Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
V. Edzés, gyógyulás, rehabilitáció
 
1. lecke: Az edzés közben fellépő terhelések és a mozgás által kiváltott nyereségek
2020-06-26
A jégkorong komoly örömforrást jelent a játékosok számára. Élvezetes látványsport, amely nem kis háttértudást igényel.
tovább
 
 
2. lecke: A sport pozitív hatásai
2020-06-26
A megfelelő, fiatalkorban elkezdett sportnak kiemelkedően jó hatása van a szív és érrendszerre. Ismert tény, hogy az edzett ember nyugalmi szívfrekvenciája kevesebb, mint az edzetlené. Míg az edzetlenek szíve 70-75 alkalommal húzódik össze percenként, addig az edzettek szíve 50-60 alkalommal.
tovább
 
 
3. lecke: A sérülések megelőzése
2020-06-26
Kiemelten kell foglalkozni a gerinc mélyizomzatának a megerősítésével. Ebben segíthet gyógytornász által betanított gyógytorna, de sokat segíthet a hátúszás is. Nagyon fontos a gyermekek, fiatalok számára a szülői példamutatás.
tovább
 
 
4. lecke: A sérülések
2020-06-26
Akut sérülések elszenvedése esetén a legfontosabb az ismert RICE protokoll alkalmazása. Rest - nyugalomba helyezés Ice - jegelés Compression - rögzítés, kompresszió Elevation - emelés, polcolás
tovább
 
 
5 lecke: Rehabilitáció
2020-06-26
Elhúzódó gyógyulás, tartós funkciózavar, fogyatékosság rehabilitációs kezelést igényel. Sajnos hazánkban sok a tévhit a rehabilitációval kapcsolatban. Bokaficam után a bokát ultrahanggal kezelgetve nem beszélhetünk rehabilitációról.
tovább
 
 
6. lecke: Rehabilitáció után
2020-06-26
Lényeges kérdés, hogy mikor mehet vissza edzésre a sérült sportoló. Ehhez pszichésen is alkalmasnak kell lennie. Oldalazonosnak kell lennie az izomerőnek, a reflexeknek, az ízületi mozgás teljes, a sportágspecifikus terhelés pedig megfelelő kell legyen.
tovább
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia