Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Értékeltek az edzők
2017-09-25
 

Az ISK Csíkszereda három, míg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, az ISK Lendület Gyergyószentmiklós, illetve a Felcsík SK egy-egy csapattal tartózkodott Magyarországon az elmúlt napokban. Az U18-as és az U16-os korosztályokban alapszakasz meccseket rendeztek, míg az U14-es korosztályban kvalifikációs csoportmeccsek voltak terítéken.

Az alábbiakban az elért eredményekről kérdeztük az edzők véleményeit.

U18-as korosztály

A Györgypál Tamás által felkészített ISK Csíkszereda remekelt első magyarországi túráján és négy mérkőzéséből mindegyiket sikerült megnyerniük. A 13 csapatos pontvadászatban így jelenleg a második helyen állnak az egy meccsel többet letudó ifj. Ocskay Gábor JA mögött.

– A csapat teljesítményével az eredmények tükrében is elégedett vagyok, annak ellenére, hogy nem volt egy összeszokott társaság, mivel négy gyergyói játékossal lett teljes a keretünk. Sajnos két sérültünk is lett a túra végére, ami viszont bosszantó – fogalmazott Györgypál Tamás.

U16-os korosztály

Ezen korosztályban az ISK Csíkszereda, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as – egy évvel kisebb – alakulatai vesznek részt. A két csapat ellentétes eredményeket ért el. A Gál Sándor vezényelte ISK öt meccséből egyet nyert meg, míg az Antal István dirigálta SZJA 2003 négyet nyert és egyet veszített a Vasas ellen. Előbbiek az alapszakasz A, míg utóbbiak a B csoportba kaptak besorolást.

– Nem volt a legsikeresebb kiszállásunk és ezt az eredmények is hűen tükrözik. És itt nemcsak az elért eredményekkel, hanem a mutatott játékkal sem vagyok elégedett. Sajnos ez egy vegyes csíkszeredai-gyergyószentmiklósi csapat, akikkel csak egy közös edzésünk volt. Ez pedig visszaköszönt, így pedig nagyon nehéz. Ebből a korosztályból is a húzó játékosok elmentek, továbbá volt egy pár sérült játékosunk, akiket nem sikerült pótolnunk. A következő kiszállásra remélem jobban fel tudunk készülni – mondta el tapasztalatait Gál Sándor.

– A játéktendencia felfelé ívelt a túra során. Cseréről cserére, illetve meccsről meccsre fejlődtünk és ez is volt a célunk. Sikerült ezt betartani. A fiúk ügyesek voltak, jól hajtottak minden meccsen, illetve jól is összeálltak. Természetesen még van tennivaló és ezeket igyekszünk a továbbiakban megoldani – értékelt Antal István.

U14-es korosztály

Ezen korosztályban a kvalifikációs csoportok mérkőzéseit rendezték, ahol a tét a különböző csoportmeccsek alatt az volt, hogy ki kerül be az alapszakasz felső ágára. Három székelyföldi csapat küzdött meg ezért. Az A1-es csoportban az Elekes Levente irányított ISK Csíkszereda, míg az A2-esben a Molnár Szabolcs által vezényelt ISK Lendület Gyergyószentmiklós és a Geréb István vezette Felcsík SK volt érdekelt.

A három csapat közül a ISK Csíkszeredának – öt győzelem, egy vereség –, illetve az ISK Lendület Gyergyószentmiklósnak – négy győzelem és két vereség –, sikerült a felsőágra kerülnie, míg a Felcsík SK-nak – egy győzelem, öt vereség – ez nem sikerült.

– Fárasztó túra után vagyunk, hiszen egymást követték a meccsek, ráadásul önerőből kellett megoldjuk a kiszállást. Az ifj. Ocsaky Gábor JA kiemelkedett a csoportból, míg többi alakulat egyenlő erőt képvisel, akikkel szemben ezúttal mi jöttünk ki jobban – mondta Elekes Levente.

– Elégedett vagyok az elért eredményekkel, hiszen a célunkat elértük és bejutottunk a felsőházi alapszakaszba. Az egész sorozatot megilletődötten kezdtük és látottak alapján úgy gondolom, hogy a csapatom tud jobb teljesítményt is nyújtani. Egy picit olyan szezon eleji formát mutattunk. Össze kell szokjunk és még sok munka van ezzel a gárdával – jegyezte meg Molnár Szabolcs.

– Egy hónapja dolgozom ezzel a korosztállyal. Ezen csapat tavalyi húzóemberei korosztályt váltottak és kevesebben is maradtunk. És bár csak egy meccset sikerült megnyernünk úgy érzem, hogy a játékosok kihozták magukból a maximumot. Mindenkinek egyenlő ellenfelei tudtunk lenni. Egy kis szerencsével akár el is érhettük volna a felsőházat, de sok minden úgy alakult, hogy ez most nem jött össze. Ez is volt a realitás. Hosszú távon talán ez így jobb is, hiszen a keret mélysége is kicsike, mindössze 17 sportoló van – fogalmazott Geréb István.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia