Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Ellentétes célokkal Kijevben
2018-04-14
 

Kijevben rendezik idén az U18-as jégkorong világbajnokságot, ahol hosszú idő után Magyarország – Románia találkozót is rendeznek. Sőt már a világbajnokság nyitónapján. A magyar válogatott a tavalyi évben a Divízió I/A-ból esett ki, míg a romániai csapat nem kis meglepetést okozva jutott fel a Divízió II/A csoportból megelőzve a házigazda Dél-Koreát.

A két korosztályos válogatott legutóbb 2013-ban játszott egymás ellen legutoljára az észtországi Tallinban, amely összecsapás a magyar csapat szétlövéses győzelmével ért véget. Csakúgy, mint akkor, az idei romániai keretbe is zömében székelyföldi sportolók kaptak behívót. A 24 fős keretből mindössze heten nem Székelyföldről vannak. A magyar válogatottban Horváth László, illetve Ambrus Gergő képviselik a székelyföldi színeket.

A két csapat ellentétes célokkal utazott el Kijevbe: a magyarok fel akarnak jutni a Divízió I/A-ba, míg a romániai csapat bent akar maradni.

A romániai keret
Kapusok: Demeter Arnold (ISK Csíkszereda), Ambrus Levente (Debrcen).
Hátvédek: Gajdó Tamás, Moraru Liviu (Brassó), Karda Előd-Márton, Silló Huba, Nagy-Galaczi Géza (Csíkszereda), Caramfil Eduard, Cratu Vlad (Steaua).
Csatárok: Antal László, Szabó Zsolt-Ákos, Boldizsár Cristian Alexandru, Dósa Csaba, Vízi Ádám, Ilyés Tamás, Gecse Olivér, Casaneanu Eduard (Csíkszereda), Lefterache Adrian Alexandru, Filip Andrei (Steaua), Sándor-Székely Ottó (Győr), Gheorghe Remus, Petrica Dragos (Galac).

A vébé romániai és magyar meccsei

Szombat: Magyarország – Románia (20).
Vasárnap: Japán – Románia (16.30), Magyarország – Olaszország (20).
Kedd: Románia – Olaszország (13), Magyarország – Ukrajna (20).
Szerda: Ausztria – Románia (13), Japán – Magyarország (16.30).
Péntek: Magyarország – Ausztria (16.30), Ukrajna – Románia (20).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia