Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
U14-es jégkorongozók edzenek a magyar válogatottal
2019-02-01
 

Újabb válogatott összetartásra kerül sor az U14-es korosztályban, melyen ezúttal is lesznek olyan résztvevők, akik a Székelyföldi Jégkorong Akadémián készülnek hétről hétre. A Szegeden megrendezett edzőtábor célja, hogy minél korábban a válogatott látókörébe kerüljön nagyon sok fiatal sportoló, akik azonos elveket követve közösen gyakorolnak, hogy később egy erős, kiegyensúlyozott és népes játékosállományból alakulhasson ki a magyar válogatott kerete egy-egy világverseny előtt.

Az utóbbi hónapokban rendszeressé vált, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség Székelyföldön élő sportolókat és szakembereket is bevon a korosztályos válogatottak munkájába. Ez a rendhagyó nyitás része annak a tervnek, amely már jóval tizenhat éves kor előtt igyekszik közös képzést, közös tudást nyújtani nagy számú sportolónak, akik később már érett, felkészült tagjai lehetnek a nemzeti csapatnak.

Az U14-esek között a programba megközelítőleg 90 fiatalt vonnak be a novemberi, decemberi és a mostani összetartás során. Közülük néhányan egy újabb edzőtábort követően részt vesznek majd San Sebastianban a World Select nemzetközi tornán is.

A február 1-3. között zajló edzőtábor rendkívül intenzív időszak lesz mind a gyerekek, mind a szakemberek számára, ugyanis a hétvége folyamán egyformán nagy hangsúlyt fektetnek a jeges edzésekre és mérkőzésekre, de a száraz felkészülésre és az elméleti, taktikai értekezletekre is. Módszertani szempontból fontos, hogy a különböző műhelyekből érkező jégkorongozók vegyes csapatokba szerveződve edzenek és játszanak egy szakember mentorálásával. Így jóval természetesebb, gyorsabb lesz az egyes iskolák irányvonalának összehangolása, az MJSZ szemléletének általánossá tétele.

A mostani szegedi képzésen Székelyföldről hat játékos és egy edző vesz részt. Gyergyószentmiklósról Csala Patrik, az ISK Csíkszeredától Sántha-Deák Előd és Szopos-Bőjte Szabolcs, Sepsiszentgyörgyről Sütő Barna, a Felcsík SK-tól pedig Kozma Gergő és Kovács Előd utazott el, velük tart Moldován Ervin is, aki a tábor során egy olyan csapatot fog vezetni, amelyben nincsen székelyföldi játékos.

Az edző a program egészéről elmondta, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség tervei szerint ebből a generációból egyre többen készülhetnek a válogatottal a következő években, ugyanis az a cél, hogy egy év múlva két csapat, de később akár három együttes is versenyezni tudjon. Ezen együttesek tagjai egy nagyon népes játékosállományból kerülnek majd ki. Mindez nagy mértékben elősegíti, hogy egy éles helyzetben, egy komoly nemzetközi tornán igazán széles merítési lehetősége legyen a válogatott szakmai stábjának, és a játékosok mindegyike azonos tapasztalatokkal, előismeretekkel vághasson neki az adott megmérettetésnek.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia