Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kisbuszt adományozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye küldöttsége
2021-08-27
 

Csütörtök délután anyaországi vezetők látogattak Csíkkarcfalvára, ahol először a római katolikus vártemplomot tekintették meg, majd a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központját járták be. A látogatás célja egy ajándék eljuttatása volt, ugyanis a vendégek egy kisbuszt adtak át az SZJA-t működtető Mens Sana Alapítványnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népes küldöttsége többnapos székelyföldi körúton vesz részt, amely során a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát is felkereste. A polgármesterekből, megyei és parlamenti képviselőkből álló társaság azon túl, hogy jelenlétével és érdeklődésével megtisztelte intézményünket, egy kiváló állapotban lévő Volkswagen márkájú kisbusszal is hozzájárult a jégkorong-utánpótlásért végzett munkánkhoz. A felajánlás a Zajtai Vitéz Gaál Lajos Egyesület részéről érkezett.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Dr. Seszták Miklós és Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselők, akik méltatták az akadémia tevékenységét, és a határon átívelő együttműködés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Őket a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát Működtető Mens Sana Alapítvány elnöke fogadta. Tánczos Barna felelevenítette az egy évvel ezelőtti zajtai látogatását, amely során elindult a mostani ajándékozáshoz vezető folyamat.

„Köszönjük szépen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei barátaink ajándékát, és köszönjük azt a támogatást, amelyet az elmúlt néhány évben kaptunk a magyar kormánytól, hisz egy olyan időszak volt ez, amilyenről álmodni sem mertek a határon túli magyarok. A nemzet tényleg egységes tudott lenni oktatás, gazdaság és sport terén egyaránt” – mondta Tánczos.

Kiss András megyei képviselő szintén a tavalyi találkozásra utalt vissza, amikor Tánczos Barna Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kitüntetését vehette át. Ezt követően a zajtai közösség, illetve a Zajtai Vitéz Gaál Lajos Egyesület önzetlenségét és rugalmasságát méltatta, akik hűek maradtak ígéretükhöz.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia köszönetét fejezi ki azoknak a fiatal sportolóknak a nevében is, akik a jövőben használhatják az ajándékba kapott kisbuszt. Az új jármű ugyanis nagyban hozzájárul az akadémia központjai és a csíkkarcfalvi bázis közötti mobilitás megszervezéséhez.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia