Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kilenc csapat Székelyföldről
2017-06-21
 

Javában készülnek a magyar utánpótlás bajnokságba benevezett székelyföldi csapatok a soron következő jégkorong idényre, ahol nem kevesebb, mint kilenc csapat képviseli majd a régiót. Az ISK Csíkszereda négy, a Felcsík SK, illetve az ISK Gyergyószentmiklós két-két, míg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) egy alakulatot nevezett.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia

A SZJA az U16-os bajnokságba nevezett csapatot, ám a csapat egy évvel kisebb lesz, mint a korosztály. Tehát U15-ös. A keretet 2003-as székelyföldi gyerekek fogják alkotni, akik saját egyesületeikben készülnek majd az idény során. Ez mellett heti rendszerességgel közös edzéseket tartanak majd és játszanak a MB-ban. A csapat vezetőedzője Antal István lesz, szoros közreműködésben a központok U16-os csapatainak vezetőedzőivel.

Felcsík SK

A Felcsík SK az U12-es, illetve az U14-es bajnokságba nevezett egy-egy korosztállyal. Felcsíkon az iskolai vakáció megkezdésével zárult a száraz felkészülés első szakasza, így a gyerekek most három hét „pihenőt” kaptak.

A felkészülés július 10-én kezdődik, majd augusztus elejével már jégen fognak készülni. A jeges szezon beindulásával napi több edzés is terítéken van, amely során jeges, illetve száraz tréningek szerepelnek a programban.

ISK Gyergyószentmiklós

Az ISK Gyergyószentmiklós az U14-es, illetve az U12-es korosztályban indul. Mindkét csapatnál Molnár Szabolcs lesz a vezetőedző. A gyergyószentmiklósi utánpótlás csapatok egységesen készülnek. Felvezetésként egy nyolc hetes száraz felkészülés van a programban, amely július 7-én zárul. Ezt követően a hónap végéig egyénileg készülnek a sportolók, hogy majd augusztusban, amikor előreláthatóan jég lesz a pályán, akkor majd ott folytassák a felkészülést.

A jeges felkészülés során a hagyományokhoz híven belső edzőtáborokat szerveznek, napi két edzéssel, illetve felkészülési meccsekkel.

ISK Csíkszereda

Összesen négy csíkszeredai csapat indul a magyar bajnokságban. Az U12-es, illetve az U14-es korosztályokat az Elekes Levente-Koncsag Kinga edzőpáros készíti fel. Ők már május 15-től készülnek szárazon egészen július 7-ig. Júliusban 20-án az U12-esek, majd 28-án az U14-esek mennek fel Hargitafürdőre, edzőtáborba.

Az U16-os csapat irányítását Gál Sándor vette át, akinek vezetése alatt a napokban járt le a felkészülés első szakasza. A következő július 3-án kezdődik, majd 17-én szintén egy hargitafürdői edzőtábor elé néznek a fiúk.

Az ISK U18-as gárdáját ezúttal Görgypál Tamás fogja vezetni, aki szintén elkezdte a munkát már. A fő hónap, esetében is július lesz, amikor előreláthatóan egy egyhetes tengerparti edzőtábor, majd egy egyhetes magaslati edzőtábor – szintén Hargitafürdőn – szerepel műsoron.

Az ISK Csíkszereda mind a négy alakulat augusztus 1-től fog jégre állni.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia