Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Másodperceken múlott az éremszerzés
2022-11-20
 

Különösen izgalmasra sikerült a Kárpát-medencei Magyar Liga vasárnap lezárult U14-es versenyhétvégéje, ugyanis az utolsó pillanatokig kérdéses volt a sorrend. Kevesebb, mint 15 másodperc választotta el az egyik SZJA-s csapatot az ezüstéremtől, de egy bekapott gól következtében visszacsúszott a negyedik helyre. Dobogóra tehát nem állhattunk, de igazán jó, kiélezett tornát zártunk Felcsíkon.

Az U14-es Kárpát-medencei Magyar Liga előző fordulójában az első és a második helyet is a Székelyföldi Jégkorong Akadémia együttesei foglalták el. A mostani tornán sem lehetett panasz a mieink játékára, küzdőszellemére, de végül lecsúsztunk az éremszerzésről. A hétvége utolsó mérkőzésén éppen a két SZJA-s gárda, a Farkasok és a Medvék találkoztak. Előbbi döntetlen esetén is második helyen végzett volna. 1-1-re állt a találkozó, és körülbelül 12 másodperccel a vége előtt a Medvék egyik próbálkozása utat talált a hálóba, ami pedig azt jelentette, hogy a Farkasok két hellyel hátrébb csúsznak.

Ez az izgalmas meccs ugyan megfosztott bennünket egy dobogós helyezéstől, de nagyon szép, sportszerű mozzanat is volt egyúttal. Bebizonyították ugyanis az SZJA-s srácok, hogy minden meccsen igyekeznek a maximumot kihozni magukból, és becsülettel törekszenek a győzelemre még akkor is, hogyha ezzel a másik székelyföldi csapat érem nélkül marad.

Nemcsak az utolsó mérkőzés tartogatott fordulatot, de az egész torna magas színvonalú volt, erős ellenfelekkel szemben gyakorolhattak a mieink. Hasonlóan jó élményt szerezhetett az a mintegy 60 U14-es játékos is, akik nem kerültek be a Kárpát-medencei Magyar Ligában szereplő együttesek keretébe. Ők szombaton Gyergyószentmiklóson versenyeztek.

A KML-ben vasárnap a mérkőzések végén gazdára találtak a torna legjobbjainak járó díjak is. Minden csapat legkiválóbb játékosa MVP-díjban részesült, de a legjobb kapus, hátvéd és csatár is külön elismerést kapott.

Az elmúlt hétvége legjobbjai csapatonként: Vónya-Tolner Ákos (HKB Knights) Yasen Nauras (UTE), Berecki Dóra (Debreceni HK) Benedek Gergő (SZJA Farkasok) Gidró Gergő (SZJA Medvék) Surugiu Vlad (Corona Brașov).

A legjobb hátvédnek Karikás Botondot (UTE), a legjobb csatárnak Ferencz Lázárt (UTE), a legjobb kapusnak pedig Schulteisz Vincét (HKB Knights) választották.

A novemberi U14-es Kárpát-medencei Magyar Liga végeredménye:

  1.       Újpest
  2.       Debreceni Hoki Klub
  3.       HKB Knights
  4.       SZJA Farkasok
  5.       Corona Brașov
  6.       SZJA Medvék

Ne maradj le újdonságainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia