Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Újabb SZJA-s jégpályát avatunk
2021-02-12
 

Maros megyében is van már műjégpályája a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának. A várva várt beruházás teljesen elkészült, átesett a szükséges tesztidőszakon, és február 14-én egy többórás program keretében sor kerül az ünnepélyes átadására is.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2016 óta hatalmas hangsúlyt fektetett arra, hogy megteremtse a legmagasabb színvonalú sportképzéshez szükséges infrastruktúrát. Köszönhetően a magyar kormány támogatásának ez idő alatt Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson és Marosvásárhelyen is sikerült megépíteni egy-egy légtartásos, sátortetős műjégpályát. Ezeken kívül is bővült a jeges létesítmények sora, hiszen Kézdivásárhely és Székelyudvarhely is megnyitotta saját pályáját. Utóbbi palánkrendszerét szintén az SZJA biztosította.

Az elmúlt esztendőkben felépített létesítmények mindegyike hatalmas jelentőséggel bírt, de mégis különleges a legutóbbi beruházás. A Marosszentgyörgyön álló ballonpálya az SZJA legnyugatabbra fekvő központjának életében nyit egy új fejezetet.

Az új pálya lendületet ad a térségben a jégkorongoktatásnak, hiszen, hazai jégen tudnak készülni a sportolók. Ugyanakkor a tömegsport szempontjából is áldásos hatásai lesznek, ugyanis lehetőséget ad a korcsolyaoktató program elindítására. Egyszóval gyerekek ezrei férnek hozzá mostantól különböző jeges sportokhoz.

A frissen elkészült sátorpálya egy sajátos összefogás eredménye, hiszen az építést a magyar kormány finanszírozásával a Székelyföldi Jégkorong Akadémia bonyolította, a telket a marosszentgyörgyi önkormányzat bocsátotta rendelkezésre, de partnerséget vállalt a Maros Megye Tanácsához tartozó Visit Maros, valamit a Felső-Maros menti Leader Egyesület is.

A hivatalos átadásra február 14-én 13 órától kerül sor, de ezt megelőzően lesznek különböző bemutatók, illetve nyílt edzések. 11 órától a rövidpályás gyorskorcsolyáé, 11.30-tól a műkorcsolyáé, 12 órától pedig a jégkorongé lesz a főszerep.

Az eseményt megtiszteli jelenlétével Kelemen Hunor, a román kormány miniszterelnök-helyettese, Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke, Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke, Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő, Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia