Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Toborzó előzi meg a pályanyitást Székelyudvarhelyen
2017-11-23
 

Eddig az egyeztetéseké volt a főszerep, viszont a hét elejétől már konkrét lépések történtek Székelyudvarhelyen, ami a jégkorongsport népszerűsítését illeti. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) székelyudvarhelyi edzői, az akadémia mentoredző segítségével óvodáról óvodára járva ismertetik meg a sportágat a gyerekekkel, a Csíkszeredában bevált módszerek alapján. Az elmúlt napokban három intézményt sikerült felkeresniük, és a látogatásokat folytatják.

– A toborzás egy lassú és hosszú folyamat. A sportág megismertetése és az, hogy az edzők megkapják a bizalmat úgy a gyerekektől, mint a szülőktől, nem megy egyik pillanatról a másikra. A jégkorongnak Székelyudvarhelyen van múltja, viszont a köztudatból lassan-lassan kikopott. Ezért szükségesek a figyelemfelkeltő akciók, mint amilyen a mostani óvodalátogatás is. Megmutatjuk a felszerelést, különböző, a sportághoz kapcsolódó játékkal igyekszünk bemutatni a hoki szépségét – mondta Antal István, az SZJA mentoredzője.

A toborzásra nem hiába fektetnek nagy hangsúlyt Székelyudvarhelyen, hiszen közel két hét múlva megnyitják a jégpálya kapuit a városban. Erről Ember Attila, a polgármesteri hivatal munkatársa beszélt.

– Az előzetes tervekkel ellentétben idén nem lesz befedve a jégpálya, miután annak munkálatai csak a jeges idény kezdetén indulhattak volna el, az építkezés alatt pedig nem lehet nyitva az intézmény, és nem szerettük volna a városlakókat megfosztani a korcsolyázástól. Így ez jövőre készül majd el. Ugyanakkor a jégpálya egy komoly modernizáláson esett át, a hűtőberendezést megjavították, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia jóvoltából pedig új palánkot szereltek fel – nyilatkozta Ember Attila.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia