Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Székely jégkorongozók a magyar válogatottban
2018-12-08
 

Először fordul elő, hogy a magyar jégkorong válogatott munkájába olyan székelyföldi sportolókat és szakembereket vonnak be csoportosan, akik nem az anyaországban tevékenykednek. A program keretében hétvégén második alkalommal utaznak ki SZJA-s edzők és játékosok, hogy részt vegyenek az U14-es és az U15-ös válogatott összetartásán.

A Magyar Jégkorong Szövetség utánpótlás-nevelési stratégiájának részeként célul tűzte ki, hogy a lehető legkorábban, a lehető legfiatalabb korosztályok esetében kerüljön sor olyan válogatott összetartásokra, edzőtáborokra, ahol megismerhetik az MJSZ filozófiáját, fejlesztési rendszerét.

Az U14-es és U15-ös generáció már ennek megfelelően készül. Előbbiek úgynevezett tehetséggondozó táborokba kapnak meghívást időről időre. Az eltérő klubokból érkező néhány fős küldöttségek összeállítása emiatt folyamatosan változik, hogy minél többen tapasztalatot gyűjthessenek a közös intenzív továbbképzéseken.

Az U15-ös korosztály képességfejlesztő táboraiban a különböző klubok edzői által javasolt játékosok kerülnek be. Mivel az összetartáson megforduló jégkorongozókból alakítják ki a következő tornákon versenyző keretet, ezért itt kevésbé változatos a névsor, mint a kisebbeknél.

Az edzőtáborokba érkező játékosokat régiónként, vagy szakmai szempontok mentén csapatokra osztják, minden csapathoz rendelnek két-két szakembert, akikkel a délelőtti programot teljesítik. Délután ezek az edzők vezetik a gárdákat az egymás között lejátszott mérkőzéseken. Minden napnak van egy központi témája, amely köré épülnek a délelőtti száraz, jeges és elméleti foglalkozások.

Antal Előd, a programban résztvevő edző elmondása szerint az MJSZ elgondolásának egyik alapvető célja, hogy minél több gyereket, minél korábban be tudjon vonni egy közös felkészülési rendszerbe, ahol folyamatosan figyelni lehet a teljesítményüket és fejlődésüket. Ennek köszönhetően 17-18 éves korukra, amikor már egy komolyabb nemzetközi tornára készülnek a nemzeti csapattal, kialakul egy közös tudás, amit a válogatott tagjai birtokolnak, illetve letisztul a kép az egyes jégkorongozók erősségeiről, gyengeségeiről.

A hétvégi összetartáson az SZJA-t mindkét korosztályban egy sornyi játékos és egy kapus képviseli. Az U15-ös korosztályból Bíró Nándor, György Róbert, Süket Bálint, Both Alpár, Antal Csongor és Bârsan Rezső, az U14-esből pedig Galusnyák Tamás, Kovács Előd, Molnár Ákos, Bogács Tamás, Fehér Csanád és Sütő Barna utazik. A kisebbekkel tart Tamás Nándor és Del Pedrick, az U15-ös korosztály munkáját pedig Antal Előd segíti.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia