Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Lehetőség azoknak, akiknek nincs jég
2017-08-30
 

Nem maradtak jeges edzés nélkül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia azon központjai sem, ahol jelenleg nincs jégfelület, vagy épp jégpálya, ahol edzeni tudnának a különböző korosztályok.

Hétfőtől péntekig ugyanis öt napon át a SZJA Csíkkarcfalvára hívta a marosvásárhelyi, a székelyudvarhelyi, illetve a sepsiszentgyörgyi alközpontokat, ahol napi több edzés, illetve interaktív program mellett az U8-U12-es korosztályok készülhetnek. Közel ötven gyerek húzott korcsolyát és veszi ki aktívan a részét a zsúfolt, egész napot betöltő programból.A program hétfőn kezdődött, amely során a gyerekek napi két jégedzésen, illetve szárazedzésen vesznek részt. Az edzések a jéghez szoktatással kezdődtek, majd különböző játékosabb feladatokkal lettek folyamatosan bonyolítva. A jeges, illetve a száraz edzéseket követően csapat összerázó programok is vannak, hogy megszokott „monotonitást” feloldják.A program ugyan pénteken zárul, de a különböző központok edzői elégedetten fogalmaztak az eddig tapasztaltakról.

Ugron Endre, Sepsiszentgyörgy: – Mi sepsiszentgyörgyiek közösen Marosvásárhellyel öt éve csináljuk ezt a programot. Ezt szükségesnek láttuk mivel a gyerekek kevés jégidőhöz jutnak ezáltal is egy jó impulzust kapjanak az előttünk álló idényre. Ez a tábor egy picit másabb, hiszen ezúttal a technikai igazgató, Del Pedrick, jóval zsúfoltabb programot adott nekünk. Ez jóval pörgősebb, így a gyerekek meg kellett szokják ezt a ritmust. Nehezebben tudjuk tartani az időt, de szerencsére a gyerekek élvezik, míg mi edzők egymás között felosztottuk a feladatköröket.

Bán-Széll István, Székelyudvarhely: – Ez a tábor nekünk, akiknek nincsen saját pályájuk egy megfizethetetlen dolog. Nem is álmodtunk volna róla. A gyerekek az eddigi napokban annyit korcsolyáztak, mint az elmúlt szezonban összesen. Nagyon fontos ez a gyerekek számára, nagyon élvezik, fejlődnek folyamatosan, s tetszik is nekik. Ilyeneket kell szervezni a gyerekek számára. A zsúfolt program ellenére a gyerekek állandóan várják az újabb kihívásokat, így nagyon hasznos ez az öt napos tábor.

Nagy Árpád, Marosvásárhely: – Sajnos nálunk ott van a pálya, de működésképtelen, így ezt a programot kell kihasználjuk. Nagyon előnyösek ezen akadémia által szervezett programok, hiszen már a tavaly láttuk az eredményét. A gyerekek össze is szoknak. Így minden összességében magával hoz egy bizonyos fejlődést. Ezen programba nem felkészületlenül érkeztünk, hiszen otthon már, ha nem is jégen, de szárazon, görhokiztunk. Ezt az átmenetet hamar sikerült feloldani.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia