Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Leírás

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia egy több éves álom valóra válását jelentette 2016-ban, amely a magyar kormány hathatós támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Az akadémia tevékenysége egész Székelyföldre kiterjed, amelynek Központja Csíkkarcfalva (Felcsík), Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Alcsík, Marosvásárhely és Székelyudvarhely.


A Székelyföldi Jégkorong Akadémia célja a tehetséges fiatalok felkutatása és képzése. Arra törekszünk, hogy növendékeink a székely jégkorong hírnevét öregbítsék a jövőben, sportolóként, edzőként, sportvezetőként. Ugyanakkor az intézménynek rendkívül fontos célja a nemzeti öntudat megerősítése, és az itthon maradásra való biztatás.

A célok eléréséhez számos feladatot kell megoldjunk. Ilyen feladatok az utánpótlásközpontok újraszervezése, az infrastrukturális fejlesztések, illetve azok optimalizálása, továbbá az utánpótlás és a felnőtt jégkorong közti működési rendszer újraépítése. Mindezek mellett az egyik legfontosabb láncszem a gyerek-, illetve edző létszám emelése, továbbá utóbbiak továbbképzése és ezáltal a szakmai színvonal növelése.


Ennek megfelelően a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kiemelt feladata közé tartozik az iskolai felkészüléshez szükséges szakmai és technikai feltételek biztosítása, továbbá a sportolókkal történő foglalkozás is. Kiemelten fontos az általános műveltség szélesítése, hiszen jégkorongozókat képezünk, de embert nevelünk.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia