Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Nehezebb lesz rájátszásba jutni a világbajnokság miatt
2019-01-02
 

Utolsó alapszakaszbeli kiszállására készül az U18-as csapatunk a magyar bajnokságban. A legutóbbi anyaországi túra kimondottan jól sikerült, nemcsak a játék képe volt bíztató, de az eredmények is a befektetett munkát igazolták. Az akkori formát nem lesz egyszerű átmenteni a következő meccsekre, ugyanis fontos játékosok fognak hiányozni az észtországi U20-as világbajnokság miatt.

A biztos rájátszást jelentő ötödik hely már nem érhető el a tizennégy csapatos mezőnyben, azonban a jelenleg elfoglalt helyezés esélyt ad arra, hogy a középszakasz során kivívják a továbbjutást U18-as jégkorongozóink. A 2019-es év első napjaiban a Ferencváros, a Vasas, a Kanadai Magyar Hokiklub, illetve az Újpest otthonában játszik az ISK Csíkszereda együttese.

Györgypál Tamás, a csapatot felkészítő szakember elmondása szerint az alapszakasz eddigi részében végig sikerült egyenrangú teljesítményt nyújtani a legerősebb ellenfelekkel is, azonban a rossz helyzetkihasználás miatt az eredmények nem mindig jöttek. A legutóbbi túra során a támadások befejezésénél is csökkent a hibák száma, ennek köszönhetően a tavalyi döntős Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatát is le tudták győzni.

A mostani kiszállás kisebb téttel bír abból a szempontból, hogy a biztos rájátszást érő 5. helyezés már nem érhető el, a középszakasz viszont nem forog kockán. A válogatottban szereplő játékosok hiánya ugyan érezhető lesz, de vélhetően a végső elszámolásnál nem lesz komolyabb jelentősége. A Tallinban megrendezett divízió II/A csoportos U20-as világbajnokság abban az esetben fogja negatívan érinteni a csapatot, hogyha a középszakasz mérkőzéseit olyan időpontokra tűzik ki, amikor a kulcsemberek egy része még a válogatottal versenyez.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia