Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
III. Idő- és energiamenedzsment
 
1. lecke: Mi a sürgős? Mi a fontos?
2020-05-12
„Az elméd arra való, hogy kitalálj dolgokat, nem pedig arra, hogy észben tartsd azokat.” (David Allan)
tovább
 
 
2. lecke: Eisenhower-mátrix
2020-05-12
Itt különbséget kell tennünk fontos és sürgős feladatok között: • fontos az a feladat, amelynek végrehajtása elengedhetetlen céljaink eléréséhez • sürgős az a feladat, amely azonnali figyelmet igényel, és gyakran valaki más céljainak az eléréséhez járul hozzá
tovább
 
 
3. lecke: Pareto-elv (80/20-as szabály)
2020-05-12
Pareto, olasz közgazdász szerint, az eredményeid 80%-a a cselekedeteid és aktivitásod, belefektetett energiád 20%-ából ered. A napi vagy heti áttekintés során mindig azt figyeld, hogy az elvégzendő tevékenységek közül, melyiknek van a legnagyobb hatása, eredménye.
tovább
 
 
4. lecke: GTD (Getting Things Done)
2020-05-12
A hatékonyság egy állapot: „jelen lenni”. A gyorsaságnak semmi köze nincs a hatékonysághoz. A hatékonyság az, amikor a megfelelő helyen a megfelelő dolgot csinálod. Nem több időre van szükségünk, hanem több térre, hogy tudjunk gondolkodni.
tovább
 
 
5. lecke: A hatékonyság 5 lépése
2020-05-12
A legfontosabb dolog a kontroll! Alulról fölfelé építkezik, így egyre magasabb horizontokat lehet elérni. 1. Rögzítés: Gyűjts össze mindent, ami foglalkoztat! 2. Tisztázás: Gondold végig, mit jelent számodra! 3. Rendszerezés: Tedd, ahová tartozik! 4. Reflektálás: Rendszeresen tekintsd át! 5. Cselekvés: Egyszerűen végezd el!
tovább
 
 
6. lecke: A halogatás pszichológiája
2020-05-12
Tendencia a fontos feladatok elkezdésének vagy befejezésének halasztására a kényelmetlen, kellemetlen időpontig. Halogatásra vonatkozó szavaink: majd, valamikor, később, a jövőben, jövő héten, másnap.
tovább
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia