Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Jó eséllyel elődöntős a romániai válogatott az Egyetemi Jégkorong Világkupán
2023-04-15
 

Újabb négy mérkőzést játszottak le az Egyetemi Jégkorong Világkupán, amelynek házigazdája a Karcfalván található Felcsíki Műjégpálya, szervezője pedig a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, valamint a Sapientia U23. A nyolc nemzetet felvonultató torna második napján sok lényeges kérdés letisztázódott az erőviszonyok tekintetében. Van, aki már biztos elődöntősnek mondhatja magát, mások esetében azonban az utolsó körre marad a döntés.

Szombaton is jó hangulatú versenynap ért véget az Egyetemi Jégkorong Világkupán, ugyanis megint négy iramos, izgalmas találkozót láthatott a közönség. Nézőből pedig ezúttal sem volt hiány, már a 16.30-tól kezdődő Amerikai Egyesült Államok – Magyarország mérkőzésen közel teltház várta, hogy jégre lépjenek a csapatok. Az esti Románia – Csehország összecsapásra pedig még ennél is többen látogattak ki, hogy támogassák a főként a környékről származó játékosokból álló hazaiakat.

A nap első mérkőzése sima szlovák győzelmet hozott, ugyanis az Európai Egyetemi Jégkorong Liga két legerősebb csapatára építő válogatott gyakorlatilag 20 percnyi játék után eldöntötte a három pont sorsát. A találkozó ennek ellenére a továbbiakban is tartogatott látványos megmozdulásokat, ugyanis a szlovák dominancia dacára a svédek egyre többször szabadultak ki a szorításból, és a helyzeteik jelentős százalékát gólra is váltották. A mérkőzés góljai közül jó néhány igencsak látványos megmozdulás után született, így egy pillanatig sem utatkozhattak, akik megtekintették a találkozót.

A szlovákok a győzelmüknek köszönhetően kényelmes helyzetből várhatják a folytatást.

A következő meccsen a B csoportban Kanada és Lengyelország csapott össze. Mindkét válogatott vereséggel kezdte a tornát, így egy újabb botlás nem fért már bele. A kanadaiak nem akármilyen meccsen a házigazda Romániával szemben szenvedtek hosszabbításos vereséget, míg a lengyelek ugyancsak egy góllal kaptak ki a csehektől.

A győzelmi kényszer érződött is a meccs alakulásán. Ugyan a kanadiak voltak veszélyesebbek, aktívabbak, de a lengyelek is kapaszkodtak, és igyekeztek közel maradni az ellenfelükhöz. Ez sikerült is nagyjából a mérkőzés feléig, csak a 45. perc környékére épített akkora előnyt magának Kanada, hogy biztos lehessen a győzelembe. Ettől fogva sem ült le a meccs, ugyanis sokkal kisebb hangsúly került már a védekezésre, így elkezdtek záporozni a gólok az utolsó percekre.

A délutáni programot az USA-Magyarország mérkőzés nyitotta. Az egy nappal korábban erődemonstrációt tartó észak-amerikaiakkal szemben viszont nagyon is jól állta a sarat Magyarország. Kétszer is vezetett, és csak a legvégén tudta kiharcolni az egygólos győzelmet az Amerikai Egyesült Államok.

A slágermeccs most is estére maradt. A Románia-Csehország összecsapás előzetesen is jónak ígérkezett, ugyanis mindkét együttes győzelemmel kezdte a tornát. Ennek megfelelően alakult az összecsapás első része. Kettővel elléptek a hazaiak, de egyenlített a cseh garda. Ezt követően viszont már nem volt válaszuk a romániai csapat következetes, harcos, eredményes hokijára.

A mai győzelemnek köszönhetően minden eséllyel a romániai válogatott ott van az elődöntőben. Egy egészen irreális forgatókönyvnek kellene bekövetkeznie, hogy lecsússzon a felsőházról.

Vasárnap zárul a csoportkör, így minden találkozónak kiemelt jelentősége lesz, ugyanis itt fog eldőlni, hogy ki milyen pozícióból várhatja a folytatást.

Eredmények:

Szlovákia – Svédország 10-4

Gólszerzők: Smolka, Kamzik, Stránsky, Drápál, Vereš, Sapár, Trenčan, Zemko, Párička, Novodomec, illetve Brander, Wedjesjö, Albert, Knutsson.

Lengyelország – Kanada 3-10

Csapatunk gólszerzői: Fortin (2), Thompson, Barley (2), DiGiulio, Fortin, Reeve, Sheldon, Carter, illetve Najsarek, Bezwinski (2).

Amerikai Egyesült Államok – Magyarország 3-2

Gólszerzők: Simpson, Smith, Selman, illetve Simon, Antal.

Románia – Csehország 6-2

Gólszerzők: Márton Koppány, Szőcs Zalán, Gecse Olivér (2), Kristó Csongor, Horvát Pál, illetve Novak, Cizek.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia