Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Nagyot játszottak az U18-asok
2019-09-30
 

Az elmúlt héten magyarországi kiszálláson volt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata. A fiúk a magyar bajnokság kvalifikációs körében teljesítettek fontos mérkőzéseket. Négyből háromszor győztesen hagyták el a pályát köszönhetően a játékosok példás küzdőszellemének, és profi hozzáállásának.

Az U18-as magyar pontvadászat legelső szakasza egy kvalifikációs körből áll, amely során minden gárda egy alkalommal találkozik az ellenfeleivel. Az így kialakuló tabella segítségével csoportokat alakítanak ki a következő kör előtt. Várhatóan az első öt, a második öt és a leghátsó négy csapat alkot egy-egy csoportot. Ennek fényében a Székelyföldi Jégkorong Akadémia célja nem lehet más, mint az első öt hely valamelyikének megszerzése a kvalifikáció során.

Két kiszállást és 9 meccset követően Györgypál Tamás, valamint Todor Krisztián tanítványai nagy lépéseket tettek, a cél megvalósítása felé. A legelső kiutazás folyamán is jó ütemben sikerült gyűjtögetni a pontokat, csakúgy, mint múlt héten.

A mostani alkalommal a Debreceni Hoki Klub, a DVTK Jegesmedvék, az Újpest és a KMH SE otthonában szerepelt az SZJA-s együttes.

Az első összecsapáson még rosszul jött ki a lépés, a következő állomáshelyeken azonban nem találtak legyőzőre a mieink. A pozitív eredménysorhoz kitartásra és hitre volt szükség, hiszen két ellenféllel szemben is többgólos hátrányból sikerült fordítani. Todor Krisztián edző is emiatt dicsérte a játékosokat.

„A tornát összességében nézve kiemelendő és megsüvegelendő, hogy kétszer is fel tudtunk állni vert helyzetből. Miskolc vezetett 4-2-re, Újpest pedig 4-1-re, és mégis megtaláltuk győzelemhez vezető utat. Ez hatalmas pozitívum volt. Az első meccs ugyan nem sikerült jól, de a mérkőzés egyes periódusaiban ott is felborítottuk a pályát, a helyzeteink azonban nem mentek be. Később Miskolc és Újpest ellen már ezek a tényezők is összeálltak.

Az Újpest elleni utolsó harmad nagyon tetszett. Úgy mentünk a második szünetre, hogy 4-1-re vezettek a hazaiak. Volt egy ötperces kihagyás korábban, amikor gólokat kaptunk, de éreztük, hogy nyerhetünk. Ezt elmondtuk a srácoknak is, és nagyon jól reagáltak a kérésünkre, határozottan játszottak, ledolgozták a hátrányt, majd büntetők után a győzelem is összejött” – elevenítette fel a kulcspillanatokat Todor Krisztián.

Eredmények:

Debreceni Hoki Klub – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 3-1

Gólszerzőnk: Bartis István

DVTK Jegesmedvék – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 5-6

Gólszerzőink: Győrffy Szilárd, Farkas Dávid, Gál Áron, Antal László és Márton Botond (2).

UTE – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 4-5

Gólszerzőink: Győrffy Szilárd (3) , Banceanu Levente és Antal László.

KMH SE – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1-9

Gólszerzőink: Antal László (4), Banceanu Levente, György Szilárd, Győrffy Szilárd, Benedek Tamás és Márton Botond.

A mieink számára október közepén folytatódik az U18-as magyar bajnokság. Akkor a MAC Budapest, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Győr, valamint a Fradi vár a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia