Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Rangos nemzetközi tornára utazik hat korosztályunk
2019-03-31
 

Sorozatban harmadik alkalommal vesznek részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai a csehországi Mostban, illetve Bílinában megrendezett Easter Cup nevet viselő nemzetközi megmérettetésen. A bajnokságon az U11-estől egészen az U16-os korosztályig minden évfolyammal képviseltetni tudjuk magunkat a tíznapos rendezvényen, ahol változatos hokikultúrákból érkező együttesekkel szemben gyűjthetnek tapasztalatot a játékosaink.

Április elseje és tizedike között bonyolítják le az Easter Cup különböző korosztályos tornáit, amelyekre a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2-2 csapattal nevezett. Az U12-es meccsek 1-3., az U14-esek 5-7., az U16-osok pedig 8-10. között zajlanak majd. Mindegyik korosztályban egy első- és egy másodéves együttest indítunk.

A keretek kialakítása egyrészt a szezon során mutatott teljesítmény, másrészt a kiutazást megelőző felmérés alapján történt, amelyet az egyes központokban dolgozó szakemberek a mentoredzőkkel és a szakmai igazgatóval közösen végeztek el.

A hagyományosan áprilisban megtartott tornára kiutazó játékosaink minden korcsoportot figyelembe véve tíz különböző nemzet jégkorongozóival találkozhatnak, ezáltal olyan gárdákkal szemben próbálhatják ki magukat, akik más-más módon gondolkodnak a hokiról, eltérő elvek mentén játsszák azt. Az ellenfelek közt lesz cseh, finn, szlovák, holland, magyar, dán, osztrák, német és belga együttes is.

Del Pedrick, az SZJA szakmai igazgatója szerint ez a torna a játékosok tapasztalatszerzése és az akadémia képzési céljai szempontjából egyaránt komoly jelentőséggel bír.

„Célunk, hogy a játékosoknak és az edzőknek megadjuk a lehetőséget, hogy különböző nemzetek együtteseivel találkozzanak, és megismerkedhessenek a cseh kultúrával. A legfontosabb, hogy mindenki tapasztalatot gyűjtsön és támpontokat kapjon ahhoz, hogyan válhatna még jobbá, hogyan tudna gyorsabban fejlődni.

Egy nagyon magas színvonalú rendezvényre van kilátás, ami segíteni fog a fiúknak, hogy szintet lépjenek. Ugyanakkor olyan szempontból is tanulságos ez a torna, hogy évről évre le tudjuk mérni, miben történt pozitív változás a csapatainknál. Egyfajta viszonyítási alapot képez arra nézve, hogy sikerült-e növelnünk a játékunk minőségét” – nyilatkozta Del Pedrick.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia