Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Egyszer fenn, egyszer lenn
2017-04-18
 

Elkezdődött a csehországi Mostban az Easter Cup névre hallgató nemzetközi utánpótlás torna, amelyen a 2003-okból álló székely válogatott is jelen van.

A B csoportba sorolt csapat nyitásként a HC Sztorm-al kellett volna megküzdjön, ám az oroszok valami okból kifolyólag nem érkeztek meg a tornára, így a helyükre beugró cseh Avangard Hockey volt az ellenfelük. A fiatalok végül 5–2-es győzelmet arattak.

A második összecsapáson a WTT Slovakia Talent – regionális szlovák válogatott – volt a soros ellenfél. Két harmadok át jól bírták a tempót és 4–4-el fordultak, ám az utolsó felvonást – a kiállításoknak is köszönhetően – 3–0-ra elveszítették, így 7–4-es végeredménnyel zártak.

A két meccset követően, a hivatalos megnyitó alkalmával, egy ügyességi versenyt – gyors kör, koronggal való szlalomozás, pontossági lövés, erősségi lövés, rávezetés – is szerveztek a rendezők, ezáltal is remek hangulatot teremtve.

A napot Antal Előd edző értékelte, aki szerint a fiatalok kezdik felvenni a torna ritmusát:

– Az első meccsre sajnos az orosz csapat nem érkezett meg, így a helyi Avangard Hockey második számú alakulatával mérkőztünk meg és félgőzzel nyertünk. A második meccs viszont megmutatta a torna erejét. Nehezen lendültünk bele, végül egy kiegyenlített találkozót játszottunk, ahol 6 perccel a vége előtt 4–4 volt az állás. Ekkor kaptunk egy ötperces véglegest, amelyet a nagyon jó erőkből álló szlovák csapat kihasznált. Végig négy sorral játszottunk és gyors cseréket hajtottunk végre, ami még szokatlan a fiúknak. Várjuk a holnapi folytatást.

Folytatás szerdán 14.15 órától az Óbuda Hockey Academy ellen, amely a csoport utolsó meccse lesz.

Easter Cup, eredmények, 1. nap

Szekler Select – Avangard Hockey 5–2
Gól: Lázár Menyhért és Kosza Kristóf 2-2, Banceanu Levente 1.

Szekler Select – WTT Slovakia Talents 4–7
Gól: Márton Botond 2, Győrffy Szilárd és Kedves Tamás 1-1.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia