Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Véget ért a Világkupa csoportköre
2023-04-16
 

A Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupa első időszaka is nagyon látványosra, szórakoztatóra sikerült, azonban a harmadik játéknap egyértelműen túltett ezeken is. Csupa kiegyenlített, komoly téttel bíró, izgalmas találkozó jutott vasárnapra. Nem is csoda, hogy már kora reggeltől nagy érdeklődés mellett zajlottak a mérkőzések.

Az Egyetemi Jégkorong Világkupa csoportkörének harmadik fordulójára került sor vasárnap a Felcsíki Műjégpályán. A négy mérkőzést nagy várakozás övezte, ugyanis egy sor lényeges kérdés eldöntése ezekre maradt. Az A jelű négyesben a csoportgyőzelem, illetve a harmadik pozíció volt a tét a két mérkőzésen. A B csoportban pedig három csapat is eséllyel küzdött az elődöntőbe jutásért, így mindkét mérkőzésnek komoly jelentősége volt.

A mérkőzések iramát, minőségét tekintve nem is került sor meglepetésre. Mostanra láthatólag minden résztvevő együttes belelendült a játékba, így egyre jobb minőségű jégkorongra volt képes.

Az első két meccsen bukdácsoló svédek a 9.30-kor kezdődő összecsapáson a szintén pont nélkül álló, de egyre jobb arcát mutató magyar válogatottal játszottak. A meccs a szó legszorosabb értelmében fordulatosan alakult, ugyanis a svédek szereztek vezetést, majd a magyarok, majd ismét a svédek kerültek előnybe. Végül pedig a rendes játékidő és a ráadás is döntetlennel ért véget, így szétlövés döntött, ahol Magyarország játékosai teljesítettek jobban.

Rövid szünet után Kanada és Csehország játszott igazi közönségszórakoztató meccset. Ott ugyanis a csehek 2-0-s hátrányból 4-2-re fordítottak. Az észak-amerikai gárda azonban egyre nagyobb nyomást helyezett az ellenfél kapujára, és az utolsó 5 percben behúzta a három pontot, vele a biztos elődöntős helyezést.

A csoport másik találkozóján a házigazda, ötpontos Románia a nyeretlen Lengyelországgal csapott össze. Jól érzékelteti a torna kiegyensúlyozottságát ennek a találkozónak az alakulása is, ugyanis az első két kör alapján Románia tűnt esélyesebbnek, azonban egyáltalán nem volt lefutott meccs. Sorban jöttek a helyzetek mindkét oldalon, az elején Lengyelország tudott ellépni, de egyenlített az ellenfél. Hasonló forgatókönyv következett a meccs második felében is, annyi különbséggel, hogy egy gólra zárkóztak a házigazdák már nem volt idejük az egyenlítésre.

Igazi csemegének ígérkezett a USA-Szlovákia meccs is. Két nagyszerű formát mutató, magas minőséget képviselő válogatott csapott össze, hogy eldöntsék, ki jut első helyen az elődöntőbe. Hozták is az elvárható játékot a felek. Ugyan az elején volt egy gyors gólváltás, de a későbbiekben jól zártak hátul a védelmek, így nagyon sokáig döntetlen állt az eredményjelzőn. A gólcsend ellenére kimondottan színvonalas volt a találkozó, amelyet végül egy góllal az USA nyert meg.

Vasárnap estére tehát kialakultak a felső-, illetve alsóházi elődöntők párosításai is. A csoportok első helyezettjei a másodikokkal játszanak a döntőbe jutásért, míg a harmadik-negyedik helyezettek az ötödik-nyolcadik pozíciókat osztják el egymás között a torna hátralévő részében.

A hétfői szünnap után kedden és szerdán folytatódik az Egyetemi Jégkorong Világkupa. Érdemes lesz kilátogatni a helyszínre, illetve követni online az eseményeket, mert a java csak most jön.

Interneten is meg lehet vásárolni a helyszíni jegyet, bérletet az adott játéknap reggelén 9.30-ig.

A csoportok végeredménye:

A csoport:

1. Amerikai Egyesült Államok – 9 pont

2. Szlovákia – 6 pont

3. Magyarország – 2 pont

4. Svédország – 1 pont

B csoport:

1. Kanada – 7 pont

2. Románia – 5 pont

3. Csehország – 3 pont

4. Lengyelország – 3 pont

A torna további programja:

Kedd:

9.30 Magyarország – Lengyelország

13.00 Svédország – Csehország

16.30 Amerikai Egyesült Államok - Románia

20.00 Szlovákia - Kanada

Szerda:

9.30 mérkőzés az 7. helyért

13.00 mérkőzés az 5. helyért

16.30 Bronzmérkőzés

20.00 Döntő

A csoportkör harmadik fordulójának eredményei:

Magyarország – Svédország 4-3 (büntetők után)

Gólszerzők: Simon (2), Trozsák, Molnár, illetve Nyberg, Lidwall, Olsson.

Kanada – Csehország 5-4

Gólszerzők: Taillefer, Barley, DiGiulio, Carter, Siebenga, illetve Zidek, Cizek, Simacek, Husarik.

Lengyelország – Románia 5-4

Gólszerzők: Yerassov, Slusarczyk, Bezwinski, Proczek, Slusarczyk, illetve Salamon Ervin, Szabó Dávid, Gecse Olivér, Márton Koppány.

Amerikai Egyesült Államok – Szlovákia 2-1

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia