Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Összetartás az U14-eseknek
2018-10-19
 

Rövid, de kimondottan intenzív közös program vár a székelyföldi tizennégy éves jégkorongozókra a hétvégén. Pénteken és szombaton kerül sor az immár hagyományossá vált összetartásra. Ennek célja, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok közösen készülhessenek, azonos iránymutatásokat kaphassanak a felkészülésük, a fejlődésük elősegítése érdekében.

A hétvégi tábor célja, hogy a különböző alközpontokban készülő, távoli városokban élő játékosok egy térbe kerüljenek, minél jobban összerázódjanak, elsajátítsanak olyan elméleti és gyakorlati tudáselemeket, amelyekre az előrelépéshez egyformán szükségük lesz. A rendkívül sűrű program igyekszik lefedni minden területet az erőnléti képzéstől a jégen történő technikai készségfejlesztésig.

Mivel a játékosok hétközben saját csapatukkal készülnek a különböző alközpontokban, ezért nehézséget jelent számukra, amikor az Székelyföldi Jégkorong Akadémia képviseletében az eltérő központból érkező társakkal kell megtalálni az összhangot. Ennek a nehézségnek a leküzdését is szolgálják az ilyen rendszeres összetartások.

Az U14-es korosztályban az SZJA három csapatot indít a magyarországi pontvadászatban. Ezek közül a legerősebb csoportban szereplő SZJA 2005 már be is mutatkozott a Ferencváros és a Dunaújváros ellen.

A csapatot felkészítő szakemberek, Del Pedrick és Kertész Zoltán szerint is a magyar bajnokságban már debütáló fiúk számára az jelentette a legnagyobb nehézséget, hogy összeszokott csapatot tudjanak alkotni a pályán olyan játékosokkal, akikkel meglehet, hogy néhány nappal korábban még ellenfélként találkoztak a hazai versenysorozatokban. Ebben a korban ugyan komoly kihívást jelent ez számukra, de nagyon erős alkalmazkodóképességgel ruházza fel őket, ami a későbbiekben kimondottan fontos lesz.

Kertész Zoltán hangsúlyozta, hogy távlati célokban gondolkodnak, amikor az alközpontokból összeállított SZJA-s csapatokkal készülnek, versenyeznek. Az eredményt ilyenkor nem annyira a kijelzőn látható számokban, mint inkább az egyéni és csapatszintű fejlődésben, a stratégiai célok elérésében mérik. Külön hangsúlyozta, hogy ezeken a mérkőzéseken nem az a prioritás, hogy minél szűkebb, versenyképesebb keretet állítsanak össze, hanem, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, és lépésről lépésre fel tudjon nőni egy magas színvonalú bajnokság elvárásaihoz.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia