Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Az első hely a tét
2018-10-24
 

Kedvező helyzetből várja a magyar bajnokság folytatását a Sapientia U23 csapata, ugyanis öt meccset követően úgy vezeti a csoportját, hogy kevesebb mérkőzést játszott, mint az ellenfelek nagyobbik része. A sikeres rajt csak egy folyamatnak az eleje, még számos nagynevű ellenféllel kell összecsapni a rájátszást érő helyek valamelyikének megszerzéséért.

Az eredményes bemutatkozás után ismét komoly kihívásokkal kell szembenéznie egyetemista csapatunknak, hiszen a következő, öt állomásos anyaországi túrájuk alkalmával már az első találkozón a komoly játékerőt képviselő, végső győzelemre is esélyes MAC Budapest ellen kell bizonyítaniuk.

„A MAC Budapest Magyarország legerősebb csapatai közé tartozik minden korosztályban. Ezért hatalmas kihívást jelent számunkra, hogy ellenük léphetünk pályára. Minden mérkőzés ugyanolyan jelentőséggel bír, de természetesen most fejben mindannyian erre a meccsre készülünk” – nyilatkozta Eemeli Parikka, a csapat vezetőedzője.

A csütörtöki budapesti ütközetet követően öt nap alatt négy mérkőzést játszanak a fiúk. Ez idő alatt a Kanadai Magyar Hokiklub, a Dunaújvárosi Acélbikák és a Vasas látja vendégül a Sapientiát, utóbbi két alkalommal is.

A szeptemberi kiszállás óta is folyamatos a pörgés a csapat körül, ugyanis a román bajnokságban voltak kötelezettségeik a játékosoknak. Ezek a felnőtt csapatok ellen megvívott mérkőzések nem hoztak pontokban mérhető sikereket, de nélkülözhetetlen gyakorlási lehetőségeket nyújtottak a prioritást élvező versenysorozat, az U20-as magyar bajnokság szünetében.

„Ebben az időszakban a román felnőtt bajnokságra koncentráltunk. Még nem állunk készen arra, hogy top csapatokat le tudjunk győzni, viszont fejlődés mindenképpen megfigyelhető a játékunkon. A Steauát a lejátszott két meccs valamelyikén elcsíphettük volna. A Csíkszereda ellen fáradtan mozogtak a fiúk, de így is voltak bizalomkeltő momentumaink” – tekintett vissza az elmúlt egy hónap történéseire a szakvezető.

Az előzőhöz hasonlóan a mostani túrán is főleg a teljesítményre vonatkozóan tűzött ki célokat a szakmai stáb. A vezetőedző szerint, ha sikerülne az első kiszállással megegyező színvonalon abszolválni a következő meccseket, akkor minden okuk meglenne az elégedettségre.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia