Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Székelyföldről érkezett a torna legjobb magyar csapata
2019-03-13
 

Nemzetközi tornán szerepelt a hétvégén az ISK Csíkszereda U8-as együttese Dunaújvárosban. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Steel Bulls Cup nevet viselő seregszemlén négy ország tizenöt csapata vett részt. A csíki és a magyarországi résztvevők mellett öt csehországi és két szlovákiai gárda is jelen volt a kétnapos rendezvényen. A magyar csapatok közül egyedül a székelyföldi gárda tudott felsőházba jutni a csoportjából.

Komoly hagyományokkal rendelkezik már az a bajnokság, amelyen tavaly a Felcsík SK, idén pedig az ISK Csíkszereda U8-as gárdája vehetett részt. Az egyre rangosabbá váló Steel Bulls Cup-on a csapatok négy csoportra osztva kezdték meg a versenyzést. Minden csoportból az első két helyezett a felsőházban folytathatta a küzdelmet, és harcba szállhatott a dobogós pozíciókért, a kvartett harmadik és negyedik helyezettje az alsóházba jutott. A torna második szakaszában ugyancsak körmérkőzéses rendszerben gyűjtögették a pontokat az együttesek, itt alakult ki a torna végső sorrendje is.

Az ISK a csoportból két győzelemmel és egy egygólos vereséggel a második helyen jutott tovább a következő körbe, ahol a későbbi dobogósokat leszámítva mindenkivel kiegyenlített mérkőzéseket tudott játszani. Így végül a tizenöt résztvevős bajnokságot a nyolcadik helyen zárta és csak cseh, illetve szlovák együttesek tudták megelőzni.

Az U8-as csíkszeredai gárdát irányító Koncsag Kinga szerint azon túl, hogy figyelemreméltó eredménnyel és komoly sikerélménnyel zárult a torna, rengeteg tapasztalattal és szakmai hozadékkal is együtt járt. A szakember elmondta, hogy a gyerekek számára egészen újszerű volt egy ilyen horderejű külföldi tornának a hangulata. A kétszer 15 perces játékidő és a sűrű meccsprogram miatt az itthoninál komolyabb terheléssel kellett megbirkózniuk a játékosoknak, a felsőházban megvívott mérkőzéseken pedig új taktikai elemeket tudtak élesben kipróbálni. Ezek mind olyan tényezők, amelyek hatalmas fejlődést jelentenek a gyerekek számára.

„Nagyon színvonalas torna volt, a srácok rengeteget tanultak a két nap során, taktikailag sok új elemet sajátítottak el. Próbálgatni kellett például az emberfogást, mert a felsőházban bizonyos mérkőzéseken jobban korcsolyáztak az ellenfelek. Azt gondolom, hogy ezen a hétvégén sportolóink annyit fejlődtek, mint egy hónapnyi edzés alatt – összegezte a tapasztalatokat Koncsag Kinga.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia