Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Elkészült az SZJA Hokimajális programja
2019-05-06
 

A 2018-2019-es szezon lezárásaként május 10-én, pénteken Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hokimajálist szervez, ahol a nyolc központban készülő edzők, játékosok egy jó hangulatú rendezvény keretében találkozhatnak, visszatekinthetnek az elmúlt időszakra, tapasztalatot cserélhetnek, ismerkedhetnek. Az eseményre sok szeretettel várjuk az SZJA-s játékosok és edzők családját is.

Az U12-es korosztállyal kezdődően a játékosok a nap folyamán különböző versenyeken vesznek részt jégen és szárazon egyaránt. A legkisebbek közös mozgáson, fotózáson és gyerekkoncerten kapcsolódhatnak ki az eseménydús idény végén.

A majális programjának részeként jótékonysági gálamérkőzésre kerül sor, amelyen Csíkszék és Gyergyószék legjobb felnőtt jégkorongozói feszülnek egymásnak. A meccs bevételét és az adománydobozokba befolyó pénzt a csíkszentdomokosi Karda Renáta kórházi kezelésének finanszírozására ajánlja fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A központ kiemelkedő játékosait jutalmazó díjátadó ünnepséget és a gálamérkőzést követően koncertre és szabadtéri bulira kerül sor.

11.00-15.15 Jeges és száraz foglalkozások az U14-es, U16-os, U18-as csapatok számára

13.30-15.15 Jeges foglalkozás az U12-es csapat számára

13.30-14-30 A központok sátrainak berendezése

14.00 Az U8-as és U10-es korosztály nagy közös családi tornája

15.20 Az U8-as, U10-es, U12-es csapatok közös fotózása a jégen

15.40 Versenyszámok a központoknak: Hokis sütemények versenye, aközpontok bázisának és bemutatkozó falának értékeléselövőverseny,  hokikvíz

16.00 Díjátadó ünnepség

17.00-19.30 Csíkszék-Gyergyószék felnőtt jótékonysági gálameccs

17.00-17.45 Mozsikácska – jutalomkoncert a legkisebb hokisoknak

19.30-20.30 The Take Over koncert

20.40 Szabadtéri buli

 

A majálison a központok számára vetélkedőket szervezünk, amelyek fődíja egy meglepetés csapatépítő rendezvény lesz. A központok vetélkedője négy versenyszámot foglal magába.

Minden vetélkedőn a résztvevők a saját központjukat képviselik. Az különböző próbákon begyűjtött pontok összeadódnak, ebből jön ki a központ összpontszáma. A próbákra lebontott nevezési listát az SZJA bázisánál lehet leadni a majális napján.

Minden versenyszámban az első hely tíz pontot, a második nyolcat, a harmadik hatot, a negyedik négyet, az ötödik kettőt ér.

 

  1.  Hokis sütemények 15.40, SZJA sátor

A versenyen előre elkészített, jégkoronghoz kapcsolódó témájú, kinézetű sütemények, torták versenyeznek. A sütemények típusát illetően nincsen semmilyen megkötés, az egyetlen elvárás csak az, hogy az adott központban játszó gyerekek szülei készítsék el.

Az édességeket külalakjuk és ízük alapján egyaránt pontozza a zsűri.

Minden központ több különböző süteménnyel egyszerre nevezhet be a versenybe.

  1.  Hokis szülők lövőversenye 15.40

A célbalövés során mindenkinek 10 korong áll a rendelkezésére, minden találat egy pontot ér. A kör végén, ha valaki egyedül áll a legtöbb ponttal, megnyeri a versenyt. Pontegyenlőség esetén az érintettek újabb kört játszanak, míg egy versenyző marad. Minden központ maximum 5 versenyzőt nevezhet. A versenyzők által összegyűjtött pontokat a központ összpontszámához adjuk hozzá.

Amennyiben a pontszerző helyeken ugyanabból a központból több szülő foglal helyet, az azonos központból érkező, alacsonyabb ponttal rendekező szülő pontszámát az első, más központból érkező szülő kapja meg.

  1. A központ bemutatója, a bázis kidíszítése 13.30-14:30

Minden központ saját bázist, egy 5x4 méteres sátrat kap a majális területén, amelyet mindenki saját elképzelése szerint díszíthet ki kupákkal, mezekkel, személyes tárgyakkal. Minden bázison ki kell alakítani egy részt (pl. egy falat), ahol bemutatkozik a központ, bemutatja a hokis múltját, jelenét, eredményeit, gyereklétszámát, értékrendjét, hokihoz való viszonyát. Ezen keresztül jobban megismerhetik egymást a különböző városokban élő sportbarátok.

Mind a bázist, mind pedig a bemutatkozó falat/sarkot értékelni fogjuk annak függvényében, hogy mennyire látványos, mennyire tartalmas, mennyire jellemző az adott központra, mennyire nyújt átfogó képet a város/kistérség jégkorongéletéről.

  1. Hokikvíz 15.40

Minden központ egy 4 fős csapatot indíthat (legalább egy fő mindkét nemből). Minden helyes válasz egy pontot ér. Azonos pontszám esetén egy tippelős kérdés dönt. Akinek a válasza közelebb áll a megoldáshoz, szerez egy újabb pontot. 

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia