Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Gyergyószentmiklósé a győzelem
2017-10-01
 

Véget ért az első alkalommal megtartott Jégkorong Erdély-kupa az U14-es korosztáűly számára is. A szeptemberben tartott csoportmeccseket követően a hétvégén négy csapat a döntő tornán mérkőzött meg, szombaton az elődöntőket, tegnap pedig a helyosztókat játszották. A döntő az U12-es fináléhoz hasonlóan az U14-eseknél is izgalmas volt, a trófea sorsát végül egy aranygól döntötte el.

A selejtezőket követően az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és a Bukaresti Steaua Rangers küzdött a trófeáért a hétvégén a Vákár Lajos Műjégpályán. A Jégkorong Erdély-kupát a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE) szervezte Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, elsőként egy hete az U12-es korosztályú csapatok léptek jégre a döntő tornán, a hétvégén pedig az U14-es csapatok döntötték el a trófea sorsát.

Szombaton az elődöntők során elsőként az ISK Gyergyószentmiklós és a Felcsík SK játszott a döntőbe jutásért, a találkozó végig kiegyensúlyozott volt, végül a gyergyószentimklósiak nyerték meg az összecsapást. A második elődöntő könnyed ISK Csíkszereda sikerrel zárult, a Bukaresti Steaua Rangers és a Brassói Corona közös csapata nem tudta megállítani a csíkiakat.

Vasárnap a kisdöntővel kezdődtek meg a helyosztók, a szombati két vesztes között egyértelműen a felcsíkiak bizonyultak jobbnak, a bukarestiek ezúttal is egy fél tucat gólt kaptak, ám ezúttal egy találatot ők is szereztek.

A döntő óriási izgalmakat hozott. Az ISK Csíkszereda megszerezte a vezetést, ám az ISK Gyergyószentmiklósnak sikerült a fordítás, majd a csíkiak egyenlítettek és fordították javukra az állást. A gyergyószentmiklósiak viszont nem adták fel a küzdelmeket és újra fordítottak, az utolsóelőtti percben viszont a csíkiak egyenlítették ki az állást. A hosszabbításban viszont a gyergyószentmiklósiak összpontosítottak jobban és meg is szerezték az I. Jégkorong Erdély-kupát érő találatukat.

A döntő torna
Elődöntők: ISK Gyergyószentmiklós – Felcsík SK 4–2 és ISK Csíkszereda – Steaua Rangers 6–0
Kisdöntő: Felcsík SK – Steaua Rangers 6–1.
Döntő: ISK Gyergyószentmiklós – ISK Csíkszereda 6–5 – aranygóllal.

A végső sorrend: 1. ISK Gyergyószentmiklós, 2. ISK Csíkszereda, 3. Felcsík SK, 4. Steaua Rangers.

Különdíjak: legjobb kapus: Simó Joel Ábel (ISK Csíkszereda); legjobb csatár: Antal Csongor (ISK Gyergyószentmiklós); legjobb hátvéd: Süket Bálint (Felcsík SK).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia