Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A Sapientia hokistái a válogatottal edzenek
2018-10-18
 

Pozsonyban edzőtáborozik az U20-as román válogatott. A keret nagyobbik részét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok alkotják. A Sapientia U23 és az U18-as együttes egyaránt ad sportolókat a román nemzeti csapatba. Az edzések, a felkészülési mérkőzések és a szabadidős programok a keret összekovácsolódását célozzák.

Két magyar bajnoki kiszállás között sem tétlenkednek az SZJA játékosai, október 13. és 19. között válogatottbeli kötelezettségeiknek eleget téve összetartáson vesznek részt Szlovákiában. A tábor során két helyi csapattal szemben vívnak felkészülési mérkőzést, ezenkívül főleg a közös gyakorlás, a csapatépítés kap fontos szerepet.

Az együttest irányító Gheorghe Iustinian és Elekes Levente tizennégy jégkorongozónknak szavazott bizalmat. Az Sapientia U23-tól Boldizsár Krisztián, Dósa Csaba, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Márk Róbert, Részegh Zsolt, Szabó Zsolt Ákos, Todor Csaba és Tamirjan Eduard, míg az U18-as csapatból Antal László, Karda Előd, Nagygalaczi Géza, Mag Örs és Sillo Huba utazott el a szlovák fővárosba. Az SZJA-s fiúk mellett vannak játékosok Galacról, a Bukaresti Steaua-ból, Gyergyóból, Brassóból és Eduard Casaneanu személyében a Sportklubtól is

A fiúk napjai igencsak kötött program szerint zajlanak, ennek ellenére igyekeznek beiktatni azokat a feladatokat is, amiket itthon Carolynn Pedrick erőnléti edző hagyott fel számukra azért, hogy távollétük alatt is ugyanazon elvek mentén készüljenek, ugyanolyan formában maradjanak, mint az itthon maradó társaik.

Szabó Zsolt Ákos, a Sapientia U23 csapatkapitánya szerint a válogatott edzőtáborában összességében jól érzik magukat, megfelelő körülmények között készülhetnek.

„Az edzőtábor pozitívumai közé tartozik, hogy jó a hangulat, jó helyen vagyunk, jó a szálloda, jut idő pihenésre, emellett kapunk egy kis zsebpénzt is. Negatívum, hogy az itteni edzések nem olyan megerőltetőek, mint az otthoniak, de az összetartásnak lehet nem is ez a szerepe, hanem az, hogy a válogatott együtt legyen és össze tudjunk szokni. Nehézség, hogy ez idő alatt nem tudunk a tanulmányainkra koncentrálni” – számolt be Szabó.

A mostani kiutazás kapcsán a játékos mesélt a személyes, valamint az egyetemista csapattal együtt kitűzött céljairól, illetve arról, hogy mit jelent számára a válogatott és a Sapientia U23.

„Számomra mindkét szerep nagyon fontos, és meghatározónak találom a fejlődésem szempontjából. A Sapientiával csapat szinten szeretném, ha bekerülnénk az U20-as magyar bajnokság rájátszásába, ott lennénk a legjobb négy formáció között. A román bajnokságban jó volna a lehető legjobb helyezést elérni, jó lenne, ha meg tudnánk lepni a Steauat és a Galacot. Remélem, hogy a szezon második felében látható lesz a fejlődés a csapaton, és lassan átvesszük a felnőtt hoki stílusát” – nyilatkozta a csapatkapitány.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia