Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Brassóba került a THL-kupa
2017-09-24
 

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont szombaton és vasárnap a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület által szervezett – a Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával – U12-es THL-kupa döntőre.

A csoportküzdelmeket követően – amelyet szeptember 1-20. között rendeztek – a döntő tornára az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós, illetve a Brassói Corona korosztályos csapatai jutottak be.

A döntő torna felvezetőjeként az ISK Csíkszereda és a Felcsík SK nézett egymással farkasszemet az első elődöntőben, amelyet végül a hazai csapat húzott be 6–2 arányban. A második elődöntőben az ISK Gyergyószentmiklós két harmadon át remekül játszott a Brassói Corona ellen és ekkora háromgólos előnyre tettek szert. Az utolsó felvonásban viszont a brassóiak fordítani tudtak és 9–7-re nyertek.


A kisdöntőben az egy nappal korábbi vesztesek mérték össze erejüket. Két harmadon át egyenlő erők küzdelme folyt a jégen, végül a gyergyószentmiklósi csapat megismételte az egy nappal korábbi kilengését és két gólt kapva vereséget szenvedett a Felcsík SK-tól.

Az ISK Csíkszereda és a Brassói Corona közti finálé izgalmasra sikeredett. A brassói csapat egy adott pillanatban 3–1-re is vezettek, ahonnan az ISK talpra tudott állni. Előbb egyenlítettek, majd két hatalmas ziccert is kihagytak, amellyel eldönthették volna a meccs sorsát. Nem tették és az ilyenkor szokásos forgatókönyv következett: a brassóiaknak sikerült újabb gólt szerezniük és magasba nyújthatták a győztesnek járó trófeát.

I. THL-kupa, Final-Four

Elődöntők: ISK Csíkszereda – Felcsík SK 6–2, ISK Gyergyószentmiklós – Corona 7–9.
Kisdöntő: Felcsík SK – ISK Gyergyószentmiklós 3–1.
Döntő: ISK Csíkszereda – Brassói Corona 3–4.
A végső sorrend: 1. Brassói Corona, 2. ISK Csíkszereda, 3. Felcsík SK, 4. ISK Gyergyószentmiklós.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia