Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Kernászt Huba Attila

Névjegy: Kernászt Huba Attila
Születési dátum:
1976. 06. 03.
Központ: Királypingvinek Jégkorong Klub - Sepsiszentgyörgy
Korosztály: U8
Korábbi klubok: ISK Sepsiszentgyörgy

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Sepsiszentgyörgyön születtem és itt is nevelkedtem, szüleim 1982-ben egy közös utazás alkalmával Kassán az én kérésemre vásároltak egy pár Botas márkájú öntött korcsolyát, és onnantól egyértelművé vált, hogy a jégkorong lesz az a sportág, amit szeretnék csinálni.

Pályaív

A sepsiszentgyörgyi ISK-ban kezdtem el a jégkorongot Fogarasi Zoltán irányítása alatt, majd junior szinten Baka András volt az edzőm.

Több sportot is kipróbáltam, óvodás koromban kartingoztam, síztem és szertornásztam is.

Edzői hivatás

2009-ben, amikor megalapítottuk a Királypingvinek Jégkorong Klubot, az volt a célunk, hogy a sportágat életben tartsuk Sepsiszentgyörgyön. Azóta eltelt 11 év, és a jégkorong újra fellendült városunkban. Szükség volt edzőkre, ezért úgy döntöttem én is kipróbálom magam.

Pedagógusként nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, úgy gondolom, hogy az edzői munka mellett elsősorban sportszerető embereket kell neveljünk a gyerekekből olyan időkben is, amikor a számítógépek, okostelefonok egyre nagyobb vonzerőt jelentenek a számukra.

Értékrend/filozófia

Mivel a legkisebb korosztállyal (U8) dolgozok, úgy gondolom, hogy az elsődleges feladatom játszva megszerettetni a gyerekekkel a mozgást, a sportot, ezen belül a jégkorongot, amely Székelyföld egyik legismertebb csapatsportja, és ezt a kultúrát átadni a szülőknek is.

Siker

Számomra siker az, ha a gyerekek egyre nagyobb számban, örömmel jönnek jégkorongozni Sepsiszentgyörgyön, és sikerül egy széleskörű hokikultúrát átadni nekik.

Bónusz

Hobbi: kertészkedés
Kedvenc csapatok: Washington Capitals
Kedvenc játékosok: Alexander Ovechkin, Nicklas Bäckström
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: Részt vehettem az U16-os magyar válogatott Selection Camp elnevezésű rendezvényén, valamint Washingtonban megnézhettem két NHL- meccset.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia