Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Helyosztókon lépnek jégre
2018-03-23
 

A végéhez közelednek a magyar korosztályos bajnokságok és alig pár nap múlva már helyezésekről is beszámolhatunk. Eddig egyetlen székelyföldi csapat van, amely letudta a magyar pontvadászatot és az-az ISK Csíkszereda U18-as alakulata, amely bronzérmet szerzett.

A Györgypál Tamás által dirigált alakulat az alapszakaszt a második helyen zárta, így kihagyta a középszakaszt erőnyerőként, hogy majd a negyeddöntőben csatlakozzon a sorozathoz. Itt a Győrt búcsúztatták, majd az elődöntőben az ifj. Ocskay Gábor JA-val szemben alulmaradtak, de a bronzmeccset az Újpest ellen behúzták, hatalmas fölénnyel.

– Nagyon furcsa bajnoki kiírás volt az idei. Két csoportra voltak osztva a csapatok, majd hiába végeztünk az alapszakasz második helyén két meccsel kevesebbet letudva, mint az ellenfelek mégis a negyeddöntőre harmadikként választhattunk. A Győr ellen a bíráskodás hagyott kívánni valót maga után, hiszen a két legjobb játékosomat elveszítettem a Fehérvár elleni elődöntőre, akiknek a segítségével talán sikerülhetett volna a döntőbe kerülni. A sportban viszont nincs „ha”. Összességében viszont úgy gondolom, hogy tisztességesen helyt álltunk, nagy tehernek voltak kitéve a gyerekek a szezon során. A bronzérem mellett pedig Casaneanu Eduard a kanadai táblázat élén végzett, míg Részegh Zsolt-András a harmadik helyen – jegyezte meg Györgypál Tamás.

Az U18-as korosztály mellett az U16-osban, illetve az U14-esben a helyosztók következnek. Előbbiben az ISK Csíkszereda az A csoport 7-8. helyéért játszik, míg a B csoportban a Székelyföldi Jégkorong Akadémia fináléban érdekelt. Az U14-es korosztály 7-8. helyéért székelyföldi rangadót rendeznek, hiszen itt az ISK Csíkszereda és az ISK Lendület Gyergyószentmiklós csap össze. Ezen párharc egyben a THL kisdöntője is lesz.

U16-os korosztály, A csoport, 7-8. helyért

Hétfő, március 26.: DVTK Jegesmedvék – ISK Csíkszereda (18).
Kedd, március 27.: DVTK Jegesmedvék – ISK Csíkszereda (16.30).
Szerda, március 28., ha kell: DVTK Jegesmedvék – ISK Csíkszereda (16.30).

U16-os korosztály, B csoport, döntő

Péntek, március 23.: Vasas SC – SZJA 2003 (17.30).
Szombat, március 24.: Vasas SC – SZJA 2003 (15.30).
Vasárnap, március 25., ha kell: Vasas SC – SZJA 2003 (15.30).

U14-es korosztály

Hétfő, március 26.: ISK Csíkszereda – ISK Lendület Gyergyószentmiklós (14).
Kedd, március 27.: ISK Lendület Gyergyószentmiklós – ISK Csíkszereda (15.45).
Szerda, március 28., ha kell: ISK Csíkszereda – ISK Lendület Gyergyószentmiklós.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia