Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Nagyot küzdöttek U16-osaink
2021-02-09
 

Nem szokványos menetrend szerint játszottak U16-osaink az utóbbi időszakban. Mindkét csapatunk pihenőnap nélkül teljesített öt mérkőzést a magyar bajnokságban. Volt azonban több mint tizenöt olyan jégkorongozónk is, aki a kiutazás előtt a Felcsík SK színeiben négy román bajnoki találkozón is pályára lépett. A különleges kihívást egészen jól megoldották a játékosok, hiszen az A csapatunk továbbra is harcban van a csoport első helyéért.

Ahogy minden sportágban, úgy az utánpótlás szintű hokiban is felborította a megszokott versenyeztetési ütemet a koronavírus-járvány, ezért előfordul, hogy egyes csapatoknak, sportolóknak nem a legideálisabb beosztás szerint kell mérkőzéseket játszaniuk. A plusz kihívásokkal együtt a legfontosabb mégis az, hogy minél többen kapjanak engedélyt a játékra.

A magyar bajnokságban a korábbi években is egy-egy kiszállás során 5-6 mérkőzést játszottak a csapataink. Az elmúlt héten sem volt ez másként, mindkét U16-os csapatunk az anyaországban versenyzett. A pontvadászat jelenleg a középszakasz küzdelmeinél tart.

Az A csapat a mostani túrán az Egerszegi Titánokkal kétszer, a Győrrel, a Sportországgal és a KMH-val pedig egyszer-egyszer nézett szembe. Mivel az ezt megelőző kiutazáskor pontot sem vesztettek Sille Tamás és Bács Lóránt tanítványai, ezért jó előjelekkel várhatták a mérkőzéseket. Az eredmények most is jól alakultak. Az utolsó két találkozón a fáradtság is éreztette már a hatását, így a Sportország ellen rendes játékidőben, a KMH-val szemben pedig hosszabbításban alulmaradtak. A másik három alkalommal sikerült elhozni a pontokat.

Sille Tamás vezetőedző elégedett volt a játékosai teljesítményével, és mint mondta, a román bajnoki találkozók miatt nemcsak plusz terheléssel, de néhány friss sérülttel is számolnia kellett a csapatnak.

„A mostani kiszállásnak voltak nehezítő előzményei, hiszen a román szövetség beidőzített négy mérkőzést így sokan alapból nem ötször, hanem kilencszer voltak jégen rövid idő alatt, nekik a táborból is hiányozniuk kellett, ez megnehezítette a dolgunkat. Nem tudtuk elhozni az összes pontot, amit szerettünk volna” – vezette fel a szakember.

„A negyedik és az ötödik meccs volt a két legnehezebb, de a csapat jól teljesített, főként a KMH elleni találkozón volt bíztató a játékunk. Azt mondhatom, hogy jobbak voltunk. Pozitívan értékelem, hogy az ellenfél fölé tudtunk kerekedni, kialakítottunk helyzeteket, még ha nem is tudtuk mindeniket kihasználni. Le a kalappal azok előtt, akiknek kilenc meccsük volt két hét alatt, és még utaztak is kétszer tíz órát” – összegzett Sille Tamás.

Főként a korosztály elsőéveseire építő B együttesből nagyon sok játékos volt érintett román bajnoki találkozókon is a kiutazás előtt, így náluk még jobban kijött a meccsdömping hatása. Több lendületes, küzdelmes és ígéretes találkozójuk is volt, de győzni ezúttal nem tudtak. Ők az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával és a Lehet HC-val kétszer-kétszer, a DVTK Jegesmedvékkel pedig egyszer meccseltek. Az SZJA B-t Antal Zsolt és Fetés Róbert irányította.

Előbbi szakember dicsérte a csapat hozzáállását, és elégedett volt a játék folyamatos javulásával.

„A mostani kiszállás sikeres volt olyan szempontból, hogy a srácok jobban játszottak, mint legutóbb. Az Ocskay elleni első meccs nagyon jól sikerült, keményen dolgoztak, a munkát beletették. Ez a hozzáállás az első négy meccsre általánosságban igaz. Az utolsó, Miskolc elleni mérkőzéssel volt egy kis probléma, hiszen őket korábban kettőből kétszer vertük. Most az első harmadban elléptek három góllal, ami egyértelműen a fáradtságnak tudható be. A szünet után kezdtünk nyomni, szorossá tettük a végét. Szerintem a játékosok szívüket, lelküket, tudásukat beletették a mérkőzésekbe, úgyhogy a hibákra felhívom a figyelmüket, de összességében csak pozitívan tudok beszélni a túránkról” – foglalta össze Antal Zsolt.


Eredmények:

SZJA A:

Egerszegi Titánok - SZJA U16 A 1-11

Csapatunk gólszerői: Bende Áron (3), Szabó Zakariás (2), Sántha Deák Előd, Albert Hunor, Szilveszter Adorján, Gál Szilárd, Szabó Tas és Bogács Tamás.

Egerszegi Titánok - SZJA A 0-2

Csapatunk gólszerzői: Molnár Ákos és Kozma Gergő.

Győri Nemak ETO HC - SZJA A 2-6

Csapatunk gólszerzői: Szabó Tas, Gál Szilárd (2), Sántha Deák Előd, Bogács Tamás és Szilveszter Adorján.

Sportország SC - SZJA A 2-0

KMH SE - SZJA A 3-2 (hosszabbítás után)

Csapatunk gólszerzői: Gál Szilárd és Kozma Gergő.

SZJA B:

Ifj. Ocskay Gábor JA B - SZJA U16 B 4-2

Csapatunk gólszerzői: Márton Tamás és Vaslabán Csongor.

Ifj. Ocskay Gábor JA B - SZJA B 9-0

Lehel HC - SZJA B 6-0

Lehel HC - SZJA B 11-3

Csapatunk gólszerzői: Mondics Milán, Márton Tamás és Szekeres Edit.

DVTK Jegesmedvék B - SZJA B 6-4

Csapatunk gólszerzői: Mondics Milán, Török-Láday Gergő Károly (2) és Both Máté.

Az SZJA A jelenleg csoportja második helyén áll, de kettővel kevesebb meccett játszott, mint az éllovas. Veszített pontok tekintetében a mieink állnak jobban.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia