Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Ötvenszázalékos mérleggel tért haza az ISK
2018-09-30
 

Két győzelem mellett két vereséget könyvelhet el első kiszállása után az U18-as magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda együttese. Az első komoly szintfelmérőn vannak túl a játékosok azt követően, hogy a korosztályváltás miatt teljesen átalakult a tavalyi bronzérmes csapat kerete. A négymeccses túra fontos tapasztalatokkal járt, segít kijelölni a felkészülés leglényegesebb pontjait.

 

A magyar bajnokság tizennyolc év alatti korosztályában a múlt héten kezdte meg szereplését az ISK Csíkszereda, amely 5-1-es sikerrel debütált az Egerszegi Titánok otthonában, majd egy szoros Győr elleni (3-2) és egy nagyobb arányú Újpesttől elszenvedett (6-3) vereség után könnyed (1-9) győzelmet aratott a Kanadai Magyar Hokiklub vendégeként.

A kiutazás előtt sok kérdőjel volt az ellenfelekkel, valamint a személyi változásokon átesett csapattal kapcsolatban. Ez az intenzív egy hét ugyan nem elégséges, hogy hosszú távú következtetéseket vonjunk le, de számos kérdés tisztázódott.

A csapat hazaérkezése után Györgypál Tamás vezetőedző részletesen értékelte az elért eredményeket, a játékot, kitért a mérkőzéseken tapasztalt hiányosságokra és erősségekre, amelyek meghatározták a teljesítményt.

Az előzetes célként megjelölt 9 helyett csak 6 pontot sikerült begyűjteni, azonban a két elveszített mérkőzésen elkövetett hibák jó része olyan természetű, ami az együtt eltöltött játékpercekkel javulni fog. Az egyetlen tényező, amely a bajnokság során végig hátrányt fog jelenteni, hogy néhány kivételtől eltekintve tizennyolc évnél fiatalabb játékosok alkotják a keretet.

Györgypál szerint az Újpest elleni botlás volt a javítandó hibák szempontjából a leginkább tanulságos, ugyanis legalább két harmadon keresztül sikerült az ellenfélnél jobban, veszélyesebben jégkorongozni, azonban taktikai fegyelmezetlenség miatt folyamatosan futni kellett az eredmény után.

A győri meccs leginkább a koncentráltság, a kapu előtti higgadtság hiányára mutatott rá, ugyanis a kidolgozott helyzetek aránytalanul kis hányadát sikerült góllal befejezni. Jól mutatja ezt a 2:0-ra elveszített második harmad lövési statisztikája is, hiszen ebben a játékrészben tízzel többször próbálkozott az ISK, mint a két gólt is szerző vendéglátók.

A technikai értékelő végén a vezetőedző a játékosok elszántságát, határozottságát dicsérte, amire építeni tud a felkészülés során.

Az ISK Csíkszereda legközelebb október 10-13. között játszik mérkőzéseket a magyar bajnokságban.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia