Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Történelem

A megalakulás óta nagyon nagy fejlődésen ment át a csíkszentimrei jégkorong. Ekkora fejlődés a jégkorongban, alcsíki viszonylatban addig nem volt. 2011-ben már egy U10-es gyerekcsapatot is indítottak a román jégkorong-bajnokságba. A lányok is próbálkoznak többen ebben a sportágban amire büszkék is a Csíkszentimreiek, így a teleplülésről bekerült már egy lány a Csíkszeredai Sportklub csapatába is.

Az amatőr csapattal harmadik éve részt vesznek és becsülettel próbálják megállni helyüket az Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Ligában (EFAJ), ahol  céljuk a példamutatás az ifjuságnak. Amatőr csapatként saját költségükre és a sportág iránti szeretetből járnak minden héten Csíkszeredába, illetve Csíkkarcfalvára jégedzésekre és mérkőzésekre.

Legfőbb céljuk a becsületes helytállás bármilyen megmérettetésről is legyen szó.

2010-től hivatalosan is be van jegyezve az egyesület "SASOK" Sportklub néven, piros-fekete mez színnel. A klub feladata a továbbfejlesztés, illetve a továbbfejldés úgy a sport, mint az infrastruktúra terletén. A csíki jégkorong fejlesztése érdekében, télen folyamatosan zajlik a korcsolya- és utánpótlás nevelés, a kulturált téli sportolási lehetőség biztosításán keresztül az egészséges életmódra való nevelés, a korcsolyapálya üzemeltetése, fejlesztése, folyamatos karbantartása.

A szabadtéri kivilágított jégpályán a téli szezonok alatt, bérmentesen lehet korcsolyázni éjjel-nappal.  Bárkit szívesen látnak és örülnek, hogy a környező falvakból is szép számmal látogatják a jégpályát. Még Csíkszeredából is sokan járnak télen korcsolyázni.

Forrás: A csíkszentimrei Sasok SK által küldött anyag alapján

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia