Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Újabb nagy megmérettetés előtt a Sapientia U23
2019-03-20
 

Egyetemista csapatunk ugyan kiesett a döntőig menetelő Székesfehérvár ellen az U20-as magyar bajnokság negyeddöntőjében, de egyre jobb játékot mutatva folyamatosan pontokat gyűjtögetett itthon a felnőttek között. Most újabb kihívással kell szembenézniük a fiúknak, ugyanis a következő néhány hétben a román utánpótlás-bajnokságban kell megcélozni a végső győzelmet.

A Sapientia U23 a sikeresnek mondható anyaországi versenyzést követően hazai környezetben is harcba száll az U20-as korosztályban, hogy már fennállása első szezonját trófeával tudja zárni. A kupa elhódítását a Corona Brașov és a Steaua București igyekszik majd nehézzé tenni a mieink számára.

Annak ellenére, hogy csupán három csapat részvételével rajtol el a pontvadászat, színvonalas találkozókra van kilátás, ugyanis a mezőnyből nemcsak a sapientiás játékosok rendelkeznek jelentős tapasztalattal a felnőtt bajnokságban. Mind a brassói, mind a bukaresti gárda számos olyan játékost tudhat majd a soraiban, aki a román elsőosztályban, vagy akár az Erste Ligában is rutint szerzett. Ezt támogatja az a szabály is, amelynek értelmében négy túlkoros játékost is nevezhetnek az együttesek.

Minden csapat négy alkalommal találkozik majd az ellenfelekkel, kétszer hazai pályán, kétszer pedig idegenben. A Sapientia U23 csütörtökön és pénteken a fővárosban játssza le az első két mérkőzését a Steaua ellen.

Az együttes vezetőedzője, Eemeli Parikka ebben a versenysorozatban is sokat vár a tanítványaitól, ugyanis az utóbbi időben egyre jobban összeállt a csapat játéka, egyre kézzelfoghatóbb a szezon során megtett út eredménye.

„A csapat kiváló formában van, mostanában jó meccseket játszottunk, pozitív eredményeket értünk el. Le tudtuk győzni a Steauát, néhányszor közel tudtunk kerülni kemény ellenfelekhez. Úgy gondolom, a szezon legjobb teljesítményét Fehérváron a negyeddöntőben nyújtottuk, tartani tudtuk a lépést az ellenféllel, de néhány momentum az ő javukra döntötte el a meccseket. A román U20-as bajnokságban sem lesz könnyű dolgunk, hiszen minden csapatnak joga van profi játékosokat is nevezni, így nagyon szoros meccsekre számítok, de azt gondolom, jó eséllyel indulunk a kupa megszerzéséért” – nyilatkozta a finn szakember.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia