Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Bővül a Sapientia U23 kerete
2018-11-03
 

Két új játékossal egészül ki a Sapientia U23 csapata. A Gyergyói Hoki Klubtól érkező jégkorongozók komoly erősítést jelentenek az egyetemista együttes számára. Ugyanakkor a két sportoló az átigazolásnak köszönhetően több játéklehetőséghez juthat, ami fejlődésük szempontjából meghatározó.

A Gyergyói Hoki Klub és a Sapientia U23 csapata egyezségre jutott György Rajmond Lajos és Lázár Kain átigazolását illetően. A megállapodás értelmében a két gyergyói csatár egyelőre az átigazolási időszak végéig, december első napjáig csatlakozik hozzánk. Ennek megfelelően a következő hónapban a Sapientia színeiben szerepelhetnek a román első osztályban, valamint a magyar U20-as bajnokságban, ezenkívül a Gyergyói Hoki Klubbal részt vehetnek az Erste Liga küzdelmeiben.

Ez a megállapodás minden érintett fél számára előnyös, hiszen a jégkorongozók folyamatos játéklehetőséghez jutnak, a gyergyói egyesület meccsrutint tud ezáltal nyújtani a két fiatalnak. Ezzel együtt a Sapientia kerete értékes tagokkal bővül, miközben a csapat eleget tesz küldetésének, hogy segítse az átmenetet az ifjúsági csapatból a felnőttbe.

György Rajmond Lajos 1998. május 23-án született Gyergyóalfaluban. A Gyergyói ISK-nál nevelkedett, a 2016-2017-es idényben mutatkozott be a felnőttek között. Az elmúlt szezonban Miskolcon a DVTK Jegesmedvék U20-as csapatában jégkorongozott, ahol már volt alkalma megismerkedni jelenlegi edzőjével, Eemeli Parikkaval is.

Lázár Kain 1999. február 16-án, Gyergyószentmiklóson született. Társához hasonlóan ő is végigjárta a Gyergyói ISK korosztályos csapatait, majd két szezont játszott a magyar bajnokságban az ISK Csíkszeredával. Idén augusztusban ő is egyéves miskolci kitérő után érkezett haza Székelyföldre.

Sok sikert kívánunk mindkét játékosnak a Sapientia U23 mezében!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia