Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Fárasztó hét után elégedetten
2017-10-23
 

Túl vannak az U18-as, illetve az U16-os székelyföldi csapatok a második magyarországi kiszállásukon, ahol ezúttal is tisztességesen helyt álltak.

Ötből négy az U18-asoknál

A Györgypál Tamás által vezényelt ISK Csíkszereda U18-as csapata kezdésként legyőzte a DVT Jegesmedvéket (6–3), majd a Szegedi Vízműt (19–2), a MAC Budapestet (5–4), a Gepárdokat (40–1), ám a túra végére elfáradva nem bírtak az ifj. Ocskay Gábor JA-val. A csíki csapat hazaérkezve még két román bajnokit is leütött a Bukaresti Steauával szemben, ahol nem volt kérdés a győztes kiléte.

– Megterhelő napokon vagyunk túl, hiszen egymást követően napokon játszottunk. Úgy érzem, hogy négy napon át jól játszottunk, bár fokozatosan jött ki a fáradság, hogy végül ez teljesen kiütközzön a Fehérvár ellen. Bár véleményem szerint ott is partiban voltunk végig, de az utolsó pillanatokban megremegtünk. Ezt a fáradság számlájára írom – fogalmazott Györgypál Tamás.

Tökéletes teljesítmény

Az ISK Csíkszereda U16-os csapata az első kiszálláshoz képest alaposan összekapta magát és ezúttal minden mérkőzését behúzta a magyar korosztályos bajnokság A csoportjában. A Gál Sándor vezényelte alakulat kezdésként Debrecent, majd a Győrt, az Újpestet, a MAC-ot és a Pesterzsébeti HC-t győzték le. Ezen győzelmi sorozattal pedig felléptek a tabella második helyére.

– Őszintén megmondva számítottam arra, hogy egy jobb kiszállásunk lesz, mint az első hiszen a közös gyergyói-csíki játékosokból álló kerettel már több edzésen túl vagyunk, illetve meccseken. Összességében a fiúk is kezdték megérteni milyen játékot várunk el tőlük és ehhez hozzájárult több kiváló egyéni teljesítmény is akik húzták a szekeret. Meg kell jegyezzem, hogy a MAC ellen szerencsénk is volt, hiszen nem a teljes kerettel álltak ki ellenünk. Másrészt pedig van még mit dolgozzunk és leginkább az egyéni képességeken kell javítani – jegyezte meg Gál Sándor.

Javítani a könnyelműségen

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as csapat az U16-os bajnokság B csoportjában szerepel, ahol szintén öt mérkőzésre látogatott ki Magyarországra. A Ferencvárost, a Szegedet, az Egerszegi Titánokat, illetve a Dunaújvárostlegyőzték, ám az ifj. Ocskay Gábor JA-tól vereséget szenvedtek. Ezzel a Vasas és Fehérvár mögött a harmadik helyen tanyáznak a tabellán.

– Sikeresnek mondhatom a túránkat, bár továbbra is a célunk az, hogy cseréről-cserére, illetve meccsről-meccsre fejlődjünk. Ez nagyrészt sikerült is. A legszembetűnőbb a Ferencváros elleni meccs volt, akik ellen az első körben szenvedtünk. A Szeged ellen sima meccsünk volt, majd az Egerszegi Titánok ellen a harmadik harmadra érvényesítettük a fölényünket. Fehérvár ellenünk az A csapatból is nevezett játékosokat, de ennek ellenére mi domináltunk végig, de mentálisan annyira fáradtak voltunk, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, nem voltunk elég élesek. Hátul meg nagyon könnyelműek voltunk. A Dunaújváros ellen ismét jól ment, majd a harmadik harmadra kiengedtünk és elkezdtünk könnyelműsködni. Ez utóbbin kell változtatnunk a következő kiszállásig, illetve, hogy a támadó harmadban jobban kihasználjuk a lehetőségeinket – zárta Antal István a csapat edzője.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia