Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Egy bajnokság, három székely csapat
2018-11-01
 

Négy mérkőzésen már túl van az SZJA 2005 az U14-es magyar pontvadászatban. Most két újabb együttesünk mutatkozik be ugyanabban a korosztályban, de más-más csoportban. Az SZJA 2006 és SZJA neveken regisztrált gárdák a B bajnokság középső, illetve keleti csoportjában kezdik meg a szereplésüket. Eltérő ellenfelekkel néznek szembe, de a céljaik nagyon hasonlóak: sokat tanulni és közben pontokat gyűjteni.

A tizennégy év alattiak számára kiírt versenysorozat három bajnokságra osztva zajlik, az alapszakasz végeztével van lehetőség a részleges átjárásra, ugyanis a középső, B liga különböző csoportjainak 1-2. helyezettjei az A-ban 8-12. helyeken álló csapatokkal is találkoznak a későbbiekben.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia arra törekszik, hogy ebben a korosztályban minél több sportolónak lehetősége legyen felvenni a magyar bajnokság ütemét, megtanulni alkalmazkodni az eltérő helyszínekhez, csapatokhoz, játékfelfogásokhoz.

Az Antal Zsolt és Kernászt Huba által irányított SZJA 2006, ahogyan a névben szereplő évszám is mutatja, olyan játékosokból áll, akik elsőévesként próbálják ki magukat az U14-esek között. Ők viszonylag kevés közös játékperccel rendelkeznek, ugyanis a magyar bajnoki selejtezőkön kívül ilyen összeállításban még nem léptek pályára. Azokon a mérkőzéseken viszont jó benyomást tettek a játékosok.

„Az erdélyi selejtezőben játszottunk már így, akkor az SZJA 2005-ös csapatával is találkoztunk. Megfelelően helyt álltak a fiúk, és másfél harmadon keresztül egészen jól tartották magukat, nem volt olyan nagy a kontraszt, mint amire a korkülönbség alapján számítani lehetett” – idézte fel a közös tapasztalatokat Antal Zsolt.

Antal kitért arra is, hogy milyen elvárásai vannak a következő öt mérkőzéssel kapcsolatban. Mint elmondta, előfordulhat, hogy lesznek olyan gárdák, amelyek előrébb járnak már az építkezésben, mint például a MAC Budapest vagy az Újpest, de ezzel együtt is szeretné, ha legalább hat pontot hazahozhatnának az első túrájukról. A MAC és az Újpest mellett a KSI SE, a Kanadai Magyar Hokiklub és a Vasas látja vendégül őket.

A keleti csoportban játszó SZJA Gyenge Tamás és Gábor János edzők vezetésével néz majd szembe a magyar bajnokság kihívásaival. Ők csütörtök délben debütálnak a Pesterzsébeti Hockey Club otthonában. Ezt követően a DVTK Jegesmedvék B, a Sportország SC, az Óbuda Hockey Academy B, a Lehel HC és a Szeged csapata vár rájuk.

„Nehéz meccsek elé nézünk ezen a kiszálláson. Teljes odafigyeléssel kell nekiállnunk mind a hat találkozónak. Meg kell próbálnunk kizárni a fáradtságot, ami ilyen sűrű meccsprogram mellett szinte elkerülhetetlen. Igyekszünk minden apró részletet átbeszélni mérkőzések előtt, mivel a közös edzésekre sok időnk nem volt. A csapattal szemben az az elvárásom, hogy minden mérkőzésen fegyelmezett játékot mutassunk, és mindenki maximális erőbedobással és odaadással küzdjön a győzelem megszerzéséért” – tekintett előre Gyenge Tamás.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia