Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Meccsdömping a nyitó napon
2018-04-30
 

Fárasztó napon vannak túl Székelyföld, illetve Magyarország U15-ös és U16-os csapatai a „Székely-magyar hoki majálison”, amely keretében két-két alkalommal feszülhettek egymásnak pár óra leforgása alatt az eseménynek helyszínt adó csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Az U15-ös válogatottak tisztességesen osztozkodtak a győzelmeken, amelyek közül az elsőt a Székelyföld csapata nyert meg a remek helyzetkihasználásának is köszönhetően. A második meccsre viszont elfogyott az üzemanyag a hazai oldalon és ezt már gólokkal büntette a magyar válogatott, megérdemelten nyerve meg a találkozót.

Az U16-osok szikrázó és fordulatokban gazdag mérkőzéseken vannak túl. A székelyföldi válogatottban – a két csapat technikai vezetőjének egyezsége alapján – játszhatott ifista játékos is, míg a magyar válogatott nem a legerősebb keretével érkezett. Ennek ellenére kiegyenlített összecsapásokat láthatott a publikum. Az első találkozón kétgólos hátrányból álltak fel a székelyek, hogy végül szétlövések után dőljön el a győzelem a javukra. A második meccs is hasonló forgatókönyvet hozott. A második harmad végéig hol két, hol egy góllal vezetett a magyar csapat, majd innen fordított Székelyföld, amely végül 8–6 arányban diadalmaskodott.

Folytatás kedden 10, illetve 13 órától. Előbb az U15-ösök, majd az U16-osok lépnek jégre.

U15-ös korosztály

Székelyföld – Magyarország 4–3 (1–1, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Győrffy Szilárd, István Sándor, Banceanu Levente, Kedves Tamás, illetve Bartók András, Ambrus Csongor 2.

Székelyföld – Magyarország 1–5 (1–0, 0–2, 0–3)
Gólszerzők: Kosza Kristóf, illetve Szabó Bálint, Keszeli-Mészáros Mátyás, Ádám Zsolt, Matusek Gergely, Bartók András.

Antal István, Székelyföld: – Többet birtokolták a korongot, de a célunk az volt, hogy a belső tereket mi uraljuk és minél inkább kifelé szorítsuk őket. Ritkábban is kerültek középre be, míg mi az első meccsen sokkal hatékonyabbak voltunk elől. A kevés helyzetünket megbecsültük és gólra váltottuk továbbá frissebbek is voltunk. A második meccsen az üzemanyag elfogyott és mentálisan gyengültünk le. Úgy gondolom, hogy korán feladtuk a küzdelmet és odaajándékoztunk egy mérkőzést, amelyet igazából nem azért nyert meg az ellenfél, mert jobb volt, hanem mert mi nem voltunk hajlandók a győzelem árát megfizetni és megküzdeni érte.

Horváth András, Magyarország: – Amikor én játszottam soha nem értettem, hogy az edzők miért mondják, hogy az eredmény nem fontos. Én nem így gondolom, de számunkra az is kiemelten fontos volt, hogy a srácoktól milyen játékot látunk. Be vallom férfiasan, hogy a legerősebb keretünkből nincsen itt 10-12 játékos, ami olyan szempontból látszik, hogy itt most azok vannak, akik jól dolgoznak, keményen dolgoznak, de egy picit kevésbé gólérzékenyebbek, vagy épp kevésbé találják meg azokat a lehetőségeket amelyekből gólt lehetne szerezni. Úgy gondolom, hogy alapvetően ez a lényege a dolognak. Ez miatt fordulhatott elő, hogy délelőtt 50-55 percig mi domináltunk mégsem sikerült nyernünk. Azoknak a játékosoknak szerettünk volna lehetőséget adni, akik a korábbi túrán Rigába nem voltak ott és egészítettük ki egy pár olyan játékossal, aki viszont ott volt Rigában. Őket akartuk elsősorban megnézni. Vegyesek az érzelmeim. Vannak, akik felkeltették az érdeklősünket és vannak olyanok, akikkel kapcsolatban sajnos jó döntést hoztunk korábban. Bízom abban, hogy holnapra még frissebbek és agresszívebbek leszünk.

U16-os korosztály

Székelyföld – Magyarország 4–3 (0–2, 2–0, 1–1, 1–0) – sz.u.
Gólszerzők: Silló Huba, Benedek Gergő, Salamon Ervin 2, illetve, Mattyasovszky Gergely, Galajda Zsombor, Gál Zsombor-János.

Székelyföld – Magyarország 8–6 (2–4, 5–2, 1–0)
Gólszerzők: Silló Huba 4, Benedek Gergő 2, Antal László, Sándor Alex, illetve Kadarkúti Dávid, Galajda Zsombor 2-2, Gál Zsombor-János, Tamási László.

Antal Előd, Székelyföld: – Tudtuk, hogy a magyar csapat nincs itt a teljes keretével így két olyan alakulat nézett egymással farkasszemet, amely közel azonos játékerőt képvisel. Örülök, hogy a gyerekek nagy odaadással játszottak, hiszen nem minden nap adatik meg a lehetőség számukra, hogy Magyarország ellen játszhatnak, főleg nem Székelyföld mezben. Mindenki próbálta a lehető legtöbbet nyújtani a jégen, sőt láttam tudáson felöli teljesítményt. Sok pozitívumot hozott ki a srácokból ez a két meccs, a terhelés ellenére.

Svasznek Bence, Magyarország: – Voltak jó periódusaink. Összességében több is, mint rossz. Mégis egyszer büntetőkkel, majd egy sokgólos meccsen maradtunk alul. Csapat és egyéni szinten is vannak pozitívumok és negatívumok. Fontos tudni, hogy a bajnokság már véget ért és a srácok nincsenek versenyformában. Több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki a szezon során nem, továbbá nálunk nincsenek ifi játékosok és ezt a szervezők velünk nem kommunikálták, hogy a hazai csapatban lesznek. Mi kihoztunk egy B csapatot és minimum öt ifistával állunk szemben, akiről tudunk. A tapasztalatok pozitívak is, meg negatívak is, de mindezek tükrében egy olyan második harmad után ahol öt gólt kapunk, nyílván magunkba is kell néznünk és nemcsak ezekben az okokba keresni a vereségek miértjét. Ami még érdekesebb, az amit úgy-e már évek óta hol nyíltan, hol burkoltan kijelentenek az edzők. Ismét egy olyan bíró hiba, vagy döntés született, amikor másfél perccel a vége előtt kiegyenlítünk, bemutatják a gólt, majd összegyűl a három bíró és azt mondják vas volt. Vannak ilyen érdekes dolgok. Megpróbálunk alkalmazkodni és a magunk módján minél többet kihozni magunkból.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia