Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Magyar Áron

Névjegy: Magyar Áron
Születési dátum: 1999. január 21.
Központ: Csíkszereda
Korosztály: U8, U10
Korábbi klubok: ISK Csíkszereda, Sapientia U23

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem és nőttem is fel, itt lettem a jégkorong szerelemese is, mivel a városban ez a legnépszerűbb sportág. Első hokis élményem 4 éves koromban volt, amikor a szüleim elvittek először egy Sportklub meccsre. Bár akkor még nem tudtam mi miért is van, nagyon tetszett amit láttam, így hamarosan én is korcsolyával karcoltam a jeget.

Pályaív

Aktív sportolói pályafutásom alatt nagyon sok felejthetetlen élménnyel és barátsággal gazdagodtam, volt szerencsém megélni komolyabb sikereket is a Csíkszeredai ISK csapataiban, ahol 18 éves koromig játszottam. Számos román utánpótlás bajnoki cím mellé sikerült a magyar utánpótlás-bajnokságokban is többször felérni a dobogó második, vagy harmadik fokára. Aktív játékosként utolsó csapatom a Sapientia U23 volt, ahol egy évig játszottam, majd úgy döntöttem kipróbálnám a jégkorongot más szemszögből is. Elvégeztem a játékvezetői tanfolyamot, így az edzősködés mellett a játékvezetéssel is foglalkozom.

Edzői hivatás

Aktív pályafutásom befejezése után adódott a lehetőség, hogy kipróbálhassam magam mint edző. Kiskoromban is mindig arról álmodoztam, hogy ha a hokit abbahagyom, akkor én edző szeretnék majd lenni. Első és jelenlegi klubom az ISK Csíkszereda, itt az U8-as és U10-es korosztályokkal foglalkozom. Nagyon jól érzem itt magam, szeretek a gyerekekkel dolgozni.

Számomra az edzői munkámban az a legfontosabb, hogy amit a hokis éveim alatt megtanultam a sportágról, most lehetőségem van átadni a jövő jégkorongozóinak.

Értékrend/filozófia

A legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy próbáljam a gyerekekkel megszerettetni a sportágat, és megfelelő alapot tudjak biztosítani jégkorongos karrierjükhöz. Fontosnak tartom még a hoki mellett azt is, hogy neveljük a gyerekeket, amit majd a pályán kívül tudnak hasznosítani.

Siker

A legnagyobb siker számomra, amikor látom a gyerekek arcán az akarást, a küzdést és az örömöt, amit a jégkorong nyújt számukra.

Bónusz

Hobbi: különböző sportok kipróbálása (futball, kosárlabda, tenisz), új helyek felfedezése
Kedvenc csapatok: Chicago Blackhawks
Kedvenc játékosok: Patrick Kane, Artemi Panarin
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: az első U8-as tornám edzőként Kézdivásárhelyen

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia