Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Technikai képességeken kell javítani
2018-04-16
 

Az előzetes tervek szerint a fehéroroszországi Mahijlovban ötcsapatot felvonultató nemzetközi U14-es tornát rendeztek volna, többek közt a házigazda Mahiljov I. és II., a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, a lett Zemagle, illetve Broceni csapatok részvételével. Végül a házigazdák második számú alakulatát nem indították el a tornán.

Ennek fényében a csoportkör során mindenki játszott mindenki mindenkivel, majd ezt követően rendezték az elődöntőket, illetve a helyezésekért zajló csatákat. A SZJA alakulata nyitásként, szoros meccsen, 3–2-es vereséget szenvedett a Brocenitől, majd a házigazdákkal szemben 5–2 arányban maradtak alul. A torna második napján, a csoportkör zárásaként, a Zemagle volt a soros ellenfél és egy újabb 6–1-es vereséget kellett elkönyvelni. Az elődöntőben újfent a Zemagle jutott ellenfélül és másodjára már alaposan sikerült megszorongatni őket, de a siker ezúttal is elmaradt (2–4), miként a kisdöntőben a Broceni (0–4) ellen is.

A torna lezárásaként Del Pedricket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatóját kértük meg, hogy összegezze a helyszínen tapasztaltakat és nem az eredmények tükrében, hanem a mutatott játék alapján. És azon belül is leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy melyek azon játékelemek, amelyekben javulni kell.

– Sok a tennivalónk a technikai képességek fejlesztése terén. Itt gondolok a korcsolyázásra, a korongkezelésre, a passzolásra, vagy épp a lövésekre. És nem utolsó sorban a gyorsabban kell játszani. Az ilyen tornák kiválóak a játékosok szempontjából is hiszen testközelből látják, hogy miben kell előrelépni. Minden egyes játékosunk továbbá rá kell dolgozzon az állóképességre és egyúttal az erőre – fogalmazott Del Pedrick.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia