Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Milyen a profi hokiszülő?
2020-03-30
 

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia alapítása óta igyekszik a jégkorongon keresztül egy új szemléletmódot, gondolkodásmódot is meghonosítani. Ennek alapja, hogy a megújult hokimozgalom minden szereplője fejlődni akarjon, kiválóságra törekedjen. Ide tartoznak a kishokisok, edzők, sportvezetők, szülők egyaránt. A gyerekek és a szakemberek képzésére már jó ideje nagy hangsúlyt fektetünk, de most a szülőknek is szeretnénk segítséget nyújtani, hogy sikerrel és könnyedén teljesítsék azokat a kihívásokat, amelyek egy sportoló gyerek állít eléjük.

Hétről hétre tapasztaljuk, hogy a jégkorong nem csak azért csapatsport, mert a játéktéren többen állnak egymással szemben, de azért is, mert egy kishokis egészséges fejlődéséhez csapatban kell dolgoznia a gyereknek, az edzőnek, a tanárnak és a szülőnek, nagyszülőnek. Fontos, hogy ezek a szereplők értsék meg egymást, legyenek tisztában, hogy a többiek milyen nehézségekkel szembesülnek, és segítséget tudjanak nyújtani a megfelelő pillanatban.

A szülő, a tanár, és az edző természetesen más-más elvárásokkal közelít a sportoló gyerekhez és más eszközök állnak rendelkezésére, hogy segítse a haladásban, motiválja.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia a következő időszakban többféle programmal célzottan is szeretné segíteni a szülőket, hogy a sajátosan sportoló gyerekhez kapcsolódó helyzeteket, feladatokat, kihívásokat minél hatékonyabban és eredményesebben tudják kezelni.

Amikor a mostani járványügyi helyzet megoldódik, személyes találkozókat, beszélgetéseket tervezünk tartani, ahol szakemberek, sportpszichológusok, dietetikusok, sportorvosok, profi sportolók adnak hasznos tanácsokat, és válaszolnak meg kérdéseket.

Előtte azonban egy átfogó, alapozó tudásanyagot teszünk közzé a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hivatalos oldalán. Az összefüggő sorozat a Szülőakadémia nevet viseli, az ott megjelenő szakmai anyagok a Magyar Jégkorong Szövetségtől származnak.

A Szülőakadémia összesen 6 átfogóbb témából áll, amelyek mindegyike 6-9 kisebb kérdéskört tárgyal. A kis részeket egyenként tesszük majd közzé, de a honlapon a Szülőakadémia fül alatt bármikor rendszerezve megtalálhatók és visszaolvashatók lesznek.

A segédanyag a következő nagy témakörökre oszlik:

  • Edzői-játékos-szülői etika
  • Élmények, boldogság, motiváció
  • Idő- és energiamenedzsment
  • Sporttáplálkozás
  • Edzés, gyógyulás, rehabilitáció
  • Vezetéstechnikai képzés

A kialakult járványügyi helyzet miatt nagyon kevés hoki jut azoknak a családoknak, akik hozzászoktak, hogy ősztől tavaszig a jégkorong szervezi a mindennapjaikat. Reméljük, hogy izgalmasak és hasznosak lesznek ezek az olvasnivalók, és legalább részben be tudják tölteni azt az űrt, amit a félbeszakadt szezon eredményezett. Jó munkát, jó tanulást kívánunk!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia