Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Vissza Csehországba
2018-04-19
 

Tizenhárom csapatot felvonultató nemzetközi tornára utazott el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-esekből csapata. Az úti cél ezúttal a csehországi Most lesz, ahol Easter Cup névre hallgató tornát rendeznek.

A tornán a SZJA alakulata a B csoportba kapott besorolást, amely során a lett HK AKO Rigával, a felvidéki Tőketerebessel (MSKM Trebisov), illetve a finn KalPa-val fognak megküzdeni. Az első napon két, míg a második napon egy meccs van kiírva, a csoportkört illetően. A csoportban elért helyezés függvényében szombat délután, illetve vasárnap délelőtt további helyosztó meccsek várnak a fiatalokra. Az A és a C csoportokba egyébként cseh, szlovák, finn, dán, osztrák csapatok kaptak besorolást. Igazi jó erőfelmérő lesz.

Az elutazás előtt Antal Előddel a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk, aki hasonló véleményen volt.

– Ez egy picit érdekes csapat, hiszen azok vannak a keretbe, akik nem kerültek be az U18-as világbajnokságon játszó válogatottba, illetve, akik jövőre lesznek az U18-as korosztályban. Mindent egybevetve egy jó próba lesz, hogy miként állnak a külföldi csapatokkal szemben – jegyezte meg a csapat edzője.

A SZJA kerete

Kapusok: Elekes Rajmond, Mag Örs.
Hátvédek: Borsos Balázs, Vargyas Pál, Lőrincz Szabolcs, Ferencz Botond, László Hunor, Kristó Csongor, Kémenes Attila.
Csatárok: Kurkó Botond, Salamon Ervin, Benedek Gergő, Lázár Sebestyén, Gál Áron, Gergely Péter, Antal Ervin, Benedek Gábor, Benedek Tamás, Tamás Tihamér, Csiszer Ádám.

Az Easter Cup programja, B csoport

Péntek: Székelyföldi Jégkorong Akadémia – HK AKO Riga (8.30), Tőketerebes (MSKM Trebisov) – Székelyföldi Jégkorong Akadémia (17.15).
Szombat: KalPa – Székelyföldi Jégkorong Akadémia (12.15).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia