Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Rájátszásban a Sapientia U23
2020-03-02
 

A Sapientia U23 számára elsősorban a nemzetközi mérkőzésekről szólt a február, ugyanis összesen hét találkozón léptek pályára az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában. A hónap első hétvégéjén az EUHL Sekler Cup keretében fogadták a szlovák és cseh ellenfeleket, majd idegenben játszottak a Zlín, a Nyitra és a Besztercebánya együtteseivel. Most pedig Trencsén következik a rájátszásban.

Az European University Hockey League (EUHL) az a terep, ahol a Sapientia U23 játékosai leginkább otthonosan érezhetik magukat, ugyanis olyan ellenfelekkel találkoznak, akik nagyon komoly játékerőt képviselnek, de fizikálisan közelebb állnak a mieinkhez, mint a román bajnokság felnőtt mezőnye.

Az EUHL-es összecsapásokon bátran és jól hokiztak a fiúk, így rendre gólgazdag, fordulatos meccseket játszottak. A három hazai találkozó közül két mérkőzésen is vezetéshez jutottak egyetemistáink, de a hajrában a vendégek győztek.

A február végi kiszálláson kétszer is összecsaptak a korábbi NHL-kapus Roman Čechmánek vezette Zlínnel, amely korábban ismeretlen volt számukra. A két meccs közül az elsőt sikerült nyerni, a másodikat egy góllal veszítette el a Sapi. Ezen kívül idegenben a Nyitra és Besztercebánya volt az ellenfél.

Del Pedricket, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatóját, a Sapientia U23 vezetőedzőjét arra kértük, értékelje a Sekler Cupon és a legutóbbi kiszálláson látottakat.

A Sekler Cup alkalmával először játszott hazai pályán nemzetközi meccseket a Sapientia U23. Hogy értékeli a tornán nyújtott teljesítményt?

A Sekler Cup egy hatalmas lehetőség volt a srácok számára, ugyanis a családjuk és a barátaik előtt játszhattak fontos meccseket, és minden nap esélyük is volt a győzelemre. Úgy vélem, elég nagy nyomás volt rajtuk, és nincsenek még hozzászokva ehhez, ezért is volt igen értékes tapasztalat az a hétvége.

Ami a teljesítményt illeti, tipikusan ránk jellemző meccseket játszottunk. Rengeteg nagyon jó megoldásunk volt, úgy egyénileg, mint csapatszinten, de kulcspillanatokban hiányzott a megfelelő kivitelezés, és nem mindig figyeltünk azokra az apró részletekre, amik teljessé tették volna a mérkőzést.

A fiúk hozzáállása és a játékuk képe is nagyon pozitív volt. Mik voltak a gyenge pontok, mik hiányoztak a Sekler Cupon?

Az hiszem, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy időnként hiányzott a megfelelő koncentráció a saját védekező harmadunkban. Ez a tapasztalatlanságnak és annak tudható be, hogy nem bíztunk eléggé a saját képességeinkben. Az ilyen hibákat a rutinszerzés fogja javítani.

A három hazai után négy idegenbeli mérkőzésen is túl vannak a fiúk. Milyenek voltak azok?

A mostani kiszálláson Csehországban és Szlovákiában három meccset tudtunk igazán kiegyenlítetté és szorossá tenni. Nagyon jól mutatott a csapat támadásban, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, és gólokat is szereztünk minden meccsen. Inkább a védekezésben voltak bizonytalanságaink ezúttal.

A Zlín együttese ismeretlen volt eddig. A mostani túrán egy győzelem, egy vereség a mérleg ellenük. Hogy látta azokat a találkozókat?

A Zlín nagyon taktikus játékot mutatott. Rendelkezik néhány olyan jégkorongozóval, akik kiemelkedően jól korcsolyáznak, ezért folyamatosan figyelnünk kellett az átrendeződéseinkre, hogy ne tudjanak gyors ellentámadásokkal meglepni bennünket. Ugyanakkor kontrolláltuk a mérkőzéseket, viszonylag sokat birtokoltuk a korongot.

Hogyan folytatódik most az EUHL a Sapientia U23 számára?

Már el is kezdtük a felkészülést a rájátszás első körére, ahol a Trencsén lesz az ellenfelünk. Itt két győztes mérkőzésig tart a párharc. A Gladiators Trencin ellen az alapszakaszban egyszer győztünk, egyszer pedig kikaptunk. Március 4-5-én, szerdán és csütörtökön lépünk pályára az otthonukban, és ha szükség lesz harmadik meccsre, arra Óbudán kerül sor szombaton.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia