Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Túl az év első edzőképzésén
2017-09-10
 

Az új idény első edzőképzésén vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) trénerei, akik közel harmincan jelentek meg Csíkkarcfalván. Az egynapos szeminárium az összes alközpont edzőjének szólt ezúttal, akik négy tematikában hallgathattak előadásokat.

A sort a SZJA technikai igazgatója nyitotta meg, aki az idei idény egyik legnagyobb újdonságaként ható hosszú távú sportoló-fejlesztési programról (LTAD) tartott egy bevezető előadást. Amint azt az augusztus végi sajtótájékoztatón is kiemelte Del Pedrick, ebben az évben, nagy hangsúlyt fognak fektetni a Kanadában élő magyar származású Balyi István által kidolgozott komplex elméletre. Ezúttal a technika igazgató egy bevezető előadást tartott, majd az edzők Magyarországra fognak járni, ahol az elmélet kidolgozójának előadásain fognak részt venni.

A második előadást Szőcs Barna tartotta, amelyben különböző számítógépes programok praktikus használatát igyekezett elmélyíteni és egyben felvezette a harmadik fontos pontot a MATCHmeeting sportelemző programot.

A MATCHmeeteng egy nagyon komplex program, amely úgy a szakmai stáb, mint a játékosok előrelépését szolgálja. Egy elemzői program, amely mérkőzésekről, edzésekről, tesztekről szolgáltat információkat. Segít a trénereknek többek között az edzéstervek kidolgozásában, de segíti úgy a technikai igazgatót, mint a mentoredzőket a különböző központokkal való kommunikációban.

Utolsó felvonásként a sporttáplálkozás témakörét boncolgatták, amely egy nagyon lényeges eleme úgy az átlagos ember, mint a profi sportolónak számára is, főleg annak tudatában, hogy a régiónkban erre nem fektetünk nagy hangsúlyt. Ki volt emelve a táplálkozás, illetve a hidratálás fontossága. A trénerek többek között választ kaptak arra is, ezen előadásban, hogy mit, mikor, hogyan és mennyit kell táplálkozni.

A különböző szemináriumok ezen előadássorozattal nem értek véget. Del Pedrick szakmai igazgató, illetve Antal István mentoredzők az alközpontokat is fogják járni, ahol személyre szabott feladatok és tematikák lesznek.

A szemináriumról készített fotókat IDE kattintva nézhetik meg.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia