Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Toborzó óvódásoknak, szárazedzéssel
2017-07-05
 

Újdonságot vezetett be a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkszeredában és már az óvodások számára is toborzót tart. Antal István mentoredző, illetve Sprencz István edző igyekeznek végigjárni a napköziket és játékos foglalkozásokkal, már a nyári időszakban megkedveltetni a jégkorongot.

A szakemberek a Tulipán, a Csipike és a Napocska napközikben voltak eddig, míg szerdán a Micimackó, majd csütörtökön az Aranyalma óvodák következnek.

Az edzők ütőket, korongokat és felszereléseket vittek magukkal, amelyek bemutatásra kerültek, továbbá különböző foglalkozásokat tartottak. Akik pedig megkedvelték már így elsőre is a jégkorongot, azokat hétköznaponként – hétfőn, szerdán, illetve csütörtökön – 17 órától várják a Márton Áron Főgimnázium mögött sportcsarnokba, ahol szárazedzéseket tartanak. Az úgynevezett szárazedzés rengeteg játék beiktatásával történik, labdajátékoktól kezdve akár az úszótanfolyamig.

Az akcióval pedig Csíkszeredának, illetve Székelyföldnek tóboroznak sportolókat. Fontos tudni ugyanakkor, hogy ezen akciók sora ki fog terjedni az akadémia többi alközpontjára is, ahol hasonló foglalkozásokra kerül sor.

Ugyancsak toborzó akciót szervezett Gyergyóújfaluban hétvégén, a falunapok alkalmával, Molnár Szabolcs a Gyergyószentmiklósi ISK edzője és egyben a felnőtt csapat hálóőre, amelyben csapattársai is segítettek. Az utcai futóverseny zárásaként a gyerekek belekóstolhattak a jégkorongba: gyakorolhatták a kapura lövést, korongvárakat építhettek, továbbá öntapadós matricákat és korongokat kaptak ajándékba.

Molnár Szabolcs megjegyezte, hogy voltak jelentkezők, akik szeretnének hokizni az ősztől és remélik, hogy viszont is látják őket majd.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia