Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Koncsag Kinga

Névjegy: Koncsag Kinga

Születési dátum: 22. 08.1978.
Központ: Csíkszereda
Korosztály: U6, U8, U10
Korábbi klubok: Sportklub Csíkszereda, HC Kiskőrös

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem, abban a városban, ahol mindenki vagy játsza a hokit, vagy  beszél róla. Így elkerülhetetlen volt, hogy én is “megfertőződjek”. Kiskorom óta jártunk Apuval hokimecsekre, ott szerettem meg igazából ezt a sportot, de mivel akkor még nem volt női jégkorong, más sport fele irányultam. Így lettem biatlonista 12 évig.

Akkor jelent meg az újságban, hogy női jégkorongcsapat indul a városban, másnap már jelentkeztem én is.

Pályaív

2000-ben igazoltak le a Sportklub Csíkszereda női jégkorongcsapatához. Több mint tíz év aktív sportolás után 2011-ben edzői képesítést szereztem a Bukaresti Edzőképző Főiskolán. Ezt követően négy évig, mint edző-sportoló, majd mint edző tevékenykedtem a Sportklubnál.

A román válogatott tagjaként részt vettem több világbajnokságon. A Csíkszeredai Sportklub csapatával rendszeres résztvevője voltam a női Bajnokcsapatok Európa Kupája nevet viselő sorozatnak.

Edzőként négy bajnoki címhez vezettem a Sportklub női jégkorongcsapatát. Külön büszke vagyok arra, hogy sikerült egy ütőképes U18-as női csapatot építeni,  amellyel a 2014-2015-ös szezonban román felnőtt bajnoki ezüstérmet tudtunk  szerezni. Legnagyobb edzői sikeremnek a 2013-2014-es idényben a Bajnokcsapatok Európa Kupáján elért győzelmünket tartom, ahol a  fehérorosz Pantera Minszk csapatát sikerült legyőznünk.

2012-től edzőként aktívan részt vettem a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által kezdeményezett KORI&USZÁS programban, amely keretében a 6-8 éves gyerekekkel sajátíttattuk el a korcsolyázás alapjait. Az utóbbi szezonban mint utánpótlásedző is tevékenykedtem az U6-U7-es korosztálynál.

A Román Jégkorong Szövetség ajánlására 2014 július 5-12. között részt vettem a neves finn sportegyetem, a Vierumaki kampuszán megszervezett IIHF fejlesztő táborban. A tábor keretében a szervezői programon bemutatott projektemet az IIHF ottani képviselői is pozitívan értékelték.

2015-2016-os szezonban a HC Kiskőrös egyesülettől kaptam felkérést, hogy  készítsem fel az ottani U8-as, U10-es, illetve U14-es csapatot.

Szintén abban a szezonban részt vettem a magyar U18-as női válogatott összetartásain.

Ezt követően hazatértem, és az akkor frissen alakuló Székelyföldi Jégkorong Akadémia edzői közösségének tagja lettem az U8-U10-es korosztályok segédedzőjeként. A következő évtől mint vezetőedző végzem a feladatomat.

Edzői hivatás

Semmiképp nem akartam elszakadni a jégkorongtól, és mivel adott volt a helyzet, hát éltem a lehetőséggel.

Célom, hogy megszerettessem a kicsikkel a jégkorongot, és átadjam az eddig szerzett tudásomat és tapasztalataimat. Továbbá fontosnak tarom azt is, hogy egészséges és talpraesett fiatalokat neveljünk, akik mind a sportban, mind a pályán kívül helyt állnak.

Szeretném céljaimat vidáman, jó hangulatban elérni, és a jégkorong körül meglévő pozitív légkört  fenntartani, megerősíteni.

Értékrend/filozófia

Azt szoktam mondani, légy példakép, akire felnéznek a tanítványaid, lángolj, lelkesedésed ragadjon át a sportolóidra. Bárhol, bármilyen korosztálynál dolgozom, ugyanaz a célom: élvezzék, szeressék a sportot, és vágyjanak rá, hogy minél jobban megismerjék a játék lényegét.

Mit jelent a siker? 

Sok-sok mosolygós gyereket, akik szívesen jönnek minden egyes edzésre vissza.

Legemlékezetesebb pillanat edzőként: A 2020 márciusában Dunaújvárosban megszervezett nemzetközi Steel Bulls Cup-győzelem, ahol a csapatommal kiélvezhettük a hőn áhított „aranyeső” minden pillanatát.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia