Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Újraéledő Udvarhelyi jégkorong
2017-02-22
 

Négycsapatos – Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Alcsík, Marosvásárhely – utánpótlás jégkorong tornát rendeztek Székelyudvarhelyen az elmúlt hétvégén, amely a kilencvenes évek elejétől az első. Az U8-as és U10-es összevont korosztályos tornát a Polgármesteri Hivatal, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, illetve az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) szervezte. Ezen három intézménynek nagy szerepe lesz a jövőben a székelyudvarhelyi jégkorong újraélesztésében.

A kezdetekről, a jelenről és a jövőről Bán-Széll István edzővel beszélgettünk, aki előjáróban megjegyezte, hogy a hétvégi torna a célját elérte.

– A gyerekek nagyon jól fogadták a tornát, amely jó hatással volt rájuk. Ezek voltak az első meccsek. Ráadásul az eddigi edzéseket mind felszerelés nélkül dolgoztuk végig. A tornán viszont már felszerelésben szerepeltünk – fogalmazott Bán-Széll.

A jelenlegi székelyudvarhelyi jégkorongcsapatot hét és tíz évesek teszik ki zömében. Stabilan 25-26-on járnak edzésekre, ami szép számnak mondható, amennyiben figyelembe vesszük, hogy a verbuválás és a toborzás csak novemberben kezdődött el, ráadásul egy új sportágról van szó. A tréner heti négy edzést tart – hétfőtől csütörtökig 16 órától 17.30-ig –, de hogy meddig, az nagyban függ az időjárástól. „A Székelyföldi Jégkorong Akadémia felajánlotta, hogy vigyük majd a gyerekeket Karcfalvára edzésekre, de még nem lehet tudni, hogy azt miként fogjuk tudni kivitelezni” – jegyezte meg az edző.

– A Polgármesteri Hivatala, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hozzáállása eddig megfelelő, ami az itteni jégkorongot illeti, és amennyiben azon ígéret is megvalósul miszerint a következő szezonra a jégpálya fölé sátor is kerül, akkor nagyot tudunk előrelépni. Egyrészt idejében neki tudunk látni az edzéseknek, másrészt az a toborzást is elősegíti. Úgy látom, hogy a gyereklétszámmal nem lesz baj és így újabb csoportokat is tudunk majd indítani. A rövidtávú cél pedig az, hogy a következő idényben az U10-es csapattal benevezzünk az Erdélyi Jégkorong Ligába – zárta mondanivalóját Bán-Széll István.

Fotó: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia