Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
IV. Sporttáplálkozás
 
1. lecke: A sportoló gyermek táplálkozása
2020-06-08
Táplálkozás során biztosítjuk szervezetünknek, a működéséhez szükséges elemeket és építőanyagokat. Ezen elemek megtalálhatóak a vízben, a gabonákban, a zöldségekben, a gyümölcsökben, a tejben, a tejtermékekben, a zsiradékokban és olajokban, valamint a hús és húskészítményekben.
tovább
 
 
2. lecke: Tápanyagok szerepe a sportolók táplálkozásában
2020-06-08
A táplálkozás során bevitt tápanyagok közül vannak olyanok, amelyek energiát biztosítanak, vannak olyanok, amelyek az izomzat felépítésében vállalnak szerepet, vagy a csontok egészségéhez járulnak hozzá. A jégkorongozó gyermeknek nagyobb és eltérő összetételű tápanyagigénye van, mint nem sportoló társainak.
tovább
 
 
3. lecke: A különböző korcsoportokra vonatkozó sportágspecifikus táplálkozási javaslatok
2020-06-08
Minden szülő szeretné támogatni gyermeke sportteljesítményét, amihez a megfelelő ételeket, megfelelő mennyiségben, megfelelő időszakban szükséges fogyasztani. Egy ilyen táplálkozási terv összeállításához azonban sok információra van szükség, melyek befolyásolhatják az egyén tápanyagszükségletét.
tovább
 
 
4. lecke: A szervezet szükségleteinek felmérése a megfelelő táplálkozás kialakításához
2020-06-08
A jégkorongozó gyermeknek más tápanyagszükséglete van, mint a nem sportoló társainak. Ezen igények és szükségletek meghatározásához szükséges ismernünk a jégkorongozó szervezetének működését. Az állapotfelméréssel kapott információk alapján megfelelően és személyre szabottan össze lehet állítani a gyermek táplálkozását.
tovább
 
 
5. lecke: Gyakorlati tanácsok a sportoló gyermek táplálkozásának kialakításához
2020-06-08
A helyes táplálkozás kialakítása az információk elsajátításával kezdődik, amelyeket mind a szülőnek, mind a gyermeknek meg kell tanulnia. A tanulási folyamat és a gyakorlati kialakítás időt vesz igénybe, ezért keressünk egy nyugodtabb időszakot, amikor elegendő idő áll a rendelkezésre.
tovább
 
 
6. lecke: A szülő szerepe a gyermek helyes táplálkozásának kialakításában
2020-06-08
A jégkorongozó gyermek helyes táplálkozása a szülő táplálkozásánál és tudásánál kezdődik. Ugyanakkor nem elég, ha a szülő csak rendelkezik a megfelelő táplálkozási javaslatokkal, de nem alkalmazza azt akár saját magán is. A szülő feladata a példamutatás, a megfelelő élelmiszerek és nyersanyagok biztosítása, valamint a táplálkozást érintő tudás átadása a jégkorongozó gyermeknek.
tovább
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia