ös és 2006-os csapatunk is a csehországi Mostban és Bílinában vett részt nemzetközi tornán. A két évfolyam ugyan életkorának megfelelően külön bajnokságban szerepelt, de egyformán színes és rangos ellenfelekkel találkozott, akiktől tanulni is lehetett, miközben szoros küzdelem folyt a jégen.
tovább
 
 
Hazatértek Csehországból U11-es és U12-es csapataink
2019-04-06
Bílinában és Mostban rendezték azt a nemzetközi tornát, amelynek U12-es versenyein a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két együttese is részt vett. A főként cseh és holland csapatokat felvonultató bajnokságban az idősebbek kiválóan felvették a versenyt a cseh utánpótlás-együttesekkel, a hollandokat és oroszokat pedig sikerült maguk mögé utasítani. Az SZJA 2008, amely egy évvel fiatalabb játékosokból állt, kissé bizonytalanul kezdett, de fokozatosan felküzdötte magát a korban előtte járó csapatok szintjére.
tovább
 
 
Fontos visszajelzés a magyar válogatott meghívó
2019-04-01
Az elmúlt hónapok magyar válogatott edzőtáboraiban mind az U14-esek, mind az U15-ösök között rendszeresen részt vettek székelyföldi sportolók is. Ezek az alkalmak nemcsak azt mutatták, hogy az itthon készülő játékosok egyre inkább bekerülnek az anyaországi jégkorong vérkeringésébe, de komoly élményeket, motivációt nyújtottak a résztvevők számára. Most újabb nagy jelentőséggel bíró meghívók érkeztek a magyar válogatottól, ezúttal a tizenhat évesek között számítanak a mieinkre.
tovább
 
 
Rangos nemzetközi tornára utazik hat korosztályunk
2019-03-31
Sorozatban harmadik alkalommal vesznek részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai a csehországi Mostban, illetve Bílinában megrendezett Easter Cup nevet viselő nemzetközi megmérettetésen. A bajnokságon az U11-estől egészen az U16-os korosztályig minden évfolyammal képviseltetni tudjuk magunkat a tíznapos rendezvényen, ahol változatos hokikultúrákból érkező együttesekkel szemben gyűjthetnek tapasztalatot a játékosaink.
tovább
 
 
Kibővült kerettel a bajnoki helyosztókon a Sapientia U23
2019-03-25
Ma délután megkezdi szereplését egyetemista csapatunk a román felnőtt bajnokság második körében, ahol a helyosztókra kerül sor. Az alapszakaszt hatodik helyen záró fiúk két-két mérkőzést játszanak a Steaua București és a Sportul Studențesc ellen. Ezeken az összecsapásokon dől el, hogy a rájátszásról lemaradó csapatok hányadik pozícióban zárják majd a pontvadászatot. Nemcsak az eredmények miatt lesznek érdekesek ezek a találkozók, hanem azért is, mert új játékosok bizonyíthatnak a Sapientia U23 mezében.
tovább
 
 
Újabb nagy megmérettetés előtt a Sapientia U23
2019-03-20
Egyetemista csapatunk ugyan kiesett a döntőig menetelő Székesfehérvár ellen az U20-as magyar bajnokság negyeddöntőjében, de egyre jobb játékot mutatva folyamatosan pontokat gyűjtögetett itthon a felnőttek között. Most újabb kihívással kell szembenézniük a fiúknak, ugyanis a következő néhány hétben a román utánpótlás-bajnokságban kell megcélozni a végső győzelmet.
tovább
 
 
Székelyföldről érkezett a torna legjobb magyar csapata
2019-03-13
Nemzetközi tornán szerepelt a hétvégén az ISK Csíkszereda U8-as együttese Dunaújvárosban. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Steel Bulls Cup nevet viselő seregszemlén négy ország tizenöt csapata vett részt. A csíki és a magyarországi résztvevők mellett öt csehországi és két szlovákiai gárda is jelen volt a kétnapos rendezvényen. A magyar csapatok közül egyedül a székelyföldi gárda tudott felsőházba jutni a csoportjából.
tovább
 
 
Hétfőn és kedden negyeddöntőznek az U16-osok
2019-03-04
A tizenhat éves korosztályban is elkezdődik a rájátszás a Székelyföldi Jégkorong Akadémia tanítványai számára. Az SZJA 2003-ISK Csíkszereda egy folyamatos fejlődést hozó középszakasz után a negyedik helyen jutott be a playoff körbe, így az ötödik DVTK Jegesmedvék lesz az ellenfél. A szezonban egymás ellen lejátszott mérkőzések alapján rendkívül kiélezett párharcra van kilátás.
tovább
 
 
Stanley-kupa-győztes edző az SZJA-nál
2019-03-02
Újabb észak-amerikai szakember segíti munkájával a székelyföldi jégkorong-utánpótlás fejlődését. A jelentős NHL-es múlttal rendelkező Don MacAdam március végéig mentoredzőként csatlakozik be az akadémia tevékenységébe. A szakember előtt nem ismeretlen a régió sportélete, ugyanis ezelőtt a Sportklub Csíkszereda együttesét irányította. A kanadai születésű, változatos szakmai tapasztalattal rendelkező edző rövid interjúban mesélt magáról, pályafutásáról, és arról, hogy mire van szüksége a helyi jégkorongnak ahhoz, hogy a legmagasabb szintet célozhassa meg.
tovább
 
 
Fehérvárt kell legyőzni az elődöntőért
2019-02-27
Újabb székelyföldi csapat kezdi meg szereplését a magyar bajnokság rájátszásában. Az ISK Csíkszereda a 18 évesek között az alapszakaszt a hatodik helyen zárta, a középszakaszból pedig csoportmásodikként jutott tovább. A negyeddöntő nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz az ellenfél a két megnyert mérkőzésig tartó párharcban.
tovább
 
 
A csoportgyőzelem után meglehet összesítettben az ötödik hely
2019-02-24
A legutolsó szakaszához érkezett az U14-es magyar bajnokság, ahová az SZJA 2005 révén székelyföldi csapat is kvalifikálni tudta magát. A helyosztókra készülő együttes komoly sikereket könyvelhetett el a középszakasz során, hiszen öt ellenfelet megelőzve nyerte meg a csoportját. Ennek köszönhetően a következő napokban azért utazik az anyaországba, hogy az ötödik helyezésért megküzdjön.
tovább
 
 
Az alapszakasz győztesével kezd a Sapientia U23
2019-02-23
Rendkívül kiélezett küzdelemben a középszakasz utolsó mérkőzésén vívta ki a negyeddöntős szereplést a Sapientia U23 együttese. A mentálisan is megterhelő összecsapások után két nappal még a román bajnokságban volt a csapatnak egy kiszállása, azóta azonban teljes gőzzel a rájátszásra készülnek az egyetemisták. A legjobb formájukra lesz szükségük, ugyanis az alapszakaszt 13 győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel abszolváló Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz az ellenfél.
tovább
 
 
Tapasztalt kanadai edzővel bővült az SZJA stábja
2019-02-16
Újabb elismert szakember csatlakozott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához. Az észak-amerikai születésű Larry Sadler feladata elsősorban a kapusok profi felkészítése lesz. Pályafutásáról, szakmai eredményeiről, képzési elveiről és az új közegről is mesélt. A nemzetközileg is elismert edzőt nemcsak a sportág iránti szeretet köti Székelyföldhöz, de egy sajátos nyitottság, kíváncsiság és tisztelet is kialakult benne az itt élő emberekkel szemben
tovább
 
 
A rájátszás már biztos, az ellenfél még nem
2019-02-13
Utolsó mérkőzéseit játssza az U16-os magyar bajnokságban az SZJA 2003-ISK Csíkszereda együttese a rájátszás előtt. Mivel az alapszakasz végén az ötödik helyen állt a csapat, így biztosak lehetnek abban, hogy versenyben lesznek a következő fordulóban is. A legfontosabb kérdés a hajrá előtt, hogy kivel kell majd szembenézni a legjobb nyolc között. A mezőny nagyon kiegyenlített, a következő négy mérkőzés után alakulnak majd ki a playoff párosításai.
tovább
 
 
Csak az első hely ér biztos rájátszást
2019-02-11
November vége óta nem játszott mérkőzést az U20-as magyar bajnokságban a Sapientia U23 csapata. A következő napokban ismét az anyaországba utazik az együttes, ahol négy rendkívül fontos találkozó vár a fiúkra. Ezek az összecsapások döntenek arról, hogy mely gárdák egészítik ki a rájátszás ötfős mezőnyét. Az alapszakaszban a Sapientia U23 végig versenybe volt a továbbjutást érő helyek megszerzéséért, azonban ez végül egy nehezebb, sikertelenebb túrának is köszönhetően nem jött össze. Most azonban újabb lehetőség előtt áll a csapat, hiszen amennyiben megnyeri a csoportját, biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban.
tovább
 
 
Újabb esély a rájátszásra az U18-as korosztályban
2019-02-10
Kevésen múlott, hogy az alapszakasz végén az ISK Csíkszereda néven versenyző U18-as csapatunk nem jutott egyenes ágon a magyar bajnokság rájátszásába. Ehhez az első öt hely valamelyikét kellett volna megszereznie, a csapat azonban a hatodik pozícióban végzett. A középszakaszban elért eredmények ugyanakkor hozzásegíthetik őket, hogy mégis meglegyen a továbbjutás. Amennyiben a csoport első három helyezettje között végez az együttes, tovább folytathatja a küzdelmeket a playoffban.
tovább
 
 
Világversenyen a magyar válogatott mezében
2019-02-03
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjaiban készülő játékosok egyre közelebb kerültek ahhoz, hogy hivatalos mérkőzésen is magukra öltsék a magyar címeres mezt. Az U15-ös korosztályban harmadik alkalommal kerül sor olyan edzőtáborra, amelyre meghívót kaptak székelyföldi sportolók is. Az első két edzőtábor alkalmával több sportoló is kipróbálhatta magát, most azonban már szűkebb keret vesz részt az összetartáson, ugyanis közeledik egy nemzetközi megmérettetés.
tovább
 
 
U14-es jégkorongozók edzenek a magyar válogatottal
2019-02-01
Újabb válogatott összetartásra kerül sor az U14-es korosztályban, melyen ezúttal is lesznek olyan résztvevők, akik a Székelyföldi Jégkorong Akadémián készülnek hétről hétre. A Szegeden megrendezett edzőtábor célja, hogy minél korábban a válogatott látókörébe kerüljön nagyon sok fiatal sportoló, akik azonos elveket követve közösen gyakorolnak, hogy később egy erős, kiegyensúlyozott és népes játékosállományból alakulhasson ki a magyar válogatott kerete egy-egy világverseny előtt.
tovább
 
 
Magyarországon az U12-esek
2019-01-30
A magyar utánpótlás-bajnokság U12-es korosztályában a szezon során három székelyföldi csapat is szerephez jut. Mivel különböző csoportokban szerepelnek, ezért más rendszer szerint játszák a mérkőzéseiket. Az A csoportban játszó együttes hétvégenként hazai pályán küzd a magyar pontvadászatban, míg a B csoportos gárdák idegenben szerepelnek. A kiszállással járó fáradságot azonban ellensúlyozza, hogy időben hozzászoknak azokhoz a nehézségekhez, kihívásokhoz, amelyek szorosan ugyan nem kapcsolódnak a játékhoz, de meghatározzák egy jégkorongozó teljesítményét, mint például az utazás, a sűrű meccsprogram, vagy éppen az ismeretlen helyszín.
tovább
 
 
Közel volt az érem az U10-es nemzetközi tornán
2019-01-29
Az elmúlt hétvégén Budapesten, a MAC-HÍDÉPÍTŐ Carnival Hockey Cup nevet viselő nemzetközi tornán az U10-es korosztályunk két csapattal vett részt, amelyek az akadémia három különböző központjából származó játékosokból álltak. A rendkívül megterhelő és eseménydús két nap azon túl, hogy maradandó élményt nyújtott a résztvevőknek, szakmai szempontból is fontos eredményekkel járt.
tovább
 
 
Minden meccsen győzni akar az SZJA 2004
2019-01-26
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia idén az U16-os magyar bajnokságban két csapatot versenyeztet. A tizenhat éves játékosokból álló együttes, az SZJA 2003-ISK Csíkszereda az A csoportból kvalifikálta magát a rájátszásba. Az egy év hátránnyal induló SZJA 2004 tagjai nagyon jól kezdték a szezont, de végül nem sikerült a B csoportból odaérni a rájátszást érő helyekre. A középszakaszban a cél, hogy minden mérkőzésen nyerni tudjanak.
tovább
 
 
A szezon első külföldi túrája következik az U14-esek számára
2019-01-25
Az U14-es magyar bajnokság A csoportjában szereplő SZJA 2005 együttese az alapszakasz során minden mérkőzését hazai pályán játszhatta. A pénteken rajtoló középszakaszban a játékosoknak már a magyarországi utazással, a megterhelőbb menetrenddel is meg kell birkózniuk. Ez a viszonylag új kihívás azonban jól beleilleszkedik abba a fejlesztési tervbe, amelyet erre az évre az edzők kidolgoztak a csapat számára.
tovább
 
 
Nagy élmény vár az U10-es korosztályunkra
2019-01-23
Meghatározó tapasztalatokra tehetnek szert a hétvégén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csíkszeredai, gyergyói és felcsíki központjaiban készülő tíz év alatti sportolók. Péntektől vasárnapig rendezik meg ugyanis Budapesten a MAC-HÍDÉPÍTŐ Carnival Hockey Cup elnevezésű nemzetközi tornát, amelyen a három központból vegyesen összeállított csapattal veszünk részt.
tovább
 
 
Hazatértek a világbajnokságról az SZJA jégkorongozói
2019-01-22
Véget ért az Észtországban megrendezett ifjúsági világbajnokság, ahol a román U20-as válogatott a negyedik helyen végzett. A divízió II/A csoportos tornán játszó csapatban 11 olyan játékos szerepelt, aki a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képzési rendszerében készül hétről hétre. A torna első három mérkőzése után úgy tűnt, a válogatott harcban lehet az első két hely valamelyikének megszerzéséért, azonban az utolsó két meccsen elszenvedett vereségek miatt erre nem maradt esélyük.
tovább
 
 
Átadták az SZJA orvosi és metodikai központját
2019-01-18
Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központja. A kiemelt fontosságú beruházás új távlatokat nyit az utánpótlás-nevelés terén, korszerű feltételeket biztosít ahhoz, hogy professzionális képzésben részesüljenek a környékbeli fiatalok. A megvalósítás értékét mutatja, hogy a jégkorongozóknak nyújtott előnyök mellett az intézmény a környéken élő emberek és az egész régió életére pozitív hatást gyakorol majd.
tovább
 
 
Átadjuk az orvosi és metodikai központot
2019-01-17
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia átfogó infrastrukturális fejlesztési stratégiájának célja, hogy létrejöjjenek azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik a régió fiatal sportolói számára a megfelelő színvonalú edzésmunkát. Ennek keretében épült fel a Felcsíki Műjégpálya szomszédságában az orvosi és metodikai központ, melynek avatóünnepségére január 18-án, pénteken kerül sor.
tovább
 
 
Világbajnokságon az SZJA sportolói
2019-01-13
Nemzetközi színtéren is bizonyítási lehetőséget kapnak a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó jégkorongozók. A román válogatott színeiben a Sapientia U23, illetve az U18-as ISK Csíkszereda jónéhány tagja részt vesz a január 13. – január 19. között Tallinban zajló U20-as, divízió II/A csoportos világbajnokságon.
tovább
 
 
A rájátszás előtt még lehet csiszolni a játékon
2019-01-09
A legutóbbi, decemberben lezajlott magyarországi kiszállás után ismét komoly kihívásokkal kell szembenéznie az U16-os csapatunknak. Egy hónapja a sérülésektől is sújtott gárda mind a négy mérkőzését meg tudta nyerni, ezzel biztosította a helyét a legjobbak között. A mostani kiszállás már a középszakasz része, amely során eldől, hogy a rájátszás első körében melyik együttessel kell megküzdeni a továbbjutásért.
tovább
 
 
Nehezebb lesz rájátszásba jutni a világbajnokság miatt
2019-01-02
Utolsó alapszakaszbeli kiszállására készül az U18-as csapatunk a magyar bajnokságban. A legutóbbi anyaországi túra kimondottan jól sikerült, nemcsak a játék képe volt bíztató, de az eredmények is a befektetett munkát igazolták. Az akkori formát nem lesz egyszerű átmenteni a következő meccsekre, ugyanis fontos játékosok fognak hiányozni az észtországi U20-as világbajnokság miatt.
tovább
 
 
Császár Róbert: „Bíztatni, támogatni kell a gyermeket”
2018-12-24
Az U20-as magyar válogatott négy székely játékossal, Császár Hunorral, Fejes Nándorral, Mihály Ákossal és Péter Andorral a soraiban szerzett bronzérmet a lengyelországi divízió I/B-s világbajnokságon. A magyar csapat legértékesebb játékosának (MVP) Császár Hunort választották, aki 5 góllal és két gólpasszal zárta a tornát. A csatár igazi sportoló családból származik, öccse a Felcsík utánpótlás-csapatában jégkorongozik, a húga pedig biatlonozik és éppen az ifjúsági olimpiára készül. Édesapjuk Császár Róbert a Sapientia U23 felszerelésmenedzsere. Vele beszélgettünk arról, hogy milyen szerepe van a szülőknek abban, hogy a gyerek igazán sikeres sportolóvá érhessen.
tovább
 
 
Mit csinálsz, ha idegesek a játékosok?
2018-12-22
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által megálmodott képzési rendszer egyik alappillére, hogy a gyerekekkel foglalkozó szakemberek naprakész tudással rendelkezzenek, amit folyamatosan igyekeznek fejleszteni, bővíteni. Ennek megfelelően nagy hangsúly esik arra, hogy az edzők tisztában legyenek az utánpótlás-nevelés legfrissebb elveivel. A rendszeresen megszervezett szakmai találkozók és edzőszemináriumok azt szolgálják, hogy egységes filozófia mentén, egyre növekvő színvonalon tudják végezni a munkájukat az SZJA szakemberei.
tovább
 
 
A rájátszásról dönt a következő négy meccs
2018-12-14
Mindent eldöntő kiszállás kezdődik az U16-os magyar bajnokságban szereplő csapataink számára. A B bajnokságban szereplő, tizenötéves játékosokkal felálló SZJA 2004 matematikailag még elérheti a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét, ehhez azonban az ellenfeleknek is botlaniuk kell. Az idősebbek sorsa saját kezükben van. Amennyiben a hétvége folyamán sikerül legalább négy pontot gyűjteniük, biztosan az A bajnokság első hat helyének valamelyikén végeznek, és készülhetnek a jövő évi rájátszásra.
tovább
 
 
Zsúfolt hete lesz az egyik legnépesebb korosztálynak
2018-12-10
A székelyföldi Jégkorong Akadémia a magyar bajnoki kiírás két lekisebb korcsoportjában versenyezteti a legtöbb sportolót. Az U12-es mellett az U14-es anyaországi pontvadászatban is jelen vagyunk három csapattal. Ezen a héten mind az A, mind a B bajnokságban szereplő együtteseinkért szoríthatunk.
tovább
 
 
Székely jégkorongozók a magyar válogatottban
2018-12-08
Először fordul elő, hogy a magyar jégkorong válogatott munkájába olyan székelyföldi sportolókat és szakembereket vonnak be csoportosan, akik nem az anyaországban tevékenykednek. A program keretében hétvégén második alkalommal utaznak ki SZJA-s edzők és játékosok, hogy részt vegyenek az U14-es és az U15-ös válogatott összetartásán.
tovább
 
 
Nemzetközi tornára készülünk
2018-12-06
A legkisebb korosztályok számára az SZJA igyekszik havi rendszerességgel találkozókat, bajnokságokat szervezni. A soron következő, decemberi rendezvényen az előző évihez hasonlóan nemcsak az akadémia alközpontjai vesznek részt, hanem magyarországi klubok is megtisztelnek jelenlétükkel.
tovább
 
 
Mikulás várás
2018-12-05
Darvas-Kozma József főesperes úr üzenete a jégkorongozó gyerekeknek és nemcsak.
tovább
 
 
Such György: Bámulatos a fejlődés, amit az akadémia fel tud mutatni!
2018-11-23
A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége háromnapos látogatást tett Székelyföldön az SZJA meghívására. Az évente megtartott találkozók célja, hogy a helyi jégkorongélet reformjáért megkezdett együttműködés eredményeit áttekintsék, és meghatározzák a további tennivalókat. Az elmúlt napok tapasztalatairól, a látottakról és a közös munka további lehetőségeiről sajtótájékoztatón számolt be Dr. Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke.
tovább
 
 
Székelyföldre látogat az MJSZ
2018-11-21
A következő napokban a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál vendégeskednek a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői. A találkozóra már harmadik alkalommal kerül sor, ugyanis amióta elkezdődött Székelyföldön a jégkorongmozgalom megújítása, minden évben felkeresnek bennünket, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseit, szakmai tevékenységeit közösen tekintsük át, és egyeztessünk a következő lépésekről.
tovább
 
 
Egyértelmű a fejlődés
2018-11-20
Nincs megállás a Sapientia U23 számára, ugyanis öt román felnőtt bajnoki mérkőzés után öt alkalommal Magyarországon az U20-asok között is pályára lépnek a következő napokban. A korosztályos versenysorozatban kényelmes pozícióból várják a folytatást, ugyanakkor az Erste ligás ellenfelekkel szembeni tapasztalat is hatalmas előnyt jelenthet a hasonló korú csapatok elleni meccseken.
tovább
 
 
Közel háromszázan a Poli-Farbe Kupán
2018-11-19
Ismét U8-as és U10-es tornát rendeztünk Csíkkarcfalván. Azon korosztályoknak a számára, amelyek még nem vesznek részt semmilyen hivatalos versenysorozatban, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia rendszeresen szervez bajnokságokat, amelyeken a legkisebbek is belekóstólhatnak a mérkőzések hangulatába.
tovább
 
 
„Európa egyik legmodernebb felkészítő központját álmodtam meg”
2018-11-18
Erdélyben született, ma Ausztriában él. Látta a legszínvonalasabb edzőtermeket Európában, a legprofibb erőnléti edzőktől tanult. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia meghívására most visszatér egy időre Székelyföldre, ugyanis ő építi fel az akadémiai központ erőnléti felkészítő termét. Zakariás Zsolttal beszélgettünk szülőföldről, karrierről, a karcfalvi terveiről.
tovább
 
 
Antal István: Bárkit képesek vagyunk legyőzni!
2018-11-13
Egy hónapos szünet után ismét Magyarországon játszik mérkőzéseket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os és U15-ös csapata. A két együttes ugyan eltérő értékcsoportokban szerepel az U16-os bajnokságban, mégis hasonlóan kiélezett küzdelemre és magas színvonalon játszó ellenfelekre kell számítania a folytatásban.
tovább
 
 
Ígéretesen játszottak a kicsik
2018-11-08
Eseménydús időszakon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legkisebb, magyar bajnokságban is szereplő sportolói. Az elmúlt héten az SZJA-Felcsík SK, valamint az SZJA-ISK Gyergyószentmiklós vett részt anyaországi túrán. A gyerekek hatalmas élményekkel és számtalan értékes tapasztalattal tértek haza.
tovább
 
 
Bővül a Sapientia U23 kerete
2018-11-03
Két új játékossal egészül ki a Sapientia U23 csapata. A Gyergyói Hoki Klubtól érkező jégkorongozók komoly erősítést jelentenek az egyetemista együttes számára. Ugyanakkor a két sportoló az átigazolásnak köszönhetően több játéklehetőséghez juthat, ami fejlődésük szempontjából meghatározó.
tovább
 
 
Időben megismerkednek a magyar bajnoksággal
2018-11-02
Az U12-es magyar pontvadászatban is három csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, csakúgy, mint a tizennégy évesek között. Az A ligában szereplő együttes már korábban lehetőséget kapott a bizonyításra, mostantól a B bajnokság résztvevői is elkezdhetik bontogatni szárnyaikat egy kifejezetten új, de nagyon inspiráló közegben.
tovább
 
 
Egy bajnokság, három székely csapat
2018-11-01
Négy mérkőzésen már túl van az SZJA 2005 az U14-es magyar pontvadászatban. Most két újabb együttesünk mutatkozik be ugyanabban a korosztályban, de más-más csoportban. Az SZJA 2006 és SZJA neveken regisztrált gárdák a B bajnokság középső, illetve keleti csoportjában kezdik meg a szereplésüket. Eltérő ellenfelekkel néznek szembe, de a céljaik nagyon hasonlóak: sokat tanulni és közben pontokat gyűjteni.
tovább
 
 
Döntő jelentőségű kiszállás
2018-10-26
A szezon során harmadik alkalommal indul magyarországi túrára a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. Az ISK Csíkszereda néven versenyző gárda jelenleg a középmezőnyben, a nyolcadik helyen áll. Az ötödik pozíció elérése kiemelten fontos lenne, ugyanis abban az esetben a középszakaszt kihagyva vehetnének részt a rájátszásban. A következő négy mérkőzésen értékes pontokat lehet gyűjteni ennek érdekében.
tovább
 
 
Fradisták vendégszerepelnek Karcfalván
2018-10-25
Hazai környezetben játszanak magyar bajnoki mérkőzéseket a hétvégén az U12-es csapataink. Két héttel ezelőtt a Miskolc ellen már bemutatkoztak, ezúttal a Ferencvárossal szemben próbálhatják ki élesben mindazt, amit az edzéseken begyakoroltak. Eredményt ugyan nem számolnak, nyerni mégis rengeteget lehet.
tovább
 
 
Nincs megállás az U14-es csapatnál
2018-10-25
Két héttel ezelőtt játszotta első mérkőzéseit a magyar bajnokságban az U14-es együttesünk. Egy hétre rá összetartáson vettek részt sportolóink a Felcsíki Műjégpályán, hogy egységesebb közösséget alkossanak a szezon során. A most következő hétvégén pedig ismét anyaországi ellenfelekkel mérkőznek meg hazai környezetben
tovább
 
 
Az első hely a tét
2018-10-24
Kedvező helyzetből várja a magyar bajnokság folytatását a Sapientia U23 csapata, ugyanis öt meccset követően úgy vezeti a csoportját, hogy kevesebb mérkőzést játszott, mint az ellenfelek nagyobbik része. A sikeres rajt csak egy folyamatnak az eleje, még számos nagynevű ellenféllel kell összecsapni a rájátszást érő helyek valamelyikének megszerzéséért.
tovább
 
 
Összetartás az U14-eseknek
2018-10-19
Rövid, de kimondottan intenzív közös program vár a székelyföldi tizennégy éves jégkorongozókra a hétvégén. Pénteken és szombaton kerül sor az immár hagyományossá vált összetartásra. Ennek célja, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok közösen készülhessenek, azonos iránymutatásokat kaphassanak a felkészülésük, a fejlődésük elősegítése érdekében.
tovább
 
 
A Sapientia hokistái a válogatottal edzenek
2018-10-18
Pozsonyban edzőtáborozik az U20-as román válogatott. A keret nagyobbik részét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok alkotják. A Sapientia U23 és az U18-as együttes egyaránt ad sportolókat a román nemzeti csapatba. Az edzések, a felkészülési mérkőzések és a szabadidős programok a keret összekovácsolódását célozzák
tovább
 
 
Itthon játszanak magyar bajnokit az U14-esek
2018-10-12
Hazai környezetben mutatkozik be a magyar bajnokság legerősebb csoportjában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es csapata. Az erdélyi selejtező első helyezettje a hétvégén két mérkőzést játszik Csíkkarcfalván, amelyeken az összerázódás, a bajnokság tempójának megismerése lesz a cél.
tovább
 
 
Az Október Kupán szerepelnek a legfiatalabbak
2018-10-12
A két legkisebb korosztály számára rendeznek tornát a hétvégén. A régió különböző részein, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban nevelődő U8-as és U10-es gyerekek szombaton és vasárnap találkoznak a Felcsíki Műjégpályán, hogy összemérjék tudásukat és játsszanak egy jót.
tovább
 
 
Tartalmas héten van túl az U16 és az U15
2018-10-10
Két csapatunk vett részt magyarországi túrán az elmúlt héten. Mindkét együttes az U16-os bajnokság különböző értékcsoportjaiban játszott mérkőzéseket. A nagyobbak zsinórban ötször csaptak össze az A csoport legjobbjaival, a kisebbek a B bajnokság keleti csoportjában négy ellenféllel találkoztak. A változatos eredménysor sok olyan értékes tanulsággal járt, amelyre építeni lehet a szezon további részében.
tovább
 
 
Újabb két csapatunk debütál Magyarországon.
2018-10-02
Különböző csoportokban, de azonos korosztályban kezdi meg szereplését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os, illetve U15-ös együttese a magyar bajnokságban. Az idősebbek a legerősebb, míg a fiatalabbak a második értékcsoportba kaptak besorolást. A lebonyolításnak köszönhetően ideális esetben akár mindketten ott lehetnek a rájátszásban.
tovább
 
 
Csoportja élén a Sapientia U23
2018-09-30
Eredményes időszakot zárt az U20-as magyar bajnokságban az idén alakult Sapientia U23. Az ötmeccses anyaországi túrájáról a napokban hazaérkező csapat egyetlen kivételtől eltekintve minden mérkőzésén pontot tudott szerezni. A teljesítmény, az elért eredmények, illetve a játékosok mentális állapota alapján reális cél a rájátszásban való részvétel.
tovább
 
 
Ötvenszázalékos mérleggel tért haza az ISK
2018-09-30
Két győzelem mellett két vereséget könyvelhet el első kiszállása után az U18-as magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda együttese. Az első komoly szintfelmérőn vannak túl a játékosok azt követően, hogy a korosztályváltás miatt teljesen átalakult a tavalyi bronzérmes csapat kerete. A négymeccses túra fontos tapasztalatokkal járt, segít kijelölni a felkészülés leglényegesebb pontjait.
tovább
 
 
A magyar bajnokságban is bemutatkoznak a korosztályos székely csapatok.
2018-09-18
Szeptember 19-én négy mérkőzéses túrával veszi kezdetét a magyar bajnokság az U18-as csapatunk számára. Ugyanekkor kezdi meg szereplését az egyetemista csapat is az húsz év alattiak között.
tovább
 
 
Tanulás, élsport és nemzeti identitás a nevelés középpontjában
2018-09-03
A Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál is megkezdődött a jégszezon, az intézmény vadonatúj csapata, a Sapientia U23 már túl is van az első mérkőzésén. Az új idény terveiről, építkezésekről, az egyetemista csapat indulásáról, szülőföldről beszélgettünk Tánczos Barnával, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökével.
tovább
 
 
A kitűnő hokistának szenvedély van a szemében
2018-08-21
A finn Eemeli Parikka lett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Sapientia EMTE közös alakulatának, a Sapientia U23-nak a vezetőedzője. A több diplomás, játékos és edzői múlttal is rendelkező fiatal szakember Magyarországról érkezett Székelyföldre, és azt mondja, kihívás számára a csapatépítés, optimistán tekint az előtte álló munkára.
tovább
 
 
Del Pedrick: Változtatni a gondolkodásmódon
2018-06-11
Két éve látja el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatói feladatkörét Del Pedrick, akit ezúttal egy évértékelő interjúra kértünk meg. A kanadai szakember pozitívnak tartja a gyereklétszám növekedését, a jégpályák épülését, ugyanakkor szemléletváltást vár el az edzők és a sportolók részéről is a jövőben.
tovább
 
 
Elkezdte a felkészülést az SZJA egyetemista csapata
2018-06-03
Már készül a következő bajnoki idényre a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által életre hívott U23-as, egyetemista csapat Csíkkarcfalván. Egyelőre heti három tréning szerepel az edzéstervben.
tovább
 
 
Válogatja a játékosokat az U23-as csapatba az SZJA
2018-05-18
Huszonegy mezőnyjátékos és három kapus vett részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia próbajátékán, melynek célja, hogy elkezdődjön a játékosok kiválogatása a következő idénytől induló U23-as egyetemista csapat számára. A próbajátékot koordináló Antal István edző elégedett a látottakkal.
tovább
 
 
Legyél tagja az első székelyföldi egyetemista csapatnak
2018-05-10
Előtérbe került a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál a soron következő idényben indítandó székelyföldi egyetemista csapat létrehozása. A leendő csapatot hazai és külföldi trénerek fogják dirigálni a kispadról, de előtte próbajátékot szerveznek az 1998-ban, az 1999-ben, illetve a 2000-ben születettek számára.
tovább
 
 
Káoszba fulladt bajnoki kiírások
2018-05-08
A hivatalos kiírás szerint már le kellett volna járjanak a különböző román ifjúsági bajnoki mérkőzések és mára tisztán kellene látni, hogy mely csapat milyen helyezést ért el. Ezzel ellentétben csupán az U16-os kiírásban rendeztek döntőt, de a kisdöntő itt is elmaradt, míg a többi korosztályban még az alapszakasz mérkőzéseket sem sikerült maradéktalanul letudni.
tovább
 
 
Nagyléptékű beruházások éve a SZJA-nál
2018-05-05
Számos új jégpálya épült és épül Székelyföldön, ugyanakkor a csíkkarcfalvi központ kivitelezésével is remekül halad a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A korisuli programnak köszönhetően több ezer gyerek kezdett el korcsolyázni az intézmény alközpontjaiban, így megduplázódott a létszám a kezdő hokista korosztályokban. Ez a 2017/18-as idény mérlege, ugyanakkor a következő időszak nagyszabású tervei is méltó folytatást ígérnek.
tovább
 
 
Méltó zárás volt a gálamérkőzés
2018-05-02
Kétnapos eseménysorozatot zártak le kedden este Székelyföld és Magyarország felnőtt jégkorong csapatai egy gálamérkőzés keretében, amely sorban az ötödik volt a 2006-os premiert követően. Ezúttal Csíkszereda adott otthont a Vargyas László által életre hívott eseménynek, amelyen a találkozó bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Igazán közönségcsalogató eseménysorozatnak lehettek szemtanúi az érdeklődők. Valóban találó volt a mottó miszerint ez a Székely hoki majális több, mint egy sportesemény.
tovább
 
 
Gratulálok a fiúknak és a magyar válogatottnak
2018-05-01
A mai nap során letudta a fennmaradó egy-egy meccsét Székelyföld és Magyarország U15-ös, illetve U16-os csapata. Ezúttal mindkét találkozón a magyar válogatott húzta be a győzelmet. Tanulságok bőven levonhatóak a két nap folyamán látottakból.
tovább
 
 
Meccsdömping a nyitó napon
2018-04-30
Négy korosztályos utánpótlás mérkőzéssel vette kezdetét a „Székely-magyar hoki majális” Csíkszeredában, amelyen a két válogatott U15-ös, illetve U16-os csapatai mérték össze erejüket két-két alkalommal a nyitó napon. És hogy ne legyen ez elég, kedden újfent egymásnak esnek a felek. Mindenkinek fáj a foga a revánsra, valamilyen formában.
tovább
 
 
Tizenegyedik hely sok tapasztalattal
2018-04-23
Elveszítette utolsó helyosztó mérkőzését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Mostban, így a 2001/2002-esekből álló alakulat a 11. helyen zárta a csehországi tornát. A fiúk fokozatosan lendültek bele a játékba és vették fel a torna ritmusát.
tovább
 
 
Szokni kell az iramot
2018-04-20
Két vereséggel mutatkozott be a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-es csapata a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A fiatalok a második meccs felére rázódtak bele az ellenfelek által diktált tempóba. A küzdeni akarással viszont nem volt gond.
tovább
 
 
Vissza Csehországba
2018-04-19
Újabb korosztály szerepel nemzetközi jégkorong tornán, sorban a negyedik. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-esekből álló csapata ugyanis a csehországi Mostba utazik, ahol egy 13 alakulatot felvonultató tornán vesznek részt. Csoportellenfelek között felvidéki, lett, illetve finn csapatok vannak.
tovább
 
 
Technikai képességeken kell javítani
2018-04-16
Mahiljovban véget ért a Junior Challenge Victory Cup, amelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia öt mérkőzést játszott lett, illetve fehérorosz csapatok ellen és mindegyiket elveszítette. A tanulságokat levonva a legnagyobb előrelépéseket a technikai képességek fejlesztése terén kell megtenni.
tovább
 
 
Javuló játékot mutattak
2018-04-15
A fehéroroszországi Mahijlovban zajló Junior Challenge Victory Cup második napján a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két összecsapást tudott le és mindkettőt a lett Zemagle ellen. Előbb öt, majd kétgólos vereség lett a vége, de ennél biztatóbb, hogy a csapat javuló játékot mutat.
tovább
 
 
Ellentétes célokkal Kijevben
2018-04-14
„Székely-magyar” meccsel veszi kezdetét ma este a Divízió I/B csoportos U18-as korosztályos világbajnokság. A romániai válogatott zömét székely sportolók teszik ki, de a magyar válogatottban is van székely sportoló.
tovább
 
 
Nagyobb bizalommal kell játszani
2018-04-13
Túl van az első napon a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es csapata a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol két meccset tudott le. Mindkettőt szoros küzdelemben elveszítette. Szombaton lehet javítani.
tovább
 
 
Újabb úti cél: Fehéroroszország
2018-04-12
A genfi, illetve a bilinai nemzetközi torna után újabb külföldi megmérettetésre utazott el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Ezúttal viszont a 2004-es korosztályon van a sor, hogy helytálljanak, méghozzá a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol egy ötcsapatot felvonultató Junior Challenge Victory Cup névre hallgató tornán vesznek részt.
tovább
 
 
Fontos a mentális felkészülés
2018-04-09
Az első napot követően a cél a döntőbe jutás volt, végül a harmadik helyre ért fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata a Genfben megrendezett Spring Hockey Cup elnevezésű nemzetközi tornán. A felemás eredményeket elért, viszonylag összeszokott társaságnak is van amiben előre kell lépnie. Éspedig a mentális felkészülésben.
tovább
 
 
Egyéni képességeken kell javítani
2018-04-08
Hat mérkőzést tudott le a csehországi Bilinában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2005-ös csapata cseh, orosz, fehérorosz, lett, illetve dán csapatokkal szemben, amelyek végén két győzelem, két döntetlen és két vereség került a kosárba. A remek helytállás mellett tanulságokat is levontak a szakvezetők. Ennek értelmében előrelépni az egyéni képességek fejlesztésének területén kell.
tovább
 
 
Helytállás a fáradtság ellenére
2018-04-07
Zsúfolt és nehéz napon vannak túl csapataink, akik Genfben, illetve Bilinában igyekeznek helyt állni két különböző nemzetközi tornán. A 2003-as korosztály a záró napon a bronzért is megküzdhet, míg a 2005-ösök csoportjuk harmadik helyét célozhatják meg.
tovább
 
 
Szintet mérni
2018-04-06
A mai naptól kezdődően két korosztályos székelyföldi válogatott méretteti meg magát nemzetközi tornákon. A 2003-as Szekler Select Genfben, míg a 2005-ös Bilinában lép jégre. Mindkét csapat vezetőedzője szem előtt tartja az eredményességet is, de a szintfelmérés a legfontosabb.
tovább
 
 
Remek napot zártak csapataink
2018-04-06
Két-két meccset tudtak le a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as, illetve 2005-ös alakulatai a genfi és a bilinai nemzetközi tornán. Három győzelem és egy döntetlen az első nap mérlege. Kiváló hangulatban lehet várni a szombati folytatást.
tovább
 
 
Nemzetközi tornákon pallérozódnak
2018-04-04
Két székely válogatott is külföldi nemzetközi tornán vesz részt az elkövetkezendő pár napban. A 2003-ban születettek Genfben, míg a 2005-ben születettek a csehországi Bilinában teszik próbára erejüket és igyekeznek megmutatni tudásukat. Az eredményesség mellett a legfontosabb tényező, hogy a gyerekek tanuljanak.
tovább
 
 
Helyosztókon lépnek jégre
2018-03-23
Egy korosztályos bajnokság befejeződött, ám további kettőben még vannak székelyföldi érdekeltségek a magyar pontvadászatban. Az ISK Csíkszereda U18-as csapat bronzérmes lett, míg az U16-os, illetve U14-es bajnokságokban a helyosztók következnek.
tovább
 
 
Kettőből egyet hozott a Felcsík SK
2018-03-18
Befejeződtek az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U12-es, illetve U14-es korosztályának kiírt aranycsatái, amelyben a Felcsík SK egy behúzott, míg egyet nagy csatában elveszített a Gloria Kisinyov ellen. Utóbbiak az öt kiírt eddigi sorozat egyetlen külföldi győztese.
tovább
 
 
THL-döntőket rendeznek
2018-03-14
Elérkezett az utolsó szakaszához a Jégkorong Erdély Liga (THL), hiszen úgy az U12-es, mint az U14-es korosztályban a mai nappal elkezdődnek a két nyert meccsig tartó finálék. Mindkét korosztályban döntőt játszik a Felcsík SK. U12-ben az ISK Gyergyószentmiklós, míg az U14-eseknél a Kisinyovi Gloria lesz az ellenfelük.
tovább
 
 
Egyetemista jégkorongcsapatot hoznak létre
2018-03-08
Nem kell elmenniük szülőföldjükről azoknak a jégkorongozóknak, akik kikerülnek az U18-as korosztályból, de még nem játszanak felnőtt csapatban. Ugyanis a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, partnerségben a térség klubjaival illetve sportiskoláival, egyetemista csapatot hoz létre.
tovább
 
 
Kezdődik az ifiknél is rájátszás
2018-03-04
Öt korosztályos csapat kezdi meg a magyar jégkorong-bajnokságban az rájátszást, vagy a helyosztókat. Az ISK Csíkszereda U18-as csapata akár éremért is harcolhat, míg a többiek helyosztókon vesznek részt.
tovább
 
 
Olimpikonoknak öltöztek a kishokisok
2018-02-17
Rendhagyó összetartást tartott szombaton a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván, ahol az U12-es jégkorongozók számára megrendezték az I. Székelyföldi Olimpiai Jégkorong Tornát. A „nemzetek” közötti versenyzés viszont nemcsak a jégkorongról szólt, hanem tesztelve volt az ügyességük is, úgy szárazon, mint jégen.
tovább
 
 
Felgyorsult folyamatok: mennyiség helyett minőség
2018-02-14
A hétvégén Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) átadta második sátortetős jégpályáját is, így a háromszéki városban is teljes gőzzel beindulnak az eltervezett folyamatok. Tánczos Barna a SZJA-át működtető Mens Sana Alapítvány elnöke rövid értékelő interjújában megjegyezte, hogy a folyamatok az utóbbi időben felgyorsultak és az előzetes tervekhez képest jobban áll az akadémia.
tovább
 
 
Sepsiszentgyörgy is bekapcsolódott a vérkeringésbe
2018-02-11
Népes érdeklődő közönség mellett került hivatalos átadóra Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által felhúzott sátortetős műjégpálya a Sepsi Aréna szomszédságában. Az ünnepi beszédek után hamar birtokba vették az új pályát a kishokisok a számukra kiírt Sepsi-kupán.
tovább
 
 
Ellentétes eredményekkel zártak
2018-02-11
Öt-öt mérkőzés tudott le az ISK Csíkszereda, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata a magyar U16-os bajnokság középszakaszában. A csíkiak mind az öt meccsüket elveszítették az A csoportban, míg a SZJA mindegyiket behúzta a B csoportban. A ISK elődöntőbeli szereplése, viszont nem a saját kezében van.
tovább
 
 
Átadás előtt a sepsiszentgyörgyi pálya
2018-02-08
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia második sátortetős műjégpályáját is átadja, ezúttal Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Aréna szomszédságában. A vasárnapi átadó ünnepség 11 órától kezdődik, majd a kishokisoké lesz a főszerep, hiszen Sepsi-kupa néven U8-as, illetve U10-es torna veszi kezdetét.
tovább
 
 
Jövője is lesz a hokinak Székelyudvarhelyen
2018-02-01
Felszereléseket adott át a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szerda kora este Székelyudvarhelyen, ahol az udvarhelyi kishokisok egyben a Magyar Jégkorong Szövetség adományait is átvehették. A rögös kezdés után a biztató jövő veszi át helyét Székelyudvarhelyen.
tovább
 
 
Jégkorongot népszerűsítettek Székelyudvarhelyen
2018-01-29
Hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a Winter Classic amatőr jégkorongtornát, amelyre ezúttal öt csapat kapott meghívót. A rendezvény célja a sportág további népszerűsítése volt, továbbá adománygyűjtés is zajlott a Székelyudvarhelyi Küküllő U12-es csapata részére.
tovább
 
 
Tapasztalatszerzésnek kiváló
2018-01-22
MAC-Hídépítő Kupával díjazott U10-es utánpótlás jégkorong tornát rendeztek hétvégén Budapesten a Tüskecsarnokban, amelyen az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, illetve az ISK Gyergyószentmiklós csapatai is részt vettek. Remek erőfelmérő volt, hogy hol tart ezen korosztály magyar, szlovák, szlovén, vagy épp svájci csapatokkal szemben.
tovább
 
 
Nemzetközi tornán az U10-esek
2018-01-19
Három székelyföldi alakulattal, a nevezők között, rendezik meg idén is az U10-es korosztály számára kiírt MAC-Hídépítő Kupát a budapesti Tüskecsarnokban. A nemzetközi tornán 14 csapat verseng, s mindezt élőben lehet követni.
tovább
 
 
Portyázó székelyföldi csapatok
2018-01-08
Magyarországi portyára indultak a székelyföldi csapatok, vagy épp váltani fogják egymást az elkövetkezendő időben. Az U12-esek már ma, az U18-asok holnap, míg az U16-osok szerdán kezdik meg az újabb meccssorozatot. Egyben az idei esztendő első hivatalos meccsei is lesznek.
tovább
 
 
Kihívásokkal teli év következik
2018-01-02
Termékeny évet tudhat maga mögött a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen úgy sport-, mint infrastrukturális téren hatalmas előrelépések történtek. Két helyszínen épül jégpálya, idén pedig Marosvásárhelyen is elkezdik egy vadonatúj, sátortetős mobil műjégpálya munkálatait. A Korisuli-program pedig minden alközpontban működik, vagy hamarosan beindul.
tovább
 
 
Kézdivásárhely-kupa az új műjégpályán
2017-12-30
Első alkalommal rendeztek Kézdivásárhely-kupát az újonnan átadott műjégpályán tizennégy csapat részvételével. Az U10-es tornán a társszervező Székelyföldi Jégkorong Akadémia az alközpontok csapatait ajándékkal is meglepte.
tovább
 
 
A Sportklub játékosai is edzik majd a fiatalokat
2017-12-24
Szorosabbra fűzik az együttműködést a Csíkszeredai Sportklub felnőtt csapata és az utánpótlás alakulatok között. A kék-fehérek meccsein a játékosokat már az ISK Csíkszereda U8-as, illetve U10-es ifjú jégkorongozói vezetik fel, ugyanakkor a felnőtt hokisok hamarosan edzőként mentorálják a fiatalokat.
tovább
 
 
Hosszú idő után hazai meccs Székelyudvarhelyen
2017-12-20
Első hivatalos hazai mérkőzését játszotta a Székelyudvarhelyi Küküllő csapata az U12-es Erdélyi Jégkorong Ligában (THL), méghozzá az ISK Csíkszereda II. ellen. A rendkívüli meccsre mintegy száz szurkoló érkezett Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából.
tovább
 
 
A hullámzó játékon kell javítani
2017-12-19
Letudta első középszakaszbeli magyarországi túráját az ISK Csíkszereda U16-os alakulata, amely az öt mérkőzéséből hármat megnyert. Gál Sándor vezetőedző elégedett a mutatott játékkal, de a győri vereséget fájlalja.
tovább
 
 
Megmozgatták a fiatalokat
2017-12-04
Két helyszínen rendeztek U8-as, illetve U10-es nemzetközi jégkorong utánpótlás tornát hétvégén és úgy Gyergyószentmiklóson, mint Csíkkarcfalván közel 500-500 gyerek fordult meg két nap alatt.
tovább
 
 
Nemzetközi tornák a hétvégén
2017-11-30
Eseménydús hétvége elé néznek az U8-as, illetve az U10-es ifjúsági csapatok, hiszen két helyszínen is nemzetközi tornát szerveznek számukra. Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós-kupára, míg Csíkkarcfalván a Felcsíki Nemzetközi Jégkorong Tornára kerül sor.
tovább
 
 
Nem vihetik el a fiatal jégkorongozókat Székelyföldről
2017-11-28
Székelyföldi körútra érkezett a Magyar Jégkorong Szövetség vezetősége a Székelyföldi Jégkorong Akadémia meghívására, a szakemberek ellátogatnak minden alközpontba, illetve feltérképezik az elmúlt egy évben történt előrelépéseket. A látogatás legfontosabb eseménye Csíkszeredában zajlott, egy együttműködési szándéknyilatkozatotírtak alá a két intézmény képviselői.
tovább
 
 
Eseménydús összetartás a lányoknak
2017-11-27
Megvolt az első összetartás a lányok számára is az idei jeges szezonbanCsíkkarcfalván. Az egész napos programban a száraz-, illetve jeges edzések mellett csapatépítő játékok is szerepeltek.
tovább
 
 
Toborzó előzi meg a pályanyitást Székelyudvarhelyen
2017-11-23
Javában zajlik a toborzás Székelyudvarhelyen, ahol a Székelyföldi Jégkorong Akadémia edzői óvodáról óvodára járva igyekeznek népszerűsíteni a sportágat. Közel két hét múlva pedig már jégre is léphetnek a lurkók, hiszen a tervek szerint megnyitja kapuit a jégpálya.
tovább
 
 
A fejlődésre fektettük a hangsúlyt
2017-11-22
Magyarországi portyán szerepelt három székelyföldi csapat az elmúlt napokban ahol finom vegyes eredményeket értek el. Vannak edzők, akik elégedettek és van aki jókor jött pofonokról beszél.
tovább
 
 
A jövőnek is üzentek
2017-11-03
Letették az alapkövét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének Csíkkarcfalván. Az ünnepségen az utódoknak is üzentek, az időkapszulában korongot, mezt, videófelvételt és egy levelet is elhelyeztek.
tovább
 
 
Több százan a Góbé-kupán
2017-10-30
Pezsgett a csíkkarcfalvi műjégpálya a hétvégén, ahol harmadik alkalommal rendezték meg az U8-as, illetve az U10-es korosztályoknak a Góbé-kupát. A szombaton és vasárnap lezajlott eseményen nem kevesebb, mint 320 kisgyerek lépett jégre, akik nem távoztak üres kézzel.
tovább
 
 
Az új stábtag: Carolynn Pedrick
2017-10-24
Tovább erősödik a kanadai vonal a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, miután az ősz folyamán már csatlakozott a stábhoz Carolynn Pedrick. Carolynn az akadémiához tartozó sportolók jégen kívüli, azaz a száraz felkészülést segíti majd a jövőben.
tovább
 
 
Fárasztó hét után elégedetten
2017-10-23
Két korosztályban három székelyföldi csapat portyázott Magyarországon az elmúlt napokban, ahol szép eredményeket értek el. Az ISK Csíkszereda U18-as csapatának ötből négy, az U16-os csapatnak ötből öt, míg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as csapatának ötből négy a mérlege.
tovább
 
 
Elkezdődött a karcfalvi központ építése
2017-10-19
Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, ugyanis a napokban elkezdődött a központ építése a csíkkarcfalvi jégpálya szomszédságában. Első körben a metodikai-, illetve az orvosi-egészségügyi helyiségek készülnek el. A kivitelezőnek 300 napja van a munkálatok befejezésére.
tovább
 
 
Felszerelést kaptak a hokisok
2017-10-16
250 mezőnyjátékos-, illetve 16 kapusfelszerelést osztanak szét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban, elsősorban az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára. Első körben a Felcsík SK, a csíkszeredai, illetve a gyergyószentmiklósi sportolók kapták meg az öltözetet. A szakemberek abban bíznak, hogy a felszerelés biztosításával még több gyereket tudnak megnyerni a hokinak.
tovább
 
 
Újabb túrára indulnak az ifik
2017-10-12
Folytatódnak a magyar korosztályos jégkorong bajnoki meccsek, ami a székelyföldi csapatokat illeti. Az ISK Csíkszereda U18-as, illetve U16-os alakulatai, valamint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15-ös csapat utazik. Az U14-esek hazai pályán kezdik a főcsoport küzdelmeit.
tovább
 
 
Sikeres toborzó Székelyudvarhelyen
2017-10-04
Első alkalommal szervezett toborzó akciót Székelyudvarhelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a XXV. Székelyudvarhelyi Nemzetközi kiállításon és vásáron. A rendezvény jó hangulatban zajlott le és már számos hokizni vágyó gyerek jelentkezett edzésekre.
tovább
 
 
Két korosztályban léptek jégre
2017-10-02
Két utánpótlás korosztályban is pályára léptek a hétvégén a jégkorongozók. Elkezdődtek ugyanis a román bajnoki meccsek az U18-as korosztályban, ahol az ISK Csíkszereda, illetve az ISK Gyergyószentmiklós felemás eredményeket értek el. Közben az U12-esek is megkezdték a magyar bajnoki meccseik sorozatát.
tovább
 
 
Gyergyószentmiklósé a győzelem
2017-10-01
Míg az U12-es korosztályban a Brassói Corona, addig az U14-eseknél az ISK Gyergyószentmiklós vitte el az idei évben kuriózumnak számító THL-kupát. A fináléban a gyergyószentmiklósi csapat aranygóllal verte az ISK Csíkszeredát.
tovább
 
 
Értékeltek az edzők
2017-09-25
Hat székelyföldi csapat portyázott az elmúlt napokban Magyarországon, ahol korosztályos magyar bajnoki meccseket játszottak. Volt ahol már alapszakasz meccseket rendeztek, és volt ahol egyelőre csak a kvalifikációs találkozók zárultak.
tovább
 
 
Brassóba került a THL-kupa
2017-09-24
Első alkalommal szervezték meg a THL-kupát, amely döntő tornájára, azaz a Final Fourra Csíkszeredában került sor. Az U12-es korosztálynak kiírt finálé végén a Kovács László által irányított Brassói Corona kishokisai örvendhettek.
tovább
 
 
THL-kupa döntőt rendeznek
2017-09-22
Újdonsággal rukkolt elő a THL-t (Erdélyi Jégkorong Liga) szervező Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE), amely az idei évben megszervezi a THL-kupát a felnőttek kupasorozatának mintájára. A hétvégén, Csíkszeredában, az U12-esek mérik össze erejüket.
tovább
 
 
Rajt a magyar bajnokságban
2017-09-15
Egy korosztály kivételével mind a további háromban elkezdik a székelyföldi jégkorong csapatok a magyar bajnoki pontvadászatot. Az U14-esek kvalifikációs meccseket játszanak, míg az nagyobbak az alapszakasz első meccsein lesznek érdekeltek.
tovább
 
 
Túl az év első edzőképzésén
2017-09-10
Közel harminc edző részvételével tartotta meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván az idei idény első edzőképző szemináriumát. Az egynapos képzésen a trénerek ezúttal négy tematikában hallgathattak előadást.
tovább
 
 
A metodikai- és az orvosi központ tervei
2017-09-08
Augusztus utolsó napján sajtótájékoztató keretében számolt be a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítvány vezetősége, hogy Csíkkarcfalván már az idén nekikezdenek a metodikai-, illetve az orvosi központ építésének. Ezúttal a látványtervekből mutatunk meg egy párat.
tovább
 
 
Nagy tervek a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2017-08-31
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány vezetői az elkövetkezendő feladatokról. Három fontos pillérről volt szó: infrastrukturális beruházásokról, szakmai elképzelésekről, illetve a finanszírozási keretről. Még az idén elkezdődnek Csíkkarcfalván a metodikai központ, illetve az orvosi rendelők megépítésének, de jégpályával gazdagodna Sepsiszentgyörgy, illetve Gyergyószentmiklós.
tovább
 
 
Lehetőség azoknak, akiknek nincs jég
2017-08-30
Újabb nagyszabású összetartó tábort szervezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely ezúttal azon központok jégkorongozóit célozta meg ahol jelen pillanatban még nincs jég, vagy épp jégpálya. Közel ötven gyerek készül Marosvásárhelytől Sepsiszentgyörgyig Karcfalván.
tovább
 
 
Kemény munka mellett, mókázni is lehetett
2017-08-17
Az idény ugyan még nem kezdődött el, de a Székelyföldi Jégkorong Akadémia máris elkezdte az összetartásokat. Első körben egy négy napos tábor keretében a kapusokat hívták meg Csíkkarcfalvára. A közel negyven gyereket újfent a Pozsonyi Slovan kapusedzője Michal Zemancik koordinálta.
tovább
 
 
Kitartó és következetes munkára van szükség
2017-08-07
Mélyebb lélegzetvételű interjúval jelentkezünk ezúttal, amely során Tánczos Barnát a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökét kérdeztük. Igyekeztünk olyan témákat boncolgatni, amely az elmúlt egy évből kiindulva a jövőbeni terveket és elképzeléseket is felvázolja. Terítékre kerültek a pozitívumok, az előttünk álló feladatok, a játékos elvándorlás, illetve különböző kapcsolatrendszerek.
tovább
 
 
Eseménydús Csíkszeredai Városnapok
2017-08-06
Négy napon át aktívan részt vett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Csíkszeredai Városnapok rendezvényein, sőt mi több egy külön kis teret is sikerült belakni. Ez az úgynevezett AkademiFalu volt, ahol mindenki találhatott magának kedvére való programot. Gyerekek és felnőttek egyaránt, sőt mi több a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongcsapata itt tartotta meg hivatalos bemutatóját.
tovább
 
 
Akadémia falu a városban
2017-08-01
Rendhagyó programkínálattal jelentkezik a csíkszeredai Városnapok alkalmával a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Csütörtöktől vasárnapig a Majláth Gusztáv Károly téren foglalkozások fognak zajlani. Érdemes lesz benézni.
tovább
 
 
Megoldás küszöbén az utánpótlás kérdése
2017-07-21
Mint minden Tusványoson az idein is terítékre került a jégkorong témája a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem- és Diáktáborban. Ezúttal a hangsúly az utánpótláson volt, ahol egy megegyezés körvonalazódik a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia között.
tovább
 
 
Felcsíkon is belevágtak
2017-07-19
A nyári időszak nemcsak a száraz felkészülésről szól a jégkorongban, hanem a toborzásokról is. A Felcsík SK-nál sem tétlenkednek ezen ügyben és a hétvégén már ott voltak a csíkdánfalvi falunapokon, de a kör nem zárul, hiszen ott lesznek a további felcsíki települések ünnepségsorozatain.
tovább
 
 
Toborzó óvódásoknak, szárazedzéssel
2017-07-05
Javában tartja toborzóit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkszeredában, ahol első körben az óvódásokat célozták meg. Az edzők számos napköziket végigjárva játékosan mutatják be a sportágat és egyúttal ugyanolyan játékos szárazedzésekre hívják az érdeklődőket. A program nemcsak Csíkszeredában, hanem az akadémia többi központjába is be fog indulni.
tovább
 
 
Mennyiség helyett minőségre dolgozni
2017-06-28
Múlt év őszén kezdte el a munkát a finn Sam Liebkind a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál mint kapus mentoredző. A begyűjtött tapasztalatokról kérdeztük továbbá, hogy melyek azok az elemek, amelyekkel elégedett és melyek azok, amelyeken, meglátása szerint, változtatni kell.
tovább
 
 
Kilenc csapat Székelyföldről
2017-06-21
Székelyföld kilenc csapattal képviseli magát a 2017/2018-as magyar korosztályos jégkorong-bajnokságban. Sorra vettük, hogy mely csapatok hogyan készülnek a nyár folyamán. A legtöbb helyen már lezárult a felkészülés első szakasza.
tovább
 
 
Sikeres toborzó Csíkszentimrén
2017-06-10
Gyereknappal egybe kötött toborzót tartottak Csíkszentimrén, ahol a jégkorong is főszerepbe került. Jakab Károly a helyi Sasok edzője elmondta, hogy 17 gyerek jelentkezett, akik hokizni járnának.
tovább
 
 
Megvalósításokról, tervekről
2017-06-06
Tavaly pünkösdkor jelentették be hivatalosan, hogy megnyitja kapuit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amelynek vezetői ez év pünkösdhétfőjén beszámoltak az eddigi tevékenységről, illetve jövőbeli terveikről beszéltek. Számos településen indul be a korisuli program, illetve folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések. Hét jégpályán készülhetnek ősztől a székelyföldi kishokisok.
tovább
 
 
Tiszteletbeli tag lett Takács István
2017-05-30
Hatalmas megtiszteltetés érte a csíkszeredai jégkorong egyik, ha nem a legnagyobb alakját, Takács Istvánt, akit a Magyar Jégkorong Szövetség – id. Ocskay Gáborral egyetemben – tiszteletbeli taggá választott.
tovább
 
 
Egy élmény volt a gyerekeknek
2017-05-29
Akademi-kupával zárta az évet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely egy belső háziverseny volt a 2002-es korosztálytól a 2010-esekig. Az edzőket kérdeztük a tapasztaltakról.
tovább
 
 
Akademi-kupa a kicsiknek is
2017-05-28
Míg a múlt hétvégén 2002-2005-ös korosztályok számára rendezték meg Csíkszeredában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia belső háziversenyét, addig szombaton az U8-as, illetve az U10-es korosztályokon volt a sor.
tovább
 
 
Türelmesek és kitartóak kell legyünk
2017-05-24
Első évén van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál Del Pedrick technikai igazgató, aki hosszabban nyilatkozott az itt eltöltött első évéről. Kérdeztük Székelyföldről, de a szakmai kérdések sem maradhattak le.
tovább
 
 
Túl az első háziversenyen
2017-05-24
Első alkalommal szervezett belső háziversenyt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely rendhagyó módon az Akademi-kupára hallgatott. Az elmúlt hétvégén a 2002/2003-as, illetve a 2004/2005-ös korosztályoknak, míg a most következő hétvégén a 2006/2007-es és a 2008/2009-es korosztályok számára lesz megrendezve a torna.
tovább
 
 
Edzőképzés a nyári felkészülésre
2017-05-20
Kétnapos képzésen vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia trénerei, akik Csíkkarcfalván gyűltek össze, hogy elméleti, illetve gyakorlati szempontból bővítsék tudásukat a nyári felkészülésre.
tovább
 
 
Ötödik hely Norvégiában
2017-04-30
Véget ért a norvégiai Skienben zajló Telemark Trophy U16-os nemzetközi torna a székely válogatott számára, amely az ötödik helyen zárt. Bár nem sikerült mérkőzést nyerni érdemes volt elutazni és olyan csapatokkal felvenni a versenyt, akik hokikultúrája világszínvonalú.
tovább
 
 
Összetartottak a lányok is
2017-04-25
A fiúk mintájára első alkalommal szervezett összetartást a lányok számára a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván, amelyen 37 sportoló vett részt a nyolcévesektől a tizennyolc évesekig. Lesz folytatás.
tovább
 
 
Norvégiába készülnek
2017-04-23
Fény derült arra, hogy kik utaznak Norvégiába a hétvégén sorra kerülő Telemark Trophyra. A székely válogatott remek ellenfelekkel méri össze erejét a Skienben sorra kerülő nemzetközi tornán.
tovább
 
 
Nyolcadik hely Mostban
2017-04-20
Véget ért a csehországi Mostban az Easter Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás jégkorong torna, amelyen a 2003-as székely válogatott is ott volt. A fiatalok a nyolcadik helyet szerezték meg a csütörtöki helyosztó meccs után.
tovább
 
 
Ellentétes meccsek napja
2017-04-19
További két mérkőzést tudott le a 2003-asokból álló székely válogatott a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A fiúk két különböző arcukat mutatták és végül a hetedik helyért küzdhetnek meg a tornán.
tovább
 
 
Egyszer fenn, egyszer lenn
2017-04-18
Túl van a 2003-asokból álló székely válogatott a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A nyitómeccsüket megnyerték a fiatalok, ám a másodikat elveszítették.
tovább
 
 
Nyolcadik helyen zártak Helsinkiben
2017-04-16
Bár közel voltak az elődöntőhöz mégis a nyolcadik helyen zárt a 2005-ösökből álló székely válogatott Helsinkiben. A csapatot elkísérő edzők láthatták, hogy mely elemekben vannak partiban a finn csapatokkal ebben a korban és látták azt is, hogy miben kell javulni.
tovább
 
 
Fel van adva a lecke
2017-04-16
Mind a hat mérkőzését elveszítette Kassán a 2004-esekből álló székely válogatott, aminek fényében a szakvezetők láthatják, hogy melyek azok az alapos hiányosságok, amelyeken dolgozni kell a jövőben.
tovább
 
 
Javuló játék
2017-04-15
Bár győzelmet még nem tudott jegyezni a 2004-esekből álló székely válogatott Kassán, ám gólt már elért. Az edzői stáb szerint javuló tendenciát mutat a csapat játéka.
tovább
 
 
Három meccs, három különböző eredmény
2017-04-15
További három összecsapást ütöttek le a 2005-ös székely fiúk a Helsinkiben zajló nemzetközi tornán. Egy győzelem, egy vereség, illetve egy döntetlen született. Folytatás vasárnap.
tovább
 
 
Háromból kettő Helsinkiben
2017-04-14
Három meccset tudott le a székely válogatott Helsinkiben ahol a 2005-ös korosztály igyekszik helyt állni. Két találkozót be is húztak a fiúk.
tovább
 
 
Tanulságos találkozók Kassán
2017-04-14
Két mérkőzést tudott le Kassán a 2004-esekből álló székelyföldi válogatott, amely előbb a finn One Hockey Finland-tól, majd a Kassai Black Wolves alakulatától kapott ki. Folytatás szombaton további két meccsel.
tovább
 
 
Fontos a mentális felkészülés
2017-04-13
Az elmúlt napokban a Pozsonyi Slovan kapusedzője, Michal Zemancik, járt a Székelyföldi Jégkorong Akadémián, aki a következő generációknak igyekezte átadni szakmai tudását. Itt tartózkodása során a legnagyobb hangsúly a mentális felkészülésre került.
tovább
 
 
Kezdődik az U18-as döntő
2017-04-12
Alighogy hazatért az U18-as, zömében székelyföldiekből, álló romániai válogatott a dél-koreai Divízió II/A csoportos világbajnokságról, máris kezdődik a korosztályos román bajnoki döntő az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós között.
tovább
 
 
Versenyképes csapatok álltak össze
2017-04-09
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia megtartotta a 2003-as, illetve a 2004-es korosztályok számára is az utolsó edzőtábort, amely egyben válogató is volt a jövő hétvégén kezdődő nemzetközi tornára. Del Pedrick az akadémia szakmai igazgatója elégedett az eddigi tapasztaltakkal.
tovább
 
 
Kassát is bevennék
2017-04-08
Hat csapatot felvonultató tornára indul a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es korosztálya. Az úti cél ezúttal Kassára utaznak, ahol olasz, szlovén, szlovák, illetve finn csapatok is jelen lesznek.
tovább
 
 
Norvégia sem marad ki a sorból
2017-04-07
A hónap végén az U16-os székelyföldi válogatott is a nyakába veszi az utat és Norvégiába utaznak, ahol egy négycsapatos tornán vesznek részt. Három nap, három meccs, három kemény ellenfél.
tovább
 
 
U14-es bajnok a Felcsík SK
2017-04-06
A lehető legizgalmasabb végkifejlete lett az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U14-es bajnoki döntőnek, amely egyben a magyar korosztályos bajnokság helyosztó párharca is volt. A győztes végül a Felcsík SK lett az ISK Csíkszereda „kárára”.
tovább
 
 
Csehországot célozzák meg
2017-04-04
Sorra dől el, hogy mely válogatott hol fogja kipróbálni először erejét a nemzetközi porondon. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as válogatottja a csehországi Mostba fog utazni Húsvétkor.
tovább
 
 
A helyosztók következnek
2017-04-03
Véget ért az U14-es magyar bajnokság középszakasza és hétfőtől kezdve már a helyosztókért játszanak a székelyföldi alakulatok. A Felcsík SK és az ISK Csíkszereda egymás ellen az 5. helyért, míg az ISK Gyergyószentmiklós a Pesterzsébeti HC-val a hetedik pozícióért küzd meg. A párharcok két nyert meccsig tartanak.
tovább
 
 
Csíkszeredai bronzérem a záró tornán
2017-04-02
Budapesten, a Jégpalotában, rendezték meg a hétvégén az U12-es korosztály számára az úgynevezett helyosztó záró tornát. Az ISK Csíkszereda a harmadik helyig jutott, a Felcsík SK a nyolcadik, míg az ISK Gyergyószentmiklós a tizenegyedik pozícióban zárt.
tovább
 
 
Kósa Endre emléktorna másodjára
2017-03-30
Idén is megrendezésre kerül a Kósa Endre Emléktorna, amely a második kiadásához érkezett. A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi csíkszeredai jégkorongozó emlékére létrehozott tornát az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára rendezik.
tovább
 
 
Ellenfélre várnak
2017-03-29
Két meccs alatt letudta a döntőbe jutást az ISK Csíkszereda U16-os csapata a román jégkorong-bajnokságban. Györgypál Tamásék a Brassói Coronát ütötték ki. Az ISK Gyergyószentmiklós hazai pályán került hátrányba.
tovább
 
 
Lemaradtak a bronzról
2017-03-28
Egy szoros és egy nagyobb arányú vereséget szenvedett az ISK Csíkszereda U18-as alakulata az Újpest ellen vívott bronzmérkőzésen. Ennek fényében a Gál Sándor által irányított csapat a negyedik helyen zárt.
tovább
 
 
Nemzetközi tornára indul a SZJA
2017-03-27
Első nemzetközi megmérettetésére készül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2005-ben született alakulata és a minél jobb szereplés érdekében válogatót tartották Csíkszeredában. Az úti cél Helsinki, ahová 20+2 játékos mehet. Nagy volt a konkurencia, hiszen negyvenen álltak sorba a megtiszteltetésért, hogy Székelyföld mezét magukra ölthessék.
tovább
 
 
Negyedik helyen zártak
2017-03-25
Nem sikerült éremmel hazatérnie az ISK Csíkszereda U16-os csapatának a magyar bajnoki kisdöntőt követően, hiszen az Újpest előbb 5–1-re, majd 5–3-ra nyert. Marad a román bajnokság Györgypál Tamás alakulata számára.
tovább
 
 
A legfrissebb igazolás: Antal István
2017-03-20
A múlt nyáron még a németországi Mannheim-be vállalt munkát Antal István, ám az idén tavasszal már a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai stábját erősíti.
tovább
 
 
Túl az első tornán
2017-03-20
Első alkalommal került sor Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia-kupára, amelyet az U10-es, illetve az U8-as korosztályok számára rendeztek. A két nap alatt 350 gyerek fordult meg a csíkkarcfalvi jégpályán.
tovább
 
 
Idegenből hozták a pontokat
2017-03-19
Újabb meccseken vannak túl a magyar U14-es bajnokságban a székelyföldi alakulatok. Az 5-8. helyért zajló rájátszásban a Felcsík SK a Pesterzsébet otthonából hozta el a pontokat, míg a székelyföldi rangadón Csíkszereda nyert.
tovább
 
 
Érvényesült a papírforma
2017-03-18
Bevált Györgypál Tamás jóslata, ami az U16-os magyar korosztályos elődöntő párharcának végkimenetelét illeti. Az ISK Csíkszereda nem tudta megnehezíteni az ifj. Ocskay Gábor JA dolgát, amely söpréssel lépett a döntőbe. A bronzért az Újpest lesz az ellenfél.
tovább
 
 
Fehérvár a párharc esélyese
2017-03-17
Az ISK Csíkszereda U18-as csapata után az U16-osok is megpróbálnak bejutni a magyar bajnoki döntőbe. Számukra is az ifj Ocskay Gábor JA-án vezet az út a fináléba.
tovább
 
 
Partiban van az ISK
2017-03-17
Két mérkőzés után döntetlenre áll a három nyert mérkőzésig tartó magyar U18-as jégkorong-bajnokság kisdöntője. Az Újpest az első meccsen, míg az ISK Csíkszereda a másodikon győzedelmeskedett. Folytatás a hónap végén.
tovább
 
 
Bronzérem a tét
2017-03-16
Elkezdődik a magyar U18-as korosztályos bajnokság bronzéremért zajló küzdelme, amelyben a Csíkszeredai ISK ellenfele az Újpest lesz. Egyelőre két meccset rendeznek.
tovább
 
 
A bronzért és a döntért játszanak
2017-03-14
Három korosztályban is jégre lépnek a székelyföldi csapatok a héten. Az U18-as korosztályban az ISK Csíkszereda a bronzért játszik az Újpest ellen, az ISK Csíkszereda U16-os alakulat a magyar bajnoki döntőbe jutásért lép jégre, míg az U14-esek folytatják helyosztó mérkőzéseiket.
tovább
 
 
Harc a helyezésekért
2017-03-13
Elrajtolt a magyar U14-es bajnokság 5-8. helyéért zajló küzdelem, amelyben a három székelyföldi – Gyergyószentmiklósi ISK, Felcsík SK, Csíkszeredai ISK – mellett a Pesterzsébeti HC érdekelt.
tovább
 
 
Bajnok az ISK U20-as csapata
2017-03-07
Az előzetes papírformának megfelelően az ISK Csíkszereda U20-as csapata söpréssel hódította el a román bajnoki címet a Bukaresti Steaua ellen vívott finálét követően.
tovább
 
 
Felavatták az új jégpályát
2017-03-04
Egész napos program keretében pénteken átadták Csíkszeredában, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által kivitelezett új jégpályát a Dendrológiai-parkban, amely a helyi önkormányzat döntése értelmében ezentúl a Molnár Lajos nevet fogja viselni. A beruházás összértéke 775 ezer euróba került.
tovább
 
 
Átadás előtt a mobil jégpálya
2017-03-01
Elérkezett az első mérföldkőhöz a tavaly elindult Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen pénteken hivatalos körülmények között átadják a Csíkszeredában felállított sátortetős mobil jégpályát.
tovább
 
 
Bronzért játszhatnak
2017-02-28
Nem sikerült a bravúr az ISK Csíkszereda U18-as jégkorongcsapatának, amely a magyar bajnokság elődöntőjében összesítésben 2–0-s vereséget szenvedett az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától.
tovább
 
 
Tét az 5-8. hely
2017-02-24
Hivatalosan is eldőlt, hogy mindhárom székelyföldi U14-es csapat az 5-8. helyért fog megküzdeni a magyar jégkorong-bajnokságban.
tovább
 
 
Újraéledő Udvarhelyi jégkorong
2017-02-22
November óta újraindult a jégkorong utánpótlás nevelés Székelyudvarhelyen, Bán-Széll István vezetésével, és az elmúlt hétvégén már egy négycsapatos tornát is rendeztek. A létszám egyre növekszik és a következő szezonban már U10-es csapattal neveznének az Erdélyi Jégkorong Ligába (THL).
tovább
 
 
Elődöntős U16-osok
2017-02-16
Elődöntőbe jutott az ISK Csíkszereda U16-os csapata a magyar korosztályos jégkorong-bajnokságban. Ellenfelük kiléte egyelőre még ismeretlen.
tovább
 
 
Fehérvár ellen a döntőért
2017-02-14
A Gál Sándor által irányított ISK Csíkszereda U18-as jégkorongcsapata bejutott a magyar korosztályos bajnokság elődöntőjébe, miután a két nyert párharcig tartó elődöntőért kiírt Debreceni HK elleni párosítást könnyedén hozta. Az elődöntőben az ifj. Ocskay Gábor JA lesz a csíkiak ellenfele.
tovább
 
 
Elődöntő a tét
2017-02-12
Magyarországra utazott az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os alakulata. Mindkét csapat az elődöntőbe jutásért játszik. Az U18-asok már „rájátszanak”, míg az U16-osok utolsó három meccsüket játsszák az alapszakaszban.
tovább
 
 
Nyert a Felcsík SK
2017-02-08
Véget ért a magyar U14-es jégkorongbajnokság alapszakasza a Felcsík SK számára, amely szerda délután háromgólos győzelmet aratott a Gyergyószentmiklósi ISK ellen. Eldőlt, hogy a felcsíki alakulat az 5–8. helyért játszik a továbbiakban. Erre pályázik a másik két székelyföldi alakulat a Gyergyószentmiklósi ISK és a Csíkszeredai ISK is.
tovább
 
 
Áll a sátor a leendő pálya fölött
2017-02-05
Az enyhe időnek köszönhetően folytatták Csíkszeredában, a Dendrológiai-parkban, a mobil jégpálya építését. Pénteken és szombaton a meglevő alapokra terítették ki a sátorponyvát, amelyet vasárnap fel is fújtak. A héten a belső munkálatok zajlanak, majd jöhet a jégkészítés.
tovább
 
 
Lehetett volna jobb is
2017-01-31
Értékelték a korosztályos székelyföldi edzők az elmúlt napokban lezajlott magyar U14-es bajnoki meccseket. Mindhárom alakulat vezetője egyetértett abban, hogy sikerülhetett volna jobban is.
tovább
 
 
Mindent vitt a MAC
2017-01-29
Meccsdömping volt az elmúlt napokban Székelyföldön, ahol az U14-es korosztályban 18, míg az U12-es korosztályban kilenc összecsapást rendeztek.
tovább
 
 
Kilenc pontból hét
2017-01-26
Két győzelmet és egy hosszabbításos vereséget könyvelhetett el az ISK Csíkszereda U16-os csapata utolsó előtti magyarországi kiszállásán. Az alapszakaszból még három meccs maradt, de jelenleg elődöntőt érő helyen áll az ISK.
tovább
 
 
Meccsdömping a héten
2017-01-23
Rengeteg mérkőzést rendeznek a héten Gyergyószentmiklóson, Csíkkarcfalván, illetve Csíkszeredában, ahol az U12-es és az U14-es magyar bajnokik vannak műsoron. Az ISK Csíkszereda U16-os csapata újabb magyarországi túrára indult.
tovább
 
 
Egy lett meg
2017-01-14
Egy sima győzelem, két szoros és egy négygólos vereség az ISK Csíkszereda U18-as csapatának a mérlege az év első magyarországi kiszállásán.
tovább
 
 
Háromból kettő
2017-01-13
Túl van az ISK Csíkszereda a 2017-es esztendő első magyarországi kiszállásán, ahol három mérkőzéséből kettőt megnyert és továbbra is őrzi a negyedik helyét a tabellán.
tovább
 
 
Évkezdés összetartással
2017-01-09
Az újév első hétvégéje máris munkával kezdődött a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, ahol megtartották az év első összetartását. Ezúttal az U12-es korosztályé volt a főszerep. Zsúfolt hónap következik, hiszen szerre minden korosztály munkába áll.
tovább
 
 
Magyar portyán az ISK
2017-01-08
Magyarországra utazik az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os jégkorongcsapata, ahol előbbieknek négy, míg utóbbiaknak három mérkőzést rendeznek a korosztályos bajnokságok alapszakaszában.
tovább
 
 
Székelyföldi rangadók
2017-01-06
Székelyföldi rangadókkal folytatódik a magyar U12-es és U14-es bajnokság. Előbbi korosztályban az ISK Csíkszereda Gyergyószentmiklósra, míg utóbbiban Csíkkarcfalvára utazik.
tovább
 
 
Oktatnak a pályán és azon kívül
2016-12-31
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyik legnagyobb hozadéka, hogy igyekszik összefogni a székelyföldi utánpótlás csapatokat és sportolókat. Ezúttal nem egymással rivalizálva, hanem egymás mellé beállva egy sorba, fejlesztőtáborokat rendezve.
tovább
 
 
Érmekért harcolhatnak
2016-12-30
A magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os csapata is versenyben van, sőt akár a végelszámolásba is beleszólhatnak.
tovább
 
 
Történelmi év utánpótlásban
2016-12-29
A székelyföldi jégkorong utánpótlás történelmet írt a 2016-2017-es magyar bajnokiság U12-es és U14-es korosztályában, hiszen a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és az ISK Csíkszereda csapatai bejutottak az alapszakaszba az előselejtezőket követően. Ilyenre korábban nem volt példa. Ezen eredmény értékét tovább növeli, hogy a magyar bajnokság alapszakaszában a legjobb 12 csapat szerepelhet.
tovább
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia