Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Hétfőn és kedden negyeddöntőznek az U16-osok
2019-03-04
 

A tizenhat éves korosztályban is elkezdődik a rájátszás a Székelyföldi Jégkorong Akadémia tanítványai számára. Az SZJA 2003-ISK Csíkszereda egy folyamatos fejlődést hozó középszakasz után a negyedik helyen jutott be a playoff körbe, így az ötödik DVTK Jegesmedvék lesz az ellenfél. A szezonban egymás ellen lejátszott mérkőzések alapján rendkívül kiélezett párharcra van kilátás.

Az U16-os korosztályban viszonylag korán eldőlt, hogy lesz székelyföldi csapat a legjobb nyolc között. Az alapszakaszban elért ötödik pozíció alapján már decemberben tudni lehetett, hogy az SZJA 2003-ISK Csíkszeredára tavasszal is fontos meccsek várnak a magyar bajnokságban. A középszakasz elsősorban azért volt fontos, mert az itt elért eredmények alapján dőltek el a negyeddöntő párosításai. A mieink számára a harmadik hely is elérhető közelségben volt, de végül a negyediken végeztek.

Az, hogy nem sikerült eggyel kedvezőbb helyen végezni, főként annak köszönhető, hogy nehezebben indult a középszakasz. A kezdeti bizonytalanságok után azonban folyamatos volt a fejlődés, olyan csapatokat sikerült legyőzni, mint a MAC Budapest, vagy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. Ezekhez az eredményekhez az kellett, hogy meccsről meccsre javuljon a csapat helyzetkihasználása, illetve emberelőnyös és emberhátrányos játéka.

A negyeddöntős ellenfél nem lesz ismeretlen a mieink számára, hiszen az idény során már négy alkalommal találkozott a két csapat. Az alapszakasz mindkét mérkőzését egy góllal a miskolciak nyerték, a középszakasz első meccsét szintén, majd a legutolsó találkozót 4-0-ra hozni tudták Antal István és Gál Sándor tanítványai.

Antal István vezetőedző elmondása szerint a két gárda nagyon hasonló játékerőt képvisel, minden találkozón a pillanatnyi forma, illetve a helyzetkihasználás döntött. A szakember úgy látja, a negyeddöntős párharcban is az lesz a kulcs, hogy ki fog ki jobb napot, ki tudja minimalizálni az elkövetett hibák számát, és ki tudja hatékonyabban kezelni a speciális játékhelyzeteket.

Mint a korábbi kiszállások alkalmával, most is meg kell küzdenie a csapatnak néhány sérült játékos hiányával. Az eddigi meccseken a hasonló problémákat sikerült megfelelően kompenzálni, így remélhetőleg most sem jelent majd nagy hátrányt. Ezúttal Bajkó Csongor és Antal Lehel biztosan hiányozni fog, de rajtuk kívül is van olyan játékos, akinek kérdéses a szereplése.

A szezon során lejátszott mérkőzések és a befektetett munka alapján a vezetőedző bizakodva áll a rájátszás első párharcához.

„Most kezdődik igazán a bajnokság, eddig csak melegítettünk, hangoltunk. Ezentúl nyomás alatt kell játszani, nem lehet hibázni, mert akkor rögtön vége a bajnokságnak. Hatalmas tétje van minden meccsnek, hatvan percen át kell koncentrálniuk a játékosoknak, de ez mind-mind a fejlődésüket szolgálja.

Itt a fiúk is elvárják maguktól a győzelmet, annyi motivációt, annyi bíztatást nyújtottunk mi már nekik, hogy tudják, elsősorban saját magukért dolgoznak. Tisztában vannak azzal, hogy ha keményen küzdenek, annak meg lesz az eredménye” – nyilatkozta Antal István.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia