Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Jó ütemben fejlődik U18-asaink játéka
2021-02-07
 

Sikeres magyar bajnoki kiszálláson van túl az SZJA U18-as együttese. Peter Bolin és Todor Krisztián csapata január utolsó napjaiban utazott ki, hogy az alapszakaszban hat mérkőzést teljesítsen. A hat találkozóból négyszer székely győzelem született, ráadásul a pontvesztések alkalmával sem mutatott rosszul a csapat játéka.

Kiváló szezont fut eddig az U18-as együttesünk a magyar bajnokságban, ugyanis három megterhelő túra után a mérleg egyértelműen pozitív. A kvalifikációs körben lejátszott 14 találkozó alatt egyetlen vereség csúszott csak be. A kiegyensúlyozott teljesítmény csoportgyőzelmet eredményezett.

A múltheti alapszakaszbeli meccseken a kvalifikációs csoportunk 2-4. helyezettjei voltak az ellenfelek. A Győrrel, a Jászberénnyel és a Pesterzsébettel is 2-2 párharcot vívtak a mieink. A Jászberény ellen mindkétszer az SZJA örülhetett. A Győr és a PHC az első találkozót nyerni tudta, de a következő napon sikerült a visszavágás.

Az alapszakasz küzdelmei még nem értek véget, de valószínűleg a második helyen végzünk saját négyesünkben. Ebben az esetben a szomszédos csoport 3. helyezettjével vívunk majd egy kétmeccses selejtezőt, ahonnan már a negyeddöntőbe lehet jutni.

A csapatot irányító szakemberek elégedetten tekintettek vissza az alapszakaszra. Todor Krisztián tanulságos kiszállásnak nevezte a legutóbbit. Mint mondta, nagyon sok olyan helyzet volt, amikor a srácok megtapasztalták, hogy a megbeszéltek betartásával eredményesek tudnak lenni, ellenkező esetben viszont könnyen bajba kerülhet a csapat.

Peter Bolin részletesen beszélt azokról a taktikai elemekről, megoldásokról, amiket viszont szeretne látni éles helyzetekben. Ebből a szempontból is elégedetten értékelt a szakember.

„Azt gondolom, hogy összességében a csapat folyamatosan jobb és jobb teljesítményt nyújt, és egyre inkább olyan játékot, amit mi elvárunk. Azt szeretnénk, hogy magas intenzitással játsszunk, azonnal nyomás alá helyezzük az ellenfelet, hogyha elveszítjük a korongot. Ebből persze az is következik, hogy amikor csak lehet, igyekszünk birtokolni a pakkot” – avatott be a részletekbe a svéd szakvezető.

Ugyanakkor kitért a konkrét ellenfelekre és a velük megvívott találkozókra is.

„A Pesterzsébet elleni meccsek nagyon fizikálisak, és ehhez nem voltak hozzászokva a fiúk, de ezúttal jobban felkészültünk, így két kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk. A Lehel HC alacsonyabb szintet képviselt a másik két ellenfélnél. Velük szemben az volt a fontos, hogy ugyanolyan koncentráltak maradjunk, és dolgozzunk a részleteken. A Győr sokat fejlődött a legutóbbi találkozás óta is. Igazából jobban játszottunk az első meccsen, de szerencsésebbek voltak a kapu előtt, a második mérkőzést aztán sikerült behúzni” – nyilatkozta Peter Bolin.

Az U18-asok következő ellenfele még nem ismert. Az már biztos azonban, hogy jó helyzetből, folyamatosan javuló teljesítménnyel várhatják a folytatást.


Eredmények:

PHC - SZJA 4-3

Csapatunk gólszerzői: Banceanu Levente, Kosza Kristóf és Both Alpár.

PHC – SZJA 4-5

Csapatunk gólszerzői: Antal Csongor (2), Banceanu Levente, Fülöp Norbert és László Balázs.

Lehel HC - SZJA 0-5

Csapatunk gólszerzői: Márton Botond (3) és Lázár Menyhért (2).

Lehel HC - SZJA U18 1-7

Csapatunk gólszerzői: Both Péter, Both Alpár (2), Bajkó Csongor, Bârsan Rezső, Solymosi Tamás és Both László.

Győri Nemak ETO HC - SZJA 3-2

Csapatunk gólszerzői: Banceanu Levente és Antal Csongor.

Győri Nemak ETO HC - SZJA 1-3

Csapatunk gólszerzői: Solymosi Tamás, Banceanu Levente és Both Alpár.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia