Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A magyar bajnokságban is bemutatkoznak a korosztályos székely csapatok.
2018-09-18
 

Szeptember 19-én négy mérkőzéses túrával veszi kezdetét a magyar bajnokság az U18-as csapatunk számára. Ugyanekkor kezdi meg szereplését az egyetemista csapat is az húsz év alattiak között.

Az első kiszállás során az U18-asok sorrendben Zalaegerszegen, Győrben, Újpesten játszanak, utolsó állomásként pedig a Kanadai Magyar Hokiklubbal találkoznak a budapesti Tüskesátorban.

A nagyobbak a győri, a székesfehérvári, a dunaújvárosi korosztályos csapattal egyszer-egyszer, a Pesterzsébeti Hockey Clubbal pedig kétszer csapnak össze.

Mindkét bajnokság lebonyolítása azonos módon történik. Az együtteseket két csoportra osztották, az alapszakaszban csoporton belül egy oda-visszavágós kört rendeznek és egy-egy mérkőzést játszanak a másik csoport tagjaival is.

A két csoport összesített ponttáblázatának első öt helyezettje a középszakaszt kihagyva rögtön a rájátszásba kerül. A mögöttük rangsorolt csapatokat három csoportra osztják, ahonnan a csoportgyőztesek jutnak be a rájátszásba.

Mivel a két székelyföldi gárda számára csak most kezdődik a bajnokság, ezért mind a játékosok mind a szakvezetők nagyon sok megválaszolásra váró kérdéssel, de konkrét célokkal és motiváltan indultak az első mérkőzés helyszínére.

A tavalyi harmadik helyezett U18-as csapatnál fontos változások történtek, mivel a 2000-es generáció feljebb lépett ebből a korosztályból, így most egy sornyi 2001-es játékost leszámítva fiatalabbak alkotják a csapatot.  Az őket felkészítő Györgypál Tamás szerint az ellenfeleknél is hasonló okból történhetett komoly játékosmozgás, ezért lejátszott meccsek nélkül lehetetlen találgatásokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően. A keret változásai és a sok ismeretlen tényező miatt a rajt előtt a vezetőedző konkrétabb célként csak az első öt hely valamelyikének elérését, azaz a rájátszást jelölte meg.

Eemeli Parikka, a Sapientia U23 edzője szerint csapata minden mérkőzésre azonos koncentrációval készül, de a magyar bajnokságot tekintik fejlődésük szempontjából a legfontosabb versenysorozatnak:

„A bajnokság kezdete előtt meghatároztunk konkrét célokat. A lebonyolítás miatt öt nagyobb blokkban fogjuk lejátszani a mérkőzéseinket, minden ilyen intenzívebb időszak során el szeretnénk érni bizonyos dolgokat. Nem pontokra kell itt elsősorban gondolni. Ha ezeket sikerül elérnünk, a pontok jönni fognak velük együtt.

Be szeretnénk jutni a rájátszásba, ott pedig a szezon legjobb játékát mutatni. A bajnokság legjobban fejlődő csapata akarunk lenni. Mindenki felkészült, a fiúk motiváltak. Együtt csodálatos utat fogunk bejárni.”

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia